Jälle lubadest...

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
FlammablE

Jälle lubadest...

Lugemata postitus Postitas FlammablE »

Tere!
oleks selline küsimus, et kui teen b kat ja tahan ka a kat samal ajal teha, siis kas teooria on ühine? (tegu oleks siis a1 ja b1 kat). samuti selline küsimus, et kui lähen autokooli, kus tsiklisõitu e õpetata, siis kas saan teises koolis paraleelselt teha tsiklilube, aga võtta ainult ühest koolist teooriat?
Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

Saad ikke. Ja teooria on jah vist üks ja see sama...

A mul oleks oopis selline küss, et mul praegu A ja kui teen B ning teooria ark-s läbi kukun.. kas siis A kat ka lännu kohe? Natsa imelik a lihtsalt kindluse mõttes nimodi küsin..

Teema algataja
FlammablE

Lugemata postitus Postitas FlammablE »

Sõbra sõnul tema grupis ühel oli nii ära veõtud, ei tea, kas just sulatõsi on, aga uurida tasub.
niiet võiksin teha ühes autokoolis teooriat ja b-kati ja teises a-kati, kas sain õieti aru?
Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

Said põhimõtteliselt õigesti aru jah.
Tähendab, ühes koolis võta teooria tunde... ja teisest koolist võid ju sõiduõpetaja võtta, rohkem pole vajagi. Räägid direga asjad selgeks ja...

Muidu seda ka, et tänapäeval on kõik see "värk" nii korrupeerund, et kõike annab korraldada ja enamgi veel ;)
Kasutaja avatar

Raitz

Lugemata postitus Postitas Raitz »

-aff- kirjutas:
A mul oleks oopis selline küss, et mul praegu A ja kui teen B ning teooria ark-s läbi kukun.. kas siis A kat ka lännu kohe? Natsa imelik a lihtsalt kindluse mõttes nimodi küsin..
Noh tänavu sügisel kui CB500 ga omal lubadelt seda eritingimus 4 kaotasime, siis meile anti enne eksamit vanad load tagasi ja kui läbi oleks kukkunud :shock: siis oleks ikkagi vanad load alles jäänud :roll: Mul siis A4BC1 , ei võta minuteada keegi sul sellepärast b kati ära, kui a-ga läbi põrud või A1 te kui 500+ rattaga hakkama ei saa, aga ma võin muidugi eksida ka... :roll:
muidugi me tegime ainult sõidueksamit, seega kui teoorias läbi põruda, võivad tingimused veic teised olla... :roll:
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi

Teema algataja
kuger

ABC

Lugemata postitus Postitas kuger »

vanasti oli nii, et kui ma tegin B ja C siis õpetaja soovitas BC load välja võtta ja siis A teha (kasvõi 2 tundi hiljem), et kui A-ga põrun siis vähemalt BC jäävad alles. Kui oleksin üritanud A sõitu teha samal ajal -samale kaartile ja oleksin põrunud siis ei oleks saanud ühtegi luba..ilmselt on tänapäeval sama värk.
Ja nüüd kontrollitud info- mul üks tuttav preili omab aastaid (10 näiteks) B-kati lube. Soov oli A teha. Selleks peab ta siiski käima autokoolis, tegema kooli teooria ja -sõidu ja siis riikliku teooria ja -sõidu.

Teema algataja
ay

Lugemata postitus Postitas ay »

Teen ise praegu nii A kui B lubasid korraga ja seda teemat pikalt lahanud...
ametliku verisooni kohaselt:
A ja B jaoks on eraldi teooriatunnid. Eksami teed sa ARKis mõlemi kohta ka eraldi ja selles osas erandeid ei tehta.
Kui õppida A,B koos, siis saad A tunde lihtsalt vähem, et mitte üldliikluse osa duubeldada. Rattasõidu erisuste osas saad ikka teooriat ka eraldi veidi ja päris ära sellest ei pääse.
Kui x kategooria eksamid ebaõnnestuvad, siis see teiste kategooriate olemasolu ei mõjuta. Seega kui olemas B ja teed Ad, aga eksamil põrud, siis jääb ikka B alles. Vahet pole kas põrud teoorias või sõidus..

Mis puutub erinevates koolides õppimisse, siis on see kokkuleppe asi. Kõik on ju läbi räägitav kui hästi tahta ... tihti kasutatakse praktikas ka seda, et kui ühes koolis palju rahvast sõitu tahavad teha ja omal kaadrit napib, siis kool kasutab teiste koolide õpetajaid õppesõidu jaoks.
Edu koolis.. :wink:
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”