Abi piduriklotside vahetusel!

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Teema algataja
Laurenzzo
Tsikkel: Honda VFR 750F 96a.

Abi piduriklotside vahetusel!

Lugemata postitus Postitas Laurenzzo »

Plaan siis vahetada eesiratta piduriklotsid. Pole sellist asja enne teinud ja mõtlesin, et küsin mida ma kindlasti silmas peaksin pidama ja mida kindlasti tuleb teha, et asi nihu ei lähe. Võibolla ma arvan valesti aga, mulle tundub et see vahetus nii keeruline ei ole, siit see tahe ise asju teha. Nagu mainitud ratas on Honda VFR 750F 96a. Oleks tore kui keegi vahetuse olulisemad punktid välja tooks, ehk järjekorra.

Suured tänud kõigile aitajatele ;D

Terv Lauri

Honda VFR 750F 96a. v4 ou jeee
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 382 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

ma nüüd peast ei tea, kuidas see täpselt VFR-il käib.
oleneb rattast. mõnel saab klotsid kätte ilma supporti maha keeramata, mõnel mitte.
oletame, et pead suppordi maha võtma:

1. krutid suppordid lahti
  2. ajad mingi pulga piduriklotside vahele ja lükkad nad teineteisest võimalikult laiali.
  3. tirid klotside lukustusklambrid ära
  4. võtad klotsid välja
  5. kui kolvid on veel mingil määral väljas, siis lükka nad võimalikult sisse.
    5.1 mis iganes sa ka ei tee, ära vajuta pidurilinki
  6. paned uued klotsid
  7. klambrid külge
  8. support tagasi
  9. nüüd võid pidurilinki vajutada ning enne sõitma minemist vaata, et pidurid ikka peaksid. ise unustasin kord selle asja tegemata ja esimesel ristmikul pidureid polnud, kuna unustasin klotsid tagasi pumbata. õnneks oli tühi ristmik.

tegelikult võiks siia panna ka punkti 4.1 ehk puhasta support ära ning 4.2 ehk vaheta piduriõli ära, kuid vfr-i piduriõhutamine jäta parem asjatundjale.

Viimati muutis Piipz, 01 Mär 2008, 19:49, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

ducatist
Tsikkel: Monster 900

Lugemata postitus Postitas ducatist »

Piduri vedeliku taseme kontroll peale pidurite "yles pumpamist".

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 708 korda
Tänatud: 466 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Lisaks veel sellise elementaarse asja, et: keermeliimi mitte unustada, kui miski poldi-mutri tagasi keerad!

Edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

Nongrata
Tsikkel: Kawasaki ZZR1100

Lugemata postitus Postitas Nongrata »

Kui kolvi sisse lükkad, siis ära tee seda kruvikeerajaga vms. nii, et toetad otsa kolvile ja varre pidurikettale, seda siis juhul, kui supportit pole vaja maha võtta.

andrias
Tsikkel: Zx9r, kx250f, DS650X

Lugemata postitus Postitas andrias »

Muidugi veel üks tähelepanek, et piduri sadulas kolbe pole soovitatav tagasi suruda enne, kui oled keeranud õhutusniplid lahti. Tsiklil on seda hea teha nii et isegi õhk vahele ei satu. Pluss kindlasti õlivahetus ja õhutamine.
Nimelt on juhtunud omal juhus kus autol piduriklotse vahetades sai silindritest "must" õli surutud tagasi peasilindrisse, kus jäi mingi "purukene" kolvi manseti vahele ja lõhkus selle. Tulemuseks pidin vahetama pumba.
Üldiselt pole teada kui must on õli sadulas ja mida see sisaldab- ei tasu seda suruda tagasi läbi pumba paaki...

Annaks jumal häda- küll abi ikka saab!
Võrr->Jawa 638->Dnepr 650->Suzuki GSX600F->Kawasaki ZX6R->Kawasaki ZX9R ja KX250f
Kasutaja avatar

Teema algataja
Laurenzzo

Ma olen teinud oma VFR-il siduri vedeliku vahetust....tal on nimelt õliga mitte trossiga. See õnnestus mul ja ma arvan et pidurivedeliku vahetus ei tohiks hullem olla. Aga suurimad tänud vähemalt on mul asi millest lähtuda. Teen selle lähiajal ära.'
Aga see keermeliim, kas see on selleks vajalik et poldid...mutrid lahti ei põruks...ja kus seda saada või panen sinna midagi kodust......see ei ole vist tark mõte :lol:

Terv LAuri

marr

Lugemata postitus Postitas marr »

keermeliimi saad näiteks stokkerist või automaailmast vms.
http://www.automaailm.ee/index.php?lang ... ct_id=3649

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

Rakveres Würthist saad ka :)

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Kui kuni M8 poldile keermeliimi paned, siis pane poolkõva. Kõva ei ole hea, kui hakkad tulevikus jälle lahti võtma. Võid sisekuuskandi seest ümaraks väänata.

