Sõidueksam Viljandis
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Sõidueksam Viljandis
Plaanis teha siis sõidueksam Viljandis. Aja sain endale juuli algusesse, nii et aega veel on mõned nädalad.
Keegi, kes on teinud Viljandis sõidueksami võiks rääkida natuke, mis kohtadesse tavaliselt sõitma minnakse, kas kuskil on selliseid "tõmmekaid" ka, kus võiks inimene, kes seal linnas ringi ei liigu läbi kukkuda...
Kuidas eksamineerijad on? Oleks nagu kuskilt lugenud, et pidavat väga nõudlikud olema.
Endal on ikka hirm väike sees selle sõidueksami ees. Muidugi on plaan linn enne risti põiki läbi sõita. Kuid hea oleks teada ennem millised on sealsete eksamineerijate "lemmikkohad". Viljandi mulle just võõras ei ole, kuid autokoolis sai käidud Tallinnas.
Üldiselt võiks keegi kes on Viljandis eksamit teinud kirjdeldada kuidas see välja nägi.
PS Viljandi kohta varasemat sõidueksami teemat ei leinud.
-
Teema algataja
-
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
mart91, loe seda teemat, siin on mitmeid juhiseid Viljandi kohta:)
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?hig ... is&t=32863
-
Teema algataja
Re: Sõidueksam Viljandis
Aitähh vastanutele
Nüüd tekkis uus probleem.Oma sõidueksami aja sain täpselt selleks päevaks mil KÕIK Viljandi autokoolid lähevad Hiiumaale koolitusele (vähemalt kõik need autokoolid kust oleks saanud tsiklit eksamiks rentida).
Ma just olin arvestanud, et rendin mõnest viljandi autokoolist endale tsikli selleks päevaks, kuid täna, kui hakkasin koole läbi helistama, halb üllatus
Siit siis nüüd väike abipalve: äkki on keegi nii abivalmis inimene Viljandist, kellel oleks võimalus laenata eksamiks A1 mootorratast ? (max 125cm/11kw)
Loomulikult ka rahaline tasu abistajale.
-
Teema algataja
Said ka aja 11. juuli kanti? Mina igatahes suutsin 11. juuli aja saada ja just sellel ajal on autokool kuskil suvepäevadel vms. Käisin paar päev tagasi aega muutmas ja lahkusin sealt ikka üpris halvas meeleolus, sest kliendi teenendus on küll ühe teenindaja poolt alla igasugust arvestust, suutis too ikka minu kallal küllaga vinguda. Ütlesin et ei ole võimalik selleks ajaks tsikklit retida, vastati mulle et see pole piisav põhjus et muuta eksami aega. Kurat tulen jalgrattaga sinna ? Ja siis ta hakkas ajama mulle, et ma olen nüüd riigilõivust ilma jäänud ja mida veel, kuigi ARK'i lehel on selgelt kirjutatud, et kolm päeva enne eksamit pole mingi probleem aega muuta. Õnneks sain küll peaaegu et probleemideta aja vehtaud, kuid seda 31. juuliks. Jess, sügiseks saab load ehk kätte ja jõuab mõned tiirudki teha
-
Teema algataja
dahenk kirjutas:Said ka aja 11. juuli kanti? Mina igatahes suutsin 11. juuli aja saada ja just sellel ajal on autokool kuskil suvepäevadel vms. Käisin paar päev tagasi aega muutmas ja lahkusin sealt ikka üpris halvas meeleolus, sest kliendi teenendus on küll ühe teenindaja poolt alla igasugust arvestust, suutis too ikka minu kallal küllaga vinguda. Ütlesin et ei ole võimalik selleks ajaks tsikklit retida, vastati mulle et see pole piisav põhjus et muuta eksami aega. Kurat tulen jalgrattaga sinna
? Ja siis ta hakkas ajama mulle, et ma olen nüüd riigilõivust ilma jäänud ja mida veel, kuigi ARK'i lehel on selgelt kirjutatud, et kolm päeva enne eksamit pole mingi probleem aega muuta. Õnneks sain küll peaaegu et probleemideta aja vehtaud, kuid seda 31. juuliks. Jess, sügiseks saab load ehk kätte ja jõuab mõned tiirudki teha
Dahenk, panid otse naelapea pihta
Mul samuti aeg 11 juuli
Minu mure hakkab aga vaikselt juba lahenema, ratas ise põhimõtteliselt on peaaegu juba olemas.
