Goretex vs. nahk

Kasutaja avatar

Painteddeath
Tsikkel: Aprilia Tuono

Re: Goretex vs. nahk

Lugemata postitus Postitas Painteddeath »

Tere.

Nagu eespool Motopaks, sõidan ka spets nahktagiga ja tekstiil pükstega. Püksid on sellist odavamat sorti tekstiilid kuid enda arust ikka mitu korda paremad kui nahast. Julgen nii väita kuna ise alustasin ka nahas sõitmist(sõitsin enne kroomiga) ja stiil on puhas kuld, kuid praktilisus peaaegu olematu. Ma ei saa aru mis ime nahast te kõik räägite , et piiskagi vett läbi ei tule jms. Nahk on ju siiski nahk(loomulikult kui see ei ole ühendatud texiga seestpoolt). Sõitsin nüüd hiljuti Rabarockilt koju teisel päeval kaks tundi lausvihmas ja jube hea oli vaadata kus kohast ajapikku märjemaks läks. Tagi oli kuskil poole kuni kolmveerand tunniga läbimärg(ja ma pidevalt hooldan seda vetttõrjuva vahendiga) Püksid said kuskil pooleteise tunniga märjaks. Kindad,mis pealt nahast ja seest vetttõrjuva tekstiiliga kestsid veidi kauem kui tagi kuid vähem kui püksid.
Mis on naha juures veel üks ütlemata ebameeldiv asi on see, et see kuivab terve sajand. Tekstiil kuivab öö läbi ja järgmisel päeval mõnus selga/jalga tõmmata ja sõitma minna, kuid oma nahast tagi oli veel järgmise päeva õhtulgi vägagi niiske isegi pärast mitu tundi sõitu(tekstiil , isegi kui saab hoovihma käigus märjaks kuivab suhteliselt kähku sõites tuulega ära) ja kui see nahk läbimärg on, kaalub see terve tonn. Sõber sõitis kõrval ja tal olid seljas Rukka gored(väärtus kokku pükstega ligi 10 tonni) ja tal hakkas tagi ja pükste seestpoolt niiskeks minema alles lõpupoole kui juba kodu paistis.

Peale seda lausvihma ja paar päeva haiget olemist , ostsin endale korraliku Cloveri vihmariided. Nüüd olen mitu korda seda kasutanud ja saan tõesti öelda, et sõidan iga ilmaga ja ei tunne üldse end sandisti, aga sooviks siiski lihtsalt riideid,mis oleksid veidi universaalsemad ja nii ma muretsengi endale korralikud gored endale selga-jalga, sest ei viitsi ka igal korral kui Eesti mega muutlik ilm otsustab sadama hakata ja kohe tee äärde seisma ja vihmariided selga, et siis poole tunni pärast need jälle maha kiskuda.

Ma nüüd ei väida siin, et gored ongi need kõige kõigemad. Lihtsalt tõin väikese näite enda elust ja põhjenduse miks ma hakkan varustust vahetama. Võrdlus on mul olemas kuidas gored vastu peavad ja kuidas nahk vastu peab.

Lõpuks muutume paratamtult nendeks, kelleks teised meid peavad - Julius Ceasar.
http://www.pohjatuultepojad.net

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”