Lapsele krossikaks uue pitbike ost
Moderaator: Moded
kui sa nii rikas oled siis anna minna osta neid hiinakaid, sõita aga saad väga vähe, sest enamuse aja saad remondi rõõmu nautida ja raha uute juppide tellimisele raisata, kui tahad kvaliteeti siis osta KTM või kawasaki, saab laps sõita ja isa on rahul, saate rahulikult motospordiga tegeleda mitte juppide tellimise või remontimisega...aga kui on palju raha ja vaba aega siis anna minna osta HIINAKAS
-
Teema algataja
Ahoi,
võlurite maal sai nähtud selliseid riistu väikeste tsiklimeeste käes:
http://kinky.planet.ee/pildid/austraali ... 90290.html
weidu kirjutas:...aga kui on palju raha ja vaba aega siis anna minna osta HIINAKAS
Ma oletan, et siin käib jutt sellest, et kas osta lastele motoriseeritud sõidvahend või unustada kogu teema. Enamus meist, eestimaalastest, just nii elabki. Seega on üpris mõtetu arutleda teemal a'la mine osta KTM või poest uus kvaliteetne japski. Filosoofiline küsimus tuleb seada hoopis nii, et kas kannatab hiinakas osta või mingu parem kaberingi. Või on sama raha eest mingit paremat alternatiivi saadaval. Või kui hiinakaga peab maid jagma hakkama, siis millised neist omavahel võrreldes tublimad ja millised viletsamad on.
Mina näiteks arvan ( kogemusteta selle tootegrupi osas), et igal juhul tasub pigem hiinakas osta kui kabenupud.
mees35 kirjutas:Üks on 15 ja norem on 13 15 on umbes190 13on umbes 170 kahepeale osta
Tsiisas - need mehed peaks sõitma juba ju tavalise suure krossirattaga - ehk siis sellisega millel tagaratas 19 ja ees 21 tolli...
190cm ja pitbike
Mis on tsikkliostu eesmärk?
Iž: PL.5,
Suzud: GS500, GSX-R600, VZ800, RM250, RM125
Kawad: ZX-6R, VN750A, VN800A, VN800B, VN1500
Yamud: XTZ660, FZ600S
-
Teema algataja
-
- Tsikkel: Kawasaki GTR1000
- Tänatud: 6 korda
mees35 kirjutas:aga kas sellist on mõtet osta 13aastasele http://www.atmracing.ee/?lang=est&m1=50&tk=19&prod=6
Ma arvan et see on talle liiga pisike, ja sellega pole vist maastikul midagi peale hakata. Aga mis hinna klassis tsiklitest jutt käib?
-
- Tsikkel: Suzuki RM250K8
- Kontakt:
kui vanust 13 ja 15 ning vaja krossiratast siis kõige õigem midagi sellist http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html
sõidavad 2 aastat ja siis müüd enam vähem sama rahaga maha. vähemalt sellisel rattal ei pea igaks korraks uut raami või rattaid ostma.ainult normaalset seguõli bensu sisse ja regulaarne õlivahetus käigukastile ja asi on üsnagi igikestev.
-
- Tsikkel: Suzuki RM250K8
- Kontakt:
Ma kipun arvama, et kuivõrd isa krossikat taga ajabki.
Eelduseks paistab pigem olema võimalikult vähe raha hiljem investeerida ja mis põhiline--et lapsed sõita saaks. On nähtud ka neid hiinakaid ja minu arusaam on jäänud selline, et mootor ainuke asi, mis kuidagi kestab ongi.
Sel juhul soovitaks vaadata juba mingit enduurot, väikese kubatuurilise kasutatud peaks suhteliselt sama hinnaga saama kui uue hiinaka, ja kui korralikult hooldada siis ligi 10 000 km läbida suve jooksul pole probleem.
Nt yamaha dt 80 või mingi muu enduurokas, mõõtmetelt juba peaks paras olema.Muidugi mootor jääb lahjaks varsti ja siis võiks juba alguses 125 kuubikulise poole vaadata-aga hind jälle sellevõrra kõrgem.
matti kirjutas:....Muidugi mootor jääb lahjaks varsti ja siis võiks juba alguses 125 kuubikulise poole vaadata-aga hind jälle sellevõrra kõrgem.
