Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

numan
Tsikkel: Drag Star
Kontakt:

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas numan »

Keegi oli Jõgeva paraadi rongist ka küllili välja vajunud ja siis hiljem räägiti veel traiki pidurdamisel lendu tõusnud tagaistujast.

Tsiklimees on tsiklimehele sõber
Kasutaja avatar

mootorrattur
Tsikkel: Jawa
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mootorrattur »

numan kirjutas:

Keegi oli Jõgeva paraadi rongist ka küllili välja vajunud ja siis hiljem räägiti veel traiki pidurdamisel lendu tõusnud tagaistujast.

Üks chopperi vend oli jalaraua peal liugu last, sõitsin hetkel mööda, kui juba üritas masinat uuesti käivitada! Paistis, et suuremat kahju ei juhtunud!

Jawa Jawetta Standard/Sport, Jawa 550/555/typ 20, Jawa Robot, Jawa 175/356, Jawa 250/353/559, Jawa 257A, Jawa 350/354/360, Jawa 634/638, Jawa Perak typ 11, Jawa 350 OHV, Velorex 16...

layri
Tsikkel: ZX10R

Lugemata postitus Postitas layri »

numan kirjutas:

Samuti oli Jõgevatreffi laagris üks vene keelt kõnelev mees oma rattaga Road Beast klubi ratturile ette sõitnud..
Või kuidas see täpsemalt oli, väga sedane olukord, aga oleks huvi teada, mis sai ikkagi?
Jõudsin igaljuhul sinna, kui ratas oli püsti lükatud ja kätt puhastati kukkujal viinaga. :?

Yamaha R6 2001 -> Yamaha R1 2003 -> Kawasaki ZX10R 2006
Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

Treffil laupäeval peetud aeglussõidu võistlusel õnnestus ühel härral ennast väga stiilselt kõhuli pidurdada. (crash) Tundub, et efektne kiirendamine ja napsune pea ei tule aeglussõidus kasuks.

K1200S
Kasutaja avatar

jet
Tsikkel: Yamaha Drag Star 1100A
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas jet »

Bladyhell kirjutas:

Treffil laupäeval peetud aeglussõidu võistlusel õnnestus ühel härral ennast väga stiilselt kõhuli pidurdada. (crash) Tundub, et efektne kiirendamine ja napsune pea ei tule aeglussõidus kasuks.

poleks ta kukkunud, oleks tõenäoliselt raja lõpus olevad lapsed kannatada saanud, tüüp käis paar meetrit enne neid kõhuli. habemega onu pilk kõrgel taevas oli seekord õige koha peal.

minu kaastunne yamaha keskusele katkise ratta pärast.

Kasutaja avatar

meiekas
Tsikkel: Suzu GSX 400E

Lugemata postitus Postitas meiekas »

Bladyhell kirjutas:

kui ma ei eksi siis oli see tuttav, kes arvas napsusena, et see kiirendus, mitte aeglustussõit. ise siis enam kohal polnud, et kindel olla

Kasutaja avatar

HeitiKender

Lugemata postitus Postitas HeitiKender »

meiekas kirjutas:
Bladyhell kirjutas:

kui ma ei eksi siis oli see tuttav, kes arvas napsusena, et see kiirendus, mitte aeglustussõit. ise siis enam kohal polnud, et kindel olla

Mismoodi ja kes selle idioodi üldse lenksu taha lasi, või ei ole tal sõpru? Ja mu arust purjus peaga tehtud avariid ei ole õnnetused vaid näitlikud õppetunnid ellujäänutele.

Kasutaja avatar

meiekas
Tsikkel: Suzu GSX 400E

Lugemata postitus Postitas meiekas »

HeitiKender kirjutas:
meiekas kirjutas:
Bladyhell kirjutas:

Mismoodi ja kes selle idioodi üldse lenksu taha lasi, või ei ole tal sõpru? Ja mu arust purjus peaga tehtud avariid ei ole õnnetused vaid näitlikud õppetunnid ellujäänutele.

kui tähele ei pannud, siis see polnud ainus LE rikkumine mis seal toimus ning ta olnud ka ainus kes napsusena sanga istus

Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

meiekas kirjutas:
Bladyhell kirjutas:

kkui tähele ei pannud, siis see polnud ainus LE rikkumine mis seal toimus ning ta olnud ka ainus kes napsusena sanga istus

Õige ta on, kuid ega see mingi tõsiseltvõetav vabandus pole. Aitab vahest sellest teemast, kõigil point selge, et olukord oli kõigile suht ohtlik ja kõik vahtisid nagu lambad olukorra käestminemist pealt.