Paberid ka veel vaja rattale saada.
Üks küsimus ka siia:
Kas ARK'is vaadatakse ende eksamile minekut tsikli passi ka? Mul just teema, et tsiklil, mis oleks võimalik saada passis ei ole mina ei omanik ega ka kasutaja. Omanikul tuleb teha volitus eksamiks eks ? Kontrollitakse ka ARK'is enne eksamit sellised asju, et kas volitus on olemas jne ?
-
- Tsikkel: Oli Aprilia RS 125
Kunagi ei tea, oleneb kes sõidueksamit teeb või mitte. Igal juhul soovitan ära teha.
-
mart91, kui soovid eksamit teha rs125 siis võin öelda, et see on täiesti võimatu, juhul kui sa just tagaratta peal ei tee kaheksaid. Jutt käib siis uuest rssist aga vanaga peaks sama hea olema.... Võid proovida 6 korda 12m kastis teha
-
Teema algataja
LähmeSõidame kirjutas:mart91, kui soovid eksamit teha rs125 siis võin öelda, et see on täiesti võimatu, juhul kui sa just tagaratta peal ei tee kaheksaid. Jutt käib siis uuest rssist aga vanaga peaks sama hea olema.... Võid proovida 6 korda 12m kastis teha
RS'ga mul polnud kohe alguses plaanis ARKi riskima minna. Krt see eksami aja ootamine oli liiga piinarikas, et see minna nüüd RS'ga ehk ära soperdada.
Hetkel olemas mingi võimalus kasutada eksamil Honda Rebelit. On keegi teinud sellise tsikliga eksamit ? Ise millegipärast usun, et selle rattaga peaks platsil hakkama küll saama.
-
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
LähmeSõidame kirjutas:mart91, kui soovid eksamit teha rs125 siis võin öelda, et see on täiesti võimatu, juhul kui sa just tagaratta peal ei tee kaheksaid. Jutt käib siis uuest rssist aga vanaga peaks sama hea olema.... Võid proovida 6 korda 12m kastis teha
Mismõttes võimatu ? Kõike annab harjutada, usu mind. Ma võin näidata ette, kuidas ma GSX750F 'ga ka selles kastis 8 ilusti ära teen.
Villem aka Villu aka Madis

-
Teema algataja
RS'ga see 8 ära sõita ma arvan ka, et pole päris võimatu tõesti , aga lihtsalt kui oled juba pool kuud ja rohkemgi järjekorras oma eksami aega oodanud, ei taha lihtsalt niimoodi, kuidas õeldagi "katsetama" minna. Tahaks siiski minna kindlaspeale välja. Kuigi jah, ma täiesti usun, et neid platsieksameid on ka RS'ga täitsa korralikult ära tehtud.
-
- Tsikkel: HD Street Bob
- Tänanud: 2 korda
[/quote]Hetkel olemas mingi võimalus kasutada eksamil Honda Rebelit. On keegi teinud sellise tsikliga eksamit ? Ise millegipärast usun, et selle rattaga peaks platsil hakkama küll saama.[/quote]
Mul naine tegi kah eksamit rebeliga ja sai ilusti hakkama.
[quote="NewCustomer"]Kunagi ei tea, oleneb kes sõidueksamit teeb või mitte. Igal juhul soovitan ära teha.[/quote]
kUI LÄÄNE EUROOPAST VAADATA SIIS EESTI EKSAMISÜSTEEM TSIKLITE ON NALJAKAS VÄRK.
SIIN SÖIDETAKSE ALGUL L NUMRIGA ,MIS TÄHENDAB ÖPPIJAT JA SÖIDETAKSE RAHULIKULT.
IGALÜHEL ON OMA VASTUTUS JA KA USALDUS -TEATUD AJA PÄRAST TEED EKSAMI. TARTUS VAATAD TSIRKUST KUI AUTOGA SÖIDAB MINGI TEGELANE TSIKLI TAGA,KES ISE IIAL POLE TSIKLIGA VAST SÖITNUD JA OTSUSTAB HILJEM.KOGU SELLE NALJA EEST NÖUTAKSE VEEL PALJU RAHA .
