Motomatkamine Eestis
Moderaator: Moded
Motomatkamine Eestis
Tere
Oleks huvitatud motomatkast Eestis. Kuna alles täitsa roheline siis tahaks enne pikemaid sõite Nustakul ära käia, et masinat ja ennast paremini tundma õppida. Kellel on huvitavaid plaane ning oleks nõus rohelise algaja kampa võtma, antke teada. Samuti, kui on viitsimist, võiks kogenenumad mõned huvitavamad tripid ära märkida, mida võiks korrata.
KL
-
- Tsikkel: Suzuki V-Strom 650
- Tänatud: 1 kord
Kõige parem nipp ja trikk on see, et istud ratta selga ja hakkad sõitma. Regio atlase võid kah kaasa võtta. Väldid suuri teid ja asfalti, tüürid sinna, kus inimasustus hõredam, lihtsalt oma tunde järgi kulged. Minu jaoks rikub plaanimine ja täpne teadmine, kuhu lähen, reisi ära. Teede ääres on piisavalt viitasid, mille järgi vaatamisväärsusi uudistama minna. Tõelised vaatamisväärsused aga polegi märgistatud, nende peale peab lihtsalt sattuma. Seiklus on siis kui sa ei tea, kuhu tee sind viib.
Endalgi plaan suve poole kui vaba aega saab võtta üks nädalake või nii ja minna Eestimaad uurima. Lõuna Eesti kant tundub huvitav aga nagu ulmo ütles,kindel siht võib vahest reisi ära rikkuda. Poole huvitavam on ise avastada jne aga sealjuures arvestada kütusega kuna kes teab kuhu satud
Ja kui omad GPSi siis ühenda kaks meeldivat asja kokku....geopeituse aardeid on ikka kõvasti. Võtad mõned aarded silmapiirile ja siis sealt saad edasi vaadata. Eriti huvitavaks kujuneb reisike siis kui sul on (matka)enduuro tüüpi ratas millega ka kehvemal teel sõita saaks.
Aga igatahes edu ja seiklusrikast avastamist!
// Endised: GasGas FSE450 ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Sherco SEF-R 300
üle 5 kisub kahjuks...5,7 enamasti...maanteel kui suudaks rahulikult lasta saaks 5 kanti ma usun:) Transalpi üks vähestest "vigadest" ehk suht janune kuuesajase kohta. Paagiga siis 300km umbes,+/- olenevalt paremakäe raskusest.
Aga see paagiga arvestamine oli lihtsalt mainimiseks....ise ainult ühe korra jäänud tühja paagiga.....ja sedagi 300m enne tanklat,kuskil Lätis IronButti ajal:P
Aga sellisele Eesti metsateede avastamise matkale plaaniksin 1,5l pudeliga igaksjuhuks tagavara kaasa küll võtta...."just in case".
// Endised: GasGas FSE450 ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Sherco SEF-R 300
jup kirjutas:seega kui keegi otsib reisukaaslast suvel ja seda just sellistele kruusasematele teedele, siis oleks loodetavasti käsi.
Jätan meelde ja samas kui ise lähed anna aga teada. Nagu pildilt näha siis Sul ka Transalp?! Transalpid kruusateid avastamas.....väga bro:)
PS! Kui nädalavahetustel kuskil metsa teid avastad ehk selline lühem poole päevane sõit plaanis siis kisa. Tuleks heameelega kaasa. Üksinda vaikselt igav sõita juba:)
Ilus ilm on siis äkki läheks Soodla veehoidla ümbrust ja Tapa keskpolügonile müttama/avastama? Mõnusad liiva/metsa teed ja tsipakene muda. Üksinda seal juba päris palju käidud.
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
tegelikult on eestis kaks eestit! üks eesti on asfaldkattega ja teine eesti on kruusa- ning metsateed läbi rabade, põldude, külade. seda teist, üliprivaatset eestit tasub avastada. head kummid suure ja tugeva mustriga on möödapääsmatud. seljakott.
enamus bikereid ei tea sellest maailmast midagi... ja siledate slikkidega ei saagi teadma
päris äge oli kloogarannast alates mööda rannikut paldiskisse. tasub proovida.
ja krt! neid vingeid kruusateid jääb iga päevaga järjest vähemaks.
