Hälvik-rolleristid

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

karlsson 28

Re: Hälvik-rolleristid

Lugemata postitus Postitas karlsson 28 »

Kui teekattel tähistatud sõidurajal mahuvad kõrvuti sõitma kaks mootorratast, autot jne., tohivad nad seda ka teha. Mopeediga peab sõitma jalgrattatee puudumisel sõidutee äärmisel,parempoolsel rajal. Mopeedi tehnoseisund peab vastama valmistaja nõuetele. Kas keegi lisab midagi täpsemalt? :wink:

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 692 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Ohhoo!
Üks lubadetta ja liikluseeskirju mittetundev "hälvik-rollerist" leitud :D

Edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!

Kopamees

Lugemata postitus Postitas Kopamees »

Asulasiseselt vist võib kõrvuti sõita? Või ma tõesti eksin? :bsmile: :ner:

rallitaja

Lugemata postitus Postitas rallitaja »

zybyx kirjutas:

kahjuks ma pole rolliga tallinnas käind (elan tartu külje all) aga lihtsalt mingi hetk viskab üle juba kui mõne ahvi pärast kes sõita ei oska hakkatakse rääkima ala võtaks rajalt maha ja tõmbaks molli igaühele kes natukegi kiiremini sõidab
ning tegelt on neid rolle mis täpselt 45 või vähem välja läheb ikka jube vähe kuna ntx kui osta tutikas yamaha aerox sis see läheb gps-i juba täiesti originaalina mingi 60km/h
ise üritan linnas alati võimalikult inimlikult sõita aga ütleme nii et valmistaja kiirust ma olen ületand pidevalt kuna ei taha jääda auto juhtidele ette kes läbi akna karjuvad või signaalitavad(kui sõidan sis on ikka päris jube kui keegi taga järsku signaali laseb ja ära ehmatad) seega mina liiklen täpselt nii kiiresti linnas et ma kellegile jalgu ei jääks.

Vaat siin tulebki mängu järgmine asi... Masin võib olla võimeline valmistajakiirust kasvõi viiekordselt ületama, kuid JUHT ei tohi seda teha. Ja kui asulas on lubatud 50 km/h, siis see 5 km/h ei päästa sind kuidagi. Sa ei sõida ju aeglaselt ilma põhjenduseta ja kui soodustad autojuhtidel asulas 50 km tunnikiiruse ületamist, oled ka ise üks paras teedos. Arvesta ja harju sellega et liikluses ei pea kogu aeg olema õigus sinul, minul ega kellelgi kolmandal. Õigus on sellel, kellel hetkel lihtsalt joppab. :ner: Kui kaasliiklejad rikuvad reegleid, ei pea ju sina seda tegema. Liiklus ei ole koht, kus näidata oma sõiduki võimete piiri. Seda enam, et tihtilugu on see piir kõrgemal kui sõidukijuhi võimete piir. Enne kui tegutsed, mõtle järele.

Kasutaja avatar

AN-400
Tsikkel: Suzuki 650
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas AN-400 »

kas ma peaksin kade olema et sa sõidad 150cc hiinakaga? :twisted:
kus juures kui nokkima hakata sis huvitab mind kas sinu roller on juhuslikult arvel?, naq ma aru sin ühest teemast lugedes sis sul on 150cc roller seega on tegu mootorattaga mis peab arvel olema ja sammuti peab omama ka vastava katekoorja juhiluba (togi)
see teema millest rääkisin on siin http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=13&t=41505[/quote]

sulle südamerahustuseks,et ta on arvel. ilus pisike number taga.. ja kindlustus kehtib ka oktoobrini.. sõiduki kategooria L3e kui see sulle midagi ütleb ja kujuta ette ...järgmine ülevaatus 06.2011 :shock:
vaidle nüüd teistega edasi, mul pole sulle enam miskit lisada. kasutaja Krisos-ga ühel meelel.

Suzuki 650 K7
Kasutaja avatar

nm5

Lugemata postitus Postitas nm5 »

