Cruiser USA-st: 3 tükki sõelal. Andke nõu!

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Teema algataja
Beast

Cruiser USA-st: 3 tükki sõelal. Andke nõu!

Lugemata postitus Postitas Beast »

Palun nõuga abiks olla - kui omate kogemusi või infot alljärgnevate cruiserite kohta, siis aitake teha lõplik valik: millist eelistada? Kõik samas hinnaklassis.

1) KAWASAKI VULCAN Mean strike 1500 cc - 2002
2) HONDA VTX 1300C - 2004
3) YAMAHA XV 1600 Road Star Silverado - 2002

1. Ise olen 181 cm 82 kg
2. sõidukogemust veel vähe: peamiselt klassikuga ning väikesed otsad
3. 27 aastat vana
4. ratast otsin "cruisamiseks"
5. plaan enamasti üksi sõita, vahel ka kaksi

Mida veel peaksin täpsustama? :roll:

Tänud juba ette kõikidele asjalikele kommenteerijatele!
Viimati muutis Beast, 16 Apr 2007, 21:47, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 15 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Perekonnaseisu ja pangaarve suurust oleks kah veel vaja teada :twisted: .
Ära pane pahaks aga oled esitanud klassikalise algaja küsimuse - milline ratas kellegile teist kõige rohkem meeldiks. Ma eeldan et ratast ostad ju ikka endale? No vot siis validki just selle mis SULLE kõige rohkem meeldib. Ühtviisi head cruiserid on nad kõik ning oma pikkuse ja kaaluga käid nendest kõigist üle.
Aga kui kellegi teise arvamus huvi pakub siis minu lemmik oleks Yamu. Suure mootori ja klassikalise disaini pärast.

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!

Teema algataja
Beast

Tänud, Kris

Andmed, mis lisasin on nn "Mella kriteeriumi" alusel uutele sedalaadi postitustele :lol: Kahjuks pole neid loomulikult proovinud ja kuna aeg surub peale, siis ei ole Eestis müüdavaid analooge enam mahti otsida-katsetada. Mootori maht üle 1000 cc - foorumist välja loetud tõde, et ajapikku "kasvan väiksemast" välja, plaan cruiser aga paariks aastaks soetada, vähemalt 8)

kris. kirjutas:
Perekonnaseisu ja pangaarve suurust oleks kah veel vaja teada :twisted: .
Ära pane pahaks aga oled esitanud klassikalise algaja küsimuse - milline ratas kellegile teist kõige rohkem meeldiks. Ma eeldan et ratast ostad ju ikka endale? No vot siis validki just selle mis SULLE kõige rohkem meeldib. Ühtviisi head cruiserid on nad kõik ning oma pikkuse ja kaaluga käid nendest kõigist üle.
Aga kui kellegi teise arvamus huvi pakub siis minu lemmik oleks Yamu. Suure mootori ja klassikalise disaini pärast.

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Viimati muutis Beast, 17 Apr 2007, 21:42, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

tige päkapikk
Tsikkel: VN 1500 / tl1000R
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tige päkapikk »

oled sa kindel , et 2004 aasta VTX-i siinmail arvele saad ? Yamu pidi veel õnnestuma , Kawa vist ka.
Põleva tsikkliga ei ole tore sõita !
---------------------------------------
www.zoomfoto.ee/

Teema algataja
Elessar

Lugemata postitus Postitas Elessar »

Ei ole küll asjatundja, aga kas USA-st toomise puhul ei või arvele võtmisel probleeme tekkida? Ei kasutata ju sealmaal E tähiseid, mis Euroopas nii hädavajalikud on ja mis kõigil juppidel peal peavad olema.
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Soultrain »

kasuta otsingut, sellel teemal siin juttu küll ja küll olnud, kuni 1998a saad arvele kõike ja suht lihtsalt, sealt edasi on tüübikinnitus vajalik.
Mul üks veits OT küsimus veel, aga miks just VTX 1300 ja mitte VTX1800? lihtsalt huvitaks
Loud pipes save lives!!!

Teema algataja
Beast

Olen vist kõik cruisereid puudutavad alateemad foorumis läbi sirvinud, kuigi viimasel ajal ei saa vanemaid teemasid millegipärast lugeda - probleemiga vist tegeletakse. See selleks.

Eelistaks ka ise 1800-st 1300-le, aga konkreetses piirkonnas, kus konteinerit pakitakse selliseid isendeid vastuvõetava hinnaga müüa ei olnud.