K1200S

Tony
Tsikkel: 2001 Yamaha Fazer 1000

Lugemata postitus Postitas Tony »

Istun siin ratastoolis ja kirjutan oma kurba lugu... 10. mail osalesin Tartus tsikliparaadil, peale seda otsustasime kahe sõbraga Otepää tiiru teha. Sõitsime esmalt Annimatsi teeotsa ja tagasi otsustasime tulla mööda Pühajärve tagust sporditeed. See on vägagi kurviline ja ülesalla tee ja see mulle saatuslikuks saigi... Õnnetusest ma mitte midagi ei mäleta aga lugu oli vist nii, et arvasin peale järgmist tõusu tulevat paremkurv... aga tuli vasakkurv... Pikk pidurdusjälg, ja siis juba libisemine. Ette ei olevat mulle jäänud midagi ohtlikku, vaid põnts asfaldile ja edasi mööda heinamaad, ei põõsaid, ei kive, ei puid, mitte midagi! Esimene hetk mida mäletan oli alles kahe päeva pärast, kui mind opilt palatisse sõidutati... Suured sisemised vigasused, kops, maks, 3 ribi, selgroomurd... Kriimustusi oli ainult üks, seda tänu suht normile nahast sõiduvarustusele, aga põrutuse vastu kahjuks varustusest erilist abi polnud. Nüüd olen siis "juba" koju jõudnud, ei läinud kolme kuudki:P Kogu elu on totaalselt pea peale pööratud... vaja uut eluaset ja sadat muud asja... Ratastooli jään eluks ajaks ja seda ei muuda enam miski... Vähemalt jäin ellu, kuigi see kummaline õnnetus kummitab kogu aeg peas.
Nii et ettevaatust tsiklisõbrad, elu on väga habras... arvasin minagi, et ega minuga küll midagi hullu ei juhtu... aga juhtus...

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Ole tugev, Tony! Kui ei lase hingel murduda läheb elu edasi. Mul tutvusringkonnas mitu sinna kanti juhtumit.

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

Jaa, Tony... sinu õnnetus on siin jutuks tulnud.
Tegelikult ei oskagi sulle midagi soovida kui et... sinu enda soovid täide läheksid.

Tegelikult peaksime me kõik pöidlad pihus istuma lootes, et neurokirurgias hakkab imesid sündima.

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema

RoadrunnerII

Lugemata postitus Postitas RoadrunnerII »

Sai istutud laup õhtupoolikul Pärnu ranna Stefani pitsarestorani terassil ja sööki ootamas. Ükshetk kostus tugev raksatus kõrval 16 kohaline väikebuss oli tagurdanud 1 suunalisel teel rollerile otsa. Rolleri gondel sai tugevalt kannatada ja poiss jäi nukralt parklasse maha, kui buss minema sõitis. Ei tea lahendust , mis nende vahel sündis aga.

Ice

Lugemata postitus Postitas Ice »

RoadrunnerII kirjutas:

Sai istutud laup õhtupoolikul Pärnu ranna Stefani pitsarestorani terassil ja sööki ootamas. Ükshetk kostus tugev raksatus kõrval 16 kohaline väikebuss oli tagurdanud 1 suunalisel teel rollerile otsa. Rolleri gondel sai tugevalt kannatada ja poiss jäi nukralt parklasse maha, kui buss minema sõitis. Ei tea lahendust , mis nende vahel sündis aga.

Miskine sinine hiinakas? Mõtlesingi, et mis tal juhtus.. :roll:

Patsu kah! :)
Mõni roller -> 125cc 4 taktiline Hiina roller -> Honda NSR 125cc -> Aprilia RS125 -> GSXR 600 -> GSF600S
Kasutaja avatar

Nozzu
Tsikkel: Honda CRF300L
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 78 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Nozzu »

Ice kirjutas:

Sina olid selle väikebussiga ? :P

Minu seiklused rattal liikuvas pildis: www.youtube.com/@nozzzz
Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

Saan õigesti aru, et buss tagurdas rollerile otsa, asjaosalised (bussijuht ja rollerijuht) rääkisid omavahel sotid (tuhanded) selgeks ja mindi laiali? Ega te seda bussi reg.nr tähele ei pannud? Võibolla hakkas bussijuht noorele poisile miskit udu ajama lootes, et laps ei oska enda õiguste eest seista ning saab puhta nahaga ära sõita. Bussijuht võis poisile öelda, et sul pole ju kindlustust ja sel juhul ei saagi midagi teha. :?