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Freaksmart
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Freaksmart »

Jawa 634 (15kw); Jawa 638 (17kw); Suzuki GS500E (34kw); Hyosung GT650 (60kw); BMW F800S (63kw)
Kasutaja avatar

Teema algataja
Laurenzzo

Ma vaatasin oma ratta manuali ja seal näitab, et suppordeid ei pea ära võtma, klotsid peaksid tulema alt välja. Selleks on vaja mingi polt välja võtta.

Terv Lauri

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

Laurenzzo kirjutas:

Ma vaatasin oma ratta manuali ja seal näitab, et suppordeid ei pea ära võtma, klotsid peaksid tulema alt välja. Selleks on vaja mingi polt välja võtta.

Terv Lauri

Tavaliselt on suporti ehitus selline, et keerad ühe poldi välja ja teise poldi peal keerad suporti kettast eemale.

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 382 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

siduril on sul jah ainult üks voolik, sealt õhu kätte saamine ei ole väga keeruline. piduritel on neid aga mitu ning vfr-il on minuteada esi- ja tagapidur omavahel ühendatud, seega õhutamine on natuke suurem protsess.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Laurenzzo

No ma olen seda testinud kas on....minu vfr-il seda ei ole.
Minu arust on see vfr 800. Aga ma olen jah proovinud aga ei ole.

terv Lauri

Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Dual Braking System peaks olema alates VFR800'st :)

Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

romulus
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 36 korda

Lugemata postitus Postitas romulus »

Ei hakka uut teemat tegema, kuid mure selles, et peale klotside vahetust jäävad pidurid peale. Vahetasin samuti esiklotsid ning nüüd peale piduri vajutamist ning lahtilaskmist kululb ikka päris palju jõudu et esiratast ringi ajada. Eeldan, suporti kolvid käivad raskelt. Kuidas need kergelt käima saada jälle? Lahti, puhtaks ning uued mansetid?

Delta, Tuula Turist 200M '78, Dnepr MT-9 '72, Dnepr MT-10-16 '88, Suzuki GSX600F '90, Africa Twin '97, Iz 56 '61, Yamaha Tenere 700 '23

Amox

Lugemata postitus Postitas Amox »

Kui sul varem sellist probleemi ei olnud, vähemalt tekstist välja ei lugenud, tundub, et paigalduses midagi valesti - kas suport või klotsid veidi kiivas või poob mujalt (kuigi jah seal eriti rohkem variante pole). Võta uuesti lahti, puhasta suporti ja klotsi kokkupuutekohad ning pane uuesti kokku. Ise panin ka vasemääret kergelt vahele.

Stark

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 122 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Väga sageli esinev probleem. Kulunud klotsiga on kolb pikalt silindrist väljas ja saab ajapikku mustaks või läheb rooste vms. Kui tagasi lükkad, siis see must osa hakkab kinni kiiluma. Võta kolvid välja, nühi kaltsuga puhtaks ja pane sisse tagasi. Mansette reeglina pole vaja vahetada.

Joel
Kasutaja avatar

romulus
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 36 korda

Lugemata postitus Postitas romulus »

Tänud vastuste eest. Siit tekkis kohe ka uus küsimus: kuidas ma kolvid välja saan? Ühe, mis kõige libedamalt käib, saan pidurit vajutades välja suruda, teisi kolme enam mitte...

Delta, Tuula Turist 200M '78, Dnepr MT-9 '72, Dnepr MT-10-16 '88, Suzuki GSX600F '90, Africa Twin '97, Iz 56 '61, Yamaha Tenere 700 '23
Kasutaja avatar

Andrez
Tsikkel: KTM 990 Supermoto

Lugemata postitus Postitas Andrez »

Mina keerasin õhutusnipli välja ja lasin sealt august suruõhuga. Samas peab ettevaatlik olema ja kolvi ette midagi pehmemat panema (mitte näppe), sest lendavad nad paraja kiirusega välja. Võimalik, et on ka mingeid "spetsimaid meetodeid", aga nii saab ka. Väga oluline on muidugi see, et sa kolvi/silindri pinda ei kahjusta.
Ahjaa seda ka, et meetod on kasutatav, kui sa kolbe päris välja tahad võtta.

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

romulus kirjutas:

Tänud vastuste eest. Siit tekkis kohe ka uus küsimus: kuidas ma kolvid välja saan? Ühe, mis kõige libedamalt käib, saan pidurit vajutades välja suruda, teisi kolme enam mitte...

Kord sai ühel autol, oli ka nelja kolviga suport, need kolvid, mis lõdvalt liikusid pitskruviga ära fikseeritud ja see, mis kinni oli tuli pidurile vajutades. Suruõhuga saab kätte siis, kui need normaalselt liiguvad.

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Amox kirjutas:

Ise panin ka vasemääret kergelt vahele.

