Eksamisõit Põlvas

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Antik
Tsikkel: rat-ta-ta

Lugemata postitus Postitas Antik »

motorace kirjutas:

Äki oskab keegi rääkida mida peaks jälgima Tartus eksamit tehes(linnasõit).

eks ikka kõike seda mida sulle autokoolis õpetatakse, ja mida pead ka mitte eksamisõitu tehes jälgima :idea: :lol:

Yamaha YZF1000R Thunderace '96 (Hooajad 2007;2008) --> Kawasaki ZX9R Ninja '94 (Hooaeg 2009) --> Kawasaki ZX10R Ninja '05 (Hooajad 2010; 2011; 2012) --> Yamaha YZF-R1 '04 (Hooaeg 2013)
Kasutaja avatar

reinz
Tsikkel: Kawasaki ER-6N

Lugemata postitus Postitas reinz »

motorace kirjutas:

Äki oskab keegi rääkida mida peaks jälgima Tartus eksamit tehes(linnasõit).

sõber käis just laupäeval tegemas tartus eksamit ja eksis tagasi ARK juurde sõites telliskivi märgi alt läbi sõitmisega..... nii et vaata märke nagu ennem soovitati :lol:

FayKing

Lugemata postitus Postitas FayKing »

Omalt poolt tahaks kõikidele eksamileihalejatele südamele panna, et (eriti võõras linnas) eksami andmist ei ole mõtet PROOVIDA - esamile minnes tuleb see ka ära teha. Kui võõras linnas ehku peale eksamile minnes põrud, kasutad ju loa saamiseks (vähemalt) 2 eksamiaega. Seeläbi kannatavad ju ka teised kelle võimalik eksam seetõttu kaugemasse tulevikku nihkub. Kui minna võõrasse linna eksamit andma sõida kasvõi autos sõbra kõrval istudes siin foorumis toodud kohad läbi jälgides ise märke ja teekattemärgistust, mõtle ristmikel mis pöördeid kuidas sooritada saab jne. Ja muidugi platsiharjutused... Kui oma oskustes ka veel kindel ei ole siis selline PROOVIMINE on puhas eksamiaja raiskamine :evil: (raha kulub muidugi ka).

Eesti suvi on küllalt lühike ja pole mõtet niigi pingelist olukorda eksamitega ehku peale proovimisega veelgi pingelisemaks ajada. Loodan, et see komm päästab mõne eksamiaja ja suve lõpuks on sellevõrra rohkem loaomanikke 8)

...ARK-i tsikliga tegin, GS500...

Minu teada ARK-il enda tsikleid ei ole :?: Kasutatakse koolide (enamasti äraruunatud) tehnikat ja eksamineeritavate isiklikke tsikleid. Või on Võrus teised lood?

Kasutaja avatar

ht99

Lugemata postitus Postitas ht99 »

Sõber tegi Võrus.
Ratas oli kohapeal olemas, oli vist GS500.
Võru pidi ainuke ARK olema millel oma tsikkel.

intz
Tsikkel: V POWAA
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas intz »

FayKing kirjutas:
intz kirjutas:

...ARK-i tsikliga tegin, GS500...

Minu teada ARK-il enda tsikleid ei ole :?:

Võrus on.

Minu meelest on Võru ideaalne koht, kus A-kati eksamit teha, eriti neil, kellel sõidukogemus, liikluskogemus ja isiklik tsikkel puudub:

• lihtne liiklus
  • lihtne plats (ainult eelpoolnimetatud harjutused, kuna plats liiga väike, ja ei ole kuskil kallaku peal nagu Tartus)
  • ARK-il oma tsikkel (Suzuki GS500, 37kW(?)). Nagu teada, siis kogu eksamikomplekt koos lubade vahetusega maksab 1140. ARK-i sõidukit kasutades 1210. Seega sisuliselt maksad ainult 70 eeku ARKi tsikli kasutamise eest.
  • mõistlik eksaminaator
  • saad GS500-ga sel samal Võru ARK-i platsil harjutada ka enne eksamit, kui soovi on. Sest kohalikul autokoolil on ka GS500 (http://www.vorumaaautokool.ee/, Raul Kell). Ainult helista ja lepi aeg kokku. 420 eek oli tund vist. Ise võtsin ka ühe tunni, et GS500 ja Võru ARK-i platsiga tuttavaks saada (autokoolis käisin Tartus, seal teist marki rattad)

Mida veel tahta? :D

mx2

Lugemata postitus Postitas mx2 »

Mis tsikkel Põlva ARK-is on ? Endal kah varsti sõidueksam.

Kasutaja avatar

Christina
Tsikkel: Kawasaki ER6N

Lugemata postitus Postitas Christina »

Põlva ARK-il minu teada oma sõidukit pole.
Tegin ka eelmine aasta seal eksami ja ikka oma sõidukiga.

