Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

dimi1974 kirjutas:
tok-tok kirjutas:
dimi1974 kirjutas:

Lauges kurvis väike kivi,liiv vale reaktsioon pauk ja edasi oli asi selline mida ma ei osanud elus ette kujutadagi.

Kus õnnetus toimus? Mis oli see vale reaktsioon selles situatsioonis? Soovin Sulle kiiret ja head paranemist!

Toimus see 29.04.Kuusalus.Ja mis vale reaktsioon oli,minu loogikaga kui oleks äkki teistmoodi tegutsenud oleks õigem olnud.Praeguse valikuga ma sain viga.Ma tõesti ei mäleta sittagi.

Niiet sina olidki see 34. aastane Marek kellest ma Sõnumitoojast lugeda sain. Päris kõhe tunne tuli, hea teada, et ikka elus. Kiiret paranemist.

rallitaja

Lugemata postitus Postitas rallitaja »

Mälu kohta ütleks, et kõik võib alles hiljem meelde tulla - mul autoõnnetusega kogemus, vist 2 või isegi 3 aastat tagasi. Alles poolteist nädalat peale õnnetust sain korralikult meenutada asjade käiku ja see on siiani meeles. Kuigi kohati kipuvad muud asjad ununema.

Eks see mäluvärk ole igal inimesel erinev ja kõik oleneb ka sellest, kui kõva hoobi keegi sai. Head paranemist igaljuhul ja et edaspidi paremini läheks!

Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

rallitaja kirjutas:

Mälu kohta ütleks, et kõik võib alles hiljem meelde tulla - mul autoõnnetusega kogemus, vist 2 või isegi 3 aastat tagasi. Alles poolteist nädalat peale õnnetust sain korralikult meenutada asjade käiku ja see on siiani meeles. Kuigi kohati kipuvad muud asjad ununema.

Eks see mäluvärk ole igal inimesel erinev ja kõik oleneb ka sellest, kui kõva hoobi keegi sai. Head paranemist igaljuhul ja et edaspidi paremini läheks!

mul paugust 3a möödas,nullis kõik ära ja siiani ei mäleta midagi.
ja peale seda on nüüd mälu alla igasuguses arvestuse.

Kasutaja avatar

dimi1974
Tsikkel: Honda CBF 1000

Lugemata postitus Postitas dimi1974 »

sepp kirjutas:
rallitaja kirjutas:

mul paugust 3a möödas,nullis kõik ära ja siiani ei mäleta midagi.
ja peale seda on nüüd mälu alla igasuguses arvestuse.

Mis sul juhtus?

Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

Dimi, kiiret jalgadele ja ratastele tõusmist!

Kasutaja avatar

MrR
Tsikkel: Bayerische Motor Werke
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas MrR »

Tulin just väikselt ringilt ja nägin, et Kiili Tartu maantee poolt Pärnu maantee poole sõites peale Kiili risti oli Suzuki bike kummuli. Keset teed seisis must Honda CRV, mille nina oli ribadeks. Paarkümmend meetrit eemal seisis hall R1. Avariigrupp oli kohal. Ühtegi vigastatut ja kiirabi ei näinud. :?

Teab keegi midagi rohkem? Kes-kus-mis?

tnusepp
Tsikkel: Aprilia RSV1000Mille

Lugemata postitus Postitas tnusepp »

MrR kirjutas:
sepp kirjutas:
tnusepp kirjutas:

Mina leian et nende jonni punnide asemel peaks ültse olema betoon ääre kivi. Kui ületad pidevat joont siis mitte ei saa trahvi vaid lapid oma autot. Siis hakkatakse aru saama mis märgid tee peale märgitud on.
Sepp

pane mingi teine nimi oma postituste lõppu,midu arvatakse,et mina teen nii debiilseid postitusi

:D :D :D Libasepp, pista oma bensupaaki suhkrut, siis saad teada mis see ette magus on!

Kes siin libasepp on kui ei tea siis seppasid eesti väga palju. Järelikult nime kaimud nüüd vist pean nime vahetama muidu ei saagi kirjutada :D

Kasutaja avatar

puna
Tsikkel: Ducati SFV4S
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas puna »

Nägin ka seda susu ja honda laksu mis oli juhtunud.
Tundub, et ummikuga viljandi mnt suunas autod seisid ja susu oli tulnud neist vaikselt mööda.
Honda juht oli ilmselt mõtelnud tagasipöörde teha ja kiilikaudu ringiga minna, aga peeglisse ei vaadanud ja keeras susule ette.
Nii tundus mulle see pilt seal.
Liikusin ise autoga ja seal tehti rämedalt karme tagasipöördeid teistele ette.
Juhid tundusid terved ja susu juht seletas honda mehele midagi agresiivselt.