Pilt
No offence

Aprilia RST 1000 Futura
Kasutaja avatar

simp
Tsikkel: sv1000n
Tänanud: 122 korda
Tänatud: 192 korda

Lugemata postitus Postitas simp »

zybyx kirjutas:

kahjuks ma pole rolliga tallinnas käind (elan tartu külje all) aga lihtsalt mingi hetk viskab üle juba kui mõne ahvi pärast kes sõita ei oska hakkatakse rääkima ala võtaks rajalt maha ja tõmbaks molli igaühele kes natukegi kiiremini sõidab
ning tegelt on neid rolle mis täpselt 45 või vähem välja läheb ikka jube vähe kuna ntx kui osta tutikas yamaha aerox sis see läheb gps-i juba täiesti originaalina mingi 60km/h
ise üritan linnas alati võimalikult inimlikult sõita aga ütleme nii et valmistaja kiirust ma olen ületand pidevalt kuna ei taha jääda auto juhtidele ette kes läbi akna karjuvad või signaalitavad(kui sõidan sis on ikka päris jube kui keegi taga järsku signaali laseb ja ära ehmatad) seega mina liiklen täpselt nii kiiresti linnas et ma kellegile jalgu ei jääks.

aa ja keegi mainis siin et puudusid peeglid
tglt mopeedil ei pea olema ei peegleid, suuna tulesid ega ka mitte tagutuld
vaid ees peab põlema esi tuli ja taga peab olema vähemalt punane helkur

muidugi load peaksid kohustuslikud olema kuna praegu saad sa mopeedi load ikka eriti kergelt kätte ntx kui sul on olemas ratta load sis sa ei pea teooria eksamit sooritama vaid saad kohe sõidu teha.
politseil pole sammuti korralku registrit kust uurida kas sul on mopeedi load või mitte :?
pms kui mingi 14 aastane naga väidab et tal on load aga jäid koju sis politsei ei saa seda pms. mitte kuidagi tõestada

Minul küll on miskit lisada mitte nagu xs400-al:)

mopeedil peab olema vasakpoolne peegel(80% kindel)
teooria eksami peab sooritama isegi kui sul on tuumapommi juhtimisõigus olemas(alates eelmise aasta kevadest)
politsei saab ilusti uurida(omad kogemused), aga nad ei pea seda tegema. Suhtu politseisse normaalselt, siis suhtutakse ka sinusse normaalselt;)
mina teen seda mida teised loogika: Manni ja Jaanus panevad pea ahju, mina kaaa, mina kaaa?

sis, pms.(?), pms(?), sis, rolliga, auto juhtidele.
et, sest, aga, kuid, vaid, siis(tulevad kuidagi tuttavad ette?)

Kasutaja avatar

Kaszpar

Lugemata postitus Postitas Kaszpar »

Täna siis õhtul mingi 21:00 sõitisin autoga mööda Peterburi mnt'd linna poole. Olin Vesse viadukist ülesse saanud kui nägin rolleri meest. Alguses sõitis mööda teed nagu autod ja siis kui nägi et autodel läks punaseks pani kõnniteele ja kimas seal suure hooga edasi. Kuna olin tast enne möödunud siis ei tea kas ta esituli ei töödanud või see pidigi nii õrnalt paistma. Igastahes ei meeldi sellised rolleristid, kes kord ühe tee peal ja siis hüppavad kiiruga teisele. Ei jõua liikluses neid jälgida ju!

sentry

Lugemata postitus Postitas sentry »

Kaszpar kirjutas:

Täna siis õhtul mingi 21:00 sõitisin autoga mööda Peterburi mnt'd linna poole. Olin Vesse viadukist ülesse saanud kui nägin rolleri meest. Alguses sõitis mööda teed nagu autod ja siis kui nägi et autodel läks punaseks pani kõnniteele ja kimas seal suure hooga edasi. Kuna olin tast enne möödunud siis ei tea kas ta esituli ei töödanud või see pidigi nii õrnalt paistma. Igastahes ei meeldi sellised rolleristid, kes kord ühe tee peal ja siis hüppavad kiiruga teisele. Ei jõua liikluses neid jälgida ju!

Rolleriga ei tohi nagunii kõnniteel sõita - pidin lihtsalt ütlema :nono:

Rollumees

Lugemata postitus Postitas Rollumees »

Kahjuks Tallinnas vähemalt selliseid palju kes ikka täiesti suvalt sõidavad ja mõned selle üle veel uhked on :x
Olen ise näiteks mõned kiivrita rollerijuhi kinni pidand ja tiba noomind. Abi nüüd vaevalt sellest
on aga endal süda rahul :roll: . Tean, et see ilmselt seadusega vastuolus aga lihtsalt närvi ajavad oma liikluses ukerdamisega.
Kahju, et HF (handfree) vms polnud kuna lasnamäel mitu korda oleks tahtnud
Politsei kutsuda kuna mõni venelane rolluga endalegi ohtlikuks muutus ja ei ole aega/tahtmist/julgust koguaeg noomima
minna.
Tartus minu arvates olukord parem kuna on vähem silma jäänud rikkumisi rollerijuhtide poole pealt. Eks Tartu väiksem ja
rahulikum linn kah.