Tegin hiljuti, so 25 juunil Viljandis sõidueksami. Ei saa midagi halba öelda. Ratas oli mul enda oma ja see sai autohaagisega kohale toodud. Tagasisõit oli juba lihtsam. Igati seaduslikult ratta seljas. Eksam algas peale platsisõitu maanteesõiduga Tallinna maantee suunal ja siis uuesti Viljandi poole tagasi. Enamus linnasõidust toimus Tallinna maanteest Tartu poole jäävas linnaosas. Ei midagi keerulist ja eksamineerija väärib ainult kiidusõnu. Ma ei käinud eelnevalt Viljandi tänavatega tutvumas. Kui jälgida liiklusmärke ei ole see eksam ju midagi keerulist.
-
Teema algataja
Niih, tsikel on nüüd olemas eksamiks.
Selline jama nüüd, et aku on otsad andnud seismisega
Mingi imelik aku on ka sellel Hondal (kitsas ja kõrge) ei sobi jawa aku peale ka.
Kuid iseenesest sõita saab ilusti (tuled viled kõik töötavad ilusti kui mootor käib). Teema ongi, et käima saada tuleb natuke õrnalt tõugata jalgadega...
Kuidas nad ARK'is võivad sellesse suhtuda, et tsiklit tuleb käima lükata ? Saadavad mind kohe pikalt ?
Uut akut ei tahaks ka eriti ostma hakata. Oleks enda ratas siis veel. Niigi sai juba siduritross vahetatud ja tuled kõik põlema leiutatud.
-
Teema algataja
Ega keegi tea , kas Viljandis saab kiiresti löögile- mul nimelt vaja A linnasõit ära teha... ainult A2 olemas , kuid A
Helistasin siis täna ja aega pakuti augusti lõppu
NB!!! Palve! Kui kellelgi kuskil ARKis tutvusi, et saaks kiiremini sõiduaega , siis oleks ülimalt tänulik- keegi ikka ära ütleb ja siis võiks mulle teada anda - läheks ja regaks kiiresti ära... tel 55 70 469
kõige lihtsam on vast ark ist küsida aga tean tüüpi kes reedel pani aja ja sai veel selle kuu lõpus sõitma et siis ooteaeg vast mingi kuu
-
Teema algataja
Tahaksin nüüd ühe suure AITÄH õelda kõigile, kes võtsid vaevaks aidata
Eksam sooritatud ning A1 juhtimisõigus olemas alates täna kella kolmest.
Krdi hea tunne ikka. Ei pea enam põgenema kui politseid kuskil näeb
Lubati, et järgmise nädala lõpuks on "plastik" ka kindlasti valmis juba
Räägin siis eksamist ka korraga natuke juba.
Rattale visuaalse tehnilise kontrolli tegemist minult ei palutud.
Lükkasin tsikli käekõrval platsile kus jäin eksamineerijat ootama, et võiks platsiga alustada. (Vahepeal oli platsil lausa ideaalne võimslus tsikel juba käima ära lükata. Starterist seda masinat käima ei saanud aku pärast. Rohkem seisma ratast ei jätnud ka enne kui eksam läbi)
Platsil midagi ulmelist ei olnudki:
Tõus->stopp joone taga peatumine->tagasipõõre->jalakäija kiirusel koridoris->kaheksa->slaalom->ring ja kõik.
Peale seda vest selga saatja külge ning linna.
Kõigepealt sõitsime ARK juurest kohe linnast välja ja võtsime suuna Tallinna mnt poole. Põhiline sõit toimus kõik Tartu pool Tallinna mnt linnas. Ark juurde tagasi suundusime vaid läbi Paalalinna ning sai ka se Viljandi ainus ring läbi sõidetud. Eksamineerija oli rahulik ning andis ilusti selgeid käsklusi, nii et sõit kulges väga sujuvalt.
Aa ja rattaks kasutasin siis Honda Rebelit.
Oled siis tubli. Muide kirjeldus on 100% minu poolt teostatud sõidueksamile.
Re:
rastix kirjutas:Linnast väljasõidul on raudtee ülesõidu ees STOPP märk. Vaata, et sa seal päris seisma jääd ja jala ikka maha paned, jalakäija kiirusel raudtee ületamine on läbikukkumine.
Enam ei ole seda seal...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.