esimene ratas
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 450
- Tsikkel: HD Bobik 103
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 8 korda
esimene ratas
Milline ta siis olema peaks? Ütlete, rumal küsimus...võib olla tõesti...aga ratast välja valida pole juu sugugi lihtne!
Kontakteerusin VeltMotoCentriga...soovitasid esimeseks rattaks Honda Hornetit ja teisi 600-seid ridamootoriga "paugupille":)))
Küsisin paari tsiklimehest sõbra käest(ühel HD Road King, teisel Honda SeventyFifty), kehitasid ainult õlgu:(((
Ise pean vähese sõidukogemuse tõttu valikul prioriteetseks:
1.sõidumugavust
2.head juhitavust
3.soovitavalt mootori madalat jorinat:)))
4."äkilist" ratast ei soovi
Silma on jäänud kaks võimalust:
1.Uus(uuem) Honda TransAlp
2.Kasutatud HD Sportster
Mida võtta, mida jätta?
HD Bobik 103 & 2x Jawa 638
varem: KMZ 650 Dneprr; HD XL 1200 Sportster; TransAlp 650; HD 883 Sportster Roadster; HD 1200 Sportster Custom; KTM 390 Duke; Triumph Thunderbird 1600
-
- Tsikkel: vfr
Re: esimene ratas
Minu esimene ratas oli gsx600f, ja sellest sain teada, et selline peakski olema esimene ratas.
Vaata kallis sõber ma vastan sulle ruttu enne kui ässad tulevad ja sinuga nii teevad.
Siin foorumis on neid teemasid saetud nii, et anna olla. Kasuta otsingut esimesena loe läbi näiteks see teema :
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... as#p294064
Siis vaata rataste võrdlusi mida on siin ka kuhjaga. Kas just Honda TransAlp VS HD Sportster aga mingi pildi saad. Samas on minu meelest kõige parem alutsada maha kriipsutamisega ehk:
- Mis meeldib bike, chopper, cruiser, enduro - tundub, et bike sulle ei lähe
- Palju raha on - minule neist kahest piisas. Kui sull raha ei ole probleemiks siis on muidugi vastuse leidmisega raskem.
- Mis värvi, mis aasta jne jne jne.
Ehk siis kõige olulisem mis tüüpi ja kui palju pappi. TransAlp või HD Sportster on minu meelets liiga seinast seina.
Jõudu lugemisel
telf: 5123153
Kui sa tahad hea juhitavusega ratast siis HD vist küll see pole, aga see on puhtalt minu arvamus
-
- Mode
- Tsikkel: sporta 1200
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 12 korda
alusta vaatamist kruiseritest, mida võimsam, seda raskem, alla tonnise kubatuuri on see eest ökom
Ah jah ise alustasin HONDA NTV (REVERE) 650. Kuna olin kindel, et tahan bike või selle laadset. Hea rahulik (25kw) esimene ratas algajale. Mulle piisas ja vaadates mis peale rattavahetust juhtuma hakkas oleks äkki pidanud veel ühe aasta hoidma
telf: 5123153
-
- Mode
- Tsikkel: sporta 1200
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 12 korda
julgen väita et suzu marauder vz800 on paras pill millest ennast põrgatada väiksemate või suuremate poole
Soovitan üleval pool olnud kommentaari järgida ja foorumis veidi ringi vaadata. Kohe võib ära öelda, ega sa ühest vastust ei saa ja niipalju kui on erinevaid rattaid on ka arvamusi. Olin ise samas olukorras, aga endal valik tehtud ja rattaga väga rahul. Sõidukogemust ei soovita ratta valikuks esimeseks prioriteediks panna - kui mõistus peas, saad pea iga rattaga hakkama, sõltumata kubatuurist. Pigem tee kõigepealt selgeks, millist ratast tahad, kus sõita tahad, palju raha välja saad käia ja kui paar varianti veel sõelal - uuri netist ja foorumitest nende kohta põhjalikumalt. Hea, kui saad enne otsustamist käega katsuda ja proovida, nii saab palju asju selgemaks.
Jõudu!
-
- Tsikkel: Rinka tõugu ratas
- Kontakt:
No dominator 650 hea ratas ja ei käi üle jõu,usun ka mitte esimese rattana(loodan).
v301060 kirjutas:Milline ta siis olema peaks? Ütlete, rumal küsimus...võib olla tõesti...aga ratast välja valida pole juu sugugi lihtne!
