Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Sõber
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Re: Õnnetused mootorratastega
Eeehh... Sa vaata ta avatari, Pihelgas ja küsi siis uuesti
Soomes tõmbas isegi rekkajuht palgikoormaga külili kalda alla, et mitte kassile otsa sõita.

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
Panthera kirjutas:Sellessuhtes et ennem olen nõus pidurdades külje maha panema, kui külma südamega kassile otsa sõitma ...
Kui on ka kaasreisija,siis paned ikka kylje maha ja otsustad kukkuda kahekesi kassi pärast?
loe eelmiselt lehelt millega lõppes kylje mahapanek!!!
Kuigi loomad mulle meeldivad.. kukkuma ma ikka ei hakkaks tahtlikult kassi pärast.
saan aru küll.. loom on loom,syda sees ja elusolend,aga enda elu ma hindan kõrgemalt siiski kui kassi elu.
Tony, Ole tugev!
Ühesõnaga, pekske või tehke mis tahate, lood järgmised:
2 aastat tagasi, sõitsin viimsi kandis (kus täpselt, pole oluline ) ja vaatan, kass... ei reageerinud ma selel nähtuse peale üldse, vaid jätkasin sõitu omal trajektooril ja kiirusel. Kass,muidugi jooksis üle mu eeldatava sõidujoone ja siis tagasi....käis klobinal rataste alt läbi ja oligi kõik. Mina aga naisega jätkasin sõitu. Ma ei hakka kirjutama, mis ma tagasiteel nägin.
Sel suvel, sõidan kodust välja, seekord tütrega. Jõuan liikuda oma 100 m kui tolgendab tänaval koer. Mina liigun edasi, oma rada ja koer tolgendabki mulle ette. Sõnaotses mõttes tolgendab. No käibki kolakas. Mina liigun edasi, kuna tundub ,et juhtunud pole suurt midagi. Kiirus oli ka suht olematu. Jõuan rismtmikuni ja krt esilatern viltu, vaatan. Kamandan tütre maha ja padavai tagasi, omanikku sõimama Omanik, nimelt oli autot ajanud hoovi ja just sel momendil tema koer, kes oli alles kutsikaohtu, seetõttu ka täiesti süüdimatu, tänavale jooksnud. Meie sõnavahetust ma siia äratooma ei hakka aga võite arvestada, et tagasohoidlik ma polnud. A, muide, niipaljut ,et omanikule ütlesin sellise lause ,et koerad jooksevad, muide, hoovis ja mootorrattad sõidavadki tänaval
Moraal: Pannes külje maha, sõites lähedal olev auto puruks, sõites kaasõitja vigaseks jne. oled ju ise süüdi - valed sõiduvõtted. Otsi pärast koera või kassi nagu tuult väljal. Kas oligi üldse mõnda lemmiklooma...
Mulle on mu naine ja lapsed t'htsamad kui koerad/kassid. Muidugi, Teile, lemmiklooma harrastajad on koige tahtsamad Teie kassid koerad, ei hakka isegi vaidlema sel teemal. Pealegi, see hoopis eraldi teema
-
- Tsikkel: Honda CRF300L
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 80 korda
- Kontakt:
Shallow Throttle kirjutas:Mina liigun edasi, oma rada ja koer tolgendabki mulle ette.
No kurat, võiks vähemalt natukenegi üritada kokkupõrget vältida.
Pigem tundub, et sind miski muu üldse ei koti kui sa ise, oma naine ja lapsed...
Kui aus olla siis ega mina ka ei hakkaks külge maha panema, olgu tee peal kes tahes ees. Vähendaks kiirust ja pidurdaks ning üritaks otsasõitu vältida aga külge ise maha ei pane ja kraavi ka päris ei sõida. Loomadega võib muide proovida tulede mahakeeramist ja signaali, ehk ehmatab tee pealt ära. Aga loomulikult on pere tähtsam kui mingi tee peal olev takistus ju, daaaaaaaaaaaaaaa
-PitBull- kirjutas:Soomes tõmbas isegi rekkajuht palgikoormaga külili kalda alla, et mitte kassile otsa sõita.
