Yamaha yz80
Moderaator: Moded
-
SAmuRaaaiii
Teema algataja
Re: Yamaha yz80
Kas selline küsimus ei käiks pigem "Rattad" teema alla? (Moded) Mitte "Kross ja Enduro" teema alla, kus arutatakse konkreetseid krossi ja enduroga seonduvaid sõite/üritusi?
LC4 640
See selleks, aga mis kuradi tähtsust omab palju see ratas välja läheb?või mõni teinegi, nimelt tegu on ju krossirattaga, tal ei peagi 100+ kiirust olema, kuna reaalselt sa sellist kiirust maastikul kasutad?
Noo õige ülekandega 100 pole probleem muidugi, aga milleks, ma teeks sellise töömahu juures pigem aeglasemaks ülekannet...
Spidomeetrist pole ka haisugi ![]()
Ja pealegi, see palju välja läheb, sõltub palju rohkematest asjadest...
Esiteks, mis suuruses rattad asjakesel all on, teiseks ülekanne, sõitja kaal, tuuletakistus normaalasendis sõites, ratta korrasolekust ja arvatavasti ka ilmast, kuna 2 taktiline tahab vastavalt ilmale seadistust..
-
SAmuRaaaiii
Teema algataja
Aga kas seda esimeseks rattaks soovitaksite?Muidu oli plaan see osta http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html
Kui heas korras, siis ikka soovitaksin, muide seda kuulutust ma juba vaatasin kui eelmist vastust kirjutasin.
Ütleme nii , et samuraidest ja apollodest sa lendad mööda
Küll aga arvesta jooksvate kuludega, bensiin, õlid, kett, hammakad, kolb, rõngad, heeblid, vahest harva ka radikad, käekaitsmed, murdunud plastikud, laagrid, simmerid.
Kõik see maksab, kuna tegu on kahe taktilisega, siis kulub kiiresti.
Kolb üle tuhande, õlid(100-300 krooni vahemikus käigukasti, bensiini sisse seguks kah sama hinnaklassi jääv, arvesta ka sellega, et tihti vahetada tuleb)
Hammakad, esimene ligi 300 kr, tagumine 700, kett(hinnaklass 400-3100, vastavalt, mis tüüpi ketiga tegu)
Heeblid, ka kuluosa, hinnavahemikus 200-1000.
Kuna lenksu õnnestub ka sellistel asjadel kõveraks kukkuda vahepeal, siis võid ligi tuhandese kuluga veel arvestada, aiii ja kui veel radika katki kukud ja paranda ei õnnestu siis 4000 krooni võib nondelegi kuluda, plastikud võivad koledaks ajapikku minna, või üldse katki minna, 1000-4000 kulub uutelegi. Plus kõik mis võib käigukastis jahedaks minna.
Nii, et kui tõsisemalt sõitma kavatsed hakata siis samapalju, kui see antud ratas maksab, võiks kuluraha ka olla, kahtlaselt odavavõitu tundub...
Mitte, et ma halvapärast selliseid asju räägin, aga krossirattad ja nende ülalpidamine on kallis lõbu, kui ei kavatse sõita niikaua kui kestab, ilma hooldamata. Sellel samal põhjusel otsustasin mina suurema hooldus intervalliga enduurovõrri kasuks.
Hinnaklass ka huupi pakutud, nii enamvähem mis võiks olla, võite loetelu täiendada.
Muide sul kaitsmed olemas?
-
virkostein
- Tsikkel: why ze
- Tänanud: 1 kord
ega need kulud ka kohe ei tule. kui kett ja hammakad läbi, alles siis vahetad, ja kõige teistega asjadega samamoodi. rahaga tuleb arvestada, aga see ei pea kohe olemas olema. osta see ratas ära, hakkad rajal sõitma küll siis saad tunnetuse kätte ja ise siis tead kas tahad sellega tegelema hakata. ja muidugi varustus peab krossis kindlasti olemas olema.
-
SAmuRaaaiii
Teema algataja
Kaitsmeid muidu ei ole,aga ega ma rajal sõitma ei hakka.Ma elan ju Saaremaal ja siin pole ühtegi rada.Kiivrit ja kindaid läheks veel aint vaja,mingid põlve ja küünarnukikaitsmed on olemas.Kusjuures sellel rattal mis ma kavatsesin osta,olid kett,kammakas ja kolb juba vahetatud ja ma lugesin netist,et yz80 on üks kiiremaid ja usaldusväärsemaid 80cc krossikaid üldse.Aga ma mõtlesin kergelt krossi teha ja need olid kõige odavamad.
