Pika sõidu peale hakkab tagumik valutama
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 774
- Tänatud: 5 korda
Pika sõidu peale hakkab tagumik valutama
Probleem siis selline, et pikema sõidu ajal hakkab tagumik valutama. Probleemita saab sõita kuskil 2 tundi järjest. Kui sõita järjest umbes 3 tundi või rohkem siis mõtled vaid selle peale kuna lõpuks kohale jõuad.
Kui sõita vahepeatustega, siis möödunud pühapäeva praktika näitab, et kannatab ka 7-8 tundi ära. Kuid mitte eriti rohkem.
Kas kellegil on mingisuguseid kogemusi/ettepanekuid selles osas kuidas iste mugavamaks/pehmemaks muuta?
-
- Mode
- Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 34 korda
üks võimalus on tagumikule polster kasvatada;) üldiselt on mu arust nii, et ega selle vastu suurt miskit ei aita, olgu see iste kasvõi vatist, peale pikemat otsa ikka sureb tagumik ära ja hakkab valutama, tavaliselt ikka viimase 30 km peal kõige hullem. Ja alati tuleb meeles pidada ja endale sisendada, et kõik mis ei tapa, teeb tugevamaks!
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 367 korda
- Kontakt:
mul on see
http://motokaup.ee/product_info.php?cPa ... ts_id=1164
XT-ga pikemat matka sõites (päevas 800km) väsis enne selg ära.
Tiba ekstreemne lahendus oleks ratta vahetamine. Mu kogemus CBR900'ga oli suht peput tappev - legaalsetel kiirustel oli pärast 80 km läbimist väga valus olla. Illegaalsed viisid aga föönipoiste abil 4700 krooni riigi kaukasse
DragStar ja Fazer olid sellised asjad, millega võis suht lõputult sõita..
Kui praegune ratas siiski meeldib ning lähiajal vahetada ei kavatse, siis tasub otsida asju nagu "motorcycle gel pad" või "memory foam". Eestis pole sellised asjad ette sattunud, USAst tellida pole aga probleemi.
Kui välist istmekatet ei taha, siis võid alternatiivina teha seda, et olemasoleva sadula katte võtad maha, lõikad vanast vahust tüki välja ning paned asemele ostetud geeli- ja vahupadja.
Näide USA nännist:
http://www.amspecialtiesusa.com/
Lihtsaim ostulahendus - eBay ning otsing "gel pad".
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
Kah eelmine pühapäev sai väike lõuna-eesti ots tehtud, ning viimased 30km tagasiteel olid tõesti tapvad. Sõitsime pausidega kuskil 7h jutti, mingi peale 4h hakkasin võimlema sadula otsas, et kann ära ei sureks ja valus poleks. Küll istusin ühe kannika peal, küll muutsin isteasendit, siis sõitsin vahepeal püsti kui asulad olid, kõik see aitas päris edukalt seda piina kahandada. Lisaks ka veel seda ,et endal on küll kannil korralik "polster " peal, aga sellest pole essugi kasu kuna siis kui on suurem kann on ka suurem mass, mis seda sadulasse surub.
A muide harjutamine teeb meistriks ja kanni tugevaks, tuleb ikka Ironbutt ära teha, siis tavalised otsad on nohu selle kannivalu kõrval ,mis sealt tuleb ära kannatada:)
sõiduasend peab õige olema. motosurvivalil räägiti sellest päris palju. iva, mis ise sealt üles noppisin on see, et ei tohi sadulas "pinges" olla, siis väsivad jalad, käed, kukal, perse vms. see on iga ühel individuaalne, mis koht valutama hakkab.
sadulas peab ennast hoidma jalad vastu paaki ning püsti asendit selja ja kõhulihastega. olen seda ise teadlikult harjutanud. alguses kipud ikka paaki pigistama nii, et jalad kõht või selg väsivad ära. kogu selle õigesti hoidmise juures ei tohi üle mõelda ning krampi minna.
karujänes (oli vist tema) tõi hea võrlduse ratsutamisega. hobusel pole lenksu kust kinni hoida või millele toetuda
sai siin just 2 päevane daugapilsi ots tehtud ca 1300 km. ei olnud väga hull.
parandage kui ma eksin, aga arvan, et tagumik väsib kuna kuskil on valest sõiduasendist pinge sees.
mella kirjutas:Pika sõidu peale hakkab tagumik valutama
Hmm, Pikk on meile midagi rääkimata jätnud?