Ses suhtes, et kui paar aastat tagasi häälega Pärnust Päälinna läksin, siis üks rekkamees rääkis, et kui tema öösel kitsa tee peal järsku kedagi teepeal töllerdamas näeks, siis pigem ta ajaks selle inimese alla, kui kalli koorma kraavi prügihunnikuks sõidaks. Põhjenduseks ütles, et siis jääb koorem alles ja ise ka, muidu sõidad kraavi, ise katki, auto katki ja võimalik, et töllerdaja ikkagi katki.
Pidas silmas ta seda teelõiku, mis on Saue ja Saku vahel, seal on alalõpmata tulihingelised vanahärrad jalgratastega tee ääres kakerdamas.
http://www.velonaut.ee
http://www.greenbikerent.ee
You've bought yourself a new bike. Keep the rubber side down!
Khm... loomaomanik võtaks kah sõna, kui tohib.
Otsasõitu peaks loomulikult vältima. Nii looma, iseenda, kaasreisija kui ka sõiduvahendi elu ja tervise huvides. Kuid juht peab iga hinna eest vältima enda ja kaasreisija elu ohustamist oma tegevuse või tegevusetuse läbi.
Kui märkab koera/kassi siis no võiks vähemalt veidikenegi kiirust vähendada, oodata paremat võimalust, anda signaali (ei pea tegema äkkpidurdust, külge maha viskama vms).
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
Nozzu kirjutas:Shallow Throttle kirjutas:Mina liigun edasi, oma rada ja koer tolgendabki mulle ette.
No kurat, võiks vähemalt natukenegi üritada kokkupõrget vältida.
Tihtipeale selle kokkupõrke vältimise käigus pannaksegi külg maha, aga jätkates samal trajektoril, tugevasti lenksu hoides, on tõenäosus püsti jääda suur.
Loomulikult on sadistlik kass pooleks sõita, kuid veel sadistlikum on põhjustada rumala kassi pärast liiklusõnnetus, mille tagajärjed on teadmata.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Seda muidugi et oma ja lähedaste elu on tähtsam ja kui kokkupõrge vältimatu, siis pole teha midagi, looma oma viga. Samas see pole normaalne, et kui looma suuruse tõttu saab temast kukkumata üle sõita, siis sõidan üle, kuigi võimalus seda vältidaolemas.
Mina liigun edasi, oma rada ja koer tolgendabki mulle ette. Sõnaotses mõttes tolgendab. No käibki kolakas.
Targem annab järele
Ei leidnud küll linki lisada, aga head paranemist sulle Ivoonu

Shallow Throttle kirjutas:vaatan, kass... ei reageerinud ma selel nähtuse peale üldse, vaid jätkasin sõitu omal trajektooril ja kiirusel.
tolgendab tänaval koer. Mina liigun edasi, oma rada ja koer tolgendabki mulle ette.
Mulle tundub, et sa peaks korra arsti juurest läbi põikama (sest liikuvate objektide hindamisega tundub probleem olema) ning ka autot kontrollida lasta. Piduritega ilmselt mingi probleem, et ei saa kasutada.
ei riskiks ka ratastooli jäämisega ühegi looma pärast... ja kunagi tahtlikult otsa ei sõidaks (a la, ah näe loom sõidan nii edasi nagu seni ilmselt läheb eest ära)...
Eile käisin autoga poes, hulkuv koer ees... sõitsin mingi 30 hoidsin signaali peal tyyp kiirendas aga otse mööda teed edasi pidin suht järsku pidurdama. Mõne mehe loogika järgi oleks pidanud siis lihtsalt koerale otsas sõitma...?
E
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
Shallow Throttle kirjutas:Ühesõnaga, pekske või tehke mis tahate, lood järgmised:
2 aastat tagasi, sõitsin viimsi kandis (kus täpselt, pole oluline) ja vaatan, kass... ei reageerinud ma selel nähtuse peale üldse, vaid jätkasin sõitu omal trajektooril ja kiirusel. Kass,muidugi jooksis üle mu eeldatava sõidujoone ja siis tagasi....käis klobinal rataste alt läbi ja oligi kõik. Mina aga naisega jätkasin sõitu. Ma ei hakka kirjutama, mis ma tagasiteel nägin.