Kawasaki

MartinMy

Lugemata postitus Postitas MartinMy »

Ma ka siis Põlvasse eksamile 22 Mai. Kui keegi veel Tallinnast minemas võiks jõud ühendada ja näiteks ühe autoga minna. Ma lähen oma rattaga mille panen kärusse, kui kellegil veel huvi võtke ühendust.
Põlva arkil endal ratast ei ole, pead kas kohalikust autokoolist või siis võtad kaasa.

Kasutaja avatar

renXx
Tsikkel: Aprilia Tuono RSV 1000r

Lugemata postitus Postitas renXx »

Eksam sooritatud positiivselt!
Aitähh eelpool eksami kirjeldajatele! Sellest oli kohutavalt palju abi.
Tänud!

Viimati muutis renXx, 18 Mai 2008, 13:36, muudetud 1 kord kokku.
Pilt

Pilt
Kasutaja avatar

Teema algataja
marti252
Tsikkel: used to be Blackbird

Lugemata postitus Postitas marti252 »

renxx9 kirjutas:

Eksam sooritatud positiivaselt!
Tänud!

Õnnitlused :bsmile:

Kui kellelgi vedeleb juturaamatuid, mida ta tahaks ära anda, siis ma hea meelega vahetaks mõne meelepärase asja vastu :)
Kasutaja avatar

renXx

Aitähh!!

Pilt

Pilt
Kasutaja avatar

tiigrr
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tiigrr »

renxx9 kirjutas:

Eksam sooritatud positiivselt!
Tänud!

Palju õnne sulle!!!! Ja kus siis vahuvein jääb?

sometimes angel, sometimes devil, but always me...
Kasutaja avatar

renXx

Vahuvein tuleb siis kui kolmapäev kaaned kätte saab, muidu pole ju mida leotada

Pilt

Pilt
Kasutaja avatar

tiigrr
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tiigrr »

renxx9 kirjutas:

Vahuvein tuleb siis kui kolmapäev kaaned kätte saab, muidu pole ju mida leotada

eks siis jään kolmapäeva ootama....magustoit minu poolt ;)

sometimes angel, sometimes devil, but always me...
Kasutaja avatar

renXx

oo,kas magustoit saab selleks ajaks valmis:))?
Loodetavasti saab;)

Pilt

Pilt

MartinMy

Tere, õnnitlused minupooltki kõigile kel seal edukalt läinud.
Vaadates seda regio kaart tekkisid aga mõned küsimused.

1. See üle raudtee minek peale seda on seal tagasipööre, kas ta ütles, et teeme nüüd tagasipöörde. Kuidas see tagasipööre seal välja nägi?
    2.Siin ta ei ütle sulle midagi, vaid sa pead ise ar... - arvama, mida?
    3.rõve koht, sest on mägi ja kohe peale pööret o ... . mis seal on?
    4.Kas see ringristmik (üherealine?), kus linna piir on, on linnast väljas? Seal sõidad ilusti ringi ära ja siis kiirendad maanteekiiruseni, kuni selle 70 märgini?

Rohkem nagu küsimusi ei tekkinud, kohapeal olles tunduks nii mõnigi asi loogiline arvatavasti aga nii igaksjuhuks küsin üle.
PS. See kaart töötab küll, kui kogu arvuti ressurss panna seda flässi jooksutama ja kasutada uusimat flässi :D
Tänud ette,
Martin

Kasutaja avatar

minenohh

Lugemata postitus Postitas minenohh »

4.Kas see ringristmik (üherealine?), kus linna piir on, on linnast väljas? Seal sõidad ilusti ringi ära ja siis kiirendad maanteekiiruseni, kuni selle 70 märgini?
Just nii, ringristmik on linnast väljas ning sõidadki peale seda nagu maanteel ikka. Ringristmikul on 4 haru, Värska suund, Tartu suund, Kanepi suund ja Põlva suund. Linna märk on ainult Põlva suunas ringteelt maha tulles, teistesse suundadesse lükkad... :twisted:

MartinMy

Mul eksamiaeg õnneks õhtupoole saab enne linna läbi sõita ja kohad üle vaadata :)

Kasutaja avatar

Teema algataja
marti252

MartinMy kirjutas:
  1. See üle raudtee minek peale seda on seal tagasipööre, kas ta ütles, et teeme nüüd tagasipöörde. Kuidas see tagasipööre seal välja nägi?
    2.Siin ta ei ütle sulle midagi, vaid sa pead ise ar... - arvama, mida?
    3.rõve koht, sest on mägi ja kohe peale pööret o ... . mis seal on?
  1. jah ta ütleb, et tee tagasi pööre kus võimalik. Mina valisin esimese hoovisõidu teeotsa kuhu keerasin sisse ja kohe ümber pöörd ja tagasi. tema keeras kohe ümber ja ootas mind ristmiku juures

2 Seal vist oli see et ta ei öelnud, et peab paremale keerama, sest see oleks olnud ainuke tee niikuinii, aga keegi olevat pannud ka sealt otse keelu märgi alt läbi ja siis oli (crash) .

