Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest
Kvaliteetne masin on! Soome foorumites on väga palju kiidusõnu öeldud selle kohta. Stockis on kõige kiirem 125cc (3,2 sekiga 0-50km/h)
Tegu on siis WR125 mootoriga mis on natukene ümber tehtud et tänaval saaks sõita. Kolvivahetus on 10 000km tagant ja ainult üks piiraja on masinal mis on summutis ja selle saab väga kerge vaevaga sealt välja.
Soetasin endale siis Husqvarna Sm125S 2007, olen ostuga väga rahul. Eestis müüakse seda ka Velt Motocenter is. Teevad ära kõik hooldused ja garantiiremodid (kui vaja ). Varuosad on tellitavad samuti sealt ja jõuavad umbes max 1 nädalaga kohale. Masin ise on ilus ja liigub ka hästi. Kui miinustest rääkida siis võibolla ainult see, et masin on tagaamordist madal, mis mulle isiklikult ei meeldi. Soovitan soojalt just seda supermotot.
Masin jõudis kohale täpselt nädalaajaga alates sellest kui tasusin ettemaksu mis on 10 % hinnast.
Velt is ei olegi kodulehel seda. Pead lihtsalt kohapeale minema ja küsima. Itmoto lehel on aga ei oska komenteerida kus ta teostab remonti ja hoolduseid kui tal pole müügi keskust.
kas see on normaalne, et soomes maksab see ratas 5.990k eurot(loe: 93k eesti raha), aga eestis saad selle veldist 75k'ga ja harley davidson motorcycles poest 70k-ga
Oleneb kindlasti kust sa seda hinda lugesid. Loogiliselt võttes peaks Husqvarna olema odavam kuna seal on neid lihtsalt nii palju .
Ei ole 100 % kindel ka üldiselt on ka Soomes mootorataste hinnad kõrged või lihtsalt oli tegu kalli kohaga .
Kui tõesti Soomes kallim siis on ju hästi et Eestis odavam on .
soomes on tsiklid eraldi maksustatud. võrdluseks näiteks hayabusa maksab siin 170, soomes 230. see pole soome poodide süü, et seal kallim on, vaid riigi.
....nüüd tuleb veidi ot'd: tegelikult kui eestis ka igasugused maksud oleks natuke kõrgemad ja liiklusvahendid maksustatud nagu soomes, eks see riik oleks siis parem ja ilusam, aga enda kätte jääks vähem raha
Üks väike asi Huskydega veel - kõik nad sobivad jube hästi pikematele inimestele, sealhulgas ka 125-sed. Ise 187 cm ja oma WRE asendiga igati rahul. Töökindluse koha pealt ei saa paha sõna kosta, SM ja WRE variandi kolb käis minu käes ligi 20 000 km (tegelikult peaks vahetama min 10 000 km pealt), aga siis oli päris küpse kah.
Piirajateta lubatakse 21kw ehk 30hp, nagu enamustelgi 2t ilma piirajateta pillidel. Tänu sellele et on krossikast tehtud tänavaversioon on suudetud ka midagi madalamatele pööretele jätta. Tean et 125cc 2t pillid on väga nigelad madalatel aga siiski aprilia mxi või rsiga võrreldes on palju rohkem jõudu. Mootori iseloom sarnaneb gas gas 125smi omaga. Mõtlen vist isegi järgmiseks hooajaks vahetada mxi husky vastu. Kopp ees mxist.
Juba kaks korda esiamort tagarattal sõitmisest puruks läind, mis siis et alati rahulikult alla lasknud.
Sry lõpp läks offtopicuks.
Vali meeldimise järgi - "mõlemad paremad", võiks selle valiku puhul öelda. Alt kindlasti ei lähe. Italmotos on Huskyd isegi üllatavalt OK hinnaga. Ja itaallaslikult seksikamad kah, vähemalt minu jaoks. Ja 125-ste SMide hinnavahe 31 000.- paneb vähemalt minu jaoks asja paika.
tervitusi,
ma parandaks eelmist postitajat.
motokeskus.ee's see gasgas sm125 85k-ga ehk siis hinna vahe 16.500 eesti krooni. muidugi juhul kui see soodushind veel kehtima peaks.
ega ma paha pärast, lihtsalt mulle meeldib kui ma saan olla kellegist targem
oot oot, millegi pärast on siin foorumites paljudel väärarusaam.
