Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Kusjuure Sanga jutule lisaks võin rääkida probleemidest loomadega, kes mingil moodusel on siiski pääsenud sinna aedade vahele ja ära enam minna ei oska, seega... kahe otsaga jupp!

Päästjana olen ajanud mitmeid kordi mööda linna metsloomi taga, kes on öisel ajal linna sisse tulnud ja kusagile põõsasse hommikuni magama jäänud ning siis avastanud korraga hommikul, et mingid imelikud kahejalgsed loomad neid igaltpoolt piiravad :shock: Viimane kitseneidis otsustas Rahvusraamatukogu juurest Toompeale putkata, tekitades vahepeal mitmeid liiklusohtlike olukordi hämmeldunud linnasõiduki juhtidele, kes ilmselt nägid metslooma esimest korda! Lõpuks Toompeale jõudnuna otsustas neidis, et tema meiega seda mängu rohkem ei mängi ja põrkas lihtsalt üle vaateplatvormi serva. Turistid pole minu nähes veel kunagi nii pikki nägusid teinud :mrgreen:

Noh, õnneks said kahe komando meeskonnad paariks päevaks toidulisa :D

8)

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!
Kasutaja avatar

pahadeplaneet
Tsikkel: t*** seda teab,aga liigub!
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas pahadeplaneet »

polecat kirjutas:

Ei leidnud küll linki lisada, aga head paranemist sulle Ivoonu :(

:cry: Kiiret parenemist.
Lgp Veikko.

1%bad ass REAL BIKER never dies!
www.facebook.com/realbikerid

Kkent

Lugemata postitus Postitas Kkent »

Panin kah eile käna :? Tulin Kostivere poolt ja hakkasin mnt. peale pöörama.
Kärnrehvid olid alles 1 päeva all olnud ja ei tulnud see meelde :) Ca. 60 km/h lendasin kurvi ja perse läks alt ära :lol:
Peaaegu oleks auto alla jäänud kah aga ma libisesin eest ära :D Motal läks tagasivaate peegel katki, esi tuli veic kriibitud ja grip läks kah katki...krt eile oli ilus ilm kah ei viitsinud tekstiili selga ajama jä sõitsin teksadega ja kilejopega...endal on küünarnukk veidikene marraskil ja põlvega on lood veidikene halvemad. :cry: :cry:
Üks tore kaasliikleja jäi kohe seisma kah(arvatavasti vaatas kas minuga kõik korras) :P
Sõitis ta uuematsorti musta golf 3-ga ning vahtraleht oli kah taga.

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Heips, sain ka nii palju koivad alla, et korraks arvuti taha tulla. Paneks siis teistele teadmiseks neljapäeval juhtunud sündmuse kirja.
Tulin piki Riia tänavat 2. sõidureas, kiirus oli umbes 50-55 kmh, esimene rida oli puupüsti autosid täis aga teine praktiliselt tühi, seepärast seal sõitsingi. Kesk-kaare ja Lnini risti vahel vaatasin, et teine rida on kuni Soinaste ristini tühi, seega ei hakanud kuskile vahele ka trügima, et keeran Soinastest vasakule ja lähen väikese ringiga koju. Enne Lunini risti vahtisin esimese rea autode suunatulesid, et ega keegi mulle ette ei kavatse tulla, ei kavatsenud, mingi 30-40m enne foori vaatasin veel, et ees ikka roheline oleks, oli ja järgmisel hetkel tuli Lunini tänavast see auto mulle ette. Pidurdada jõudsin vist väga vähe ja kolaki autole esirattasse, seejärel salto auto kapotile ja mingil hetkel siis kapotilt asfaldile. Roomasin ratta juurde, vaatasin, et paagist niriseb bensiini asfaldile, keerasin süüte välja ja siis nägin paagi sees mõlki..... Kui ikka munadega paak päris korralikult mõlki lüüa, siis peavad ikka raudmunad olema.... Hargivahe oli igatahes sigavalus.... Ainuke normaalne asend olemiseks põlvili maas.... Nii ma siis seal põlvitasingi ja ootasin kiirabi, õnneks lähedalt tulla neil. Vaadati traumapunktis üle ja suunati kodusele ravile.
Nüüd siis kodus voodireziimil ja üritan võimalikult vähe kõndida. Õhtul kell 8 peaks politseist uurija mind ksitlema tulema, eks paistab, mis ta räägib.

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Tohohh. Uudistest sain aru, et auto tegi vasakpööret, ei pannud sind tähele ja keeras ette. Sinu jutust teen järelduse, et auto tuli üleüldse ristuvalt tänavalt ja punase tulega? Igatahes hea et niigi läks. Pea jälg esiklaasis oli ka muljetavaldav. Kena paranemist.

