K:kui sõidan bike,ga ilma lubadeta,kas kaotan autojuhiload

Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

seroi kirjutas:

Täitsa huvitav kohe, mis imelisi tõlgendusi suudetakse välja mõelda :)
Juhtimiselt kõrvaldamine, juhtimisõiguse peatamine ja juhtimisõiguse äravõtmine on kolm täiesti erinevat asja. Kui sõidad ilma vastava kategooriata, siis saab sind karistada kas rahatrahvi või arestiga nii nagu pallek juba viitas. Juhtimisõiguseta sõitmise eest juhtimisõigust peatada ega ära võtta ei saa. Küll saab vastava kategooria puudumisel juhi juhtimiselt kõrvaldada, st mitte lubada tal mittesobiva kategooriaga sõidukiga liiklemist jätkata. Küll võib see sama juht edasi sõita sellise sõidukiga, mille juhtimise kategooria tal olemas on.

Muidugi ei võeta ära ega peatata A kat juhtimisõiguse puudumise korral (ning samal ajal A kat sõiduki juhtimise vahele jäämisel) olemasolevat B kat juhtimisõigust. Seda võidakse teha vaid siis, kui samas olukorras oled joobes, ületad rägalt kiirust jne.

Otsisin nüüd välja ühe kollase paberi, mis anti mulle üle-eelmise aasta suvel Saaremaal julgestuspolitsei poolt peale seda, kui nad olid mind võtnud maha tsikliga sõitmisel ning avastanud, et mul puudus a-kat juhtimisõigus. Parasjagu hämmingut ja nalja pakkus selles üks punkt siis minulegi, aga näe, on nii:
arvesse võttes, et tok-tok juhtis suvel tsiklit ning tema kontrollimisel liiklusjärelvalve käigus selgus, et juhil puudub vastava kategooria juhtimisõigus otsustas: kõrvaldada tok-tok sõiduki juhtimiselt liiklusseaduse § 20' lg 2 punkti 3 alusel, kuna tal puudub vastava kategooria sõiduki või trammi juhtimisõigus alates suvel sellest hetkest ja kellast kuni vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõiguse saamiseni.

Ehk siis alates sellest hetkest otsustati, et kuni a-kat juhtimisõiguse saamiseni ei või juhtida. Justkui varem siis oleks võinud. Muidugi küsiti veel 3 k rahhi ka kogu show peale.
Oli ka minule siis operatiivhuvi peale pandud ning hilisemalt pollarite poolt kontrollides vaadati plastikut ning veenduti, et seal on see A täht peal, paluti mul minna isiklikult Rahumäe tee 6a (Tallinn) kohale ja sealsetele pollaritele KA seda plastikkaarti näidata (võibolla on pol siis ark andmebaasis forbidden nimekirjas :D ).

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”