Kuidas sõiduhirmust üle saada?
jan22 kirjutas:Ostsin aasta tagasi uue mopeedi,et end motoeluga ja kommetega kurssi viia,nüüd küll rohkem kasutan tööl käimiseks.
Lapsena olin sõitnud vaid veneaegsete mopeedidega ja ei kujutanud tänasest mootorattast mingit pilti.
Nüüd aga tekkis soov endale korralik pill muretseda ja kahekesi sellega sõita,ikka mina ees ja kaasa taga.Enne ostmist kuulsin ühelt sellilt,et tema boxer läks küllili ja ta keeras selle püsti hooksalt,kuid siis läks see teisele küljele pikali ja tema käpuli peale.Mina ei osanud arvatagi siis et see küllili minek nii lihtsalt tuleb.
Valituks osutus 1100 ja boxer motikas.Kaalule nagu algul ei mõelnud,kuid ega see hetk tuli üsna kiiresti,et mina ei jõudnud enam hoida ja motikas(282kg) oligi autokärus lööbakil,oli vist motika ostupäev.
Nüüd olen juba selle kaaluga tunduvalt ettevaatlikum ja püsti keeran ka kindla tunnetusega,et mitte teisele poolele pikali kukkuda.
Kobamisi erinevatel põhjustel on motikas korda 3 vist pikali läinud,õnneks on seal kohad mis maad puudutavad ja ei vigasta sõidukit ennast.
Ikka jalad mõlemad maha ja suurim lihas pingesse!
Jan.
Sõiduhirmust veel:
Hirm oli täitsa olemas,paaril korral rolleriga kurvi võttes läksin kaugemalegi ja lasin vääratades mööda teeperve,õnneks püsti jäin.Eelmise aasta külmade ja lumega sai rollerile alla naelad ja siis sai korralikult ikka libistatud,küll külg ees ja küll läbi hange.
Paar erksamat ehmatust tegit mind ettevaatlikuks ja kaalutlesin,kas ikka tahan nii liigelda.Motikaga tuleb korralikult sõita,et pärast ei peaks haiglas lesima ja kahetsema.
Motika olen ka mõnel korral välja suretanud oma lollusest või kohmakusest siduriga toimetamisel. Algusel oli mul mureks,et siduri sõrmed jäävad lühikese sõidu ajal juba kangeks ja tuimaks.Hirm oli veel,et jään mootori seiskumisega teistele jalgu ja et sõrmed ei kannata koduni.
Ühe pooliku hooaja olen ettevatlikult oma motika sadulas juba veetnud ja uue hooaja alustan kohe kui ilmad lubavad,ettevaatlikus ennekõige!
Päikest siis ja muretuid kilomeetreid.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.