Abi piduriklotside vahetusel!
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Laurenzzo
Teema algataja - Postitusi: 67
- Tsikkel: Honda VFR 750F 96a.
Abi piduriklotside vahetusel!
Plaan siis vahetada eesiratta piduriklotsid. Pole sellist asja enne teinud ja mõtlesin, et küsin mida ma kindlasti silmas peaksin pidama ja mida kindlasti tuleb teha, et asi nihu ei lähe. Võibolla ma arvan valesti aga, mulle tundub et see vahetus nii keeruline ei ole, siit see tahe ise asju teha. Nagu mainitud ratas on Honda VFR 750F 96a. Oleks tore kui keegi vahetuse olulisemad punktid välja tooks, ehk järjekorra.
Suured tänud kõigile aitajatele ;D
Terv Lauri
-
Piipz
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 145 korda
- Tänatud: 382 korda
- Kontakt:
ma nüüd peast ei tea, kuidas see täpselt VFR-il käib.
oleneb rattast. mõnel saab klotsid kätte ilma supporti maha keeramata, mõnel mitte.
oletame, et pead suppordi maha võtma:
- krutid suppordid lahti
- ajad mingi pulga piduriklotside vahele ja lükkad nad teineteisest võimalikult laiali.
- tirid klotside lukustusklambrid ära
- võtad klotsid välja
- kui kolvid on veel mingil määral väljas, siis lükka nad võimalikult sisse.
5.1 mis iganes sa ka ei tee, ära vajuta pidurilinki - paned uued klotsid
- klambrid külge
- support tagasi
- nüüd võid pidurilinki vajutada ning enne sõitma minemist vaata, et pidurid ikka peaksid. ise unustasin kord selle asja tegemata ja esimesel ristmikul pidureid polnud, kuna unustasin klotsid tagasi pumbata. õnneks oli tühi ristmik.
tegelikult võiks siia panna ka punkti 4.1 ehk puhasta support ära ning 4.2 ehk vaheta piduriõli ära, kuid vfr-i piduriõhutamine jäta parem asjatundjale.
-
andrias
- Tsikkel: Zx9r, kx250f, DS650X
Muidugi veel üks tähelepanek, et piduri sadulas kolbe pole soovitatav tagasi suruda enne, kui oled keeranud õhutusniplid lahti. Tsiklil on seda hea teha nii et isegi õhk vahele ei satu. Pluss kindlasti õlivahetus ja õhutamine.
Nimelt on juhtunud omal juhus kus autol piduriklotse vahetades sai silindritest "must" õli surutud tagasi peasilindrisse, kus jäi mingi "purukene" kolvi manseti vahele ja lõhkus selle. Tulemuseks pidin vahetama pumba.
Üldiselt pole teada kui must on õli sadulas ja mida see sisaldab- ei tasu seda suruda tagasi läbi pumba paaki...
Võrr->Jawa 638->Dnepr 650->Suzuki GSX600F->Kawasaki ZX6R->Kawasaki ZX9R ja KX250f
-
Laurenzzo
Teema algataja - Postitusi: 67
- Tsikkel: Honda VFR 750F 96a.
Ma olen teinud oma VFR-il siduri vedeliku vahetust....tal on nimelt õliga mitte trossiga. See õnnestus mul ja ma arvan et pidurivedeliku vahetus ei tohiks hullem olla. Aga suurimad tänud vähemalt on mul asi millest lähtuda. Teen selle lähiajal ära.'
Aga see keermeliim, kas see on selleks vajalik et poldid...mutrid lahti ei põruks...ja kus seda saada või panen sinna midagi kodust......see ei ole vist tark mõte ![]()
Terv LAuri
-
marr
keermeliimi saad näiteks stokkerist või automaailmast vms.
http://www.automaailm.ee/index.php?lang ... ct_id=3649
-
Freaksmart
- Tänatud: 5 korda
http://www.mc-trade.ru/library/moto%202 ... 7-2004.jpg
-
romulus
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 36 korda
Ei hakka uut teemat tegema, kuid mure selles, et peale klotside vahetust jäävad pidurid peale. Vahetasin samuti esiklotsid ning nüüd peale piduri vajutamist ning lahtilaskmist kululb ikka päris palju jõudu et esiratast ringi ajada. Eeldan, suporti kolvid käivad raskelt. Kuidas need kergelt käima saada jälle? Lahti, puhtaks ning uued mansetid?
Kui sul varem sellist probleemi ei olnud, vähemalt tekstist välja ei lugenud, tundub, et paigalduses midagi valesti - kas suport või klotsid veidi kiivas või poob mujalt (kuigi jah seal eriti rohkem variante pole). Võta uuesti lahti, puhasta suporti ja klotsi kokkupuutekohad ning pane uuesti kokku. Ise panin ka vasemääret kergelt vahele.
-
romulus
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 36 korda
Tänud vastuste eest. Siit tekkis kohe ka uus küsimus: kuidas ma kolvid välja saan? Ühe, mis kõige libedamalt käib, saan pidurit vajutades välja suruda, teisi kolme enam mitte...
Mina keerasin õhutusnipli välja ja lasin sealt august suruõhuga. Samas peab ettevaatlik olema ja kolvi ette midagi pehmemat panema (mitte näppe), sest lendavad nad paraja kiirusega välja. Võimalik, et on ka mingeid "spetsimaid meetodeid", aga nii saab ka. Väga oluline on muidugi see, et sa kolvi/silindri pinda ei kahjusta.