Kontakteerusin VeltMotoCentriga...soovitasid esimeseks rattaks Honda Hornetit ja teisi 600-seid ridamootoriga "paugupille":)))
Küsisin paari tsiklimehest sõbra käest(ühel HD Road King, teisel Honda SeventyFifty), kehitasid ainult õlgu:(((
Ise pean vähese sõidukogemuse tõttu valikul prioriteetseks:
1.sõidumugavust
2.head juhitavust
3.soovitavalt mootori madalat jorinat:)))
4."äkilist" ratast ei soovi
Silma on jäänud kaks võimalust:
1.Uus(uuem) Honda TransAlp
2.Kasutatud HD Sportster
Mida võtta, mida jätta?
Minu meelest kah Hornet väga hea valik - see on ratas, millest niisama ruttu ikka ära ei tüdine! Samas ka Transalp väga hea, eriti kui plaanid matkata ja peale asfaldi ka nats külavaheteid pidi kulgeda. Aga mõtle enne jah läbi, mis tüüpi ratas sul enim meeldib - enduro, custom, street jne ja siis liigu sealt edasi. Edu otsingutel!
-
- Tsikkel: t*** seda teab,aga liigub!
- Tänatud: 2 korda
Tere.
- Mine istu erinevate tsiklite peal.
2.pane paika hinnaklass
3.See on Sinu tsikkel ja sa pead ennast selle peal mugavalt tunndma,mitte et see või see,mina vaatasin ka viragod,sadow?,maradeur et üks neist. Kahju mul on hoopis intruder.
Lgp Veikko.
www.facebook.com/realbikerid
Esimeseks rattaks on parim valik just see.
http://bike.motors24.ee/Default.aspx?pa ... &id=169851
Tõsiselt ka. Ära arva, et kui sa käike vahetada oskad, siis sul midagi enam õppida pole.
Paljuski oleneb valik isiklikust maitsest. Igaüks võib pakkuda siin mingi tsikli mudeli ja margi, mis talle kõige rohkem meeldib, aga sellest pole sulle vähematki kasu, sest sa pead ikka enda järgi tsikli ostma.
Kui sul praegu on juba mõningane valik olemas, siis võta kätte ja tee ring Tallinna tsiklipoodides ning vaata, katsu ja istu kõik need pakutud tsiklid läbi ja vaata ka teisi pakutavaid. Vaid läbi isikliku kogemuse saad targemaks ses suhtes. Pealegi soovitan arvestada sellega, et oma sõidu- ja tsiklieelistused ning tegelikud vajadused ja lemmikud loksuvad paika paari esimese hooaja jooksul, nii et kohe esimeseks tsikliks ei maksaks midagi väga udupeent ja kallist osta.
Minu isiklik arvamus on, et alguseks kõlbab pigem lihtsam tsikkel paremini. Horneti asemel (mis pole kah üldse halb tsikkel) võib esimeseks olla hoopis CBF500, Sportsteri asemele (mille hinnast suure osa maksab kaubamärk) võiks sobida näiteks Dragstar 650 jne. Aga eks sa ise pead valiku tegema.
-
- Tsikkel: Honda CB600F HONET
Olin isegi veel kuuaega tagasi sama valiku ees.Endale soetasin siiski esimeseks rattaks 600 Horneti.
Olen nüüdseks omanud Hornetit umbes 3 nädalat.
Kuigi mu süda põksub ikkagi veel chopperi järele otsustasin, et esimeseks rattaks ostan siiski striidika
Siiamaani ei ole oma otsuses kahelnud ja kindlasti ei muuda ma oma otsust ka veel järgmine hooaeg.
-
Teema algataja - Postitusi: 450
- Tsikkel: HD Bobik 103
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 8 korda
Enne, kui küsid, millist tsiklit sa peaks endale ostma või milliste valikute seast, vasta (enda jaoks) mõnele lihtsale küsimusele:
- Kui pikk ja kui raske sa oled 190/100
- milline on sinu sõidukogemus ja millistes tingimustes ainult õppesõit/eksam
- vanus 47
- juhiloa kategooria ja staaz äsja saadud piiranguteta A/25a.B
- millistesse tingimustesse ratast otsid linn/maantee
- palju sul selleks raha eraldatud on kuni 120K(liisingu puhul ); sulas kuni 40K
7.Kui hakkad sõpradega koos sõitma, millised tsiklid neil on. HD Road King - mitmekesi ja kui pikalt kavatsed sama tsikli seljas sõita. üksi ja kahekesi
HD Bobik 103 & 2x Jawa 638
varem: KMZ 650 Dneprr; HD XL 1200 Sportster; TransAlp 650; HD 883 Sportster Roadster; HD 1200 Sportster Custom; KTM 390 Duke; Triumph Thunderbird 1600
mul pakkuda sulle just sobiv ratas: http://bike.motors24.ee/Default.aspx?pa ... &sort=paid
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.