Kahetaktisega probleem:(KTM 300 EXC)
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja - Postitusi: 73
- Tsikkel: KTM 300EXC, Kawasaki kxf700
Kahetaktisega probleem:(KTM 300 EXC)
Probleem on just külmemate ilmadega. Kui käima panen, siis natuke aega käib ilusti. Aga siis edasi hakkab "lötutama"-nagu täis oleks. Millegipärast karpa seest valge ollusega koos- nagu õli ja vesi. Aga kuidas pääseb niiskus karpasse ja mida ette võtta et sellist jama ei juhtuks.Äkki vaja uus õhufilter osta? Ilmselt on tingitud see "lötutamine" sellest, et karpasse sisse tõmbab mingi valge kihi peale. Soojade ilmadega sellist jama ei ole.
-
Re: Kahetaktisega probleem:(KTM 300 EXC)
juhe kirjutas:Probleem on just külmemate ilmadega. Kui käima panen, siis natuke aega käib ilusti. Aga siis edasi hakkab "lötutama"-nagu täis oleks. Millegipärast karpa seest valge ollusega koos- nagu õli ja vesi. Aga kuidas pääseb niiskus karpasse ja mida ette võtta et sellist jama ei juhtuks.Äkki vaja uus õhufilter osta? Ilmselt on tingitud see "lötutamine" sellest, et karpasse sisse tõmbab mingi valge kihi peale. Soojade ilmadega sellist jama ei ole.
See kah veel juurde, et kui "lötutama" hakkab, jätan seisma mingiks 10-15 minutiks ja siis panen uuesti käima ja käib ideaalselt.
Karpa jäätub ära lihtsalt külma ja niiske ilmaga. Kuna karpas toimub bensiini intensiivne aurustumine, vajab see energiat, mida ammutatakse ümbritsevast keskonnast (karpa ise) ja õhus sisalduv niiskus (äkki on õhufilter ka märjaks saanud?)kondenseerub karpa lõõrile ja külmub. Katsu mootor soojaks saada kuskil soojemas keskkonnas (soojem õhk karpasse), siis vast jääb tööle, kui mootor juba soe. See, et 15min pärast jälle normis on, tähendab, et sulab selle ajaga üles.
Kuigi ma ka külma ilmaga sõitnud, aga tsiklil pole seda täheldanud.
Vanasti VAZid ja mossed seisid küll sellise põhjusega tihti, kuna unustati karpa õhuvõtt ümbersuunata suviselt talvisele režiimile (kollektori pealt)
WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
-
Mul sõbral kah kahetaktine ktm ja tal teeb sama trikke. Vb ennem sõitma minekut võtta õhufilter ära ja panna kuskile sooja ja kuiva. Neljataktilistel ma pole kuulnud, et selliseid trikke teeb(tutvusringkonnas vähemalt). Täna sõitsin ja tegi sama. Ajasin päikse kätte, lasin seista 15 min ja pärast käis ideaalselt. Huvitav kas kellelgi siit foorumist kah kahetaktised selliseid trikke teevad?
-
Serengeti kirjutas:Endal oli ka kunagi 85cc krossikaga millega sai mööda põlde kimatud et karpa läks jääse. Siis sai sooja vett peale valatud ja edasi sõidetud. Eriti kiiresti läks veel siis kui lund karpa peale sattus. Lihtsalt ei läind pöörde ja kõik. Nii kui paksus lumes kapra lumiseks sai siis ei käind
Aga ma ei saa aru miks siis kõigi tsiklitega pole selline jama? Mõnel üksikul on. Mis on mul siis teistmoodi?Peaks karpa ümbertringi makroflexi täis laskma w?:twisted:
Mis on mul siis teistmoodi?Peaks karpa ümbertringi makroflexi täis laskma w?
Ei tea, aga äkki konkreetse karpa mudeli eripära?
Mina üritaks kasutada mingit bensiinilisandit, mis ei lase kondentsil tekkida.Üritaks sooja õhku karpa suunas juhtida.Üritaks kasutada teise tootja kütust ja seguõli.
Vanasti, siis kui mina veel noor olin ja "Minsk" kõva sõna, siis sellel esines ühe K seeria karburaatoriga sama mure. Siis tehti nii et keevitati summuti külge toru, sinna otsa käis kummivoolik, mis lõigati keskelt osaliselt pikuti pooleks ja sinna poolte vahele käis karpa. Summutist tulevad soojad heitgaasid hoitsid karpa töös.Samas, kui õnnestus hankida Ikov'i karpa, siis sellega polnud mingeid probleeme. talved olid siis ka pisut teised , - 15 oli siis tavaline. Et talvel sõita, sai pandud jalgratta ketist võõd risti rehviga. Tööriistu polnud, kahe ratta ketitamiseks kulus 3 päeva jagu töötunde . Olin siis vist 7 klassi õpilane.
-
Endal ka 2t ja sellist jama, et karpa jäätub või külmub küll pole ja külmalt läheb väga hästi käima.
Ennem seisma jätmist lase karpa tühjaks käia. Äkki see aitab.
I dont crash, I stop with style.
4 strokes are like seeds....every fruit has them.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.