80 on liigagi erk asi "külavahevõrri" tarbeks mõningatel ratastel mida näinud olen. 125 on paras osta kolme aasta pärast ja siis juba tänavalegaalne asi, et ikka õhtuti tüdrukute juures kah käia saaks . Enne seda vastavalt võimalustele kasvõi komplekt Delta + A.Palu "Mootorrattad". See oli minu vanemal pojal ka olemas enne Rebelit ja igatahes VÄHEMALT selle teadmise ta sai, et kümnest mutrit kümnese võtmega ei keerata ja 13 või 17 võtme otsimiseks ei ole vaja ka võtme pealt numbrit vaadata. Tegelikult sai ta sealt väga palju muudki, mis ilma selleta saamata oleks jäänud. Hiinakas on ilmselt juba tase ülespoole.
-
- Tsikkel: Suzuky GSX600F
http://myygihunt.googlepages.com/dirtbikes
Sellel lehel olev 125 on (Y)
ise olen 16 ja lasen sellega ringi.
SEllest ta niikaua välja ei kasva, aga hiinakas on hiinakas.
Trossid ja aasirull tuleb uus panna, enne sõitu kõik poldid tuleb kinni keerata.
Minu teada ple atm-idel ja teistel hiinakatel mingit vahet. Licalt atm on kallim:D. Niiet ple mõtet atmi osta. Ja alla 125 ple üldse mõtet osta.
-
-
Nyyd on 2 kuud täis.
Nau ma ütlesin on gaasirull ja trossid väga halvad.
Kett venib kiiresti.
Kui ise ei retsi väga siis kestab.
muid probleeme pole mul olnud.
Mina olen rahul.
Ma tõstsin karpa nõela ja nüüd minekut piisavalt. Muidui ainult aasiga tagarattasse ei lenda, peab ise kaasa aitama.
Aga 13 aastasele on seda kküllalt.
Kui tahate ise ka sõita siis sovitan seda 250ccm.
Tollel pole oluliselt rohkem kilovatte, ja kui liia võimsaks jääb lapsele, siis saab ju nõela tollele alla lasta.
Aga ainult lapsele on nii kaheks aastaks seda 125cc küllalt!!
-
blackpanters kirjutas:/Ma tõstsin karpa nõela ja nüüd minekut piisavalt. Muidui ainult aasiga tagarattasse ei lenda, peab ise kaasa aitama./
/kui liia võimsaks jääb lapsele, siis saab ju nõela tollele alla lasta./
Mootori võimsust ei reguleerita segukoostise muutmisega!
Nõela tõstmisel suureneb kütusekulu ja segu läheb liiga rikkaks, võimalik et masin käivitub külmalt paremini, kuid kütus ei jõua täielikult ära põleda ja osa sellest lendab kasutult summuti kaudu välja. Nõela alla laskmisega väheneb võimsus, mootor kuumeneb ka ilmselt üle ja masin kaua ei kesta.
Mootori võimsuse piiramiseks on teised vahendid; näiteks segusiibri piirdeseib, et seda täielikult avada ei saaks.
Ma ütleks, et kui sa ei tea, millest räägid, siis ära teistele lolli nõu ka jaga...
-
Äkki seletad meile ka need isa seletused üle. Kes su isa niisugune on, kes mootoritest kõike teab? See on siis ju nagu herr siim123, kes olevat kõiki IZ-i mudeleid proovinud ja katsetanud...
Tõestamaks oma isa teadmisi seleta (lase isal endale seletada ja kirjuta siia ka) mulle, mida teeb näiteks kiirenduspump, nookur ja mida tähendab süüteküünla hõõgarv.
-
Aga tule räägi temaga juttu siis;)
Siis saad ka ehk midagi uut teada ja ka ehk saab mu isa targemaks;).-inimene õpib iga päev midagi uut:D.
Mina tean niipalju et isa lõpetas "tihemetsa" tehnikumi, mis oli sellel ajal 1 kõvemaid koole ja seal õpetati mootoreid läbi ja lõhki tundma.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.