Ma ei tea mis asi see vasemääre on ja võib olla tekitan asjatut paanikat, aga mul hakkavad alati kõrvade vahel kõik sireenid üürgama niipea kui keegi kuskil vaske ja alumiiniumit koosluses mainib....
Pange ikka parem siiski sellist asja mille eesti keelne nimetus on pidurivaseliin. Peaks vast kõikides rem töökodades olemas olema ja kui mujalt ei saa, siis mina ostsin oma tuubi näiteks Würth'ist. See on selline määre mis on sinna vahele mädimiseks kohe tehtud. Toimib igatahes.

UPS! Kolvid ja hülsid vist küll alumiiniumist ei ole. :oops:
Aga pange ikka pidurivaseliini!

Suzuki GSX 750 Inazuma

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Samasugune asi nagu vasemääre, on olemas ka alumiiniumi baasil. Mõlemate kuumataluvus tegelikult sama. Ja mõlemad on priimad asjad kohtades, mis kipuvad muidu kinni jääma (kasvõi väljalaskekollektori poldid). Üldiselt on mul sama lugu, et käsi hästi ei tõuse vaske ja alumiiniumit kokku panema. Sellegi poolest, olen seda siin-seal teinud ja vähemalt selle määrde puhul ei ole ma küll mingit elektrokeemilist korrosiooni täheldanud.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

Jussike
Tsikkel: Gixxer

Lugemata postitus Postitas Jussike »

Vahe on selles, et vask ja alumiinium on mõeldud metallide vahele mitte katte kummide ja tihendite tarvis. Pealegi taluvad need määrded kõrget temp. nagu"Röövel" juba mainis. Küll aga tihendid ei talu naftasaadusi ja kui kasutad oled ise hädas. Ja kindlasti ei tasu neid toppida kummiosade vahele. Selleks olen kasutanud würth`i, pidurivaseliini kus kirjad dot3ja4, mõeldud pidurite kummiosadele. Kolbide kinni jäämist põhjustab tavaliselt õli laisk vahetusvälpp (õlisse koguneb niiskus mis tekkib pidurite soojenedes ja jahtudes) ja igasuguste vale määrete kasutamine liugurite ja tihendite vahel rikub asja päris ära (tursuvad kinni). Praktika on näidanud, et kui korra juba kinni jäänud või roostetanud kordub see taas. Pealegi kummiosad tuleb välja vahetada.
Rooste vastu on aga rohtu väga vähe ja seegi uus osa. Kui kolb kinni ja kuidagi välja ei taha tulla, on vana kolhoosiaegne moodus. Võtad voolikust lahti ja asendad selle määrdenippliga, siis otsid nö. tavotipritsi, teed puhtaks, täidad pidurivedelikuga ja pumpad kolvi välja. Puhastad silindri ja kolvi, pane seda head würthi vahele ning asi liigub.
Kui asi korras peaksid kolvid liikuma näpuga, muidugi kui õhutus või volla lahti. :wink:

Terv Virgo.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Need vase- ja alu-määrded tihendikummile ilmselt palju hullu ei tee. Samas olen Jussikesega igat pidi nõus. Nimelt on vasemäärde peamine kasutuskoht liikumatud liited ja seega (isegi kui ta ei kahjusta tihendeid) ei ole ta miski eriline määrdeaine. Kiviga võib ka naelu seina lüüa, aga milleks?

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

Lärry

Lugemata postitus Postitas Lärry »

millisest mutrist/poldist saab reguleerida, kui lähedal klotsid ketastele on? Endal käivad esipidurid peale natukene, niiet vabajooksu rattal napib. :?:

Jussike
Tsikkel: Gixxer

Lugemata postitus Postitas Jussike »

Kontrolli kas liugurid ja kolvid silindrites liiguvad. Pole kursis kas sellel isendil on aga ketas pidureil ei tohiks olla mingeid klotside regulle. On juhuseid olnud kus tava volladel on sise kiht lahti rebenenud ja ventiilina tööle hakanud. Aga sellised nähud on üksikud, küll aga autonduses juhtub seda tihti.

Terv Virx.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1101 korda
Tänatud: 1123 korda
Kontakt:

Re: Abi piduriklotside vahetusel!

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Uut teemat tegema ei hakanud, sest see sobib sõbralikult siia sappa.

Kuna pidurivoolikud niikuinii vahetusse lähevad, siis otustasin, et teen põhjalikukt ning võtan ka pidurisadulad maha ning puhastan. Käsiraaamat viitab vajadusele poldid tagasi pannes keermeliimiga fikseerida.
Oskab keegi juhendada, millist keermeliimi peaks siin kasutama?

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Re: Abi piduriklotside vahetusel!

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Kõige nõrgemat valikus olevat. See on muidugi minu arvamus, kes ma kõik poldid ilma keerme liimita kinni keeran ja ei ole neist veel ükski kadunud.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”