Hälvik- Mootorratturid → Noorele uhiskondlikule liiklusinspektorile Freaksmartile
Noorele uhiskondlikule liiklusinspektorile Freaksmartile
Mina sõitsin täna hommikul Sikupilli keskuse parkla juurest kõnniteed mööda Tartu mnt. 85 parklasse ja Sinu kurvastuseks pean ütlema, et olen seda korduvalt ennegi teinud ja teen edaspidigi. Seda puht praktilistel kaalutlustel, et tagada suuremat liiklusohutust eelkõige endale ja seeläbi ka teistele. Sel ajal on üldjuhul kõnnitee täiesti tühi ja mina liigun jalakäija kiirusel. Samas Tartu maantee on hommikusel tipptunnil väga umbes. Tänavalt parklasse sissesõitmist raskendab asjaolu, et sinna pole ehitatud korralikku sissesõitu. Seal on kõnnde servakivi, mis on kõrgem ja ka libe ja asfalt ka suhteliselt ebaühtlane. Terava nurga all tänavalt keerates tuleb hoog täiesti maha pidurada, sest muidu on oht libiseda. Teine riskitegur on parklat piirav aed, nii et kui keegi peaks autoga; tsikliga või isegi jala sealt väljuma, siis märkad seda kõige viimasel hetkel. Siis peaks jälle järsku pidurdama. Võib-olla oled ise tsikli esirattaga sel hetkel libedal kõrgemal kõnnitee äärekivil viltu. Mis juhtub, võid ise 2 korda arvata? Samas autod on kogu aeg peaaegu vastu tsikli tagaratast. Sellises olukorras vist kukkuda ei tahaks. Olen ka tänavalt sisse pööranud, aga leidsin, et teatud osa mööda kõnniteed kulgedes on kõigile natuke ohutum. Reeglid on järgimiseks aga mitte ilmtingimata pimedalt järgimiseks. Eelkõige peab endal pea otsas olema. Sulle aga jõudu inspekteerimisel ja täpsete kellaaegade fikseerimisel.
Muuseas ei taha ära sõnuda, aga viimane minu liikluseeskirjade rikkumisega vahelejäämine oli 2001 aastal.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.