Päris lahe mõte teil. Pole küll suuremasi metsavend, aga jubedalt kisub ikka sinna kruusa ja metsateedele. Enduro (kui nii võib kaherattalise rullnoka kohta öelda)seljas olen suhteliselt algaja. Mõned sõidud tehtud. Metsast välja tulles hakkab kohe kahju ja tahaks juba tagasi. Kruusapeal "tippkiirust" arendama ei hakkaks, aga metsaradadel, kus legaalne ja kruusateel sõidaks teiega küll! Kui plaanite mingit tripi, ka mitmepäevast, võiksin mina ja ehk mul enduromehest sõbergi kampa lüüa.
Kõike paremat,
Rain
Eestis kruusateedel matkamiseks on väga sobiv Kagu-Eesti. Eelmisel aastal käisime ja tahaks veel minna, kuna ühel põhjusel jäi retk plaanitust lühemaks. Eemale tuleb hoiduda turistidele mõeldud mugavustest ja siis näedki tõelist Eestit! Mõnusa ööbimiskoha saab nõndaviisi, et (jällegi hoidu turismitaludest jms) leia enda jaoks ilus koht ja siirdu lähima talu juurde. Talu ei tohiks välja näha miski pealinna rikkuri suvekodu. Tereta rõõmsalt pererahvast ja küsi, et kas võin selle järve ääres telgi püsti panna? Usu, asi lõppeb sellega, et istud nagu kauge ja oodatud külaline laua taga ja pärast viiakse sind sauna kah! Sauna seepärast, et juba pärast paari tundi Kagu-Eesti teedel näed välja suhteliselt tolmune .
Paar päeva seal sõites veeta ja puhkus on etem, kui kuskil palmi all ahvidega banaani pärast võidelda...
-
- Tsikkel: used to be Blackbird
Tafka kirjutas:jup kirjutas:seega kui keegi otsib reisukaaslast suvel ja seda just sellistele kruusasematele teedele, siis oleks loodetavasti käsi.
Jätan meelde ja samas kui ise lähed anna aga teada. Nagu pildilt näha siis Sul ka Transalp?! Transalpid kruusateid avastamas.....väga bro:)
PS! Kui nädalavahetustel kuskil metsa teid avastad ehk selline lühem poole päevane sõit plaanis siis kisa. Tuleks heameelega kaasa. Üksinda vaikselt igav sõita juba:)
Ilus ilm on siis äkki läheks Soodla veehoidla ümbrust ja Tapa keskpolügonile müttama/avastama? Mõnusad liiva/metsa teed ja tsipakene muda. Üksinda seal juba päris palju käidud.
Mul on ka meeletu huvi kruusateid uurima minna, seega kui minek on, siis antke teada, saate ühe transalpi juurde

Kasutaja jup-iga oli plaan minna laupäeval kas Paldiski poole kruusale või siis Soodla/Tapa kanti. Pidime homme veel täpsustama natukene kas on minek ja kuhu. Aga usun,et võid punti ikka tulla:) Ma loen ennast ka ikka algajaks nii,et 100ga kruusal kimama ei hakka.
Et kas sobib sullegi laupäev ? Isiklikult mul vahet pole...võin mõlemad päevad ka sõita:P
Laupäeva hommiku poole tahaks muidugi Motodepoo õuel olevalt täikalt läbi astuda...äkki jääb miskit head näppu.
Tafka kirjutas:Kasutaja jup-iga oli plaan minna laupäeval kas Paldiski poole kruusale või siis Soodla/Tapa kanti. Pidime homme veel täpsustama natukene kas on minek ja kuhu. Aga usun,et võid punti ikka tulla:) Ma loen ennast ka ikka algajaks nii,et 100ga kruusal kimama ei hakka.
Et kas sobib sullegi laupäev ? Isiklikult mul vahet pole...võin mõlemad päevad ka sõita:P
Laupäeva hommiku poole tahaks muidugi Motodepoo õuel olevalt täikalt läbi astuda...äkki jääb miskit head näppu.
Kui Soodla kanti sattute siis liituks isegi ja sõidaks veits polügonil
Homme kell 11 saame kasutajaga jup kokku Nõmme keskuse ees olevas parklas ja suundume sealt korra Depoo täikale uudistama. Edasi siis Soodla või Paldiski kant....hetkel tsipa lahtine.
