Horvaatia - juuni 2008
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Horvaatia - juuni 2008
Tere kotkad,
mina, minu tüdruk ja meie rattad veerevad umbes 16.VI 2008 läbi Rootsi-Taani-Saksamaa Horvaatiani välja. Kinni on pandud nelja kohaline apart. 21-26.VI hinnaga 80EURi 5ööd kahele - (kaks korterit, köögid ja rõdud) KRKi saarel. Peale 5 päevast puhkust otsustame....Otsustame, kas sõidame laevaga Itaaliasse. Kui, siis kas lähme sealt kohe mööda maad eurotsooni tagasi. Tagasi laevaga otse Rostock-Tallinn. Kodus oleks kuu viimasel päeval....
VOH, kes tahavad kaasa tulla? Selline küsimus.
-
- Tsikkel: Yamaha Midnight Star XV1700
- Kontakt:
Öömaja 2-4 inimesele leiab kohapeal suht hästi
olen proovinud
Praktiliselt iga tsipa suurem kivimaja mere ääres tegeleb turistide majutamisega. Nii et peata ukse ees kinni ja ainult küsi.
Ah jaa.... Igas külas-linnakeses on mingi kodumajutuse büroo ka. Aga mul isiklikult ei õnnestunud sealt mitte muhvigi saada.
Aitan vormistada liikluskindlustuse Leedu registris olevale masinale
-
Teema algataja
CB 500
ega mul ongi idee et kui mõlemad, siis võtame aega juurde, aga ei usu et nii pikaks ajaks kaaslaseid leiaks ( Eestis ju kah jubedalt üritusi ) ja ega endalgi viskab kopa ette vast. Saksamaast niipalju, et plaan on rongiga läbida üks ots. Kas Rostock - Zagreb või vastupidi.
Aga õigus sul on, et see venib liialt pikaks, kui mõlemad võtta ja elamustehunnik hakkab segunema ning hiljem ei ole enam positiivseid emotsioone...
kui horvaatiasse minek soovitan soojalt cres-i saart,krk on ka lahe aga cres on kindlalt ilusam
anda rendile koos tehnikaga garaaz Mõigus kaaskasutusse.500 euri
allar 56291000
umbe ull miis
Re: CB 500
Kui rongiga, siis on tõesti teine teema, Zagrebist saab kiirteed mööda kiiresti edasi ka. Seal on lahe sõita, kiirtee kulgeb ümber ja läbi mägede kohati.
Ma soovitan aega juurde võtta ja lõuna pool Horvaatias ka kohe käia ja Montenegros ka kohe. Viimane on vaatamist väärt, looduse pärast ja kasvõi seetõttu, et seal elatakse veel aastas1994 vähemalt ühest pikast päevast jäi selline mulje mis seal veedetud sai.
Endale on Horvaatia saartest kõige paremini meelde jäänud Vis. Käisime jälgratastega seal ja ka kõigil teistel saartel (8a. tagasi)
Kahjuks ei mul veel see suvi juhilubaseid, aga kui kõik hästi läheb siis järgmine suvi oleksin sellisele reisile tulija.
Jään ootama emotsoone ja nõuandeid.
Teile soovin head reisi ja nael kummi.
ai, sai natuke valesti. Viis saart Dubrovniku ja Spliti vahelt valiti välja, hetkel tulevad meelde Miljet, Vis ja Hvar. Miljetilt tulevad meelde veel eriti huvitavad teed, kitsad käänulised ja palju üles alla liikumist. Kusagil on isegi ühest liiklusmärgist pilti tehtud, märk näitas 16% tõusu ja 800m.
-
- Tsikkel: VFR800
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Cado kirjutas:Kui mälu ei peta siis just Krk-l nägi märki ka 23% tõusu .
Üldse vist horvaatias olidki kõige järsemad tõusud keskmislet seal kandi peal aga kõik uued teed mis teevad tulevad ka laugemad läbimägede jne.
Krk saar on tõusude ja laskumiste poolest karm. Ma ei ole kusagil mujal kohanud sõiduautosid vagunelamutega keset tõusu seismas kuna auto lihtsalt ei suuda seda mäest üles vedada. Ja nii nad seal seisid, ei saa edasi ega tagasi.
