Fleim: tagaratta peal sõitmine?

Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

Primol täitsa õige jutt...

ja kõigele lisaks mis primpa rääkis siis selle siduri kasutamise juures on selline oluline koht, et ilma sidurita ja ühtlase veoga tagarattas käiku vahetada põhimõtteliselt on vastik, see on sama hea kui ühtlase veoga sõita ning proovida 1-lt 2-le vahetada. (saab ikka loomulikult kuid jah...) Kui vedu on liiga võimas ja 2 käik lihtsalt ei lähe jõuga sisse, mis siis? Lajatad esiotsa täiest jõust vasta maad ning murrad raami pooleks? (Kusjuures siin mingi aastakäigu kawade juures polnud isegi seda vaja, et raami mõrad sisse tuleks)

Tänapäeva bike käigukast pole mitte midagi nö. erinevat vanast plönnist... põhimõte on sama ja vahepeal ei ole ükskki Replica märgistusega ratta käigukast muutunud pool automaadiks. Asi on lihtsalt selles, et tänapäeval on need käigukastid nii hea kvaliteedi ning täpsusega kokku pandud, et õigete pöörete juures (ei vea - ei pidurda) saab täiesti lõdvalt käiku vahetada, sama asi ka autode puhul.

Ilmselt lasete ikka õrnalt gaasi korraks maha ning minu arust on sedaviisi väga ebamugav kuna selle "tühja" koha tulemusena peab olema valmis tagapidurit vajutama, et selili ei käiks või juurde keerama, et ots alla tagasi ei vajuks.

Neid mõlemaid asju saab siduriga suht kenasti välistada (ma ei räägi sellest, et te peate siduri lõpuni sisse tõmbama ja käigukasti täielikult mootorist lahutama)

Näpid õrnalt sidurit, gaasi asendi jätad samaks või hääästi õrnalt lased maha ning 2-ne käik on sees silmapilgutusega, valutult... mugavalt.. lihtsalt ning ratas ei tee mingit ebardlikku tõmblemist.

Eks sõitma võib õppida igatepidi ning selles meister olla, ka tagurpidi sadulas :D

Mina olen tagarattal sõites kukkunud küll ja küll...

Jagan lihtsalt teile oma soovitusi ja ei raiu seda teile pähe nagu oleks tõde... võtke seda kuidas tahate aga tagaistuja jalaraudadel seistes õppimise vastu hakkan küll vaidlema :P

ps. ma pole neid videosid näinud kuidas sa tagarattal sõidad ja ei väidagi, et te seda sitasti teeks... lihtsalt soovitan "vanu" võtteid proovida mis on juba vanast ajast teada :) Õhtuti Tabasalus õues õlli libistades ikka kuulen kuidas bikede kambad sõidavad ilmselt türisalu poole ning iga natukese ajatagant käib kiirenduse vahele kerge pöörete tõus/langus ning selle abil võib nagu "lambaid üle aia" lugeda, et mitu seekord tagarattas türisalu poole tulistasid :D toore gaasi puhul neid lugeda ei saaks... aga nu ma ei tea võta kinni miks nad just kõik seda sidurit niiväga armastavad? :D

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Fleim”