Kasutaja avatar

ht99

Lugemata postitus Postitas ht99 »

dimi1974 kirjutas:

Parimat Teile hakkan tsiklit jõudu mööda taastama ja kungagi jälle sõitma. :D

Kiiret paranemist!

Kuid, mis seisus tsikkel on?
Olen kuulnud, et pidi suht ribadeks olema.

erik183

Lugemata postitus Postitas erik183 »

Kiiret paranemist ka rollerivennale kes täna Keilas peateele ette sõitis....
jutud käisid, et wend oligi pimedat üle ristmike ja tihtipeale ka joobes peaga sõitnud v siis sõitis seekordki...

:wack:

Igatahes kui siukseid tainpäid liikluses liigub, pooldan kahel käel punnvõrridele liikluskindlustust, ülevaatust ja juhilubade olemasolu kontrolli...täiesti süüdimatud wennad ikka liikluses (togi)

Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

Re

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

dimi1974 kirjutas:
tok-tok kirjutas:
dimi1974 kirjutas:

Lauges kurvis väike kivi,liiv vale reaktsioon pauk ja edasi oli asi selline mida ma ei osanud elus ette kujutadagi.

Kus õnnetus toimus? Mis oli see vale reaktsioon selles situatsioonis? Soovin Sulle kiiret ja head paranemist!

Toimus see 29.04.Kuusalus.Ja mis vale reaktsioon oli,minu loogikaga kui oleks äkki teistmoodi tegutsenud oleks õigem olnud.Praeguse valikuga ma sain viga.Ma tõesti ei mäleta sittagi.

Hääd paranemist!

K1200S
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Soultrain »

Loud pipes save lives!!!

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

Tundub, et samat "paari" kohtasin enne Rakvere vahel ja siis Vaala keskuse juures - noh-jah :wack:
Ehk loksus nüüd lõpuks miskit paika või läks see viimanegi mõistuseraas lendu...

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

Suzu-poiss
Tsikkel: Yamaha XJR1300

Lugemata postitus Postitas Suzu-poiss »

Eile 10.05.2008 toimus bike ja maasturi kokupõrge tallinn haapsalu maanteel umbes kella 13.40 paiku umbes 20 km enne laitset, bike oli suzuki gsxr sinist värvi ja maastur oli must, mis juhtus ? olin mööda sõitja. Bike mees oli terve ja jalutas ringi. Bikest suurt asja vist pole enam :S

Jawa 634, Honda CM 400, Kawasaki zx6r, Suzuki GSXR 750, Yamaha XJR1300
53300612
Kasutaja avatar

Unlegal

Lugemata postitus Postitas Unlegal »

piloot kirjutas:

Tundub, et samat "paari" kohtasin enne Rakvere vahel ja siis Vaala keskuse juures - noh-jah :wack:
Ehk loksus nüüd lõpuks miskit paika või läks see viimanegi mõistuseraas lendu...

Selles suhtes et kui juhtum huvitab, küsi kõigepealt mis ja kuidas täpselt oli, ei ole mõtet enne laimama tulla.

Honda CBR600F, Yamaha R1

piloot

Unlegal kirjutas:
piloot kirjutas:

Selles suhtes et kui juhtum huvitab, küsi kõigepealt mis ja kuidas täpselt oli, ei ole mõtet enne laimama tulla.

Õnnetuse kohalt mitte üks sõna aga üks näide tüüpide tegevuse kohta.
Kui vennikesed võtavad peale burksi närimist oma pooliku coca topsi ja selle lihtsalt parklas laiaks sõidavad - no türi küll... :wack:
Vaata, mina veel eristan, et tegu seal kiivri all selliste tatikatega, et mina ja maailm, et lagastan ja enda järelt ei korista, et ülikõva tsiklivend... :evil:
Mõne aja pärast olen vbl. mina tsikliga seal poes ja mind ja kõiki teisi pannakse hetkega sellistega ühte patta :evil:

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

Unlegal kirjutas:
piloot kirjutas:

Mis ratastega siis käkki pandi ? Ja kes?