1. See on mägi, kus ta käsib teha estakaadi. Siis pead suunatulega tee ääres seisma jääma ja enne liikuma hakkamist vatama tagasi ja siis suunaga liikuma hakkama.
Kui kellelgi vedeleb juturaamatuid, mida ta tahaks ära anda, siis ma hea meelega vahetaks mõne meelepärase asja vastu :)

trim
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas trim »

Endal on plaan minna eksamit tegema paide arki ...ja siit ka küsimus, et kas eksamit saab teha enda rattaga või peab olema autokooli oma?
On ka paides neid kohti kus läbikukkumine on lihdsam kui võiks olla ?

Palun Ära Solvu

MartinMy

ikka enda rattaga kui vähegi võimalust on

MartinMy

Niih ka siis Põlvast tagasi ja eksam edukalt sooritatud. Vigu ei olnud, tänud kõigile, kes nõuga abiks olid. Kokku sai sõidetud linnavahel ja linnast väljas 20 km. Linn sai ristipõiki läbi sõidetud, nendele, kes esimest korda linnas seal julgen öelda, et pole hullu midagi, kõik on loogiline.

Mul eksamineerja küsiski, et kas ma olen elanud siin või mis, et kõik nii ilusti sõitsid.
Ahjaa samas peab ütlema ka tulevastele minejatele, ettevaatust ristmikel seal, nii linnas sees kui väljas - metsik kiviklibu ja kild maas.

mx2

Lugemata postitus Postitas mx2 »

Ma ka tegin täna sõidueksamiteksamit Põlvas.Sain läbi ning vatsti lubade järele.

Satikas

Re: Eksamisõit Põlvas

Lugemata postitus Postitas Satikas »

Sai täna edukalt PÕLVAS eksam tehtud. Tänud kõigile infojagajatele. SOOVITAN PÕLVAT KÕIGILE, KES SOOVIVAD KIIRELT SADULASSE SAADA! SEAL EI OLE JÄRJEKORDASID!!! Nüüd vaja veel natuke oodata, millal juhiluba trykitud saab ja siis saab oma uuele Suzuki Intruder M800-le hääled sisse ajada ja rockima!
Tänud kõigile, kes valgustasid eksami sooritamise nippidest Põlvas!

priitCCE

Lugemata postitus Postitas priitCCE »

paneks siis enda suvealguse kogemuse Põlvaga samuti kirja...nimelt jäi eksam sooritamata, veaks - keerasin ristmikul vasakule liiga väikese kaarega( e siis eksamineerija arust lõikasin liialt vastassuunast)... eks see asi kuidas kellelegi on, teekatte märgistust ju polnud... niiet kel minek siis olge hoolsad..seda loetakse tõsiseks veaks..

õnneks sai Kuressaares mõni aeg hiljem kõik kenasti tehtud...eks Kuressaare veidi omam linn kah siiski :)

ma1t

Re:

Lugemata postitus Postitas ma1t »

trim kirjutas:

Endal on plaan minna eksamit tegema paide arki ...ja siit ka küsimus, et kas eksamit saab teha enda rattaga või peab olema autokooli oma?
On ka paides neid kohti kus läbikukkumine on lihdsam kui võiks olla ?

Tegin eelmine aasta septembri alguses paides enda rattaga eksamit. Enne seda ei teadnud paide linnast suurt midagi (paar korda läbi sõitnud lihtsalt). Enne eksamit soovitan päris linna keskel kiriku juures olev ring üle vaadata, kui ei tea siis suht lihtne eksida seal. Ühesuunalisi tänavaid pidi seiklesin ka suht pikalt nii et seal peaks ka väga tähelepanelik olema.

Kasutaja avatar

agent007
Tsikkel: Honda CB400T ´80

Lugemata postitus Postitas agent007 »

Sooritasin eile Põlvas sõidueksami edukalt. Algul nagu ikka plats, siis tegima nats maanteesõitu ja siis linnapeal. Normaalne oli.

Pakun liivapritsi teenust, madalsurve pritsimine. Hind kokkuleppel!
Info: 58454535 (Tartu/Tartumaa) ; email: agent.x.007@gmail.com
Kasutaja avatar

andryy
Tsikkel: Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas andryy »

Naine siis täna sooritas edukalt eksami Põlvas. Platsil 8,aeglane sõit,üle takistuse sõit,mägi oli linnas. Ja siis 40 min linnasõit.Mõned apsud ikka olid:linnavälisel ringil nõuti rohkem paremat poolt hoidmist ja sama ringilt umbes 200 m pärast hakkab 70 ala,nõuti,et enne seda ikka 90 kiirendada.Ja sõideti kruusateedel ja seal kus remont käib.

Easy Rider & Iron Butt
Ära sõida kiiremini kui sinu kaitseingel suudab lennata
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom

egonr
Tsikkel: Shiver '08

Lugemata postitus Postitas egonr »

kaua ta ootas eksamit, mul on nüüd kool läbi vaja arki minna?

Shiver '08
Kasutaja avatar

Teema algataja
marti252

egonr kirjutas:

kaua ta ootas eksamit, mul on nüüd kool läbi vaja arki minna?

Kõige kiirem vastu = helista põlva arki

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”