K:kui sõidan bike,ga ilma lubadeta,kas kaotan autojuhiload
Moderaator: Moded
See oleneb lähenemisnurgast. Eks tol ajal sai kah "ära rääkida" jne.
Aga näiteks lubatud 60kmh asemel linna vahel 70kmh-ga radarisse sõitmine lõppes ikkagi trahvi või hoiatusega ( auguga talongis ja samm eksamile ligemal). Täna ei tee politsei 10kmh ületuse peale teist nägugi. Invakohal parkimise eest oleks kah ilmselt pikema jututa trahvid sisse saanud ja võimaik, et veel võimuorganitesse veslusele minema pidanud jne jne jne Miilits oli üsna kardetud tegelane. Vähemalt minuealiste seas
Ilma lubadeta mopeediga sõitmine lõppes tavaliselt sellega, et ratastel keerati ventiilid välja ja edasi läksid käekõrval lükates koju ning koos ema-isaga miilitsasse vestlusele jne- Tegeleti kasvatustööga ühesõnaga.
Muidugi oli igasugu inimesi ka tol ajal "organites" tööl ja sellega seoses ka igasugu lugusid. No nagu tänapäevalgi.
-
- Tsikkel: Sõber
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
spinna kirjutas:Mõned ajad tagasi oli Äripäevas üks pisike artiklike kus vist keegi Maanteeametist muu hulgas ütles, et näiteks punktisüsteemi taaskehtestamist on erinevate valitsuste ajal seadusmuudatuste eelnõudes esitatud juba korduvalt ( kas äkki oli jutt isegi mingist viiest korrast? ei mäleta ) ja iga kord on see sealt välja roogitud. Sama teed läheks ka see korduseksami mõte. Ka see on tegelikult ju unustatud vana ja ei midagi uut. Kui mõelda, siis tegelikult politsei saadetigi liivakasti mängima just selliste siseministrite määrustega, kes kippusid ise maanteel radarisse jääma. Küllap siis need rihmapingutamise katsed elimineeritakse eos samasuguste poolt.
Kõik õige Spinna! Ma ei viitsi ennast närvi ajadagi, mõeldes sellele, mida üks või teine ministeerium peaks ja võiks teha aga puhtalt oma kliki tarbeks jätab tegemata. Kahjuks olen selliste asjadega oma lühikese elu jooksul juba liiga palju kokku puutunud
Millele ma soovisin viidata, on mõte, et täna oleks võimalik KODANIKUALGATUSENA nii mõndagi korda saata. Väga hea näide on Bladyhelli kleepsukampaania. Tuli mõte ja tehtud! Lisaks veel erinevad kampaaniad, mida poliitikud juba praegu kardavad nagu tuld, sest see muudab nende väga mugava elu tunduvalt vähem mugavaks ja see ka põhjus, miks loobitakse rahvale võimalikult palju ebavajalikku informatsiooni puremiseks. Oled Sa näiteks kuulnud kampaaniast Päästke Eesti Metsad?
Hea kodanikualgatuse näide veel siinsamas palju vastukaja leidnud prügikoristuspäev, mis omakorda näitab, et KODANIKUALGATUS TOIMIB! Sest teatud klikk pole veel osanud sellele vastumürki vastu mõtelda.
Ma ei arva, et me peaksime praegu kohe loosungid haarama ja tänavale kodanikualgatust tegema tormama, saavutamaks liiklushälvikute korduseksamile saatmist. Aga ma olen täiesti veendunud, et ohutut liiklust eelistavate mootorratturite pooolehoiu leiab säärase mõtteviisi propageerimine, sest see aitab meid näidata mitte mõtetult-ridade-vahel- laveerivate-autojuhtide-peedistajatena, vaid pigem endi seas korda hoidvate liiklustarbijatena. Selline promo aga aitab omakorda ennast tunduvalt olulisemalt kuuldavaks teha küsimustes, mis tõeliselt vajavad tähelepanu, nagu kasvõi näiteks asjaolu, et üks mootorrattur koos oma tsikliga võtab liikluses tunduvalt vähem ruumi, kui üks autojuht oma plekikolakaga!
