Õnnetused mootorratastega

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Palju õnne mulle sünnipäevaks. Nii võiks alustada oma selle teema esimese ja loodetavasti ka viimase kirjutisega. Käisime täna Polecatiga Võrtsjärve ääres Trepimäel ja tagasi tulles õnnestus peale Rannut kitsega kohtude. Kits roomas minema, aravatasti sureb lähipäevil, ratas pilbasteks, sõiduriided auklikud, kiiver ära kriibitud ja ise ühe sinika ja ühe marrastusega kodus tagasi. Õnnetuse hetkel oli kiirus umbkaudu 60-70 kmh, kuna päike oli just äsja loojunud ja loomadel õhtused uitamised alanud ja oli eeldada, et seal kandis liigub kitsi päris ohtrasti ringi. Ja nagu kiuste tuligi üks eelmise aasta väljalase risti üle tee, ma arvan, et ma nägin teda umbes 3-5m enne pauku ja mul pole õrna aimugi, kas ma pidurdada üldse jõudsin. Kits lendas matsust igatehes tee pealt minema ja ratas tegi oi kui suure sädemepilve :( MIs siis ikka, korjasin end tee pealt püsti ja lonkasin ratta juurde, plastiku tükke oli terve tee jagu ja kett oli ka maha jooksnud. Kuna väljas oli juba üsnagi pime, siis ei saanud ülejäänud kahjusid üle vaadata, mootor läks õnneks käima, heeblid olid terved aga käiguvahetushoob deformeerunud imeliku kujuga junniks. Lenks ka kõver peal - nii me siis kulgesime 40 kmh kiirusega Tartusse. Eks homme tule koha peal üra käia ja vaadata, mis maha ununes ja valges gondel maha harutada ja kahjud kokku lüüa.

Hea, et niigi läks!

edit: peale hommikust kohal käiku võib öelda, et lohisesin mööda asfalti umbes 30m ja kits lendas minuga kaasa umbkaudu 20m, tsikli lohisemistee pikkuseks kujunes 35m.

Viimati muutis Ivoonu, 05 Mai 2008, 09:34, muudetud 1 kord kokku.

Mine “Vaba teema”