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Auto tegigi vasakpööret Lunini tänavast Riia tänavasse ja kuna seal ristmikul on ainult jalakäiate foor, siis Lunini ja Suure kaare otstes on anna teed märgid ainult, seega võib sõita igal ajal, kui Riia tänav tühi. Sama teema on ka Riia ja Väikese kaare ristmikul.

Kasutaja avatar

spinna

Nüüd sain juhtunust enam-vähem aru. Ega ma Tartust palju teagi - Virtsust Soola tänava sadamasse, seda ma oskan :) Peatset paranemist veelkord.

Suzuki GSX 750 Inazuma

Shallow Throttle

Lugemata postitus Postitas Shallow Throttle »

mella kirjutas:
Shallow Throttle kirjutas:

vaatan, kass... ei reageerinud ma selel nähtuse peale üldse, vaid jätkasin sõitu omal trajektooril ja kiirusel.
tolgendab tänaval koer. Mina liigun edasi, oma rada ja koer tolgendabki mulle ette.

Mulle tundub, et sa peaks korra arsti juurest läbi põikama (sest liikuvate objektide hindamisega tundub probleem olema) ning ka autot kontrollida lasta. Piduritega ilmselt mingi probleem, et ei saa kasutada.

Arvasin juba ette, et annaksite mulle peksa... :oops: Tegin oma puhtsüdamliku ülestunnistuse ja nagu ka ütlesin - ei hakka loomaomanikkudega vaidlema :D
Mella´ t norin natuke :D kuna ei saa aru, mismoodi käib liikuvate objektide hindamine (äkki mõni maakler tuleks appi) ja mis puutub siia minu auto? Milleks seda kontrollida lasta? Ma sõidan mootorrattaga, igaks juhuks olgu mainitud :wink:

Kasutaja avatar

FleXer
Tsikkel: smv 750

Lugemata postitus Postitas FleXer »

oli: kymco agility 50 ; aprilia rx 50 ; mz 125 sx
Kasutaja avatar

luix
Tsikkel: HondaVTX 1300S Suzuki VZ 800

Lugemata postitus Postitas luix »

mella kirjutas:

vaatan, kass... ei reageerinud ma selel nähtuse peale üldse, vaid jätkasin sõitu omal trajektooril ja kiirusel.
tolgendab tänaval koer. Mina liigun edasi, oma rada ja koer tolgendabki mulle ette.

Mulle tundub, et sa peaks korra arsti juurest läbi põikama (sest liikuvate objektide hindamisega tundub probleem olema) ning ka autot kontrollida lasta. Piduritega ilmselt mingi probleem, et ei saa kasutada.

Arvasin juba ette, et annaksite mulle peksa... :oops: Tegin oma puhtsüdamliku ülestunnistuse ja nagu ka ütlesin - ei hakka loomaomanikkudega vaidlema :D
Mella´ t norin natuke :D kuna ei saa aru, mismoodi käib liikuvate objektide hindamine (äkki mõni maakler tuleks appi) ja mis puutub siia minu auto? Milleks seda kontrollida lasta? Ma sõidan mootorrattaga, igaks juhuks olgu mainitud :wink:

Mis asjad need loomaomanikkud on (togi)

Luigi 5271367 luigi.oolma@rescue.ee Pilt

scally

Lugemata postitus Postitas scally »

Kõige hullem on see, et sa ei saa ise arugi, kui sügavalt haige su suhtumine on, vaid paistad lausa uhke ja õnnelik olevat. Elasin naiivses lootuses, et selliseid inimesi, kes looma nähes hoogu maha võtta isegi mitte ei ürita, vaid pigem gaasi annavad, ei ole tegelikult olemas. Paraku eksisin.

Kasutaja avatar

Nozzu
Tsikkel: Honda CRF300L
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 78 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Nozzu »

Muidugi, Teile, lemmiklooma harrastajad on koige tahtsamad Teie kassid koerad,

No kui sa siin juba Mellat norima hakkasid, siis noriks natuke sinu suunas kah. Lemmikloom ei ole mingi kuradi harrastus, ta on pere liige. Jah, nagu ka see väike kutsikas, kelle sa külmavereliselt surnuks sõitsid ajal mil oma tütart harrastasid.

P.S Üldiselt ma tegelikult respectin su ausat ning kindlameelset ülestunnistust. Ning on natu isegi kole vaadata kuidas kõik sind su otsekohesuse eest nüpeldama tormasid. Aga nii provokatiivsete avaldustega välja tulles peab arvestama selliste vastulöökidega. Ma ei tea, võib-olla sa oled intrigant ning taotlesidki seda :) Seljuhul said mis tahtsid :P

Minu seiklused rattal liikuvas pildis: www.youtube.com/@nozzzz
Kasutaja avatar

sakala84

Lugemata postitus Postitas sakala84 »

Nozzu kirjutas:

Lemmikloom ei ole mingi kuradi harrastus, ta on pere liige.