Kasutaja avatar

Unlegal

piloot kirjutas:
Unlegal kirjutas:
piloot kirjutas:

Õnnetuse kohalt mitte üks sõna aga üks näide tüüpide tegevuse kohta.
Kui vennikesed võtavad peale burksi närimist oma pooliku coca topsi ja selle lihtsalt parklas laiaks sõidavad - no türi küll... :wack:
Vaata, mina veel eristan, et tegu seal kiivri all selliste tatikatega, et mina ja maailm, et lagastan ja enda järelt ei korista, et ülikõva tsiklivend... :evil:
Mõne aja pärast olen vbl. mina tsikliga seal poes ja mind ja kõiki teisi pannakse hetkega sellistega ühte patta :evil:

Ja samas tuled mind sellistega ühte patta kohe panema?? :shock:
Kõik nooremad tsiklidega sõitvad inimesed ei ole arvamusel et oo lagastame ja rallime ringi, me oleme tegijad eksole. Samamoodi üldistad ka sina!!! Ei tea kas see burksi ja topsi laiaks sõitmise näide käis küll meie kohta, kuid sellegipoolest vastan et pole mina sihukest sigadust korraldanud kuskil poe parklas.Austa ka nooremaid rattureid natuke rohkem.

Honda CBR600F, Yamaha R1

piloot

Unlegal kirjutas:

Ja samas tuled mind sellistega ühte patta kohe panema?? Austa ka nooremaid rattureid natuke rohkem.

Lugesin oma postid mitu korda läbi ja ei leidnud, et sind oleksin kellekiga ühte patta toppinud. Samas ma ei väitnud, et tegu oli samade ratturitega, keda mina nägin, vaid kirjutasin: Tundub, et sama paari kohtasin...
Kui tead asjast rohkem, oleks ju võinud sellele tähelepanu juhtida. Lihtsalt kellaaeg, tüüpide sõidusuund ja "kogus" klappisid.
Aga muidugi minu viga, kui oli tegu kahe erineva paariga, sorry.
Aga selle austusega on asi niimoodi, et seda osta ei saa ja ja see tuleb välja teenida, sinu vastu pole mul midagi aga need konkreetsed AHVID, keda mina nägin, minu poolt mingit austust ei pälvi.

Unlegal kirjutas:

Tõepoolest olime ka vaala keskuse juures sõbraga kahekesi, must yamaha ja minu hall aprilia. .

Sind olen suht lähedalt näinud :wink: Need, keda mina nägin, olid hääle järgi 125-sed, üks must enduro moodi ja teine repsoli värvides.

Viimati muutis piloot, 11 Mai 2008, 16:17, muudetud 1 kord kokku.
Pilt
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

Unlegal

Tõepoolest olime ka vaala keskuse juures sõbraga kahekesi(kuskil pool 7 paiku), must yamaha ja minu hall aprilia. Sõitsime linnavahel ning lilleoru poe juures võtsin mina kiirusemaha, sõber jälgis parklast väljasõitvat autot kuna tollel oli kahtlane mõte nagu ette keerata talle, parklast väljasõidul siis. Ja kui pilgu teele tagasi keeras olin minul juba hoog maha võetud ja temale reageerimiseks enam aega ei jätkunud, tegi minust möödapõike mille tulemusena ratas arvatavasti juhitavuse kaotas ja külje maha pani. Ise paiknesin suhteliselt tee servas, seega ei olnud seal mingit hirmsat kihutamist või tahtliku liikluseeskirja rikumist, kiirus millelt tema külje maha pani oli kuskil 40km/h. Õnnetusi juhtub meie kõigiga, nii et pole mõtet targutama tulla, et oma viga ja mis sa siis ei jälginud jne...Ning mingeid sigatsusi vaala keskuse parklas küll meie ei korraldanud.

Honda CBR600F, Yamaha R1
Kasutaja avatar

Unlegal

piloot kirjutas:

Sind olen suht lähedalt näinud :wink: Need, keda mina nägin, olid hääle järgi 125-sed, üks must enduro moodi ja teine repsoli värvides.