-
Teema algataja
horvaatia
üldiselt oleks mulgi plaan Horvaatia poole sel aastal tüürida! Ajakava pole paika pannud nii,et võib-olla olen isegi käsi! Millal on viimane daatum teada anda ja millisest eelarvest per nägu on umbkaudu jutt-olete selle ka paika pannud!
terv. memmi
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Uus
ega jah, arvutused näitavad, et läbi Rootsi läheb sama kalliks, kui otse Rostocki ( siin ei oleks kajutit). Loogiline, et kõige odavam oleks läbi Poola, kuid see vahe tuleb väike, kui 2 ööbimist, kütus ja muu kõikvõimalik sisse arvestada
-
Teema algataja
Re: CB 500
CB500 kirjutas:Kui rongiga, siis on tõesti teine teema, Zagrebist saab kiirteed mööda kiiresti edasi ka. Seal on lahe sõita, kiirtee kulgeb ümber ja läbi mägede kohati.
Ma soovitan aega juurde võtta ja lõuna pool Horvaatias ka kohe käia ja Montenegros ka kohe. Viimane on vaatamist väärt, looduse pärast ja kasvõi seetõttu, et seal elatakse veel aastas1994vähemalt ühest pikast päevast jäi selline mulje mis seal veedetud sai.
Zagrebi - Spliti kiirteel soovitan kiirusega ka piiri pidada (130) sest ka seal liiguvad-seisavad tavavärvides maantepollarid. Olen seal kandis mitmeid kordi liigelnud ja neid näinud, täpsemalt Zadari pöörde lähistel bensukas, mis on hetkel renoveerimisel. Teatavasti on see rannikuäär suvekuurort ja paljud sakslased jms. peenestavad kiirteedel suvitama ja oma jahisadamatesse. Muidu on see rahuliku liiklusega kiirtee ja ilusa looduskauni vaatega, kui ülevalt pikast tunnelist lõunapoole välja jõuda. Kohati on väikestes linnades ja külades ka näha 90ndate sõjategevuse tagajärgi.
-
Teema algataja
Cado kirjutas:memmi kirjutas:milleks sellise ringiga,läbi taani. otse mööda Via balticat ja läbi poola. pole see poola enam midagi nii hirmus,teed paremad kui meil ja liikluskultuur ka paraneb!
No minu meelest pole Poola tsikliga üldse probleem
![]()
Autoga on tiba ebamugavam.
Poola pole tõesti enam kontimurdev, võrreldes 10 aasta tagusega kui sai itaalia retkel sportsteriga neid rekka vagusid mõõdetud...
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 12 korda
- Tänatud: 25 korda
Via Baltiaca läbimine ei ole challenge mitte teeolude või maanteeröövlite vaid vägisi pealetükkiva igavuse pärast. Kui usinamatel reisijatel on see juba 10+ kord seda teed läbida, hakkad alternatiive otsima. Üks võimalus oleks trassist veidi kõrvale põigata kuid see lisab oluliselt läbimiseks kulunud aega. Jäävad järgi läbi Rootsi sõitmine (samuti paljude jaoks sissekulunud tee), laevaga Saksa või siis ratas rekkaga Euroopasse ja ise lennukiga järgi. Kui aegsasti planeerida on viimane variant isegi rahaliselt põhjendatav - kui palju oleksid Sina valmis maksma kolme lisapäeva eest reisi sihtpunktis?
terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Lue Light
-
Teema algataja
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 1 kord
kris. kirjutas:k1lla kirjutas:Isiklikult arvan, et pikad laevasõidud on veelgi igavamad kui "sissekulunud" maanteed, muidugi oleneb puhkuseastmest (laevas on promillid kerged tulema)
Ega ei tule küll - kõik puhuvad on tänapäeval sadamates pigem reegel kui erand
.
terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Ratast saab lükata käekõrval
-
Teema algataja
...ligi kolmesaja kilost(koos varustusega) ratast laevalt käekõrval maha lükata,hmmm-tule ja näita ette,mina sellega hakkama ei saaks!!!
aga tahtsin veel lisada,et kui on tegemist ikkagi tsiklimatkaga,tuleks kogu tee ka tsikliga läbi ajada-me ei lähe turismireisile vaid tsiklimatkale,see ongi asja point!
käisime eelmine aasta Ungari F-1 etapil tsiklitega läbi poola,slovakkia ja ütlen ,et väga mõnus oli(kõik sõltub ka seltskonnast)sugugi mitte igav ning ööbimised poolas ja slovakkias on sigaodavad.