Ja kui kogu sellest jutust muud suuremat kasu pole, siis nt. kõiki temast erinevalt mõtlejaid ahviks ja muuk pasaks tituleeriv kodanik on oma noka peale Space sõnavõttu ikka oluliselt koomale tõmmanud ja asi seegi.
Sisse on orjameelsus kodeeritud 700 aasta vältel. Ka nüüd on seda märgata ja oi kuidas veel. Nagu ikka - kui politsei (isand, kubjas) ei näe pealt, siis ületatakse julmalt kiirust ja tehakse kõiksuguseid lollusi - nii lenksus kui roolis. Kui aga isand pealt vaatab, sõidavad kõik nagu nunnud 50, 70, 90, või 110ga, nagu hetkel lubatud on.
Nii on lood selle orjameelsusega, minu meelest.
Vaba mees aga sõidab mõistlikult - endale ja teistele ohutult.
bash kirjutas:Oijah, kuidas tahaks sellel teemal ka sõna võtta, aga ma ei viitsi lupjunud mõistusega inimestega vaielda enam. Ennemgi oma argumente samal teemal siin bikeris esitanud.
Seadusekuulekus ei ole eriti seotud vanusega, pigem väheneb vananedes. Siinkohal mõtlemisainet märksõnadel: õigus ja õiglus ning 90% inimestesse sisse kodeeritud orjameelsus.
Rohkem ei viitsi rääkida.
-
- Kontakt:
Yerba! Sa siis tuled väitma, et vaba mees sõidab ka siis sajaga viiekümne alas, kui politsei silmapiiril on, sest ta on oma sõidukiiruse valiku ohutuses veendunud???
Ärgem siiski üle pingutage ka korralikul liiklejal nõksatab jalg gaasipedaalil või käsi rullil, kui kusagil korralekutsuvat värvikombinatsiooni näeb ja seda mitte ainult meie vennaswabariigis.
baltroon kirjutas:spinna kirjutas:Millele ma soovisin viidata, on mõte, et täna oleks võimalik KODANIKUALGATUSENA nii mõndagi korda saata. Väga hea näide on Bladyhelli kleepsukampaania. Tuli mõte ja tehtud!
Tead ei ole veel tehtud teeme alles ja kogume vähemalt üheks korraks veel hoogu. Seega tulge ja osalege kodanikualgatuses. see tundub olevat võimas asi, kui muidugi teed millesse usud, mitte ei hakka mingit mõtetut joga suust välja ajama.
Aga juba selle teema pealkiri ajab rsk närvi. Vaatasime seda eelmise aasta õnnetuste statistikat ja ikka jäävad silma suitsiidivennad kes lubadeta ja purjuspäi ennast sodiks sõidavad. Kui mina lube tegin ostsin tsikli enne lubade saamist ära ja harjutasin kinnisel territooriumil kuu aega kaheksat ning lükkasin tsiklit ühes parklast teise käekõrval ja kõnniteel. Tundub jabur, aga milleks iseendale tanksaapaga munadesse taguda?! Pole meist keegi siin eriline ingel aga väike tihend võiks ikka kuskil vahel olla. Kui eksid siis krt vastuta.
-
- Kontakt:
Ok, algus on tehtud ja julge pealehakkamine on juba pool võitu ehk siis pool on tehtud
Aga täpselt samuti ajab mind tigedaks stereotüüpne arvamus tsiklivõhikute suunast, kes taovad kõik ratturid ühte patta ja arvavad, et krdi liiklushälvikud. Ja just siis ajavad mul kapsa ninast välja sellised tegelased, kes kukuvad halama oma tumeda tuleviku pärast, sest väike kannatuse natuke puudub või ei osata leida mõistlike lahendusi, nagu siinne teemaalgataja. Ja sellistel ma soovitaksin herr politseidel kohe kõik dokumendid ära võtta
Aga ok. teema on ilmselt juba piisavalt OT ja Fleim ning tundub, et teemaalgataja on ka oma vastused saanud, olgu need siis positiivsed või mitte.