karlsson 28

Lugemata postitus Postitas karlsson 28 »

Nädal paar tagasi,keeras mulle Järvevana teel ette liinibuss(ekspress) ja pidurdas seejärel kohe. Suutsin otsasõidu vältimiseks ainult kõrvale keerata. Pidurdada ei jõudnudki. Õnneks läks paari sentimeetri jagu ja oleks jälle üks mopeedimees kühvliga kokku pühitud. Bussijuht ehmatas vist ise ka ära,sest võttis tükiks ajaks hoo maha... Pikivahe oli mul eeskujulik,kuna isegi buss mahtus vahele keerama,selles mind süüdistada ei saa. Paar päeva tagasi samal teel liikudes võtis üks liinipuss(sama nr. ekspress) mulle ette ja joristas terve Järvevana tee täpselt 45 km/t. Ei tea,kas oli sama bussijuht,kes mulle seekord katet tegi? Igal juhul mõte kiskus vägisi selles suunas. Numbrit ma esimesel korral ei jõudnud kahjuks vaadata,aga kuidagi tuju tegi küll paremaks. :D Oma eelmistele postitustele lisades. Kapipeal olevas õpikus on mustvalgelt kirjas,et mopeediga peab liikuma sõidutee parempoolse ääre ligidal ja peab olema vähemalt vasakpoolne küljepeegel. Mopeed on ju hetkel seaduse järgi sisuliselt sama,mis jalgratas ja sellel peegleid küll olema ei pea. Seega olen kerges kimbatuses... :roll:

Kasutaja avatar

Sebar
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Sebar »

Kas mitte jalgrattal ei pea peeglit olema, vist peab.

Hundiralli

a501322914

Lugemata postitus Postitas a501322914 »

Erinevate liiklusvahendite peal olen isegi kogenud kõike võimalikku ja võimatut. Kord pani rolleriga sõites jeep nii lähedalt 30 alas 70ga mööda et pidin käed sisse tõmbama et küünarnukke maha ei sõidaks mul. Samas maja ees on terve kari värdjaid kes pargivad ikka väga nõmedalt. Erilised kaabakad on need kes sõidavad paraadna ukse ette ja siis sina ei saa oma autoga välja sealt. Aga kui aus olla siis saan aru et see ongi nii ja sinna ei olegi midagi teha kuna linnades ikka juhtub. Palju inimesi koos ja ruumi vähe. Elaks ma kuskil maakohas siis oleks imelik.
Siis on ikka selge pilt et totakas vend. Rolleriga veel niipalju et mina enamuses ei sõida kõnniteel ega eira punaseid tulesid kuid vahest mõne nurga lõikan ning leian et kui ma sellega ei tekita kellegile ohtlikku olukorda siis kõik korras.
Rolluga saabki teha paljusid asju mida autoga ei saa, paljudest saab aru kui ise sõidad.
Nii et arvamused on kõigil aga kogemused ainult sõitjatel.

Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

Sebar kirjutas:

Kas mitte jalgrattal ei pea peeglit olema, vist peab.

Ei pea.

SERTÃO

Molotov

Lugemata postitus Postitas Molotov »

Olen viimasel ajal tähele pannud, et mõnel Tartu rolleristil on komme paremalt poolt tee äärest möödasõitu harrastada...

Mingi uus mood vääääää?!

janis
Tsikkel: Kawasaki GTR1000
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas janis »

karlsson 28 kirjutas:

Kui teekattel tähistatud sõidurajal mahuvad kõrvuti sõitma kaks mootorratast, autot jne., tohivad nad seda ka teha. Mopeediga peab sõitma jalgrattatee puudumisel sõidutee äärmisel,parempoolsel rajal. Mopeedi tehnoseisund peab vastama valmistaja nõuetele. Kas keegi lisab midagi täpsemalt? :wink:

Vasakusse ritta või vasakusse rea serva võib reastuda ainult vasakpöördeks.

OT:Minuteada ei tohi jalgratturid vasakpööret sooritada aga üha enam on liikluses näha just selliseid enesetapjatest jalgrattureid kes sõidavad autode vahel ja nendest ei mahu kuskilt mööda ka, sest nad enamjaolt vingerdavad ümber aukude. Uus teema vää, hälvik jalgratturid? :wack:

Kasutaja avatar

Kirs

janis kirjutas:

OT:Minuteada ei tohi jalgratturid vasakpööret sooritada

No mis jutt see nüüd on :shock: Muidugi tohivad ju.

