kolin tagumise velje piirkonnas

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Teema algataja
Taku

kolin tagumise velje piirkonnas

Lugemata postitus Postitas Taku »

Tervist seltsimehed!

On ehk kellegil kokkupuude on olnud sellise asjaga, algul tundus, et ketirattad kulunud ja viskab üle (niikuinii olid kulunud). Vahetasin kogu kompoti välja, asi jätkus, ma olin hämmingus. Võtsin tagumise velje trumlipiirkonna (ma ei tea kas see on õige termin, nimetl see piirkond mis on tagumise hammaka taga) lahti ja ei märganud erilisi anomaaliaid. Kuigi tuleb tõdeda, et need kummipuksid, mis seal on, olid pisut kulunud, täpsemalt mignid väiksed punnid, mis nende suurte kummilahmakate peal on.

Kui käe kõrval lükata, juba siis tuleb see kolin/ragin umbes iga 5-7m tagant. Olen abitu, oskab keegi ehk midagi soovitada ilma, et peaksin kuskile teenindusse pöörduma. Tagumise ratta laagrid on OK!

Rattaks fzr 600 1991.

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Ketirattal on ka laager! Kokku peaks kolm laagrit olema.
Ja mille järgi Sa tuvastasid, et laagrid on OK?

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Teema algataja
Taku

velg ei loksu külje peale....või sel juhul kiige laager? Või suur tõenäosus siiski , et laager omadega õhtal?

Kasutaja avatar

spinna

Taku kirjutas:

velg ei loksu külje peale....

Ei, kui juba ratas all loksuma hakkab, siis on puhta puruks. Kolisema hakkab tükk aega enne ja enne kolinat hakkab lihtsalt häält tegema. Kui kolisema hakkab, siis kuulid kipuvad üksteisele selga jooksma ja purunemine on peatselt tulemas. Haruta uuesti laiali ja kui endal kogemusi napib kutsu mõni teadlikum sõber appi kontrollima. Mitte lihtsalt sõber, aga kes ikka natuke asja tunneb ka. Pead loksutama laagrid ükshaaval läbi ja mingeid lõtke ei tohi olla mitte üheski laagris. Laagrid peavad pöörlema vabalt ja vaikselt kui paned telje paljal rattal läbi ja tõmbad ratta pöörlema. Ketiratta laagriga sama lugu. Tihti läheb näiteks kolmest ainult üks, kuna tihend on läbi ja vesi on sisse pääsenud. Laagri vahetusega keeratakse ka uus laager tuksi, kui see oskamatult sisse pekstakse. Midagi keerulist ei ole, aga kirja teel on seletada küll keeruline. Nii et sõber appi.
Keti komplekti vahetasid ikka nii et kett ja mõlemad ketirattad?

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige
Tänanud: 149 korda
Tänatud: 184 korda

Re: kolin tagumise velje piirkonnas

Lugemata postitus Postitas Vint »

Taku kirjutas:

Kui käe kõrval lükata, juba siis tuleb see kolin/ragin umbes iga 5-7m tagant.

Pingutasid keti ehk valesti, tagumine ratas tahab täpset pealekeeramist mõlemalt poolt saada, vastasel juhul hakkabki kett kolisema.

jõudu avastamisel!

Kasutaja avatar

kmx

Lugemata postitus Postitas kmx »

Kus sul ratas seisab?Ma võin homme läbi tulla ja üle kontrollida kui tahad!
Mul vaba aega :P

Kasutaja avatar

Teema algataja
Taku

mõlemad hammasrattad ja keti mudugi, Urmet, olen homme tööl, ma võtan suga ühendust. äitähh :)

Kasutaja avatar

Kalapea
Tsikkel: Mõni Ducati
Tänatud: 94 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kalapea »

Piduriklotsid? Äkki vahel midagi või kulunud.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Kuule, ma ei tea küll, missugused laagrid on sellel rattal, aga küllap nad ikka kaetud standardlaagrid on. Need on aga niivõrd odavad asjad, et ma ei kõhkleks neid välja vahetamast vähimagi kahtluse korral. Kusjuures testides nii, nagu Spinna soovitas, avastad vähese kogemuse korral vaid lõpuni kulunud laagri (soovitan sõrmega laagrit pöörata, sõrm tunneb takistusi paremini), aga mõtlen, et kui juba asi lahti lõhutud, pole mõtet ka poolpidust laagrit vahetamata jätta. See pole nii keeruline töö. Korras laager liigub hääletult ja ilma igasuguse muutliku takistuseta (st ainus takistus on määre laagris). Käega tuntavat loksu ei tohi olla mitte mingisugust.
Vahetus on tegelikult lihtne ja vähemalt minu rattal oli manuaalis ka kirjas, kuidas neid välja koputada. Uusi sisse lüües olen kasutanud vana laagrit, MITTE MINGIL JUHUL ei tohi haamriga lüüa otse uue laagri pihta. Ja jälgi, et ei peksa laagrit viltu - rikud laagripesa, mis on hullem probleem, kui tuksis laager.
Suur jõud on alati kurjast. Ehk siis - kui on vaja suurt jõudu, oled midagi valesti teinud ja lõhud peagi selle sõlme.
Õrna kätt ja edu!

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

Daineze

Lugemata postitus Postitas Daineze »

Kontrolli, kas kõik ketilülid/rullikud on terved. Mul hakkasid arusaamatud raksakad käima kui Alpi mägedes üks ketirull otsustas minema lennata.

Terv,
D.

Kasutaja avatar

spinna

No mis siis lõpuks selgus?

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Teema algataja
Taku

Re: kolin tagumise velje piirkonnas

hakkan homme asjaga tegelema..siin annan täpsemalt teada :)

võtsin asja lahti, eelmine kord ei pannud seda hammaka laagrit tähelegi. See ongi asja põhjuseks, väga hullult sodi.

Kui lahti võtsin siis laagri tükke kukkus jne. Sain uue Balti laagrist (218.- vms), Yamaha esindus pakkus 900.- millegagi. :ner:

Kas tsikli käimalükkamine võib selle laagri eluiga lühendada või üldse halvasti mõjuda millegile?

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”