Soultrain kirjutas:
kasuta otsingut, sellel teemal siin juttu küll ja küll olnud, kuni 1998a saad arvele kõike ja suht lihtsalt, sealt edasi on tüübikinnitus vajalik.
Mul üks veits OT küsimus veel, aga miks just VTX 1300 ja mitte VTX1800? lihtsalt huvitaks
Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

Beast kirjutas:
Olen vist kõik cruisereid puudutavad alateemad foorumis läbi sirvinud, kuigi viimasel ajal ei saa vanemaid teemasid millegipärast lugeda - probleemiga vist tegeletakse. See selleks.

Eelistaks ka ise 1800-st 1300-le, aga konkreetses piirkonnas, kus konteinerit pakitakse selliseid isendeid vastuvõetava hinnaga müüa ei olnud.

Soultrain kirjutas:
ole hea mees ja kontrolli enne kas sa ratta ka Eestis arvele saad.
Lihtsalt soovitus.

motokas
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Motopaksu soovitusele lisaks, et teha saad seda nii, et kui leiad konkreetse ratta, mille ostusoov on, küsid müüjalt VIN koodi ja pöördud selle koodiga, meie kallisse ARKi ja saad ilmselt enamusele oma küsimustest vastused
Loud pipes save lives!!!

Teema algataja
Beast

To Motopaks ja Soultrain:

See tegevus on mul homsesse "to-do" listi lisatud.
Varasemast ajast on mul meeles, et leidus üks alateema, kus Mella käis välja kellegi onu nime Tallinna ARK-st, kes imporditud mootorataste registreerimise temaat valdab. :twisted: Äkki keegi teab onu kontakte?

Jama selles, et mingist ajast on vanemad teemad foorumist kättesaamatud - kas siis see serveri mahutavuse probleem?
Soultrain kirjutas:
Motopaksu soovitusele lisaks, et teha saad seda nii, et kui leiad konkreetse ratta, mille ostusoov on, küsid müüjalt VIN koodi ja pöördud selle koodiga, meie kallisse ARKi ja saad ilmselt enamusele oma küsimustest vastused
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

To Beast,

Üritasin kah seda teemat otsida, aga server koomas jah.
Mis ma oskaks sulle selle peale soovitada on see, et tegelt ei ole erilist vahet, ma olen ise leedu rattaturgu jälgin pikka aega ja seal paljud asjast ameerikast toodud, olen alati VINi küsind, sellega ARKi pöördund, ükskõik, KES seal siis parasjagu tööl on, olen mina ammendavad vastused saanud.
Eks kindlasti on mõni seal neist rohkem ja teine jälle vähem selle teemaga tegelenud, aga serveri jama pärast seda teemat praegu ei leia tõesti.
Loud pipes save lives!!!

Teema algataja
eux

Lugemata postitus Postitas eux »

Mean Strike rohkem üksisõitmiseks loodud.
Kasutaja avatar

tige päkapikk
Kontakt:

eux kirjutas:
millega seda küll põhjendad ?
www.zoomfoto.ee/

Teema algataja
Beast

Ma arvan, et eux pidas silmas ebamugavat istet, mis toetab juhi tagaotsa päris normaalselt, kuid ei pruugi nii mugav tunduda kaassõitjale.

Muidu ka jalatoed kaassõitjale originaalis olemas.

tige päkapikk kirjutas:
eux kirjutas:
millega seda küll põhjendad ?
[/url=http://www.bikez.com/bike/index.php?bike=21481url]
Viimati muutis Beast, 18 Apr 2007, 00:17, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

tige päkapikk
Kontakt:

Soultrain kirjutas:
To Beast,

Mis ma oskaks sulle selle peale soovitada on see, et tegelt ei ole erilist vahet, ma olen ise leedu rattaturgu jälgin pikka aega ja seal paljud asjast ameerikast toodud, olen alati VINi küsind, sellega ARKi pöördund, ükskõik, KES seal siis parasjagu tööl on, olen mina ammendavad vastused saanud.

ARKi ja VIN koodiga endal selline põnev kogemus , et sai USAst välja vaadatud 2002 aasta Shadow ja ARKi helistatud. Ütlesin , et plaanis Leedust tuua ratas ja VINkood siuke ja siuke aga ei tea päritolumaad . Vastus oli , et VIN koodi järgi saab arvele, aga kui seal peaks kuskilt selguma USA taust siis aidaa. Kas siis VINkood alati ei reedagi USA tausta ? Vahetad tuled ka välja ja asi puhas ?
www.zoomfoto.ee/

Teema algataja
Moonchild

Re: Cruiser USA-st: 3 tükki sõelal. Andke nõu!

