Liiga vali sound liikluses - kas Politsei mõõdab ka?
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
- Tsikkel: FXSTC
Dock kirjutas:Omal siis selline kogemus... Mul väike En 500 ja käisin eile ülevaatust tegemas. Sumpsi on puuritud kolm augukest, mis tekitavad sellist mõnusat vaikset podinat. Meestel tekkis tahtmine mõõta ja mõõdeti 90 db.
Öeldi, et maksimum, mis lubatud on, suurtel ratastel 80 db, niiet 10 üle ja nägemist. Eelmine aasta ei mõõdetud ja ei osanud kartagi seda, sest see pole ka mingi kõva mürin, mis see paar auku juurde annavad originaalile. Kuskil vanemates foorumites oli üks pilt kus sellisel rattal oli sumpaots ümberringi läbipuuritud ja olevat ka selline mõnus podin olnud. Niiet praegu siin mõtlen , mis edasi teha...
Tuttav mure!
Eelmisel aastal pääsesin mõõtmisest, kuna mõõtja patarei oli tühi ja ei saa ju tõestada, palju db on.
Siis olid mul tühjad Cobra torud.
Eelmine hooaeg lasin sumpsi sisse teha koonused, mille otsas 15 cm perforeeritud toru läbimõõdga 2 cm. Sai vaiksemaks,
aga eile kui üritasin Tartus ülevaatust teha, taheti enne edasist kontrolli mõõta müra taset. Pidin keerama heeblit poole peale,
aga ma keerasin ainult veerandi ja siis oli juba üle 100 db. Ja sealt tuli välja huvitav fakt et kõige võimsam tsikkel peab mahtuma 85 db sisse.
Sõitsin siis minema ja läksin FEB' i Küsisin sealt toru soojustuseks mõeldud klaasvilla toru, mis on (hõbepaberiga ) kaetud.
Tegin selle parajaks ja toppisin perforeeritud toru otsa umbes 20 cm juppi. Läks vaiksemaks ja meeldiv hääl säilis.
Täna käisin Elvas ülevaatusel, kus meest ei huvitanud see üldse, Samas ma liikusin sinna väga vaikselt, et mitte meest ärritada oma müraga.
Seega tsiteerides "tänapäeva klassikuid" TEHTUD!
Figaro
Dock kirjutas:Nu selge, mina ka. Ju neil uus mänguasi , mida katsetada. Mul vaadati kõik muu ära enne ilusti ja siis kui ma vaatasin ,et "olemas", hakati arutama , et äkki mõõdame ka ikka . Eelmine aasta käis tuttav seal ilma suunatuledetagi...
Mulle tundub et neil kõigil on juba olemas db mõõtjad!
ja nad naudivad selle kasutamist. Huvitav kas mõni chopper või custom vastab ka nendele nõuetele. 85 db on ilgelt vähe.
Ma arvan, et mu vanaisa 1.2 l žigulii teeb ka kõvemat häält kui tuurid üles tõsta.
Aga ega me ju seaduste vastu saa!
Figaro
DB ei mõõdeta max põõrdel, ega poolel gaasil, sellegs on kindlada eeskirjad kuidas ja kus mõõta aga kahjuks ise pole neid eeskirju leidnud!
Aga teadja mehed palun otsige ülese eesti seadustest need punktid kus on kirjas müra mõõtmis eeskirjad!!
Ja minul ülevaatusel lastud ainult 2000rmp keerat kui mõõdetu müra
Nonii...
Sai siis järgi proovitud soundi vaiksemaks saamine läbi metallist nõudepesukäsnade summutisse toppimise. Käsnad sisse - ratas käima - kõrva järgi tsipa vaiksem küll - lärts gaasi - ja kadund nad olidki sealt sumpsist... Nii et ei tööta, kui just mingit skeem-süsteemi sumpsi otsa ei ehita, mis neid käsnasid sumpsis kinni hoiaks.
Mootorsõiduki heitgaasis sisalduvate saasteainete heitkoguste, suitsususe ja mürataseme piirväärtused
Keskkonnaministri 22. septembri 2004. a määrus nr 122
[img]http://www.pitbike.ee/mant/müratasemed% ... idukil.jpg[/img]
tegemist siis sõidumüratasemetega.
sõidumüratase – müratase, mida sõiduk tekitab möödasõidul;
seda, mis pööretel möödasõidumüra ARK'is mõõtma peaks, esimese hooga ei leidnud...
Re: Liiga vali sound liikluses - kas Politsei mõõdab ka?
mr_priit kirjutas:Oletame, et ma vahetan oma sportpüti ülevaatuse ajaks ära stock-püta vastu. Saan lahedalt läbi, sõidan koju ja panen oma armsa sportpüti külge tagasi. Paugutan siis tänaval ja maanteel ringi, kus koos minuga liiguvad ka Politsei patrullid.
