Anti Rain / vihmavett tõrjuv vahend kiivri visiirile ?

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
motoratsutaja
Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
Tänatud: 1 kord

Anti Rain / vihmavett tõrjuv vahend kiivri visiirile ?

Lugemata postitus Postitas motoratsutaja »

No otsisin mis ma otsisin aga ei leidnud kuskilt sarnast teemat, see otsing annab iga sõna peale 100 000 teemat ei suuda neid läbi lappama hakata. Kes mida kasutab siis just vihmavett tõrjuvat vahendit ma mõtlen ja kas on kuskil midagi asjalikku. Ise ostsin täna automaailmast MOTIP Rain Away Car Care, kus taga on kirjas et sobib ka kenasti kiivri visiirile aga vihma käes liigeldes ei tahtnud see vesi küll visiirilt maha valguda, et siis see toimib alles maanteel kus kiirus 90 km/h ja tuul lükkab vee maha ? Ei toiminud nagu mitte kuidagi see ANTI RAIN vedelik, täitsa null minumeelest, või vähe lasin seda visiirile ? Meie motopoed ei paku kahjuks mitte ühtegi ANTI RAIN sprayd vms. Või on mingi muu kaval nipp et saaks vihmase ilmaga ka inimese moodi sõita ma mõtlen et näeks ka ikka midagi. Lasnamäe kanalist keerasin välja kuna nähtavus oli null ja arvasin et mõni hull sõidab üle või keerab ette või keeran ise ette kuna ei näe mitte meetritki. Kuidagi väga masendav on see vihmaga sõit just nähtavuse koha pealt, muidu oli tip top , kuiv ja soe.

Alwayslate
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Alwayslate »

Oli sarnane vahend aga see kilpkonna pildiga mida statoilis müüdi.
Kiivri klaasile ei aidanud ta mingist asendist.Ei 60 ei 100 ei 150.Seda siis kui pead otse hoida.Kui natuke küljelt küljele keerata siis lendas vesi kiiremini minema küll kui tavaliselt.Sama head efekti kui auto klaasil siiski kiivril pole mõtet oodata.

Edit: See samune turtle wax oligi mida Dimi siin mainib.

Viimati muutis Alwayslate, 07 Apr 2008, 21:39, muudetud 1 kord kokku.
Minsk->Jawa->Yamahaxj600n->Yamaha dragstar 650->Suzuki TL1000S->SV 1000 S-> TL1000R
Kasutaja avatar

dimi1974
Tsikkel: Honda CBF 1000

Lugemata postitus Postitas dimi1974 »

Ise ostsin Turtle Wax ClearVue
Rain Repellent
Autol ta toimis küll aga tänane ilm pani vanduma ja meenus,et mul selline asi pagassis on.Niisiis määrisin täna õhtul sellega visiiri ja annan sulle homme teada kas asi on seda väärt ka või ei. :D

Kasutaja avatar

Teema algataja
motoratsutaja

Anna teada jah, kust ostsid muidu ? Mul pole enam ei pagassi ega selle küljes olevat autot muidu selliste ilmadega väldiks rattaga sõitu aga nüüd pole muud valikut ja krt ei saa ju sõita kui meetritki ei näe.

Kasutaja avatar

dimi1974

Kuule kui ma ei eksi siis eelmine aasta kevad ja Rimi kauplusest autokeemia riiulis jäi silma.Ostsin ta ära ja oli autol ka kasu kojameeste arvelt hoidsin 2 aastat kokku.Nüüd siis vahetusse.Autol ta üldjuhul töötas effektiivselt.Kojamehi ma kasutasin ikka väga harva.

Kasutaja avatar

dimi1974

Nii olen siis vähe targem.Panin lapiga seda vedeliku 3 korda peale.Iga kord lasin ära kuivada ja siis poleerisin lapiga visiiri läikima ja seda siis niimodi 3x.Hommikul sõites 50 km/h asi toimis võrreldes eilsega oli vahe suur.Veepärlid ei jäänud klaasile pidama vaid voolasid tuulejõul minema miinus selle juures oli see,et kohe oli uus piisk asemel :D Suurema kiirusega oli asi päris mõnus eriti kui lased kiivri nina alla jättes väikese nurga alla siis oli nähtavus päris hea.Ka kiivrit otse hoides ei olnud hullu midagi.Ei saanud nüüd proovida seda autode vahel sõites kuna tulen tööle vara vara ja siis ei juhtunud mul neid teepeal ees olevat.Nii,et proovi veelkord selle vedelikuga mis sul on aga kui ei toimi siis see aine mis mul on on sellises lapikus pudelis ja läbipaistev piirituse sarnane toode.

