kaunase superstocki crash 27.04.08 video...

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Väike korrektuur tehnilistes terminites, et uus põlvkond ei õpiks jälle sissekulunud ja sisult valesid väljendeid kasutama:

Tosool A-40M on Ve­ne standar­di GOST 28084-89 järg­ne ja­hu­tus­ve­de­li­ku ni­me­tus. Sõ­na «tosool» ka­su­ta­mi­ne ja­hu­tus­ve­de­li­ku ase­mel on meil Ees­tis veel en­di­se NSV Lii­du ajast ka­su­tu­se­le jää­nud kee­le­ru­di­ment.
Tosool A40M on aga üks pal­ju­dest ja­hu­tus­ve­de­li­ke mar­ki­dest. Ka­su­ta­des ära ost­ja­te tead­ma­tust, müüak­se Ees­tis tosooli ni­me all ka kait­se­oma­dus­te­ta, heal ju­hul vaid kül­mu­mis­kind­lat ve­de­lik­ku (ta­va­li­selt –40 oC). Pal­jud siin müü­da­vad nn tosoolid ei täi­da min­geid nüüdisaeg­se­te­le ja­hu­tus­ve­de­li­ke­le esi­ta­ta­vaid teh­ni­li­si nõu­deid ning ei so­bi te­ge­li­kult auto­de­le. Ost­jaid mee­li­ta­tak­se vaid ma­da­la hin­na­ga.

Auto­töös­tu­se tor­mi­li­se aren­gu­ga on ja­hu­tus­süs­tee­mid muu­tu­nud väik­se­maks, õhe­maks, ve­de­li­ke ring­le­mi­se kii­rus tõus­nud mi­tu kor­da, töö­tem­pe­ra­tuur kerki-nud ning ka­su­tu­se­le on võe­tud uusi kerg­me­tal­le (alu­mii­nium, mag­nee­sium jt su­la­mid). Sel­le­pä­rast on avar­du­nud ka ja­hu­tus­ve­de­li­ke va­lik.
Ma­nu­sed on üle ela­nud mi­tu põlv­kon­na­va­he­tust. Loo­bu­tud on kesk­kon­na- ja ter­vi­se­oht­li­kest nit­ri­ti­test, nit­raa­ti­dest, amiinidest ja fos­faa­ti­dest, mis on en­di­selt ka­su­tu­sel Ve­ne­maa pä­rit­olu ja­hu­tus­ve­de­li­kes. Ka GOST-stan­dard on üle-eel­mi­se põlv­kon­na ret­sep­tuu­ri­ga.

Ehk siis ilmselt vabatahtlikult ei paneks tegelikult teist mitte keegi Tosooli oma üsna hinnalise sõiduriista mootori jahutussärki. Nimi on aga jäänud.

Ma ei viitsinud ise seda juttu lahti kirjutada ja õnneks leidsin tsitaatide võtmiseks selle kohta artikli : http://www.postimees.ee/020204/lisad/au ... 5430_1.php

Nii et "õpilane haldjas" katsu siis vähemalt sina seda isalt pojale üle tulnud ajaloolist nimetust mitte selgeks õppida. Sel lihtsal põjusel, et nii tehnika kui ka tarvitatavad ained oma keemiliselt koostiselt on palju paremaks läinud ja see kungine priima kaup nimetusega Tosool on tänapäeva tehnika jaoks vist isegi suisa kõlbmatu.

Suzuki GSX 750 Inazuma

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kiirendus ja rinka”