SERTÃO
Kasutaja avatar

Pihlakas
Tsikkel: Honda VF750F

Lugemata postitus Postitas Pihlakas »

Kuskilt kuulsin, et rolleriga tohib kõnniteel sõita ainul siis, kui ei takistata tagasipööret sooritava jalakäia liikumist.

Piduriketaste valmistamine.

Zidist

Lugemata postitus Postitas Zidist »

Mopeed ei tohi liigelda sellel teel, kus liiguvad jalakäijad!

Kus on jalakäijad - ei tohi.
Kus on jalakäijad ja jalgrattad - ei tohi.
Kus on jalgratturid - tohib.

Vähemalt nii meile seletati Kalju Autokoolis.

Kasutaja avatar

Nozzu
Tsikkel: Honda CRF300L
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 79 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Nozzu »

Pihlakas kirjutas:

...kui ei takistata tagasipööret sooritava jalakäia liikumist.

Wow :shock:

Huvitav, kas jalakäia peab samuti vähemalt kolm sekundit enne manöövrit suunda näitama (kui tegemist pole just sirgjoonelise tagurdamisega). Samuti enne liikuma hakkamist ja peatumist.

Viimati muutis Nozzu, 07 Aug 2008, 15:25, muudetud 1 kord kokku.
Minu seiklused rattal liikuvas pildis: www.youtube.com/@nozzzz

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tazavi »

mõni aeg tagasi oli kuressaares etgemist mul kah kolme rollumehega (kinni ei pidanud, aga rusikat näitasin kaugele). Nimelt olin vasakpööret tegemas, vasakule teeäärde ära reastanud, suund oli pikemat aega sees, aga ootasin vastutuleva auto möödumist. Kui auto oli peaaegyu möödumas, põrutas minu ja vastutuleva auto vahelt läbi 3 rollerit, nagu eikuskilt, kusjuures viimane põrutas alles siis, kui juba ma vaikselt olin paar cm liikuma hakanud (minuviga kah muidugi, et ma vasakpöörde ajal peeglisse ei vaadanud, aga paremalt poolt oli umbes 5m puhast teed vaba). Hetkeks oli selline tunne, et sõidaks neile järgi ja virutaks liikluseeskirjaga tugevalt vastu lagipead :wack:

janis
Tsikkel: Kawasaki GTR1000
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas janis »

holma kirjutas:
janis kirjutas:

OT:Minuteada ei tohi jalgratturid vasakpööret sooritada

No mis jutt see nüüd on :shock: Muidugi tohivad ju.

Õige küll, tohivad, minu viga.
Lihtsalt natuke imelik on kui jalgratturid neljarealisel ja tiheda liiklusega tänaval hakkavad vasakpöördeks rivistuma parempoolsest servast vasakusse tee serva üle mitme rea. Soovitav oleks ikka sõita esimese ülekäigurajani ja ületada see ratast käekõrval lükates, mitte vändates nagu paljud seda teevad. (crash)

Kasutaja avatar

ridariass
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas ridariass »

janis kirjutas:

OT:Minuteada ei tohi jalgratturid vasakpööret sooritada aga üha enam on liikluses näha just selliseid enesetapjatest jalgrattureid kes sõidavad autode vahel ja nendest ei mahu kuskilt mööda ka, sest nad enamjaolt vingerdavad ümber aukude. Uus teema vää, hälvik jalgratturid? :wack:

Päris udujutt see ei ole, nimelt kunagi kehtinud LE järgi tohtis tõesti jalrgrattur vasakpööret sooritada vaid ratast käekõrval lükates vms.

Kawasaki GPZ500: R.I.P
Yamaha YZF 750R: R.I.P
Yamaha R1: Up & Running

Common fault as with most higher powered bikes is a tendency for the rubber bits to loose contact with the asphalt, resulting in uncontrolled abrasion of the upper and side parts.
Kasutaja avatar

koty
Tsikkel: Aprilia Sx 125

Lugemata postitus Postitas koty »

Oi aga mina olin täna hälvik rollerist.. :roll:
Pärnus port arturi ristmikul olin esimesel real(sealt saab ka paremale pöörata) ja mul oli suht kiire. Vaatasin et autod pööravad aga nad jubedalt venivad. Mõtlesin et lähen külje pealt mööda minnes natuke teisele reale. Aga mina loll ei kontrollinud kas tagant tuleb keegi. Kiirendan, olen pöörava auto kõrval(teise rea paremas servas) ja järsku kuulen rämedat pidurdusest tingitud kriginat. Kohe saan aru et see oli minu pärast. Küll mul oli alles halb tuju pärast juhtumit.