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130
Kasutaja avatar

urmas

Lugemata postitus Postitas urmas »

Tony kirjutas:

Istun siin ratastoolis ja kirjutan oma kurba lugu... 10. mail osalesin Tartus tsikliparaadil, peale seda otsustasime kahe sõbraga Otepää tiiru teha. .....

Tõesti ka minu poolt kuhjaga edu ja kõike paremat edaspidiseks...parane kiiresti ja ära alla anna.

Parimat

urmas

Drive with your brain, not with your balls.

Ice

Lugemata postitus Postitas Ice »

Nozzu kirjutas:
Ice kirjutas:

Sina olid selle väikebussiga ? :P

No vahepeal juhtub. :)

Sündmust ennast ei näinud kuigi hiljem oli see roller küll üsna katki

Tonyle ka minu poolt kõike paremat.

Patsu kah! :)
Mõni roller -> 125cc 4 taktiline Hiina roller -> Honda NSR 125cc -> Aprilia RS125 -> GSXR 600 -> GSF600S

Overkilla
Tsikkel: BMW F650CS Scarver
Tänanud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Overkilla »

Ice kirjutas:

Tonyle ka minu poolt kõike paremat.

Kurb lugeda sellisest õnnetust, kuid kas kiiruse kohta on midagi teada? Jõudu edaspidiseks.

Kasutaja avatar

Soss-Sepp
Tsikkel: VFR 800, 2002->2009

Lugemata postitus Postitas Soss-Sepp »

Tony kirjutas:

Nii et ettevaatust tsiklisõbrad, elu on väga habras... arvasin minagi, et ega minuga küll midagi hullu ei juhtu... aga juhtus...

Kurivaim, selline asi ikka paneb mõtlema küll. Ja kindalsti küsimusi, kui ainult. Soovin küll kõike paremat, aga kas sest kasu on?

-Vägivald ei ole lahendus, aga see aitab-

Hr.Nõel
Tsikkel: Päris mitu...
Tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas Hr.Nõel »

Juhtus abikaasaga laupäev 02.08.2008 kell 18.00 selline jama...
... oma kodust 150 meetri kaugusel. Sõitsime siis mina ees, Aire ja Ergo. Pime kurv, kruusatee, kurvi taga auto seismas tee ääres. Ma sain pidama , Airel läks esiratas risti pidurdades, kohe küliti ja Ergo vältides otsasõitu Airele ka küliti maha. Airel põlv paistes ja õlas kohutav valu. Õlga vaadates oli muhk üleval. Pilt kohe selge et rangluuga midagi sitasti. Ergol põld häda midagi, ainult tsiklil gondel suht sodi. Egas midagi, lohistasime vrakid koju tagasi ja bussile hääled sisse ja haiglasse. Seal tehti pilt , mis ainult kinnitas meie oletusi. Rangluu pooleks mis pooleks.Õnneks pääses ilma opita. Venitati asi traksidega paika selja pealt. Öeldi et paranemine võtab kuu kuni poolteist. Nii et hea õnne ja ilma korral saab sügisel veel sõitagi. Sedasi siis lood. Vat mida tähendab oma kodu ümbrus, kus ma nii kindlalt tunnen ennast ja arvan teadvat iga kuradima kivi asukohta. Aga loodan et asi saab kuuga barlanksi. On ju autoga Horvaatia reis ees ootamas.
Aga seniks kõikidele- Olge kurat ettevaatlikud just seal kus te arvate end kõige kindlamini tundvat. Kui jumal tervist annab siis varsti kohtume.

