Kas seisvast autoderivist mööduda on ok?
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
See asi enne korda ei saa, kui vastastikune mõistmine sinnamaale areneb. Mõtlen, et liigelda tuleb nii, et kaasliiklejaid asjata ei ehmataks ega ei segaks. Täna ummikus lasin mööda telgjoont autoderivist mööda, sest rivi ootas otsesõitu, mina tahtsin vasakule saada, pöörderivi oli tühi, aga sinna jõudmine sabatades võtnuks oma 4 rohelist tuld. No ja ongi nii, et osa autosid paikneb real normaalselt, osa sätib end otse telgjoonele, et maksimaalselt ikka takistada. Vastutulijatest osa sõidab normaalselt oma sõitu. Osa aga püüab ka teha sulle sõidurea nii kitsaks kui annab. Selgituseks ka niipalju, et pidevjoont ma ei ületanud, seal oli katkendjoon ja ruumi tegelikult küll. Mõistlik vahelelaskmine kiirendab tegelikult kõigi sõitu.
Samas, kui ees on mingi 4-5 autot, ei pea ma ette trügimist viisakaks. See siiski häirib sohvreid ja sel juhul, kui ummikut pole ja niikuinii saad sama foori korraga üle, ei kaalu efekt üldist häirimist üles. Ka ei pea ma viisakaks seda, kui tsikkel sätib end autodest mööda esimeseks, keerates esimese auto ETTE. Sellega ikkagi segab ta seda autot. Jäägu küljele. Tsikli kiirendus võib ju hea olla, aga paigalt nõksan vähemalt mina autoga väledamalt kui paljud tsiklid. Ja autoroolis mind ei häiri, kui tsikkel mu'st ette kiirendab, aga mind häirib, kui ta ronib mu ette ja jääb sinna mökutama.
Et siis: ka tsiklistid ei peaks lähtuma oma egost vaid üldisest kasust (niivõrd kui see õnnestub) ja kui nad sõidavad kusagil teisiti, kui autod, siis tehku seda autosid segamata. ÄKKI aja jooksul jõuab ka autojuhtidest närvihaigetele kohale, et mõistlikult oma eeliseid kasutav tsiklist teda ju ei takista vaid just kiirendab liiklust, jättes autodele rohkem ruumi.
Rohkem mõistmist ja rohkem silmsidet!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.