Kas keegi teab, kas on reaalselt ka ette tulnud olukordi, kus Eesti Politsei on mõõtnud kellegi detsibelle ja kordusülevaatusele saatnud? Kas nad üldse mõõdavad detsibelle tänaval?
Kindlasti ei tasu unustada, et tänaval liiguvad ringi normaalsed inimesed/liiklejad, kelle sõidukitel on korras summutid, kelle sõiduvahendid ei kriiska nagu sead rattal.
Minu ettepanek liikluspolitseile oleks see, et esimesel normide, heade tavade ja kaasliiklejate õiguste mittearvestamisel vahelejäämisel saadetakse need, kes endale kaasliiklejate arvelt võimsa häälega võimast tunnet tekitavad, arstlikku kontrolli (kõrvakuulmine jne.).
Kui siiski selgub, et kõik on nagu korras aga sama asjaga jäädakse teistkordselt/uuesti vahele - määrata trahv näiteks 50 000.- eek ja võtta ära antud sõiduvahendi juhtimisõigus.
Võimast tunnet ja häält saaks aga kuskil mujal mingite muude meetoditega (kodus vannitoas või tualetis või midagi sarnast) tekitada.
Minu arvates muutuks maailm paremaks.
Rahulikku kevadet.
Panzer GS kirjutas:Minu ettepanek liikluspolitseile oleks see, et esimesel normide, heade tavade ja kaasliiklejate õiguste mittearvestamisel vahelejäämisel saadetakse need, kes endale kaasliiklejate arvelt võimsa häälega võimast tunnet tekitavad, arstlikku kontrolli (kõrvakuulmine jne.).
Minu arvates muutuks maailm paremaks.
Rahulikku kevadet.
Minu ettepanek oleks, mine dzunglisee puu otsa tagasi ja ulu seal rahulikult nii kuidas süda lustib.
Sportsummutid-tsiklimüra jne on olnud ja jäävad igavesti üle maailma. Väikse banaanivabariigi maailmaparandaja siin ilmselt korda majja ei saa.
Et mitte lasta end ruineerida ja jooksutada võiks ju kodus garaazis nuputada kuidas häält vagasemaks teha ning seda siis kohe mõõta ja mitte enne ülevaatusele minnagi. Müramõõtjad on üsna kallid. Sestap plaanin arvutile lihtsalt mikrofoni külge haakida ja niimoodi helitugevuse normi regullida. Loodan et see mul ka õnnestub. Link kah lugemiseks. http://www.asel.udel.edu/speech/InvTutor/Section2.htm
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
Panzer GS kirjutas:teistkordselt/uuesti vahele - määrata trahv näiteks 50 000.- eek
Võimast tunnet ja häält saaks aga kuskil mujal mingite muude meetoditega (kodus vannitoas või tualetis või midagi sarnast) tekitada.
Rahulikku kevadet.
Arvan ka ,et nats pingutad üle.
Sellist karistust ei määrata palju ohtlikumate tegude eestki .
Ei usu ,et müra kedagi tapma hakkab.
Paneks siis ikka maailma parandades prioriteedid paika.
Alustaks tähtsamataest kui müra mis on nii või naa me elus paratamatu.
Ilusat kevadet Sullegi siis
jussuf kirjutas:Loodetavasti leiutatakse efektiivne peenisesuurendamise meetod, nii et härrad ei pea enam oma mehelikkust sumpade ja ma ei tea veel millega kompenseerima.
...ja lapsed oma ginggide jms. otsas munakoori väristama, kui mõni väheke valjem tehnika mööda vurab. Aamen!
Cado kirjutas:Arvan ka ,et nats pingutad üle.
Sellist karistust ei määrata palju ohtlikumate tegude eestki .
Ei usu ,et müra kedagi tapma hakkab.
Paneks siis ikka maailma parandades prioriteedid paika.
Alustaks tähtsamataest kui müra mis on nii või naa me elus paratamatu.Ilusat kevadet Sullegi siis
Olen Cado`ga täitsa nõus, et müra veel ei tapa ja politseil on palju muud tööd mida tegema peaks. Linn on kollase ja punase tulega ristmikke ületajaid täis ja jalakäiatege võiks ka rohkem tegeleda, kes nagu lambad suvalistes kohtades üle tee jooksevas kuigi ülekäigurada võib 20m kaugusel olla.
Teiseks on tsikkel väike ja kiire ning teda on liikluses raskem märgata, las siis olla nats kõvemad hääled äkki vähemalt kuuldakse, kui tuleb.
-
- Tsikkel: HD Street Bob
- Tänanud: 2 korda
kopajuht kirjutas:Teiseks on tsikkel väike ja kiire ning teda on liikluses raskem märgata, las siis olla nats kõvemad hääled äkki vähemalt kuuldakse, kui tuleb.
Kopajuhiga täiesti nõus.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.