Tel. +372 viiskuus 2158üksüks & noelamees@gmail.com
Kasutaja avatar

pärnakas

Lugemata postitus Postitas pärnakas »

Nõelaperele kiiret paranemist! Pulmadeks raudselt korras :bsmile:

Süsimust Bläcku- Kas vana HONDA roostetab.... ei ta roosteta:)
Tark ei torma!!!
Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR

Lugemata postitus Postitas speedvana »

metsaloomade teema vist risti-põiki läbinämmutatud, aga ega muud lahendust vist pole, kui sõita nendel teedel, kus mets asfaldiga kokku jookseb kiirusega mis võimaldaks 15-20m hoog maha pidurdada.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... 4&l=fplink

Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Hr.Nõel kirjutas:

Juhtus abikaasaga laupäev 02.08.2008 kell 18.00 selline jama...
... oma kodust 150 meetri kaugusel. Sõitsime siis mina ees, Aire ja Ergo. Pime kurv, kruusatee, kurvi taga auto seismas tee ääres. Ma sain pidama , Airel läks esiratas risti pidurdades, kohe küliti ja Ergo vältides otsasõitu Airele ka küliti maha.

Hei Nõel! Kiiret paranemist ja edaspidiseks pikemaid pikivahesid :bsmile:

8)

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!
Kasutaja avatar

vincent
Tsikkel: Varadero XL 1000 V

Lugemata postitus Postitas vincent »

speedvana kirjutas:

metsaloomade teema vist risti-põiki läbinämmutatud, aga ega muud lahendust vist pole, kui sõita nendel teedel, kus mets asfaldiga kokku jookseb kiirusega mis võimaldaks 15-20m hoog maha pidurdada.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... 4&l=fplink

Tegelikult selle koha peal ei piirne maantee metsaga, tegu on sisuliselt linnaservaga. Ivarile kiiret paranemist.

Riga 13 - Riga 22 - K 175A - IZ 56 - MT 11 - XL 600V - XL 1000V
56915288 Tiit.
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Kõikvõimalikeks ja -võimatuteks üllatusteks peab valmis olema. Eelnev lause, nagu näete, välistab 100% õnnetuste vältimise võimaluse. Madone'i elavat diskussiooni põhjustanud juhtumis jooksis teele koer, ülalkirjeldatud juhtumis kits linnaserval. Mulle sadas mõni nädal tagasi napilt ette metskits ja seda praktiliselt küla vahel. Õnneks pööras küll ringi ja läks hästi. Juhus on pime.
Ainuke asi mida saab ise teha, on olla pidevalt maksimaalselt tähelepanelik ja valida ohutuim ja mõistlikuim võimalik liikluskäitumine. Ja sellegi poolest mingit garantiid ei ole.

Suzuki GSX 750 Inazuma

harimal
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas harimal »

Targutaks enda kogemustest kitsede ja kassidega.
Mõlemad on minu kogemusel sellised, et ootavad kuni sa neile maksimaalselt lähedale jõuad ja siis jooksevad nina eest läbi.

Vähemalt minul selle aasta 2 kitse ja 2 kassi just nii käitusid. Kõikidel juhtudel võtsin hoo piisavalt maha, et vajadusel äkkpidurdusega midagi päästa ja eranditult kõigil kordadel läks seda äkkpidurdust lõpuks vaja ka.

Leedus küll oli juhtum, kus kottpimedas vihmas sõites möödusin sirgel teel suurel kiirusel (140-160 km/h) autost mööda ning autoga kõrvuti olles märkasin tee kõrval kenasti paari silmi ning kitse siluetti (kolmas seega) - sel korral vedas, et tegelane otsustas niisama vahtida ja mitte viimasel hetkel ette hüpata.

CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
Kasutaja avatar

Sebar

Lugemata postitus Postitas Sebar »

Kui kass just kurvi või pidurdamise peal alla ei jää, ei saagi aru, et midagi eriti juhtuks.
Kass on ikka eriti painduv ja paindlik tegelane.

Muidugi, kui ta kuhugi kinni ei kiilu.

Hundiralli

Panthera
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas Panthera »

Sellessuhtes et ennem olen nõus pidurdades külje maha panema, kui külma südamega kassile otsa sõitma ... :nono:

Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

Panthera kirjutas:

Sellessuhtes et ennem olen nõus pidurdades külje maha panema, kui külma südamega kassile otsa sõitma ... :nono:

kustkohast sul see piir läheb, kas konn on piisavalt mõttetu, et külge mitte maha panna?

Suletud

Mine “Vaba teema”