Raske endu metsaradadele(Harju)
Olen seda teemat pidevalt jälginud. Olin ka alguses huviline aga paar nädalat tagasi müüsin suure ratta maha ja praegult ootan kui uue kerge ratta kätte saan. Nii, et edasine tee läheb vähe karmimat enduuro rada edasi. Postitusi lugedes tekkis paar mõtet või siis arvamust.
Olen ise suht algaja aga oma kogemustest võin öelda, et kõvade sõidumeestega koos matkata on väga hea. Nimelt õpib sellistel sõitudel väga palju uut ja pingutad ka ise rohkem, et mitte maha jääda ja seltskonda mitte alt vedada. Eriti hea tunne on siis kui mõni vana säga ülteb, et sul tuleb juba päris hästi välja.
Hea tripi eelduseks on kogenud matkajuht. Matkajuhi ülesanne on paika panna rada, liikumise reeglid, märguanded jne. Matkajuht vastutab ka teede ja radade eest st. kus tohib sõita kus ei tohi.
Loomulikult on väga tähtis osalejate sõidukogemus. Metsas olles ei tasu kunagi häbeneda kui oled väsinud või enam ei jõua.
Mis puudutab looduskaitse küsimusi siis enamus sõidab ikkagi seal kus tohib. Õige enuurosõber ei roni kunagi sinna kuhu ei tohi.
Metsa vahel võib mootorrattaga siiski sõita, sest teeks, täpsemalt pinnasteeks, loetakse ka põllu- ja metsateed, millel pole pealiskihti (asfalt, kruus), kuid mis on teeks rajatud või sõidukite liikumise tulemusena selleks kujunenud.
Padu rohelistele soovitaks korra üks korralikult organiseeritud tripp
läbi teha ja te näete, et asi ei ole üldse nii nagu paljud arvavad.
Kui kellegil on huvi siis vaadake teemat enduuro matkad.
Oi nüüd kukkusin lobisema. Pange ägedalt ja ei ole mõted lasta ennast segada sellest kui vahepeal tundub, et teema läheb käest ära. Küll ta jälle paika loksub. On ju enduuro sõitjad sõbralik rahvas.Sõita, sõita ja veelkord sõita siis tulevad ka kogemused.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.