Mööda Saksa kiirteid klaasistunud silmadega alla euroopasse vurada on palju nüridam ja 1ööbimine saksas koos söögiga võrdub rahaliselt 2ööbimisega poolas ja slovakkias . Igal juhul tuleb mööda maad oluliselt odavam ja mis kõige tähtsam ,veereme ikkagi tsiklitega!!!
-
Teema algataja
Tore
Teil on kõigil toredad ja vahvad arvamused siin, aga tahaks teada, kes kaasa tuleb. Selle teema algatamise idee oli siiski see. Kui on huvilised koos, teeme koosoleku ja arutame kustkaudu ja miks me sõidame.
Kui lähme ainult tüdrukuga kahe rattaga, siis põrutame Venspilsi kaudu laevaga Rostocki (koos rattaga ja kajutiga 155 euri). Lõikame Tsehhist läbi ja Horvaatiasse. Kui saame suurema pundi, teeme nii nagu enamus otsustab. Minek on niikuinii. Krkil majagi makstud juba.
Ja telgid on kah olemas ööbimiseks muideks.
Loodan, et terves Eestis leidub paar lahedad meest-naist, kes kaasa saavad-julgevad tulla. Hätta me ei jää...
-
Teema algataja
selgunud asjaolud
On selgunud mõned asjaolud. Lahkume tüdrukuga (kumbki oma rattaga) Tallinnast 17.juuni laevaga Rostocki. Tagasi 02.juuli sama laevaga. Kui nüüd keegi tahab kaasa tulla, siis peab ruttu otsustama, sest odavad laevapiletid vaja välja ajada - väga odavad
Reisist loe esimese lehe pealt. Itaaliasse ei lähe
-
Teema algataja
Ja telgid on kah olemas ööbimiseks muideks.
Eelmisel suvel käisin ise Horvaatia tuuril ja siis oli tuleohu tõttu telkimine lubatud ainult kämpades.
Saared mis on Dubrovniku lähedal on aga omaette elamus. Meile vähemalt tundus, et igal saarel on isegi oma kultuur ja tavad. Tasub uurida.
Lihtsalt infoks.
Re: Horvaatia - juuni 2008
Kas Horvaatia reisi kogemusi ei tahaks jagada?
Et mida silmas pidada,milliseid vigu vältida ja mida kindlasti tegema peaks.
Plaanis kevadel Vahemereäärne Horvaatia sihikule võtta.
P.S. Tsiklil oleks see mul esimene välisreis...
Ette tänades Ando
-
Teema algataja
Enne kohale jõudmist vaja läbida Ungari. Vahetult peale piiriületust tasuks tähele panna silte Matrica Vignette. Sel suvel sai selgeks, et see tähendab tasulist kiirteed Poolel kiirteel tõmmati kõik liiklejad kõrvalasuva tankla territooriumile kontrolli. Trahv ca 1200 krooni
Aga õnnestus ära rääkida. Ostsime tanklast kiirtee pileti, hind ca 100 kr, ja sõit võis jätkuda.
2 aastat tagasi olid Ungari kiirteed tasuta. 2008 aasta jaanuaris olla asi muutunud.
HR ise on vinge. Majutusega probleeme pole, sest kogu rannik on täis tubade üürijaid. Võiks öelda, et iga 2.-3. maja pakub sedasorti teenust. Hinda saab ka kaubelda kui plaan pikemalt peatuda. Tanklatest niipalju, et enamus neist suletakse a la 21.00. Seda siis nt Spliti ja Trogiri piirkonnas. Ehk teisisõnu, tankimist ei tohiks õhtul viimasele minutile jätta.
Romeo kirjutas:2 aastat tagasi olid Ungari kiirteed tasuta. 2008 aasta jaanuaris olla asi muutunud.
See info nüüt tsipa eksitav, ka 2005 olid kõikjal Vinjeti vajadust rõhutavad sildid-pildid üleval. Seega 2006 vaevalt, et seal kõik tasuta oli.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.