otsin kaaslast
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 14
- Tsikkel: Aprilia Caponord
otsin kaaslast
Mure on selline , et ostsin endale eelmisel kevadel Aprilia Pegaso ja tahaks veidi ringi liikuda. suve alguses soome, rootsi, norra ja suve lõpu poole ungari , pole aga kellega koos sõita.
Ehk on veel selliseid üksikuid kes sooviks proovida motomatka aga ei ole ratastega sõpru.
Olen 44 aastane meesterahvas. Kirjutage kui kellelgi huvi ja ehk sobib.
-
- Tsikkel: XLV 750R, CRF 300L
- Tänatud: 49 korda
Lähen suve teisel poolel Rumeeniasse. Soomes kakerdan pidevalt.
Ida-Euroopa 2007, Ida-Euroopa 2008, Kesk-Aasia 2009, Kesk-Aasia 2010, Norra - Kaucasus 2011, Kaug-Ida - Mongolia 2012, Russkii Sever 2015, Pamir Highway 2016, Ukraina Karpaadid 2017, Koola poolsaar 2018, Volga jõgi 2019, Soome TET 2020, Skandinaavia 2021, Norra-Rootsi 2022, Läti TET 2023, Rootsi 2024
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 12 korda
- Tänatud: 25 korda
Tere Reginald,
Aprilia ostmine nüüd mingi mure, see peaks ju puhas rõõm olema .
matkamisel üldiselt, aga eriti motomatkamisel kehtib vanasõna - "Enne käi ära Nuustakul ja alles siis mine Pariisi" . Võõra inimesega peale põgusat tutvust kohe välismaale põrutada on sarnane loteriile, kus miljonivõitjaid nagu oleks aga enamus mängijatest on millegipärast kaotajad. Nii mõnedki vanad sõbrad on reisidel tülli pööranud ja siis mingil hetkel eri suundadesse sõitnud. Teemasid mille üle vaielda on piisavalt - sõidutempo, söögipausid, ööbimine jne. Üks-kaks päeva kannatad veel teise inimese tujud ja soovid ära aga nädala lõpuks võivad pinged välja pursata.
Reisimisest on foorumis aegade jooksul üsna palju kirjutatud - sisenda otsingusse "reisikaaslane" vms ja saad palju lugemist.
Edu reisimisel!
terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
-
Kui sõbral eelmisel kevadel ratas ostetud, ehk siis eelmisel suvel ka Nuustakul käidud ja nüüd tahaks kuhugi kaugemale. Aga üksi algul nagu natuke kõhe, et paljugi mis....
Ega pea tingimatta ju tervet reisi koos plaanima, ühes telgis ja magamiskotis elama..... Endale meeldib just üksi sõita aga vahest on hea teada, et kuskil samal lainel on keegi, kellele hädas olles kasvõi helistada on võimalik. Tooksin sellise näite, kus eelmisel suvel Venemaalt Soome tulnud sõbral läks kumm katki ja mees istus pool päeva tee ääres. Aga uue kummi sai ja kahekesi oli selle vahetamine ka natuke lõbusam töö. Just tänu sellele, et olin samal ajal samuti seal.
Koos reisimiseks on tegelikult 100 erinevat võimalust. Kasvõi üle päeva kuskil, kokkulepitud külas mõned õlled tehes ja muljeid vahetades.
Muide enamik inimesi hakkab elu jooksul jumalast võõra inimesega lausa koos elama, ühist tualetti kasutama ja ühes voodis magama. Muretsetakse veel lapsed ja ühine kinnisvara + laenud. Eks ole seegi ju paras lotomäng
Ma küll ei arva, et reisida võib ainult koos nendega, keda lapsest saati tunned. Alati võib ju ise uttu tõmmata, kui miski ei meeldi. Vaba mees, vabal maal.
Ida-Euroopa 2007, Ida-Euroopa 2008, Kesk-Aasia 2009, Kesk-Aasia 2010, Norra - Kaucasus 2011, Kaug-Ida - Mongolia 2012, Russkii Sever 2015, Pamir Highway 2016, Ukraina Karpaadid 2017, Koola poolsaar 2018, Volga jõgi 2019, Soome TET 2020, Skandinaavia 2021, Norra-Rootsi 2022, Läti TET 2023, Rootsi 2024
-
Divikas kirjutas:Muide enamik inimesi hakkab elu jooksul jumalast võõra inimesega lausa koos elama, ühist tualetti kasutama ja ühes voodis magama. Muretsetakse veel lapsed ja ühine kinnisvara + laenud. Eks ole seegi ju paras lotomäng
Õige! Aga sellele eelneb enamasti üsnagi pikk teineteise proovimise ja "katsumise" periood . Üsna vähe on neid kes peale esimest nädalat kohe ühist kodulaenu võtma hakkavad.
Koos reisimine on mitmes mõttes mõnus, eriti kui kogemusi napib. Samas on ka üksinda (ühe rattaga) sõitmisel omad võlud. See tänapäeval niiväga tagaigatsetud "vabadus sõita kuhu tahan" teostub parimal moel just selliselt.
terv
kris.
