K: Säde kadunud 1ja4 silundris
OK! Kui vea algne põhjustaja teada, siis on seegi juba abiks..
Aga küsimus selline kas Yamaha TID14-48 paneks mu bike käima või peab olema ikka TID14-73
EI pruugi käima saada. Hoolimata välisest sarnasusest ja pistikute füüsilisest ühilduvusest saavad plokid olla erinevad.
Talvel pöördus minu poole foorumikaaslane, kes sai oma mahapõlenud Virago 535 süüteploki asemele motolammutusest teise, kah väidetavalt samale rattale mõeldud, kuid mõne aastakäigu võrra uuema asjakese. Temale olevat müüjad kinnitanud, et jaah on küll omavahel asendatavad. Tema ratast käima ei saanud. Ei lubanudki. Sai siis lauapeal plokk tööle aetud ja töötas teine ilusasti. Sai ka läbipõlenud plokk tema kuigivõrd säilinud osas kah käima aetud ja siis selgus, et need kaks plokki ikkagi erinevad teineteisest ja lihtsalt ühe asendamisest teisega tsiklit käima ei pane.. Erinevused polnud just suured, kuid saatuslikuks sai, et vanal plokil ja rattal olid uuemaga võrreldes erinevad pick-up coil-ide ühendamise skeemid. Rattal oli kaks eraldi süüteanduri mähist, kuid uus plokk tahtis kas ühte ainsat või keskväljaviiguga anduri mähist, mida sai ka veel mitut moodi ühendada. Vähemalt töölaual töötas plokk igas asendis, aga tsiklil süüteanduri mähiseid mistahes kombinatsioonis ühendades ei kuidagi. Erinevad ja täiesti vastupidi toimivad olid plokkidel ka nn külgjala lüliti kontakti funktsioonid. Ka olen internetis näinud samasuguse süütemooduli jalgade tähistust, mis omakorda ei vastanud kummalegi minu käes olnud plokile.
Lõpplahenduseks sai siis ikkagi vana ploki remont: söestunud osa sai plaadist välja lõigatud ja sellele vastava kujuga uus tükk plaati koos uue montaazhiga tehtud. Õnneks polnud probleemi ka lõputransi leidmisega, sest too oli juhuslikult identne asenduseks mõeldud uue ploki omaga. Töö ei saanud küll ilus silmale vaadata, kuid täiesti toimis ja vist sõidab too tsiklimees tänase päevani sellega ringi. Igatahes viimane kontakt meil oligi varakevadel, et ratast töötab.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.