Sõidupäeva jutud
Moderaator: Moded
-
VanaPagaN
- Tsikkel: BMW R1200GS Adventure
Oh jah...
Õnnitlused teile sünnipäeva puhul!
Sai ära käidud Ruotsimaal ja milline vaatepilt meile seal avanes. Krt 8 kraadi sooja, päike sirab, tuulevaikus ja igalpool kuhu pilk jõudis paistsid kaherattalised. Igat tüüpi, nii naisi kui mehi....!!!! Võimas!
Mõte käis, et kui Eestisse tagasi saab, siis ratas välja ja sõidule...üllatus aga suur kui täna hommikul tagasi jõudes oli Eestimaa udus ja vaid kraadivõrra plussis. KAHJUKAHJUKAHJU!!!
VPN
<<<-----------------------------------_->>>
Jawa 638/350 ´90 --> Honda Hornet S ´00--> Kawasaki VN 1500 ´03-->HD Dyna Super Glide ´01-->Yamaha Bolt ´15-->BMW R1200GS ´08
Sai ka eile väike sõit Tabasalu ümbruses tehtud. Muidu ilm päris hea, ainult natuke tuuline. Seetõttu pikka sõitu ei teinud, aga oma 70 km vaikselt kogunes. Tabasalus kaupluse juures kohtasin isegi ühte bikerit ja sai kätt tõstetud. Kui eelmine talv sai viimane sõit detsembri keskel tehtud ja siis tuli 3 kuune vahe, siis sel talvel on kõik kuud mingid päevad sõita saanud. See teeb kevade ootamise lõbusamaks. Eks muidugi ettevaatlik tuleb olla, et jamasid ei tekiks. Loodan, et varsti keerab lõplikult kevadisemaks ja saab mõnusamalt sõita.
Eila sai kah tiir tehtud miski 40 km kanti. Päris ilusti rehv pidas isegi, noh eks see oli ka esimene sõit uue rehviga. Alguses oli ikka hirmus küll, aga kuskil 10 km järel tuli tunne sisse jälle. Sõitmas siis Piipz, INKS, mina ja Ksenofobov.
http://img215.imageshack.us/img215/3592/dsc01457ko2.jpg
lisavarustuseks GSR600
-
Maxzy
Teema algataja
-
Julge
- Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
- Kontakt:
Maxzy kirjutas:ei noh kui sünnipäev siis palju õnne...mina see olin oma r6-ga
ilm oli ka ju super!!!
Mingil hetkel sõitsid sa ilmselt ka mööda Vabaõhumuuseumi teed Flindi poole ja lasid oma aftermarket sumpal laulda...?
Ma just valmistusin autot pesema, kui nägin "kevadekuulutajat" möödumas... Kange tahtmine tuli ka tsiklile akut peale panema hakata, kuid seekord suutsin veel maha rahuneda... ![]()
-
AnnikaM
Teema algataja
-
Ivoonu
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
Minu hooaja algus läks aku nahka, 31. dets. sai peale viimast sõitu maha võetud ja tuppa hoiule toodud. Vahepeal sai veel laadijagi mõneks ajaks taha torgatud ja eile peale pannes selgus, et aku seismisega maha koolend - nii kui koormuse taha paned, nii 6v peale kukub. Panin siis laadija ööseka uuesti taha aga ei see enam voolu sisse võta. Seega siis homme poodi uut otsima ja siis võib kevad täiel rinnal tulla.
Ivoonu kirjutas:Minu hooaja algus läks aku nahka, 31. dets. sai peale viimast sõitu maha võetud ja tuppa hoiule toodud. Vahepeal sai veel laadijagi mõneks ajaks taha torgatud ja eile peale pannes selgus, et aku seismisega maha koolend - nii kui koormuse taha paned, nii 6v peale kukub. Panin siis laadija ööseka uuesti taha aga ei see enam voolu sisse võta. Seega siis homme poodi uut otsima ja siis võib kevad täiel rinnal tulla.
Aga proovi ennem uue ostmist "intelligentse" laadijaga. Sõbra aku tõi see elule tagasi
+358458693818
-
Ivoonu
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
Paar nädalat tagasi laadisin ma oma akut sellelaadijaga ja mul kuri kahtlus, et äkki keeras see asja kuidagi tuksi.
Aku tootmisajaks on märgitud 01 05, seega kui ta aastast 2005, siis võiks ju veel kesta aga kui 2001, siis vanust juba piisavalt, et pensile saata.
Proovin veel ühe teise laadijaga ja kui see ka tulemust ei anna, siis tuleb uus osta.
No surnu persest peeru saada on võimalik, aga kas just vajalik. Mul Optimate olemas tegelt ja talveks peale panna on hea, aga samas kui enivei ei sõida, siis tuleb ikke aku tuppa sooja teki alla tuua. Aku Louisis ei maksa suurt palju ju ja siin foorumis oli kuulutus mehelt, kes lubas louise kauba kataloogi hinnaga ära tuua. Soovitaks kaaluda..
lisavarustuseks GSR600
Ivoonu kirjutas:Paar nädalat tagasi laadisin ma oma akut sellelaadijaga ja mul kuri kahtlus, et äkki keeras see asja kuidagi tuksi.
Sai kunagi sama laadija ostetud. Jawa puhul toimib, kuid elektristarteriga ratastel tummisemad akud ning see riist jääb lahjaks.
Ise lasin autolaadijaga niipalju särtsu sisse, et sai ratta käima ning ülejäänud laadimine toimus sõites geneka abil.