Lugemata postitus Postitas Moonchild »

Ise olen ka suht algaja ( cruiseritega, eelnevalt sõidetud nõukogude päritolu ratastega ), soetasin endale Suzuki Intruder 1500, algul tundub küll hirmuäratavalt suur aga sõiduomadused on väga head ja suht lollikindel ratas. Kui võimalus, soovitan soojalt
Kasutaja avatar

mgm
Tsikkel: vana gixxer

Lugemata postitus Postitas mgm »

Minagi ostsin endale leedust siis USA ratta! kusjuures sügisel enne ostu kontrollisin VIN koodi pärnu ARKis ja sealt anti roheline tee!! nüüd aga keavdel öeldi et oi sellise vin koodiga eenam ei saa!! seega ei jää vist muud üle kui igaksjuhuks arkist võtta kirjalik tõend et nad võtavad selle arvele!! eks ma oleks pidanud oma rattaga ka kohe sügisel arki minema :( nüüd pole muud kui tagasisõit leetu ja läheb uuesti sinna registrisse!! seega ettevaatlik peab ameeriklastega olema ;)

nirgi
Tsikkel: SUZUKI Bandit 1200 S

Ikka vtx 1300 s

Lugemata postitus Postitas nirgi »

Panen ka sõna sekka.
Ma just ostsin USA-st endale 2004 a. vtx 1300 s ja võeti arvele väga lihtsalt.Arvele ei saa neid rattaid,millel on esmane registreerimine hiljem kui 09,11,2004.(AGA KÄI ENNE ARK-s JA KÜSI IGAKSJUHUKS JÄRELE)
Tolliga oli ainult probleeme,kuna nad lasid mul ratta veel lisaks ära hinnata ja siis alles ai tkeskmise turu hinna ,mille järgi maksin tollimaksu.
Aga eks tuleb vähe vingerdada ja ega ka väiksest valest ümber ei saanud.
Aga jõudu ikkagi.tasub tuua küll just sellist ratast,sest selle turuhind on ikkagi kallim,kui mul hinnati.
Nii,et olen igati rahul,Täna esimene päev selle rattaga siis liikluses.

Head hooaja algust

Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Minu soovitus:

VTX.

8)

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!

Teema algataja
B.i.G

Lugemata postitus Postitas B.i.G »

Arvatavasti ratas juba olemas? kui ei siis ehk on see abiks...
Pilt

Pilt

Pilt

Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Re: Ikka vtx 1300 s

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

nirgi kirjutas:

.Arvele ei saa neid rattaid,millel on esmane registreerimine hiljem kui 09,11,2004.

hmm :) Tea, kas mingi seadusemuudatus?

Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com

nirgi

meie kandis polele registrisse saamisega probleeme,kuna sai ka veel üks KAWASAKI arvele võetud,mis oli eelnevalt USA-st toodud ja Leedu registris.Vana omanik pani sammuti Leedu registrisse,kuna Tallinna ARK ütles,et ei saa seda ratast Essti registrisse võtta.
Mina läksin ARK-i ja ei lausunud sõnagi,et enne Leetu tulekut on pärit USA-st ja ei olnud mingit probleemi.
Nii,et tuleb hoida keel hammaste taga ja loll nägu pähe teha siis saab kõik asjad aetud.

MARX

nirgi

Motopaks

sellist infi anti mulle aasta alguses ark-st.Tänu sellele ma julgesin USA-st endale ratta tellida.
Nüüd sõidan ja kõik paberid sain korda aetud.

ElCato
Tsikkel: VN900 Custom

Lugemata postitus Postitas ElCato »

Kuna sobib ka siia teemasse ja otsest vastust otsingust ei saanud (tõenäoliselt on arutatud), siis millise lisanduva summaga võib jämedalt arvestada ratta USAst Eestisse saamisel (toll, käive, transa) - ütleme siis proportsioonis ratta hinnaga suurusjärgus 8000 USD. Transa tõenäoliselt kõige muutuvam number, aga selline keskmine kogemuste põhjal? Homme midagi tellima ei hakka, aga mõte selles suunas liigub ja oleks abiks hindade võrdlemisel. Tänan juba ette!

Kasutaja avatar

prohor

Lugemata postitus Postitas prohor »

toll 10%,käive 18% transa 300-1000USD

ElCato

Tänud, teab siis kalkuleerida.

Kasutaja avatar

prohor

Lugemata postitus Postitas prohor »

Muidugi kui on Leedus usaldusväärseid sõpru,siis saata KLaipedasse Usast ja seal lahti tollida.Pääseb kusagil 300-600USD kõik maksud kokku(ilma transata).

Teema algataja
NightRider

Lugemata postitus Postitas NightRider »

On sama plaan, siis lähiajal üks HD cruiser juurde tuua USA'st, seega võin koopereeruda üritusega kui huvi!

Terv!
Nightrider

Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.

ElCato

Endal hing ihkab Yamaha Midnight Warriorit...

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”