Ons vaja nii pikalt sadulas olla. Tasub ikke vahepeal rattalt maha tulla ja ümbrust kaeda. Mina üle tunni sadulas ei püsi, kuid põhjuseks pole mitte kehv sadul vaid see, et olen suitsumees
Aga kui ei oleks, ilmselt ikka ei viitsiks üle paari tunni järjest kimada
Hans
-
Teema algataja - Postitusi: 774
- Tänatud: 5 korda
Sõidan esimest aastat bike-iga. Eelmistel ratastel oli sõiduasend suht püstine. Algul võttis harjumist aga esimesel pikemal otsal Tartust Haapsallu avastasin et kui ilusti kõhuli lasta siis küünarnukid toetavad mõnusalt põlvede peale ja keha on suht lõtv. Kui aga sõita nö. munad vasta paaki selg sirgu siis 30km max ja turi valus kisub krampi. Kui aga pikali küünarnukid põlvede peal siis 200-300km pole jutti mingi probleem. Kõik oleneb rattast ja sõidu asendist. Ainuke probleem et kõhuli sõites madalal kiirusel tundub see asend kuidagi sundasendina aga 110 ja pluss väga viis. Tuul toetab ka kere ja kuidagi mugavam.
Selle pärast mulle ei meeldigi sõita 85 või 90. Hea et suvel 100 ja 110 märgid väljas sinna veel väike kiirusemõõdiku hälve otsa plus siis see kuni 20. Nii ei ole ka trahv suur kui peaks radari lendama
Sa räägid, et sõidad 3 tundi järjest. Kuhu Sa siis sõitsid? Võrust Tallinasse 2,5 tundi, kui ei peatu. Mees sõidab tunni, mees sõidab teise tunni, mees sõidab kolmanda tunni. Mis mees see on-väsimatu mees! Kas vahepeal tankima ei kipu? Tegelikult olen ise proovinud, lase kiirus maha 40-50, tõuse püsti siruta korraks käed taeva poole 10 sek ja vedele siis sangas edasi. hoopis teine tunne. Seda tagaistujaga suht kehva teha, aga siis pea kinni, aja veidi plära joo palju, ja järgmine peatus küsib ennast ise. Üksi on igav küll seisma jääda, aga (seljakotiga)saad lobiseda. Tavaliselt on ju ikka (seljakotiks tüdruk) ei saa ju igav olla. Ja kui ikka Sul on kohutavalt kiire ja pead 3 tunniga kohale jõudma, siis sõida bussiga. Hea rahulik, väljub ja saabub kindlal ajal, AGA PERSE ON SUL IKKA VALUS. Tsikkel on ju nautimiseks, mitte hädaldamiseks. VABANDAN KÕIGI EES, KUI KEDAGI KUIDAGI RIIVASIN.
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
veikemees kirjutas:Sa räägid, et sõidad 3 tundi järjest. Kuhu Sa siis sõitsid? Võrust Tallinasse 2,5 tundi, kui ei peatu. Mees sõidab tunni, mees sõidab teise tunni, mees sõidab kolmanda tunni. Mis mees see on-väsimatu mees! Kas vahepeal tankima ei kipu? Tegelikult olen ise proovinud, lase kiirus maha 40-50, tõuse püsti siruta korraks käed taeva poole 10 sek ja vedele siis sangas edasi. hoopis teine tunne. Seda tagaistujaga suht kehva teha, aga siis pea kinni, aja veidi plära joo palju, ja järgmine peatus küsib ennast ise. Üksi on igav küll seisma jääda, aga (seljakotiga)saad lobiseda. Tavaliselt on ju ikka (seljakotiks tüdruk) ei saa ju igav olla. Ja kui ikka Sul on kohutavalt kiire ja pead 3 tunniga kohale jõudma, siis sõida bussiga. Hea rahulik, väljub ja saabub kindlal ajal, AGA PERSE ON SUL IKKA VALUS. Tsikkel on ju nautimiseks, mitte hädaldamiseks. VABANDAN KÕIGI EES, KUI KEDAGI KUIDAGI RIIVASIN.