Kasutaja avatar

MrR
Tsikkel: Bayerische Motor Werke

Lugemata postitus Postitas MrR »

Sain ka eile Polost kätte ühe pudeli nende oma n.ö. "Rain Free" toodet. Eks katsetan varsti ära. 8)

Lisaks saabus uus pinlock visiir, mis vajab testimist. Kui ilm natuke mõistlikumaks läheb, siis teen väikse ringi ja jagan muljeid!

Kasutaja avatar

Lang
Tsikkel: XV1700 RS WARRIOR

Lugemata postitus Postitas Lang »

Kasutanud olen ise sama Turtle Waxi toodet mida dimi eespool tutvustas. Ka mina rahul ning töötab hästi 8)

SREU #0273

s3rza

Lugemata postitus Postitas s3rza »

Proovige Car Brite toodet Class protectant, mina väga rahul.
Kasutan nii autol kui kiivril, 50km/h juures läheb vesi ära küll.;)

GLASS PROTECTANT - klaaside uuendaja, nähtavuse parandaja

LÜHIKIRJELDUS:
Värvitu vedelik klaaspinna hoolduseks. Sisaldab silikooni, mis jätab klaasile kaitsekihi ning ei lase veel klaasile pidama jääda, parandab nähtavust ja muudab klaasi kergemini puhastatavaks.

MÄRKSÕNAD:
· Läbipaistev vedelik
· Sisaldab silikooni
· Ei vaja lahjendamist

EELISED:
· Säästab aega ja energiat, kuna ei vaja lahjendamist
· Muudab autosõidu ohutumaks, kuna jätab aknale kaitsekihi, mis ei lase vihmaveel sinna pidama jääda - seega paraneb nähtavus nt. tugeva vihmasaju korral
· Muudab puhastamise lihtsamaks, kuna pärast vahendi peale kandmist ei kleepu mustus nii kergelt aknale

KASUTAMINE:

1. Enne toote kasutamist puhasta aken põhjalikult klaasipuhastusvahendiga.
  2. Vala väike kogus toodet aplikaatorile ning kanna selle abil klaasile.
  3. Lase kuivada.
  4. Pühi kuivanud aine puhta lapiga klaasilt.
  5. Hõõru pind niiske seemisnahkse lapiga üle.
    · Täieliku ohutusalase info saamiseks tutvu Ohutusnõuete Lehega

http://www.autokeemia.ee/?go=tooted&cat_id=17

Kasutaja avatar

Zeek

Lugemata postitus Postitas Zeek »

TÄHELEPANU!

Katsetades tooteid, mis algupäraselt on mõeldud (auto)KLAASI, mitte PLASTIKUST visiiri peal kasutamiseks, soovitan antud asjaolu ka arvesse võtta ja olla valmis selleks, et tulemus ei vasta alati ootustele ning mitte kõik ootamatud tulemused ei pruugi head ja meeldivad olla. Eriti kehtib see visiiride puhul, mis on juba tootja poolt kiletatud või kaetud mingi spetsiaalse pinnakattega. Nii on näiteks vähemalt osadel vihmapeletajatel omadus seda kattekilet uuristama/hävitama hakata (eriti kui seal juba mõni kriimukesealge ees on), mistõttu võite te tulemuseks saada laigulise, halvenenud läbipaistvuse ning üsna olematu vihmapeletamisvõimega asja, mida visiiriks nimetada oleks juba palju.

ehk siis, ettevaatust, ettenägelikkust ning eelnevat tooteuurimist soovides

Z,
räägib omast kurvast kogemusest ning põhjusest, miks ehk liiga vara tuli uus, üle 800-eegune visiir muretseda

Elu on...
Kasutaja avatar

Teema algataja
motoratsutaja

Zeek kirjutas:

TÄHELEPANU!

Katsetades tooteid, mis algupäraselt on mõeldud (auto)KLAASI, mitte PLASTIKUST visiiri peal kasutamiseks, soovitan antud asjaolu ka arvesse võtta ja olla valmis selleks, et tulemus ei vasta alati ootustele ning mitte kõik ootamatud tulemused ei pruugi head ja meeldivad olla.

Asi selles ongi et minu pool eelnevalt mainitud tootele on taha kirjutatud et sobib nii autodel kui ka kiivri visiiridele kenasti aga proovimisel oli tulemus kuidagi kahtlane ja ei toiminud. Kandsin ka eile õhtul 3 kihti ja ajasin pabertaskurätikuga kenasti laiali ühtlaselt ning lasin kuivada. Oleks vist pidanud pärast lapiga kenasti üle hõõruma et saada soovitud toimet. Eks proovin uuesti, ilm ju endiselt vihmane.