Sel suvel, sõidan kodust välja, seekord tütrega. Jõuan liikuda oma 100 m kui tolgendab tänaval koer. Mina liigun edasi, oma rada ja koer tolgendabki mulle ette. Sõnaotses mõttes tolgendab. No käibki kolakas. Mina liigun edasi, kuna tundub ,et juhtunud pole suurt midagi. Kiirus oli ka suht olematu. Jõuan rismtmikuni ja krt esilatern viltu, vaatan. Kamandan tütre maha ja padavai tagasi, omanikku sõimamaOmanik, nimelt oli autot ajanud hoovi ja just sel momendil tema koer, kes oli alles kutsikaohtu, seetõttu ka täiesti süüdimatu, tänavale jooksnud. Meie sõnavahetust ma siia äratooma ei hakka aga võite arvestada, et tagasohoidlik ma polnud. A, muide, niipaljut ,et omanikule ütlesin sellise lause ,et koerad jooksevad, muide, hoovis ja mootorrattad sõidavadki tänaval
![]()
Moraal: Pannes külje maha, sõites lähedal olev auto puruks, sõites kaasõitja vigaseks jne. oled ju ise süüdi - valed sõiduvõtted. Otsi pärast koera või kassi nagu tuult väljal. Kas oligi üldse mõnda lemmiklooma...
Mulle on mu naine ja lapsed t'htsamad kui koerad/kassid. Muidugi, Teile, lemmiklooma harrastajad on koige tahtsamad Teie kassid koerad, ei hakka isegi vaidlema sel teemal. Pealegi, see hoopis eraldi teema
No sulle, sinu naisele ja lastele ilusat elu..., eeskuju pereisa näol suurepärane Muidugi, ära sa mingi tühise kassi või koera pärast piduripedaali ka mitte varbaotsaga puutu, uued klotsid löövad kindlasti sinu naise ja laste heaolueelarve kummuli.
Krt. kui keegi oleks mulle sellises situatsioonis tulnud midagi veel mökitama, oleks läinud veel viltusemate laternatega koju, kui autol oligi
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
Njah, omal ajal sai jawaga põtra proovitud umbes 100 lennu pealt, jooksis teine asula vahel ette (kirblas, tln virtsu teel siis, ise olen kasari ahv), pime oli ja sadas seene vihma. Auto tuli vastu lükkasin pool tuledel ja kui täied panin siis oli ta ees. Õnneks ei lajatanud täiega sisse vaid riivasin pead ja vist ka esijalga, aga sellest piisas, lõi mul parema käe lenksust lahti ja eks vedas mu keha tahapoole nii, et jäin vasakuga lenksu sikutama. Edasi mäletan veel seda, et tänu vasaku käega lenksust sikutamisele hakkas esiratas hullult laperdama, teagi kuidas tsiklimeeste keeles selle nähtuse õige nimi on, aga üle lenksu vms ma igatahes lendasin. Seda kohta ei mäleta täpselt, kui end püsti ajasin mingi aeg on arvatavasti vahelt täiesti puudu, siis oli kõik nagu ok adrenaliin vist? Ajasin ratta kah uuesti püsti, esituli lahti kukkunud, suma vastu ratast, lenksud segamini jne, väänasin asjad nati õigemaks ja kimasin sihtkohta, alles siis avastasin, et kiiver kuni svammini üheltpoolt läbi kulunud, õla nukilt liha kadunud, liiges paistis, luud jäid õnneks terveks, tänu paremale õlale olin koolis pikalt vaba kuulaja kuna kirjutada polnud miski 1,5 kuud lihtsalt võimalik, vasakuga ma seda kunsti ei oska ja arvuteid too aeg polnud. Põder läks rahulikult omateed, kui rahulikult just seda ma ei tea aga maha ta igatahes ei jäänud Kuigi asjast miski 20a möödas on ikka pimedas ja metsavaheteedel nati teine tunne sõites, äkki tuleb jälle. Muid käbla panemisi mis mul olnud ei nimetaks õnnetusteks vaid oma lollusteks, ega neid eriti pole olnud kah, korra sama jahviga sai 120 pealt esipiduriga korralikult alt mindud märjal, siis jäin ise ilma kriimuta ainult ratas oli segamini ja riided suht ribadeks, käigukasti kahvli võll pooleks+iluvead kergelt öeldes. Uemal ajal ptüi, ptüi, ptüi üle vasaku om suht rahulikult läinud, no sellisei ala kergeid murukaid on ikka olnud
http://www.krracing.ee/
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
egonr kirjutas:ei riskiks ka ratastooli jäämisega ühegi looma pärast... ja kunagi tahtlikult otsa ei sõidaks (a la, ah näe loom sõidan nii edasi nagu seni ilmselt läheb eest ära)...