Mõned sõidavad ka mujal, kui Tallinn-Võru
-
- Tsikkel: Yamaha XJR1300
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
veikemees kirjutas:Sa räägid, et sõidad 3 tundi järjest. Kuhu Sa siis sõitsid? Võrust Tallinasse 2,5 tundi, kui ei peatu. Mees sõidab tunni, mees sõidab teise tunni, mees sõidab kolmanda tunni. Mis mees see on-väsimatu mees! Kas vahepeal tankima ei kipu? Tegelikult olen ise proovinud, lase kiirus maha 40-50, tõuse püsti siruta korraks käed taeva poole 10 sek ja vedele siis sangas edasi. hoopis teine tunne. Seda tagaistujaga suht kehva teha, aga siis pea kinni, aja veidi plära joo palju, ja järgmine peatus küsib ennast ise. Üksi on igav küll seisma jääda, aga (seljakotiga)saad lobiseda. Tavaliselt on ju ikka (seljakotiks tüdruk) ei saa ju igav olla. Ja kui ikka Sul on kohutavalt kiire ja pead 3 tunniga kohale jõudma, siis sõida bussiga. Hea rahulik, väljub ja saabub kindlal ajal, AGA PERSE ON SUL IKKA VALUS. Tsikkel on ju nautimiseks, mitte hädaldamiseks. VABANDAN KÕIGI EES, KUI KEDAGI KUIDAGI RIIVASIN.
Halooo mõned sõidavad ka 24 tundi jutti ainult tankimised vahel!!!!
ei tule ju kuidagi siis 24 tundi jutti! Aga see selleks.
Äh, mis 2 tundi ja 3 tundi. Mu pommitajal oli alguses selline sadul millega kannatas ainult 30 mintsa sõita. Tegin sadulat pehmemaks, toppisin sabakondi kaitsme asemele pehmenduse - ei sittagi. Nüüd tellisin uue sadula (geeliga) eks näis kas läheb paremaks...
Meenub üks anekdoot, mille lõpp oli nii: mis te halate, kas te kepiga munadesse olete saanud???
-
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
- Tänatud: 1 kord
Cado kirjutas:veikemees kirjutas:Sa räägid, et sõidad 3 tundi järjest. Kuhu Sa siis sõitsid? Võrust Tallinasse 2,5 tundi, kui ei peatu. Mees sõidab tunni, mees sõidab teise tunni, mees sõidab kolmanda tunni. Mis mees see on-väsimatu mees! Kas vahepeal tankima ei kipu? Tegelikult olen ise proovinud, lase kiirus maha 40-50, tõuse püsti siruta korraks käed taeva poole 10 sek ja vedele siis sangas edasi. hoopis teine tunne. Seda tagaistujaga suht kehva teha, aga siis pea kinni, aja veidi plära joo palju, ja järgmine peatus küsib ennast ise. Üksi on igav küll seisma jääda, aga (seljakotiga)saad lobiseda. Tavaliselt on ju ikka (seljakotiks tüdruk) ei saa ju igav olla. Ja kui ikka Sul on kohutavalt kiire ja pead 3 tunniga kohale jõudma, siis sõida bussiga. Hea rahulik, väljub ja saabub kindlal ajal, AGA PERSE ON SUL IKKA VALUS. Tsikkel on ju nautimiseks, mitte hädaldamiseks. VABANDAN KÕIGI EES, KUI KEDAGI KUIDAGI RIIVASIN.
Autoga olen sõitnud 30 h järjest (kohutav), aga tsikliga ei kujuta ette mismoodi 24 h järjest jaksab sõita üldse
-
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI Shrine
Autoga sõites aitab selline naljakas liigutus ette ja siis taha (kaasreisijatele teeb tavaliselt nalja) aga rattaseljas olen visanud kõhuli paagipeale jalad tagumiste raudade peale kui liiklus hõre või siis asulas roninud paagi otsa ja jalad rippu se on hea tunne kui paarsada versta seljataga
Ural IMZ 8.103-10 Originaal miilits 1990
Kui kann valutab puikast sõidust, siis liiguta peffi natukene kas paremale või vasakul. St. istud nagu poole kanniga sadulas.
Ise olen veel end jalaraudadele minutiks paariks püsti ajand aeg ajalt( sõltub muidugi rattast ja jalaraua asendist). Aitab samuti. Kui just kiirus üle 120-130 ei ole.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.