Goretex vs. nahk
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Re: Goretex vs. nahk
Mis siin suhtelise õhuniiskuse puhul ikka arvutada? Selle jaoks on niiskusemõõtja. Lisaks, vihma hakkab sadama siis, kui veeauru sisaldav õhumass jahtub kastepunktini. Sel hetkel ongi suhteline õhuniiskus 100% ja "liigne" niiskus sajab vihmana maha (see siis Krisi killu mõte, ma nii loll, tükk aega andis mõelda). Aurumine on sel juhul ju VÕIMATU. Gore puhul ei liigu aur soojemast keskkonnast külmema suunas. Siin pole mitte konvektsiooniküsimus vaid kontsentratsiooni küsimus. Aur liigub niiskemast keskkonnast kuivema suunas. Alati. Ja kui väljas on niiskem, siis ta sinna ei liigu. Liiguks vastupidi hoopis, aga Gore ei lase vett sisse
Muide, tean, mis räägin. Katsetatud jalgsimatkal tormi käes. No ei olnud vahet, kas minu 150 kroonine keep või teise hüper-super 2000 kroonine teibitud Core-tex jopp.
Tegelikult oli vahe - minu taskud olid kuivad, tema omade teip või siis lukk ei pidanud, rahakoti kättesaamiseks pidi hakatuseks sulanud kommidesegust vett välja kallama.
Rezümee veelkord: motoriidena on Gore-tex siiski parim, saapana asendamatu. Aga jalgsimatkal mina nt Gore-üleriideid enam ei kasuta. Kuivaga liiga umbsed. Korraliku vihmaga pole aga vahet.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.