Kasutaja avatar

- ÖÖ -
Tsikkel: Drag Star XVS 1100

Lugemata postitus Postitas - ÖÖ - »

Paberit ( taskurätt, majanduspaber) ei soovita kasutada jätab sisse mikro kriimud, kõige parem on puuvillane riie või spets prilli puhastuslapp

Ööd on siin mustad !!!

grahv
Tsikkel: GSX1200, XT660R
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 77 korda

Lugemata postitus Postitas grahv »

Ghost kirjutas:

aga proovimisel oli tulemus kuidagi kahtlane ja ei toiminud.

Kuidas sa oma ratta tuuleklaasi tööd hindad? ;)

Kasutaja avatar

Teema algataja
motoratsutaja

grahv kirjutas:
Ghost kirjutas:

aga proovimisel oli tulemus kuidagi kahtlane ja ei toiminud.

Kuidas sa oma ratta tuuleklaasi tööd hindad? ;)

mis mõttes hindan ei saa küsimusest aru ??? :shock:

grahv
Tsikkel: GSX1200, XT660R
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 77 korda

Lugemata postitus Postitas grahv »

Ghost kirjutas:

mis mõttes hindan ei saa küsimusest aru ???

No vesi kaob "ekraanilt" ikka tuule mõjul - kui su ratta klaas suunab tuule üle pea, siis... Näit suure aknaga kruiserid - maanteekiirusel visiirile vett praktiliselt ei satu, aga väikesel kiirusel kogunenud tilgad on ka visad kaduma, sest juht on tuule eest küllalt hästi kaitstud.

Kasutaja avatar

Teema algataja
motoratsutaja

No 90 km/h juures on loomulikult tuul suureks abiks. Ei sõida maanteed, ikka linnas rohkem ja mure just linnas, ma arvangi et see vett tõrjuv vahend töötab tunduvalt paremini maanteel kui linnas aga kiirendades keerasin pea kõrvale, siis jooksis nagu vesi maha, muidu ei taha kohe kuidagi vesi maha joosta, seda Turtle vahendit proovisin ka aga ei olnud oodatud head tulemust.

Kasutaja avatar

DGAF
Tsikkel: Yamaha R1 track only

Lugemata postitus Postitas DGAF »

ise kandsin eile peale vist Stokkerist pärit Delo Anti-Raini ( mingi a la 100 eeku pudel ), vee hülgamine oli väga hea, ainus jama, et sidus ka mustus natuke paremini.

PS: võisin ise olla ka liialt hooletu peale kandmisel

born under a bad sign
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 693 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Minu "hääl" läheb "turtle wax" tootele!
Õieti peale kandes on kena kaeda, kuda veepisarad mööda klaasi veerevad.
Abi on sellest jah nii 60+ kiirustel.

Edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

hmmm tuli mõte.
keegi katuseakendel on proovinud seda kasutada? :idea: :?:

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

ma ei näe mingit põhjust, et miks ta ei peaks seal toimima

Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

Piipz kirjutas:

No et pole sellist tuult nagu rattaga sõites ja kaldenurk pole ka nii järsk.

Kasutaja avatar

MrR
Tsikkel: Bayerische Motor Werke

Lugemata postitus Postitas MrR »

Üleeile sai siis kergete sademetega sõidetud - polnud sest Polo "Anti-Rein" mögaga mäkerdamisest mingit kasu - piisad jäid ikka peale.

Positiivne on aga PINLOCK visiir, mis ei lähe seest üldse uduseks! Enam ei pea iga foori taga klaasi näppima, et kiivris udu vältida. Sõltumata ilmast on visiir seest puhas. Väga mugav sõita ja ohutusele aitab ka kaasa - teinekord sai foori tagant "pooluduse pilguga" minema lastud... 8) Soovitan 100%.

matteus

Lugemata postitus Postitas matteus »

väga efektiivne on enda sülg :) võtab kärbsed lahti ja hoiab isegi mingil määral natuke udu ära :) ennem sülgamist muidugi väike tic-tac, et jääks ka parem lõhn :D

olen ka katsetanud igast manti nii vihma kui udu vastu.... ja kui väljas on 2 kraadi sooja siis tuleb see udu sinna iga nipiga aeglasel tempol...kiire sõiduga kaovad udu ja piisad igasuguselt pinnalt kui see just väga sitane pole.
Ehk siis kui raha on osta ja määri ja kui pole sülita peale ja käib ka :)

Kasutaja avatar

kahro
Tsikkel: XTZ750

Lugemata postitus Postitas kahro »

sepp kirjutas:
Piipz kirjutas:

No et pole sellist tuult nagu rattaga sõites ja kaldenurk pole ka nii järsk.

Kasutan Motipi Rain Away nimelist toodet. Pärast pealekandmist jookseb vesi isegi seisvaauto klaasidelt kenasti maha. Nädalaga kipub mõju kaduma hakkama kuid on tajutav päris pikalt - esimesse tanklasse polnud vaja tormata uut ostma :P
Arvan, et katuseakendel võib pool aastat toimet jaguda küll.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”