baltroon kirjutas:Ok, algus on tehtud ja julge pealehakkamine on juba pool võitu ehk siis pool on tehtud
Aga täpselt samuti ajab mind tigedaks stereotüüpne arvamus tsiklivõhikute suunast, kes taovad kõik ratturid ühte patta ja arvavad, et krdi liiklushälvikud. Ja just siis ajavad mul kapsa ninast välja sellised tegelased, kes kukuvad halama oma tumeda tuleviku pärast, sest väike kannatuse natuke puudub või ei osata leida mõistlike lahendusi, nagu siinne teemaalgataja. Ja sellistel ma soovitaksin herr politseidel kohe kõik dokumendid ära võtta
Aga ok. teema on ilmselt juba piisavalt OT ja Fleim ning tundub, et teemaalgataja on ka oma vastused saanud, olgu need siis positiivsed või mitte.
Siinne teemaalgataja ju selle teema siin algataski, et leida teiste abiga mõistlik lahendus. Ja kui sul seda kapsast nina kaudu väga kõvasti hakkab jooksma, mine perearstile. Siin ajab selline jutt lihtsalt südame pahaks.
Re: K:kui sõidan bike,ga ilma lubadeta,kas kaotan autojuhiload
Küsiks, kas kellegil on tulnud politseiga probleeme sõites A1 lubadega üle 25kW tsikliga ja millised on olnud siis trahvid, tagajärjed?
Tsikkel on 82kW hetkel, 25kW peale ka piirata ei tahaks ja piirajat ei hakkaks ka selle mõttega peale panema, et see peale arkis käimist jälle maha võtta. Samas oleks hea kui passis 25kW oleks, maksaks vähem kindlustust ja sõita saaks seaduse järgi.
-
- Tsikkel: ktm
mina sain 3000eeku trahvi selle asja eest...ja tagajärg oli see et läksin ja tegin täis A-kati ära lõpuks
-
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 36 korda
Arvestades seda, kui tihti tsiklimehi lihtsalt juhilubade/dokumentide kontrolliks maha võetakse, tasub piiraja panna.
TauC kirjutas:Küsiks, kas kellegil on tulnud politseiga probleeme sõites A1 lubadega üle 25kW tsikliga ja millised on olnud siis trahvid, tagajärjed?
Tsikkel on 82kW hetkel, 25kW peale ka piirata ei tahaks ja piirajat ei hakkaks ka selle mõttega peale panema, et see peale arkis käimist jälle maha võtta. Samas oleks hea kui passis 25kW oleks, maksaks vähem kindlustust ja sõita saaks seaduse järgi.
-
- Tsikkel: ei ole
- Kontakt:
TauC kirjutas:Küsiks, kas kellegil on tulnud politseiga probleeme sõites A1 lubadega üle 25kW tsikliga ja millised on olnud siis trahvid, tagajärjed?
pane piiraja peale . Jäin vahele oma 30 kw võrriga veidi enne 21a. saamist. Krt hooaja lõpp oli kah ja kevadel pidin täis A kat tegema. 1200 eegune õppetund.
2500 kohalikku läks selline nali mulle maksma (paar kuud enne 21.a. saamist), pärast seda maksin 3000 piiraja eest + 200 ARK's passivahetus. Oleks vist pidanud kohe kevadel laskma piiraja paigaldada
Mul passis 34kw(load lubavad max 25kw). Pole veel õnneks trahvi saanud, kuigi politsei on mitmel korral vaadanud nii doke kui lube. Tulevikus ei pruugi enam nii hästi minna. Soovitan ka siiski piiraja peale panna. Endal palju kindlam sõita.
-
- Tsikkel: Intruder 1800 / 500 EXC
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 34 korda
Pärast lihtsam müüa ka
Aga erilist kindlustusmakse vahet ei tule, eelmine ratas oli 25kw praegune aga 88kw arvestades veel riskifoefitsendi vähenemist maksam ma võimsama eest isegi vähem
-
Ei viitsinud kogu teemat läbi lugeda aga,
kui sõidad ilma vastava kategooria juhtimisõigueseta siis LUBE ÄRA EI VÕETA. Siiski soovitan kõigil load teha, endal lihtsam.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.