Tean neid kutte isegi nägupidi, ja võin omaltpoolt öelda, et tegu ongi sihukeste AHVIDEGA nagu sa neid juba nimetasid. Parandamatud.... Meie olime 125-ste bikedega mõlemad siis, veelkordseks tõestuseks sulle, et tegu polnud meiega :wink:

Honda CBR600F, Yamaha R1
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Ärge jah noori ühe vitsaga lööge. Mõni on juba 17 aastaselt täismehe aruga, mõni on 40 aastaselt ikka veel poisike ja lömastab bensukas burgereid ja topse :)

Suzuki GSX 750 Inazuma

radowitz

Lugemata postitus Postitas radowitz »

Laupäeva pärastlõunal (ehk umbes 17-18 ajal?) toimus Sihva-Otepää (hästi kurviline ja kupliline sporditee, mida kasutavad ka paljud jalgratturid ja rulluisutajad) teel suunaga Otepää poole liiklusõnnetus, kus mootorrattur sinisel Fazeril ilmselt ehmatas järjekordse mäeharjani jõudes eesolevat järsku kurvi nähes ära ja üritas teha äkkpidurdust, seejärel kukkus ja lohises teelt alla kraavi. Rattur püsis teadvusel, kuid jalgu ei tundnud ja seljas kurtis valu. Loodan südamest, et see oli vaid põrutus ja rattur paraneb pärast mõningast haiglaravi. Kui keegi asjaosalisem teab, võib ratturi diagnoosist ja saatusest midagi rohkem ehk rääkida?

Kohalikud ümbruskonna elanikud teadsid rääkida, et selles kurvis igal aastal mõni mootorratas või auto kraavi jõuab, kuid seni olid kõik asjaosalised omal jalal ära kõndinud.

Kasutaja avatar

Junzu
Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Junzu »

Just enne tahtsing küsidagi selle Otepääl Nüpli lähedal juhtunud õnnetuse kohta, et kas keegi teab täpsemalt mis värk oli.
Käisime ise ka seal sõbraga sõitmas, just kurvide päras, seal ikka nii hea kallutada, ei pea hoogu suureks ajama. Sõitsime Käärikule ja tagasi ja tagasiteel mõtlesime, et võiks pilti ka teha jne. Jäime just seal kurvis seisma ja siis vaatasin, et ohoo, mingid värsked lohisemis jäljed maas. Ei osanud arvatagi, et nii raskelt viga sai rattur :roll: . Tundus nagu selline ohutu koht, et kui isegi välja panna, siis on mingi 1,5 m langust ja siis puhas heinamaa. Koht ise on küll selline, et kui Otepää poolt sõita, siis on kurv ilusti näha ja pole erilist probleemi, aga tagasi Sihva poolt sõites on selline väike tõusunukk, et ei näe üldse kuhu see kurv läheb. Eile ehmatasin ka korra ära, et kuhu nüüd see tee küll läheb (kuigi sõidan/jooksen seal suht tihti, vahel jalgrattaga ka), aga pidurdasin hoo ilusti maha (mälusoppi oli jäänud info, et seal peaks ju olema kurv). Sinna peaks kasvõi mingid nooled või hoiatused maha värvima, sest mittekohalikud võivad ikka väga lihtsalt seal põllule panna (nagu siis ka kohalikud räägivad).

SM570R 04' ->Z750 05'->Z1000 03'->R1 04'->R1 04'->GSX1300R 00'->Z750 04' & CB600f 01'->Z1000 03'->Z1000 03'->Buell XB9R->ZX10R 05'-> KTM SM950 04' & R6 07'->KTM 950SM 07'->KTM 990SD 07' ->Z1000 2011'->TE300i 19 ->EXC300 22''->890 Adventure R 23' & FE350 20' & TE300 24'
Kasutaja avatar

Pihlakas
Tsikkel: Honda VF750F

Lugemata postitus Postitas Pihlakas »

Olen selles samas kohas korraliku ehmatuse saanud. Õnneks reageerisin kiirelt ja sain 1,5 M enne kurvi pidama. Rämedal pidi pidurdama, edaspidi olen ettevaatlikum.

Piduriketaste valmistamine.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Noojah, joonime nooled sinna Sihva teele maha jne...
Seal on pimedad kurvid ja nukid. Seal on jalakäijad, rulluisutajad, jalgratturid, keda sellised nooled ja märgid kurvi taha ei näita. Seal on mets, kus kitsi külluses. Ärge jamage. Seal pingutatakse niigi liiga suure kiirusega ja kui tee on tundmatu, pole vaja nii palju peale keerata lihtsalt. See ei ole ringrada vaid avalik tee. Ma seal ka liiklen aegajalt mitmesuguste vahenditega, sest see on lõbus tee. Aga hoidke, PALUN, seal mõistus kodus, et ei tapaks ära end ega teisi. Noolte maha joonimine võimaldab veelgi rohkem oma silmadest (nägemisulatusest) "ette" jõuda. Teisalt muidugi...
Vat ei mäleta, kuidas seal kiirusepiirangutega on, on seal märgid või ei. Ütleme nii, et kurvimärgid peavad olema, et end legaalsel kiirusel bambusesse ei keeraks. Aga illegaalse kiiruse puhul, no ma ei tea.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

luix
Tsikkel: HondaVTX 1300S Suzuki VZ 800

Lugemata postitus Postitas luix »

[quote="Soultrain"]http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=18864792
Olin sellel päeval kiirabis tööl ja sõitsime sellest õnnetusest juhuslikult mööda, kui poisid meid peatasid ja me neile esmaabi andsime ja haiglasse viisime.Noh ütleme, et ei vedanud poisil,sõrmel lahtine murd ja tsikkel tuleb tükiks ajaks unustada ma arvan. Soovin kiiret paranemist!