See on sama hea kui hakkaks võrdlema tänavaautosi kiirendus autodega.
Husqvarna on ehitatud tänavale, gas gas on põhimõtselt krossi masin millele on krutitud tuled külge ja 17 tollised veljed. Sellest saab juba aimu sellest et see masin imeb kütust 8-10l/100km ja ilma piirajateta saab iga käiguga noka püsti tõmmata. Kolvi vahetus 2000-3000 vahel, vahest isegi varem, kõik oleneb kuidas masinat hoitakse ja sõidustiilist ja ka sellest kas piirajad on peal. Muidugi puudub ka gas gas-ilt süütelukk. Viimasel ajal on vist hakatud neid motokeskuses paigaldama lisana.
Ei taha gas gassi maha teha, aga see ei ole algselt mõeldud tänavatale nagu husky.
Huskyt saab võrrelda aprilia mx-iga ja gas gas-si saab võrrelda Ktm 125exc, tm 125 sm või tm 125 sm black dreamiga.
Nii et ei ole mõtet võrrelda kägu kukega.
Mul 04a husqvarna wre 125 sm ,mis pidavat olema 80km/h peale piiratud. Tundub ,et ei ole ,kuna masin läheb 100km/h välja. Ma ei tea kas piirajad on peal või mitte. Kas on mõte hakata leegikat lahti lõikama? Või mis te arvate?
Kas see Husqvarna muidu krossiradadele ka kõlbab, olgugi et ümber ehitatud, või kui oleks tahtmist umbes pooled kilomeetrid läbida tee kõrval, siis peaks vaatama mingi teise enduuro variandi poole
Räägid sa 18"/21" ratastega WRE-st või 17"/17" rattaga SM-st? Enduurorattaga WRE vähemalt motokrossi käkerdistele käras: http://nagi.ee/photos/Kullo/4766153/http://nagi.ee/photos/Kullo/4766177/ Muidugi mõningate mööndustega: et dual-sport WRE on erinevalt puhtast enduurokast WR kahekohaline, on tagavedru raja jaoks jäiga- ja mittereguleeritav esiots jälle pehmepoolne, aga lihtsalt kulgemiseks kärab küll. Lisaks on selle asjaga märksa lihtsam sõita kui krossikaga, sest mootor veab 125-se kohta juba päris madalalt ja üsna sõbralikult. Kui niisama maastikul paarutamine ja "tavarattana" kasutamine kah plaanis, on tegu päris hea valikuga. Ränk muda ja liivamägede vallutamine pole muidugi pisikese kahetaktise tugevad küljed. Ahjaa - esitule kinnitus tasub enne hüppama asumist näiteks ümber amorditorude hoidvate jämedate kaablivitsadega tugevdada, sest esilaterna klaaselement on üsna raske ja originaalkinnitus jälle õblukesevõitu...
Mõtlesin supermotot aga kumb nendest parem oleks kas WR või SM, vaja oleks siis linnas kulgeda ja ka maale sõita (ca 100 km), samas tahaks ka karjääris ringi kärutada ja väiksemat sorti hüppeid teha. Arvatavast oleks vaja enamus kilometraažist maha sõita ikka asfaldil, kuna hinnavahe on neil suht korralik siis kas oleks pelgalt aegajalt offroadi sõitmise pärast puhastverd enduuro muretseda või kärab SM küll?
No selle kirjelduse järgi just too dual-sport WRE http://www.travermotox.ee/index.php?tr= ... 96&it=1088 sinu ratas ongi - SM-i 17-tollise rattaga on maastikul nutune ja hardenduro WR rida pole jälle 100-kilomeetrised teelõigud. WRE on samas hinnas SM-ga, aga 18"/21" enduuroratastega. Originaalis selliste ei-liha-ega-kala universaalrehvidega kah.
Eelpool oli juttu et SM on võimalus ka 11kW piiraja maha võtta ja saada kokkuvõtteks yle 20 kW. Kas WRE-l ka see võimalus on?
natuke OT aga kas ülevaatuselt läbi saamiseks peaks muretsema eraldi ka tänavakummid või kõlbavad stockid ka?
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.