Nii,et kellel huvi siis võib liituda Nõmme keskuse juures või Depoo juures võtta varukast kinni(sinine Transalp,kukkumisraudade,top case ja "imeliku" karbiga lenksu küljes).Usun,et Depoo juures oleme u11.30-12.00.
NB! algajate tiir ehk poole meetrisse mudasse ei lähe ja kruusal 120-ga ei kima. Kuid "tegijad" on alati oodatud kampa õpetama või mõnda huvitavat teed näitama.
No nii sai siis täna kolmekesi sõitmas käidud Kaberneeme ja Soodla kandis.
Täitsa mõnus oli üle pika aja. Muda ei saanud,liiva sai natukene,metsa teed ja kruusa sai päris palju. Järgmine kord kasutaja jup ostab endale korralik rehvi alla ja siis lähme muda otsima...eks jup
Tafka küll sisimas lootis Soodla/keskpolügoni muda teedele minna aga jup-i rehv oli tõesti liiga slikk et riskima minna. Aga siiski täitsa mõnus päevake:)
KL kas Sul on mõni teekond/plaan homseks?
RaPtile kirjutas:Tafka, järgmine kord kui muda otsima tulete, tulge jälle siiakanti, seltsis parem suuri tsikleid kangutada
Täitsa kogematta muidu sattusime teile täna peale.
Kes see BMW tsikliga oli muidu?
Nüüd ma vajun häbist maa alla ja pean tunnistama,et ei mäleta BMW omaniku kasutajanime. Jube kehv mälu nimedele...töölgi probleeme sellega seoses. Alguses pidime jup-ga kahekesi minema aga Nõmmel ootas kenasti veel üks sõidukaaslane:)
Aga Soodla kanti muda otsima...homme vist pidi vihmaseks kiskuma aga kes teab. Number olemas ja eks helistan kui peaksin tulema sinna kanti.
Polegi enda Mefo rehve mudas proovinud veel.Mudugi väga mudasse ei kipu ronima....Transalpi/mõistuse piires muda:P
Pole üldse kindel kahjuks. Kui ilm hommikul selline nagu praegu siis väga ei kutsu kahjuks:( Aga jah kui minek siis alles peale 12...homme võiks pika une teha hommikul:P
Aga eks kui keegi läheb kuskile võiks siin maha hõigata koha ja aja:)
Muidugi tundub,et lähme teemast kõrvale. Koliks üle teemasse "Enduurod metsaradadele" või mis ta nüüd oligi? Või teha uus teema "Algajad,rasked endud metsa":)
Vabandan kaassõitjate ees, et veidi pidur olin aga ei oskagi täpselt öelda, et mis nyyd suurem takistus oli - kas puudulik kogemus liivas sõitmiseks või slikid kummid. küllap vast siis ikkagi mõlema faktori koosmõju. Tänud minu poolt igatahes sõidukaaslastele. väga mõnus tiir oli ja loodetavasti võtate mind ikka tulevikus ka punti. aga jah uus rehvijooks ja kukkumisrauad oleks vaja vast jah soetada
järgmiste kordadeni
jup
Ei vabandada pole siin miskit:) Mäletan isegi seda kui esimest korda liiva sees sai käidud aga harjutamist on vaja ja natukene julgust ja kaitseraudu:P
Aga see ei tähenda,et ma proff olen,et sellist juttu räägin. Õpin veel aga lihtsalt väike kogemuste pagas juba all Soodlas ja Männiku kandis käikudega. Nii,et jup soovitan sul Männikul harjutamas käia.Sõjaväebaasides on liivalõike küll lühemaid ja pikemaid aga harjutamiseks sobilikud. Võin mingi aeg kaasagi tulla ja natukene "tutvustada" baase kui varem käinud pole.
Täna krt läks kogu päev sõbra tsikli lammutamiseks ja enda tsikli "täiustamsieks" aga järgmine laupäev kui ilm lubab võiks äkki Soodlasse minna Raptile-ga mõistuse piires muda ja metsasihte otsima?(rohkem küll võibolla metsasihtidele keskenduda,sest ega Transalp ja Mefo rehvid päris muda sisse mõeldud pole)
Võtaks käsivintsi ja köie kaasa igaksjuhuks Gringol oli kena "kärn" ka all, nii et saab välja tõmmata kui peaks muda arvestus valesti minema.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.