Eile käisin autoga poes, hulkuv koer ees... sõitsin mingi 30 hoidsin signaali peal tyyp kiirendas aga otse mööda teed edasi pidin suht järsku pidurdama. Mõne mehe loogika järgi oleks pidanud siis lihtsalt koerale otsas sõitma...?
E
Autoga on üks asi, tsikliga teine.
Autoga ei juhtu midagi kui kahe jalaga pidurit tallad, tsikli keerad üle nipli.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 118 korda
polecat kirjutas:Ei leidnud küll linki lisada, aga head paranemist sulle Ivoonu
See roheline divekas (vist), mis Tartus Ümera poe juures maas oli veidi peale kella kuut? Politsei oli kohal juba, kui mööda sõitsin.
-
- Tänatud: 1 kord
piloot kirjutas:No sulle, sinu naisele ja lastele ilusat elu..., eeskuju pereisa näol suurepärane
Muidugi, ära sa mingi tühise kassi või koera pärast piduripedaali ka mitte varbaotsaga puutu, uued klotsid löövad kindlasti sinu naise ja laste heaolueelarve kummuli.
Krt. kui keegi oleks mulle sellises situatsioonis tulnud midagi veel mökitama, oleks läinud veel viltusemate laternatega koju, kui autol oligi
Sama siin. Kiisu on loll ja väike,(ilmselt hulkuv rääbakas) nimelt alla ei aja, pidurdama peab.
Koera pärast ei hakka ka ennast lamba moodi külili pidurdama, kuid tuleb ikka teha, mis teha annab, et looma ja ennast päästa.
Aga kui keegi peaks enda koera alla ajama, siis viltuste tuledega ta siiski lahkub.
Jah, Joel, seesama divekas. Eile Reporterit vaadates ehmusin päris ära kui nägin, et tuttav ratas....
Täpselt ei tea tema olukorda, aga kodus ta on, seegi hea

-
Sõitsin ka eile autoga sealt mööda, ratas oli maas külili ja mees istus ratta kõrval maas. Käed jalad olid küljes, kuid nägu oli selline peas, et põsti ei tahaks nagu tõusta.
Kiivri visiir oli ka katki.
ARTU, 8. august, BNS - Tartus sai neljapäeva õhtul auto ja mootorratta kokkupõrkes rattur vigastada.
Õnnetus juhtus kella 18.02 ajal Riia ja Lunini tänava ristmikul, kus põrkasid kokku 34-aastase Ivo juhitud Yamaha mootorratas ja 21-aastase Viljari Toyota Avensis, teatas siseministeerium BNS-ile.
Kiirabi viis vigastada saanud ratturi ravile Tartu ülikooli kliinikumi. Politsei selgitab, kes oli õnnetuses süüdi.
-
- Tsikkel: KTM 790 Adventure
- Kontakt:
Tre,
Sõitisin sealt eile just natuke peale laksu mööda. Tegu jällegi vana tuttava kohaga ehk Ümera poe ristmikuga. Seal on alatasa matsud. Üks kõige õnnetumaid ja raskemaid ristmike kindlasti Tartus. Tuleb pidevalt silmad lahti hoida ja peale passida. Võibolla Tartu liikluskorraldajatel mida kõrvataha panna ja parandada.
Equ
Live long and prosper!