Kui kellelgi antud laadijaga ka positiivseid kogemusi siis oleks hea kuulda.
Ma ostsin Motoka käest Motopoest ja töötab normaalselt. Laenasin sõpsile, kellel aku enam hinge sisse ei võtnud. Pani Optimate nädalavahetuseks külge ja läks Otepääle MK etappi vaatama. Tuli tagasi, ühendas rattaga kokku ja asi töötab.. Kashpirovski?
![]()
+358458693818
-
Villem
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
zod kirjutas:Ise lasin autolaadijaga niipalju särtsu sisse, et sai ratta käima ning ülejäänud laadimine toimus sõites geneka abil.
Tühja aku laadimine ainult generaatori toel on küll viimane asi mida teha. Esiteks jääb laadimisaeg liiga lühikeseks, sa ju ei sõida kuskil 10 tundi jutti... Teiseks, generaator laeb akut pinge järgi (pingeregulaator), mitte voolu, nagu peaks.
Villem aka Villu aka Madis
-
joel
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 122 korda
Villem kirjutas:Tühja aku laadimine ainult generaatori toel on küll viimane asi mida teha. Esiteks jääb laadimisaeg liiga lühikeseks, sa ju ei sõida kuskil 10 tundi jutti... Teiseks, generaator laeb akut pinge järgi (pingeregulaator), mitte voolu, nagu peaks.
Tõde on tegelikult seal vahepeal. Pliiaku laadimine käib siiski püsival pingel, aga mitte ületades max lubatud laadimisvoolu. Ehk siis tühja akut taha pistes peaks laadima püsiva vooluga kuni õige pinge saavutamiseni ja seejärel edasi püsiva pingega, kuni vool on langenud ca 10% peale maksimaalsest.
-
Villem
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
joel kirjutas:Tõde on tegelikult seal vahepeal. Pliiaku laadimine käib siiski püsival pingel, aga mitte ületades max lubatud laadimisvoolu. Ehk siis tühja akut taha pistes peaks laadima püsiva vooluga kuni õige pinge saavutamiseni ja seejärel edasi püsiva pingega, kuni vool on langenud ca 10% peale maksimaalsest.
Korras aku laadimisel ei tõusegi pinge nii kõrgele (üle 15,5V), et seda piirata tuleks. Kui mõni purk läbi on, siis tõuseb jah pinge kiiresti üle 16V isegi, sellest akust õiget elulooma nagunii enam ei saa.
Villem aka Villu aka Madis
-
joel
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 122 korda
Avastasin, et see on küll väga vale teema, kus seda aku laadimise asja arutada, aga siiski täpsustaks, et 15.5V on kaugelt liiga palju pliiakule.
Pliiaku laadimise kohta võib lugeda http://batteryuniversity.com/partone-13.htm (see 10% oli ka valesti meelde jäänud, aga mida vanem aku, seda kõrgemaks laadimisvool jääb - eakamate akude korral pole see 10%-gi tihti saavutatav).
-
RoadrunnerII
Teema algataja
-
Maxzy
Teema algataja
Julge kirjutas:
Mingil hetkel sõitsid sa ilmselt ka mööda Vabaõhumuuseumi teed Flindi poole ja lasid oma aftermarket sumpal laulda...?
Ma just valmistusin autot pesema, kui nägin "kevadekuulutajat" möödumas... Kange tahtmine tuli ka tsiklile akut peale panema hakata, kuid seekord suutsin veel maha rahuneda... ![]()
sõitsin ka sealt mööda
.. asfalt varsti kuiv siis kohe jälle mõnele tiirule
-
Sadness
- Tsikkel: Mutt
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 7 korda
Täna hommikul trotsis Tartus Riia tänaval üks musta kaherattalisega (pigem vist classic kui bike, niipalju kui silmanurgast nägin) tegelane miinuskraad(i, e).
Võrus oli üks kohalik onkel oma korviga punase Izhiga linna peale asju tulnud ajama.
Rollereid liigub juba rohkem kui üks.
Veebruar, aasta külmim kuu... ![]()
Voshod 3M "Freyja"~Jawa 638 "Punane Needus"~Iž Planeta 5 "Sarvik"~ Kawasaki EN500 Vulcan "Etna"~(Yamaha XTZ Super Ténéré "Rühkija")~Suzuki LS650 Savage "Putukas"~Mutt Mushman "Krants"
Põhimõtteliselt on viimased 5 kuud (okt-veb) olnud koguaeg üks aastaaeg - sügis. Koguaeg samasugune ilm olnud. Pime, vihmane, paar plusskraadi ja pea iga nädal ka mõni sõidukõlbulik päev. See on mõtlemisele kuidagi veidralt mõjunud, sest kui siin veebruaris mõni päev lumi maas oli, siis tekkis tunne, et kohe kohe tulevad nagu jõulud ja aastavahetus ja suusahooaeg jne
. See aasta on see hooaja lõpp ja algus ikka suhtelielt ots otsapidi kokku läinud ja Päriselt polegi nagu hooaeg kunagi lõppenud või alanud, natuke sõidab rahvas koguaeg. Aga ma ikkagi loodan väga, et ilmataat nüüd ei venita sellist vihmast paari kolme kraadi miski mai keskpaigani
Kõige rohkem kannatan ma veel märtsi ilma tõeliste ilmadetta ära, aprillis võiks ikka kindlasti juba soe olla.
Kuigi vaatasin oma 2 aasta taguseid sünnipäeva pilte, (25 märts) ja seal oli paks paks lumi maas ja kõigil talvejoped seljas ja mütsid peas.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.