Ja vaata, et teed sellele nö. pere liikmele selgeks, et ta teele ei jookseks auto/mootorratta ette.

Thunderace; VFR 800
Kasutaja avatar

Nozzu
Tsikkel: Honda CRF300L
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 78 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Nozzu »

sakala84 kirjutas:
Nozzu kirjutas:

Lemmikloom ei ole mingi kuradi harrastus, ta on pere liige.

Ja vaata, et teed sellele nö. pere liikmele selgeks, et ta teele ei jookseks auto/mootorratta ette.

Jah, loomulikult on siin inimese vastutus ja süü, kui nende loom või laps sõiduki ette jookseb ning sellega sõiduki ära mõlgib või verega määrib.

Minu seiklused rattal liikuvas pildis: www.youtube.com/@nozzzz

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Sai ka siis ratas kägarasse sõidetud... :( (crash)

Käisin mõned kilomeetrid eemal sõbra juures, kruusa tee ja mulle läbi-lõhki tuttav. Tagasiteel andsin veidi julgemalt kuuma ja lähenedes ühele pikale paremkurvile, vaatasin, et ei võta välja ja lasen heinamaale ära. Kallis naabrimees oli sinna aga suured kivid veeretanud ja esiratas läke üle kivi aga karter sai sellise paugu, et kaitse ribadeks ja mootoril õli väljas. Edasi oli mul pikk lend, ratas jäi paugust vait ja lendas veel kuskile edasi. Maandumine oli pehme, ise sain vaid veidi muljuda. Hea, et suurtest kividest mööda lendasin.

Kahjud: mootor katki, õli väljas, lenks kõver, heeblid kõverad, paak mõlkis, tagumine pakiraam katki..... Täpsemad kulud selgitamisel, sest pole veel ratast koju toonud.

Järeldused: Täiesti oma lollus, olin juba liiga julgeks läinud ja arvasin et olen ilge kruusakunn.

Veel järeldusi: Kandke ALATI kaitsevarustust, ka korraks sõbra juurde minnes. Ärge muutuge liiga julgeks. Hea et mingi 100k ratas ei olnud. Vanade rataste eelis.

Kuidas krt inimene alati üle tsikli lendab? Peaks ju nagu lenksu taha kinni jääma või nii...

Ongi põhjus uus ratas osta. Keegi Yamu Teneret -91 varuosadeks ei taha äkki osta?

zod
Tänanud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas zod »

Nozzu kirjutas:

Jah, loomulikult on siin inimese vastutus ja süü, kui nende loom või laps sõiduki ette jookseb ning sellega sõiduki ära mõlgib või verega määrib.

Lapse ees lasen vajadusel kraavi (külje maha pannes niidan tõenäoliselt ka lapse maha). Tegelikult on lapsi juba varem näha ning seega saab kiirus juba enne maha võetud.
Koeraga. Kui kiirus piisavalt väike siis võid seisma jääda ning edasi sõita, nähvits sääreküljes rippumas. Enamasti hüppavad raisad kuskilt kraavist või mujalt suht ootamatult ette, seega hoida võimalikult otse, siis ei viska ära.
Kassiga ei ole muret - need ei jää sind passima ega ei oota momenti millal rattasse hüpata. Veidi pidurit ning lipsab läbi.

Kui loom on nagu pereliige siis ei lasta tal vabalt sõiduteel joosta. Õnneks on enamus peremehi sellest ka aru saanud.

Endal mitu koera ja kassi ning kui keegi välja pääseb ning sõiduteel otsa leiab siis saan ainult ennast süüdistada. Veab kui ei pea veel teise liiklusvahendi remonti kinni maksma.

Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

Kujuta nüüd sellist pilti ette, et sinu laps jääb minu auto alla ja pole ka pidurdusjälgegi mitte? Annan veel rupskite peal rõõmsasti gaasi juurde. Mina liigun ka edasi, oma asi kui Su laps teel ees tolgendab.
Sinusuguste sitavareste õnneks jääbki see vaid fantaasiaks mida ma igapäevaselt-nädalaselt-kuuselt ei mõtle. Aga selle peale, kui Sa teiste inimeste PERELIIKMEID süüdimatult tapad, pole ka see fantaasia enam kohatu.
On raske pidurdada oma plekkvankris, kui NÄED looma tee ääres?

Sinusugune värdjas ajas mul kaks aastat tagasi 3 päeva enne minu pulmi minu naise silme all ühe mu kassidest surnuks... Kassi hauda aias tähistavad roosid ja iga päev mõtlen oma pereliikmele, kes suri külmaverelise autojuhi tegevuse-tegevusetuse tõttu.

Kuradi urood oled. Kui kunagi kohtuma peaksime, siis põlgan südamest.