Luigi 5271367 luigi.oolma@rescue.ee Pilt
Kasutaja avatar

breva
Tsikkel: BMW K1300R

Lugemata postitus Postitas breva »

Kahjuks ei saa ma väga põhjalikku ülevaadet konkreetsest haigusjuhust avalikku foorumisse anda. Aga mõtlemisainese tekitamiseks teatan, et nädalavahetusel Otepää kandis toimunud mootorrattaõnnetuse ohver ei sõida enam kunagi mootorrattaga!!
Tegemist jalgade täieliku halvatusega. Kui keegi ei tea mis see on, siis see tähendab seda, et inimene veedab kogu oma ülejäänud elu ratastoolis.
Kirjutama ajendas nädalavahetusel mitu liiklusohtlikku situatsiooni hoolimatute kaasliiklejate poolt s.h. üks tonnine bike Rapla kandis!!!
Tervitustega Närvikliinikust
Ando

sääreväristaja-Jawa 350(1967)-Moto Guzzi Breva V1100(2006)-BMWK1300R(2015)
Kasutaja avatar

haldjas
Tsikkel: honda/suzuki
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas haldjas »

Suzu-poiss kirjutas:

Eile 10.05.2008 toimus bike ja maasturi kokupõrge tallinn haapsalu maanteel umbes kella 13.40 paiku umbes 20 km enne laitset, bike oli suzuki gsxr sinist värvi ja maastur oli must, mis juhtus ? olin mööda sõitja. Bike mees oli terve ja jalutas ringi. Bikest suurt asja vist pole enam :S

Ei oska öelda,kas tegu on sama õnnetusega mida mina mõtlen,aga 10.05 sõitis kõrvalteelt autole ette roller (alaealine, viidi haiglasse) .Tallinna Rally korraldajad olid Laitsest teel tagasi Tallinna (neil olid tõesti tumedad maasturid,aga ka teised autod).Igal juhul korraldaja helistas (me toitlustasime rallyt lauluväljakul-seega tunnen korraldajaid) ja ütles,et auto suht katki ja selle tõttu viibisid ka ametlikud rally tulemused ja nende teavitamine. Rolleritel vist mingit kindlustust nõutud ametlikult pole, kuidas sellisel juhul siis kindlustusasjad korraldatakse või peavad lapsevanemad nüüd auto remondi kinni maksma?

Vääramatu usk viib sihile....tsikkel viib sihtpunkti.
Kasutaja avatar

Tips

Lugemata postitus Postitas Tips »

haldjas kirjutas:
Suzu-poiss kirjutas:

Ei oska öelda,kas tegu on sama õnnetusega mida mina mõtlen,aga 10.05 sõitis kõrvalteelt autole ette roller (alaealine, viidi haiglasse) .Tallinna Rally korraldajad olid Laitsest teel tagasi Tallinna (neil olid tõesti tumedad maasturid,aga ka teised autod).Igal juhul korraldaja helistas (me toitlustasime rallyt lauluväljakul-seega tunnen korraldajaid) ja ütles,et auto suht katki ja selle tõttu viibisid ka ametlikud rally tulemused ja nende teavitamine. Rolleritel vist mingit kindlustust nõutud ametlikult pole, kuidas sellisel juhul siis kindlustusasjad korraldatakse või peavad lapsevanemad nüüd auto remondi kinni maksma?

Ei see ilmselt ei olnud see laks. Keilas sõitis peateel sõitvale Volkswagen Golfile, milles oli rallikorraldajad küljepealt sisse rollerivend. Naljakas inimene oli rolleri selga sattunud. Ilmselt tekkis tal soov üle tiheda liiklusega peatee pimedat sõita :D . Autol kere kõver ja tüüp ise oli ka kõveras maas. Üldiselt on hea kui keegi ise ka natukene looduse selektsioonile kaasa aitab.

Suletud

Mine “Vaba teema”