Jubedalt tahaks vabandada Chevy Vani(nr ** ZIG) juhi ees. :oops: Tõesti kahju et ma enne taha ei vaadanud. Samas olen tänulik et ta mind külmalt maha ei sõitnud.

Vabandav Sr 50 juht

Aprilia Sr 50 -> Aprilia Sx 125___

TripleT

Lugemata postitus Postitas TripleT »

Ise olen nyyd rolleriga nii 2 aastat vuranud load mul on olemas:D aga kui aus olla siis sealt eksamilt küll midagi ei õppinud:p .Ise õnneks elan maakohas nii et eriti liiklust ei ole kuigi tuttavad on rikkunud reegleid kyll ja sellega ka liiklusohtlike olukordi tekitanud . Korra olen linnas käinud (väga oli vaja ) ja siis nägin´et autojuhid on juba teadlikud et rollu juhid on ohtlikud nii et mind vaadati pika pilguga. Aga lihtsalt uudishimust kuna rollud n. pirita teel seal ei pea keegi autodest 50 reeglist kinni siis kas see on nii julm kuritegu kui hoida teistel eest ära ja bussireal sõita? sest nagu ma saan aru kõnniteel ei või sõita kui jalakäijad on.

a501322914

Lugemata postitus Postitas a501322914 »

Rolleriga sõites, autod lausa PEAVAD mööda sõitma. Isegi kui sõidad 30 tsoonis 50ga siis nad PEAVAD mööda panema.
Ise sõidan rolleriga liikudes tee paremas ääras ja no kui mingi bussirada seal juhtub olema siis uhan seal. Üritan mitte kellegil ees töllerdada ning kui buss juhtub tulema siis tõmban veel rohkem äärde. Tee muus osas sõidan ainult siis kui vasakule vaja keerata.
Üritan järgida seda poliitikat et esimene asi on ikkagi ellu jääda :mrgreen:

vanasilk
Tsikkel: taburet
Tänanud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas vanasilk »

a501322914 kirjutas:

Rolleriga sõites, autod lausa PEAVAD mööda sõitma. Isegi kui sõidad 30 tsoonis 50ga siis nad PEAVAD mööda panema.
Ise sõidan rolleriga liikudes tee paremas ääras ja no kui mingi bussirada seal juhtub olema siis uhan seal. Üritan mitte kellegil ees töllerdada ning kui buss juhtub tulema siis tõmban veel rohkem äärde. Tee muus osas sõidan ainult siis kui vasakule vaja keerata.
Üritan järgida seda poliitikat et esimene asi on ikkagi ellu jääda :mrgreen:

Aga miks autod peavad "mööda panema"? Arvan et ellu tahavad jääda, sest kui ikka "lapseke" oma manöövreid teeb on ju targem temast mööduda ja kahjuks kiivri alt vanus ei paista.

taburetrider

rallitaja

Lugemata postitus Postitas rallitaja »

Kulla rollerimees punase-musta kirjul rolleril, kes sa tahtsid kurvi kiiresti läbida ja selleks minu suunavööndisse kaldusid, arvesta sellega et kui mina poleks kurvi sind nähes otse võtnud ja teelt välja sõitnud oleksime ninapidi kokku lennanud. Avalikud teed ei ole ainult sinu päralt, et niiviisi kihutad! Õnneks suutsin enne tee otsa saamist piisavalt pidurdada et ennast ja ratast heinamaale põrutades mitte vigastada.

Loodan et loed seda ja võtad juhtumist õppust. Sina pääsesid praegu terve nahaga, loodetavasti läheb sul järgmine kord mõrudamalt. Minu asemel oleks võinud ka veoauto, kombain või kurat teab mis sulle vastu sõita... (slap)

Kasutaja avatar

Kirs

TripleT kirjutas:

sest nagu ma saan aru kõnniteel ei või sõita kui jalakäijad on.

Ei või ka siis, kui seal jalakäijaid ei ole. Kõnniteele ära oma rolleriga roni.

SERTÃO
Kasutaja avatar

VincentX

Lugemata postitus Postitas VincentX »

Paljud tallinlased teavad Järvevana teed. Seal kihutatakse nagu hullud. Ning tee ääres on jalakäijate ja jalgratta rada. Reeglite järgi ei tohi rolleriga sinna ronida, aga mina kasutasin seda ja mööduval politsei autol polnud midagi öelda. Sõitke kõik ikka korralikult ja enda elu on tähtsam kui reeglid mis võivad meid viia ohtlikesse situatsioonidesse.

Kõike Head Soovides
VincentX.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rollerid”