Ma olen väga rahulik inimene, aga kui midagi öelda on, saada PS.

mella kirjutas:

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
Kasutaja avatar

spinna

Kuulge, ega te oma koera-kassi teemat naeruväärsuseni pole ajanud?

Suzuki GSX 750 Inazuma

Jaanus966

Lugemata postitus Postitas Jaanus966 »

Purjus naine sõitis Mercedesega mootorrattale otsa

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... 8&l=fplink

zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

spinna kirjutas:

Kuulge, ega te oma koera-kassi teemat naeruväärsuseni pole ajanud?

Ammu juba... parim on see "kui oli võõras kass, elan üle, et sa tema pärast naine tagaistmel tsikliga külge maha ei pannud, aga olnuks minu kass... no siis hambad lendaks."

:bsmile:

Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

Lemmiklooma eest vastutab peremees. Kui jääb sõiduki alla, siis vastutab ka, k.a. sõiduki kahjude eest. Kogu muusika. Looma asetamine lapsega samale tasemele on täielik idiootsus.

K1200S
Kasutaja avatar

terall

Lugemata postitus Postitas terall »

http://www.epl.ee/artikkel/438143

Tsikli seljas oli minu vend, bikeri kasutajaga nisuunn kui ma ei eksi

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

Bladyhell kirjutas:

Lemmiklooma eest vastutab peremees. Kui jääb sõiduki alla, siis vastutab ka, k.a. sõiduki kahjude eest. Kogu muusika. Looma asetamine lapsega samale tasemele on täielik idiootsus.

Sellega võiks selle osa nüüd lõpetatuks lugeda.

Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

Pikk
Mode

Lugemata postitus Postitas Pikk »

Eile, mu maja vahetus läheduses sisuliselt olematus kurvis, vastu tänavavalgustusposti lajatanud "peenestajale" :bsmile: Loodetavasti ei olnud T-särk ja lühikesed püksid võimalike kehavigastuste ära hoidmiseks piisav varustus! Meeleldi oleks sul ise mõne kondi ära murdnud, kui terveks juhtusid jääma. Hädasti on vaja esineda kohas, kus lapsed liiguvad ja kiiruspiirang 30 km/h !!!! Mõistus :wack:

Arva, kas külarahvas tuli mu käest küsima, et kas sinu sõbrad kihutavad siin?

Kes mett teeb, see mett sööb!

harimal
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas harimal »

Kui väga OT, siis kustutamisele.

CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897

Tonuk

Lugemata postitus Postitas Tonuk »

Kuna info endalgi puudulik, tuleb jutt vist suht segane. Nimelt lugesin kohalikke ajalehti ja leidsin, et on hukkunud pikaaegne Saaremaa mototegelane Rein Tiidus. Vanust oli mehel vist veica üle 50, eluaeg tegeles motondusega ja osales ka paljudel rinkavõistlustel, vähemalt kohalikel. Viimati suhlesin temaga Saaremaa lennuväljal ringrajavõistlustel, samal õhtul või järgmisel päeval oli ta läinud krossirajale ja kukkunud hüppel nii õnnetult, et olevat olnud 3 nädalat koomas ja sellest välja ei tulnudki...

Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Spinna oskab ehk kommenteerida?

Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

spinna

Ei oska. Täiesti ootamatu uudis.

Suzuki GSX 750 Inazuma

MotoMell

Lugemata postitus Postitas MotoMell »

Kurb lugu, sõber kiirabiauto juht rääkis õnnetuse õhtul, et pidi küll katki olema, aga arvati, et saab terveks. Nüüd oli vist miskine sisemine verejooks tekkinud...

BBQ

Lugemata postitus Postitas BBQ »

Ei oskagi seda kogemust kuskile mujale kirjutada, aga võibolla on see kellegile abiks.
Esiteks märgin, et olin autoga ja sõitsin Loo-lt linna poole.
Tahavaate peeglist nägin rekkat mulle järgnevat ja mingi moment sõitis temast mööda mootorratas.
Hetke pärast uuesti vaadates oli rattur kadunud ja ei saanudki aru, et kuhu???? Aga hetke pärast uuesti tahavaatepeeglisse vaadates nägin, et rattur sõitis rekka ees selliselt, et ta paistis tahavaatepeeglist olevat rekka parempoolne esituli e, mingi moment oli rattur täiesti üks tükk rekkaga ja minu jaoks kadunud.
Selline kogemus oli tunnistan päris kummaline ja kui palju õnnetusi on võinud juhtuda samadel asjaoludel kui nüüd rattur näiteks kiirendab ja eesolev auto
alustab näiteks vasakpööret???

tervitan ka kõiki kes viitsivad rohkem kui kord peeglisse vaadata :)

Suletud

Mine “Vaba teema”