MINI 50 '8x->Jawa 250 '61->Honda MBX125F '84->Honda CM400T '83->Yamaha XJ600 '90->Kawasaki ZX10 '88->Honda CBR1000F '91->BMW R1200GS '05->KTM 790 Adventure '20
Õnnestus ka kits alla ajada 3 nädalat tagasi. Umbes 100 km/h oli rauas ja sõitsime kolme rattaga oma Ukraina reisi viimast päeva Bauskast Riia suunas, kui üks kits otsustas mulle ette hüpata. Noh, peale seda oli mats ja maa ühendus, Õnneks oli varustus hea ja tänu külje kohvrile ei jäänud ise ratta alla kinni. Kiirabi fikseeris ainult põrutuse ja marrastused. Aga samal ajal kui mind Ambulantsi sõidukis tohterdati juhtus selle kõrval kolmikavarii, kust omakorda üks bemm lendas kiirabiauto taga seisvale politseiautole ukse sisse. Mendil oli raskelt õnne, et jalad auto ja ukse vahale ei jäänud, (viimasel hetkel tõmbas jalad autosse tagasi). ja veel umbes 20 min. pärast keeras üks läti vend oma Pan-Europeani 1 km eemal külili nii et see põlema läks ja endal lahtine luumurd. Mingi kohalik reporter käis kohal ja joonistas vist loo lehte ka, igatahes Via Baltica oli vist isegi korraks suletud kui autodest teed puhastati. Ratas oli nii palju komplektne, et peale mõnigast teipimist sai koduni veerda ja Treffiks oli juba korras.
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 118 korda
Ivoonu õnnetuse kohta veel: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... 9&l=fplink
Tunnistajatel, kes nägid antud liiklusõnnetust pealt, palutakse helistada politsei telefonidel 110 või 7308814.
Paistab, et vist ei saanud kokkuleppele, kes süüdi jäi. Ise sõitsin sealt suht tihedas liikluses mööda, nii et ainult korra vilksamisi nägin ja päriselt aru küll ei saanud, et kes kustpoolt tuli või miks nad seal kokku said. Auto oli igatahes teises reas ninaga enam-vähem kesklinna poole ja tsikkel selle taga külili maas. Vast Ivoonu ise mõne aja pärast selgitab...
vincent kirjutas:speedvana kirjutas:metsaloomade teema vist risti-põiki läbinämmutatud, aga ega muud lahendust vist pole, kui sõita nendel teedel, kus mets asfaldiga kokku jookseb kiirusega mis võimaldaks 15-20m hoog maha pidurdada.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... 4&l=fplinkTegelikult selle koha peal ei piirne maantee metsaga, tegu on sisuliselt linnaservaga. Ivarile kiiret paranemist.
Mina see rattur olin, kel õnnestus kitsega kokku puutuda. Kusjuures olin ratta just samal päeval arkis arvele võtnud. olukorrast siis niipalju, et kiirus jäi ilusti lubatu piirdesse ning u 20m eespool sõitis mingisugune sinine golf.kes vist varjas natuke kitse ära. looma märkasin esimesel hüppel tee servas(u5-7m) ning teadsin et teise hüppe jooksul on ta mulle "bulls eye" täpselt ees, kuna kits oli umbes ratta mõõtu jõudsin vaid kiirelt otsustada kas sõidan läbi või pidurdan küllili. viimane otsus jäi peale ning nii see siis läks. kahjuks oli kaitsevahenditest vaid kindad & kiiver olemas. ülekeha nüüd kõvasti marrastusi kuid luud kondid terved. rattal enamasti plastiku kahjustused. kandke varustust. megakahju, et kaamera ei lindistanud.
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
Millal võtab Eesti eeskuju Lätist ja Leedust?
Viimastes on maanteeäärsed metsad kõik võrkaiaga ääristatud, et suuremad loomad ei satuks maanteele.Ja väga suures ulatuses kusjuures (sadade kilomeetrite kaupa)
Viimastes on maanteeäärsed metsad kõik võrkaiaga ääristatud, et suuremad loomad ei satuks maanteele.Ja väga suures ulatuses kusjuures (sadade kilomeetrite kaupa)
Seda ehk vaid kiirteedel. Ja sedagi osaliselt. Eelmisel suve läbi Leedu sõites ei jäänud küll eriti meelde võrk teede ääres. Ma sõitsin väljaspool Via Balticat, mööda tavalisi maanteid ja osaliselt ka kiirteid.
Ega see võrk pole imerohi, nagu muudki looduse ümberkujundamise katsed. Loomad kas kipuvad seda kohati maha jooksma (vt näiteks Tartu mnt-l Kärevere silla juures, seal on kevadisel loomade liikumisajal alatasa võrgus augud sees, isegi olen keset silda põtru kohanud) või hoopis vastupidi segavad need võrgud vähemal või rohkemal määral loomade tavapäraseid radu ehk populatsioonide normaalne areng ja liikumine on häriritud.
Nii et igal plussil on omad miinused, nagu Murphy ütles.