-
motard
- Tsikkel: Husqvarna 450TE KawasakiGPZ750
- Tänanud: 28 korda
- Kontakt:
Korralikud saapad ja seljakaitse on kindlasti vajalikud - ega sul kruusa peal külje mahapanek valutum ei ole kui krossirajal - ilmselt pole sul rindkere plasti vaja kui sa rajal ei käi, aga kõik muu on ikka vajalik - metsas, rajal või kruusteel - kukkuda on ühtmoodi valus.
Oma kogemusest või öelda, et kui käisin 1. korda metsas enduurotamas siis olid jalas tavalised matka saapad - kui külje libeda palgi peal maha panin jäi jalg ratta ja palgi vahele - pärast oli jäme nigu see palk. Oleks krossisaabas jalas olnud poleks ilmselt midagi juhtunud.
Husqvarna 450TE
-
SAmuRaaaiii
Teema algataja
EI ma kukkuda oskan,et endale nii palju viga ei tee,Oloen juba 6 aastat judos käinud ja seal kõvasti asju õppinud.Aga krossikatel on jooksev kulu ja see on jama,aga kas see esimeseks rattaks sobiks http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html
SAmuRaaaiii kirjutas:EI ma kukkuda oskan,et endale nii palju viga ei tee,Oloen juba 6 aastat judos käinud ja seal kõvasti asju õppinud.Aga krossikatel on jooksev kulu ja see on jama,aga kas see esimeseks rattaks sobiks http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html
Usun, et sobiks küll. Ise olen selle konkreetse masinaga sõita saanud ja väga mugav on. Madalalt on ka neljataktisele kohaselt piisavalt jõudu.
Sellega pole vist päris sama mugav krossi sõita kui YZ-ga ![]()
SAmuRaaaiii kirjutas:EI ma kukkuda oskan,et endale nii palju viga ei tee,Oloen juba 6 aastat judos käinud ja seal kõvasti asju õppinud.Aga krossikatel on jooksev kulu ja see on jama,aga kas see esimeseks rattaks sobiks http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html
-
SAmuRaaaiii
Teema algataja
-
2stroketaliban
- Tsikkel: Suzuki RM250K8
- Kontakt:
päris huvitav tsikli valik = seinast seina
iseenesest tean seda yz80 päris hästi kuna too on oma näppude vahelt läbi käind.eelmine sügis sai maha müüdud ![]()
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
nm5 kirjutas:SAmuRaaaiii kirjutas:EI ma kukkuda oskan,et endale nii palju viga ei tee,Oloen juba 6 aastat judos käinud ja seal kõvasti asju õppinud.Aga krossikatel on jooksev kulu ja see on jama,aga kas see esimeseks rattaks sobiks http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html
Usun, et sobiks küll. Ise olen selle konkreetse masinaga sõita saanud ja väga mugav on. Madalalt on ka neljataktisele kohaselt piisavalt jõudu.
Ega sa nüüd ometi ei mõelnud esimeseks krossirattaks
Naljad on ikke seinast seina, saa nüüd siis aru, kes tõsist juttu ajab.
![]()
WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
No vaadake mida mees mopeedide teemas räägib. Las rahuneb ja õpib kõigepealt oma sääreväristajaga aga nagu lugeda võib käib see tal üle jõu...
Ei soovita krossikat esimeseks rattaks, sest lihtsalt sõitmiseks on see mõttetu ressursi raiskamine.
Niii sai ka endale eile soetatud yamaha yz 85, 2006 a oma ja kõik paistab korralik olevat, kuigi seisab veel autos ![]()
Aga tahaks tõesti teada veitsa rohkem masinast, nii õlidest kuni juppideni, mis kõige tihedamini vahetust nõuavad.
Alustuseks kõige tähtsamat, mida vaja vahetada peale paari tunnist sõitu.
Masinast - hinnaks oli 19.000, uued rehvid, kolb, tihendid, hammakad, kett, keps,sidur mby midagi veel.
olen täielik võhik ![]()
e: nüüd juba masinast aimu, kuigi tahaks teada mis õli peaks mootorisse valama? 2 takti.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.