Autokoolide hälvikust õpetajad

Kasutaja avatar

konstruktor
Tsikkel: Kawasaki EN500
Tänatud: 1 kord

Re: Autokoolide hälvikust õpetajad

Lugemata postitus Postitas konstruktor »

...aga sõita ikka ei oska, sest õpetaja ei oska või ei taha õpetada.

Vaat mulle tundub ka väga sedamoodi. Õpilased, kes juba kogenud, on allright, kuid need kel ainus sõiduvõimalus on sõidutunnis, saavad ainult näägutamist, ei mingit asjalikku nõu. Pealekauba minnakse veel isiklikuks selle põhjal, mis soo esindajana sa sündinud oled (põhimõtteliselt on sul selle alusel juba kooli tulles otsaees silt: "hädavares"). Siis sunnitakse sind esinema kõnega teemal:"Milleks mulle seda A-kategooriat vaja" ja soovitatakse kirjutada avaldus A1 peale. Kuna suure ratta keskhargile tõmbamise katse olen edukalt läbinud ja läbin ka edaspidi, ei jää õpetajal muud üle, kui mind maanteesõidul närvi ajada, ähvardades kiiruse alanedes tagant sisse sõita (mida pean sõidu ajal kuulma kõrvaklappidest), konarlikul, kitsal ja tiheda liiklusega teel. Kätevärina tulemusel keerasin samal tunnil veel ratta kaks korda pidurdamisel külili maha ka.
Selle asemel et julgustada loomupoolest ettevaatlikku inimest, tehakse ta täiega maha.
Miks mulle nii tundub? Sest mul on võrdlus olemas. Kui platsisõite alustasin, lasi toosama õpetaja mul niisama omaette ukerdades leiutada, mida tegema peaks. Iroonia ja pahandamine. Kulus ma-ei-tea-mitu tundi, tuli platsiõpetajaks teine inimene, kes oli vahepeal ära olnud. Tema juhtnööride ja asjaliku ning heasoovliku õpetamise tulemusel kulus mul platsil normaalsete tulemusteni jõudmiseks mõni tund. Nüüd on linna ja maanteesõidul jälle esialgne õpetaja.
Ma ei nimeta nimesid, ei nimeta autokooli, ma ei ole ka siin kuskil maininud mis kooli ma läksin. Paljude meelest on see inimene hea ja lugupeetud õpetaja, kuid pärast eilset on tema aktsiad minu silmis kukkunud kõvasti.

Wish me luck, comrades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”