Ahjaa seda ka, et meetod on kasutatav, kui sa kolbe päris välja tahad võtta.
-
piloot
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
romulus kirjutas:Tänud vastuste eest. Siit tekkis kohe ka uus küsimus: kuidas ma kolvid välja saan? Ühe, mis kõige libedamalt käib, saan pidurit vajutades välja suruda, teisi kolme enam mitte...
Kord sai ühel autol, oli ka nelja kolviga suport, need kolvid, mis lõdvalt liikusid pitskruviga ära fikseeritud ja see, mis kinni oli tuli pidurile vajutades. Suruõhuga saab kätte siis, kui need normaalselt liiguvad.
Amox kirjutas:Ise panin ka vasemääret kergelt vahele.
Ma ei tea mis asi see vasemääre on ja võib olla tekitan asjatut paanikat, aga mul hakkavad alati kõrvade vahel kõik sireenid üürgama niipea kui keegi kuskil vaske ja alumiiniumit koosluses mainib....
Pange ikka parem siiski sellist asja mille eesti keelne nimetus on pidurivaseliin. Peaks vast kõikides rem töökodades olemas olema ja kui mujalt ei saa, siis mina ostsin oma tuubi näiteks Würth'ist. See on selline määre mis on sinna vahele mädimiseks kohe tehtud. Toimib igatahes.
UPS! Kolvid ja hülsid vist küll alumiiniumist ei ole.
Aga pange ikka pidurivaseliini!
-
Tsikkelröövel
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Samasugune asi nagu vasemääre, on olemas ka alumiiniumi baasil. Mõlemate kuumataluvus tegelikult sama. Ja mõlemad on priimad asjad kohtades, mis kipuvad muidu kinni jääma (kasvõi väljalaskekollektori poldid). Üldiselt on mul sama lugu, et käsi hästi ei tõuse vaske ja alumiiniumit kokku panema. Sellegi poolest, olen seda siin-seal teinud ja vähemalt selle määrde puhul ei ole ma küll mingit elektrokeemilist korrosiooni täheldanud.
Vahe on selles, et vask ja alumiinium on mõeldud metallide vahele mitte katte kummide ja tihendite tarvis. Pealegi taluvad need määrded kõrget temp. nagu"Röövel" juba mainis. Küll aga tihendid ei talu naftasaadusi ja kui kasutad oled ise hädas. Ja kindlasti ei tasu neid toppida kummiosade vahele. Selleks olen kasutanud würth`i, pidurivaseliini kus kirjad dot3ja4, mõeldud pidurite kummiosadele. Kolbide kinni jäämist põhjustab tavaliselt õli laisk vahetusvälpp (õlisse koguneb niiskus mis tekkib pidurite soojenedes ja jahtudes) ja igasuguste vale määrete kasutamine liugurite ja tihendite vahel rikub asja päris ära (tursuvad kinni). Praktika on näidanud, et kui korra juba kinni jäänud või roostetanud kordub see taas. Pealegi kummiosad tuleb välja vahetada.
Rooste vastu on aga rohtu väga vähe ja seegi uus osa. Kui kolb kinni ja kuidagi välja ei taha tulla, on vana kolhoosiaegne moodus. Võtad voolikust lahti ja asendad selle määrdenippliga, siis otsid nö. tavotipritsi, teed puhtaks, täidad pidurivedelikuga ja pumpad kolvi välja. Puhastad silindri ja kolvi, pane seda head würthi vahele ning asi liigub.
Kui asi korras peaksid kolvid liikuma näpuga, muidugi kui õhutus või volla lahti. ![]()
Terv Virgo.
-
Tsikkelröövel
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Need vase- ja alu-määrded tihendikummile ilmselt palju hullu ei tee. Samas olen Jussikesega igat pidi nõus. Nimelt on vasemäärde peamine kasutuskoht liikumatud liited ja seega (isegi kui ta ei kahjusta tihendeid) ei ole ta miski eriline määrdeaine. Kiviga võib ka naelu seina lüüa, aga milleks?
-
Lärry
Kontrolli kas liugurid ja kolvid silindrites liiguvad. Pole kursis kas sellel isendil on aga ketas pidureil ei tohiks olla mingeid klotside regulle. On juhuseid olnud kus tava volladel on sise kiht lahti rebenenud ja ventiilina tööle hakanud. Aga sellised nähud on üksikud, küll aga autonduses juhtub seda tihti.
Terv Virx.
-
Macintosh
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1101 korda
- Tänatud: 1123 korda
- Kontakt:
Re: Abi piduriklotside vahetusel!
Uut teemat tegema ei hakanud, sest see sobib sõbralikult siia sappa.
Kuna pidurivoolikud niikuinii vahetusse lähevad, siis otustasin, et teen põhjalikukt ning võtan ka pidurisadulad maha ning puhastan. Käsiraaamat viitab vajadusele poldid tagasi pannes keermeliimiga fikseerida.
Oskab keegi juhendada, millist keermeliimi peaks siin kasutama?
-
davidsoniharald
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Re: Abi piduriklotside vahetusel!
Kõige nõrgemat valikus olevat. See on muidugi minu arvamus, kes ma kõik poldid ilma keerme liimita kinni keeran ja ei ole neist veel ükski kadunud.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.