-
- Kaupmees
- Tänatud: 42 korda
- Kontakt:
Võiks omadest kogemustest lisada, et kui mingeid karme reegleid ja eesmärke reisist ei sea, on võimalik täiesti vabalt ka nö mittetuttavate kamraadidega väga meeldivaid retki korraldada. Selleks ei pea ilmtingimata testisõite mööda Eestit korraldama. Alati jääb võimalus mittesobivuse korral oma teed üksinda jätkata. Suurematel puntidel soovitaks seltskond väiksemateks gruppideks jagada, et sõidutempo, sõiduoskused ja muud näitajad enam-vähem ühel lainel võnguksid. Ülejäänu on juba üksteise mõistmise küsimus.
Kuna oleme igal aastal ühe pikema tsiklimatka korraldanud, jätkame ka sellel aastal vana traditsiooni. Seega Reginald, kui on huvi midagi kaasa teha, astu julgelt meie juurest läbi, arutame asja.
-
Motomarket kirjutas:Alati jääb võimalus mittesobivuse korral oma teed üksinda jätkata. Suurematel puntidel soovitaks seltskond väiksemateks gruppideks jagada, et sõidutempo, sõiduoskused ja muud näitajad enam-vähem ühel lainel võnguksid. Ülejäänu on juba üksteise mõistmise küsimus.
Oma tee üksinda jätmist võib võtta kui täielikku ebaõnnestumist - samas oleks võinud siis juba kohe üksinda sõitma hakata, oleks vahepealsed "jamad" ära jäänud . Jaotada saab hästi suuremat gruppi. Väiksema korral võrdub see jälle sisuliselt omaette sõiduga.
Aga kogu see teema on umbes samapalju väärt, kui et milline oleks õige matkaratas. Matkata saab absoluutselt igasuguse, soovitavalt tehniliselt korrasoleva ja vastupidava rattaga. Kõik muu on selle juures teisejärguline.
terv
kris.
-
- Kaupmees
- Kontakt:
kris. kirjutas:Motomarket kirjutas:Alati jääb võimalus mittesobivuse korral oma teed üksinda jätkata. Suurematel puntidel soovitaks seltskond väiksemateks gruppideks jagada, et sõidutempo, sõiduoskused ja muud näitajad enam-vähem ühel lainel võnguksid. Ülejäänu on juba üksteise mõistmise küsimus.
Oma tee üksinda jätmist võib võtta kui täielikku ebaõnnestumist - samas oleks võinud siis juba kohe üksinda sõitma hakata, oleks vahepealsed "jamad" ära jäänud
.
Ma olen ainult korra kogenud seda, kus tuli edasi jätkata üksinda. Aga ma ei nimetaks seda kuidagi täielikuks ebaõnnestumiseks, vaid omaette väärtuslikuks kogemuseks oma tsiklimatkade ajaloos. Ja sellised momendid tulevad järgnevate asjade planeerimisel ainult kasuks Jah, olen selles osas sinuga päri, et üksi sõitmisel on omad võlud, aga ka omad riskid. Eriti siis, kui satud tiirutama paikades, kus vajadusel abi saamine ei ole kilomeetri kaugusel...
-
Teema algataja - Postitusi: 14
- Tsikkel: Aprilia Caponord
trr
Nu ühe suve jagu olen mööda eestit kärutanud. Sellest ka soome esimeseks reisiks et ikkagi tsiviliseeritum koht ja julgem sõita et kui miskit kuskilt ratta juures juhtub üles ütlema.
Ei kavatsegi võõraga sadamas kokku saada ja siis reisile, praegast on jaanuari lõpp, jõuab kohtuda ja tutvuda.
Mõte sõita soome kõikse põhjapoolsemasse tippu, sealt norra ja rootsi ja stockholmist tagasi.
Motomarket kirjutas:Ma olen ainult korra kogenud seda, kus tuli edasi jätkata üksinda. Aga ma ei nimetaks seda kuidagi täielikuks ebaõnnestumiseks, vaid omaette väärtuslikuks kogemuseks oma tsiklimatkade ajaloos. Ja sellised momendid tulevad järgnevate asjade planeerimisel ainult kasuks
Jah, olen selles osas sinuga päri, et üksi sõitmisel on omad võlud, aga ka omad riskid. Eriti siis, kui satud tiirutama paikades, kus vajadusel abi saamine ei ole kilomeetri kaugusel...
Üldjuhul saad Scandinaavias kusagil metsakolkas abi ennem, kui meil mingis asustatud punkis...
Abi kättesaadavuses ei maksa kaheldagi, kui ise ainult end väljendada oskad ja ainult jumalaabile ei looda.
-
Kui plaanite Soomet avastada, siis soovitan soojalt Ahvenamaa ringi, kui pikki rannikut kulgeda, teine variant oleks Saima järvistu vahelt läbi põhja poole. Põhjamaadega on see häda, et väga raske on leida 10-ne päevast perioodi, millal ilmad enam-vähem normaalsed oleks. Eelmisel suvel jätsin just ilma pärast Norrasse minematta. Juulis + 10 ja igapäevane vihm, keerasin otsa lõunasse. Samal ajal oli Tsehhis +40,
Loodetavasti on järgmine suvi parem.
Kui Soome kohta midagi küsida tahate siis - tiit.rand@metsaliitto.fi
Norrase soovitatakse augustis minna, siis on seal üldjuhul alati hea ja soe olnud...käisin korra isegi sellise plaaniga ja ei pettunud.
Hea reisiplaani saab Tiitreiside kodulehelt. http://tiitreisid.cma.ee/index.php?lang ... id=3&id=46
ja
http://tiitreisid.cma.ee/index.php?lang ... id=3&id=48
nostrak kirjutas:Norrase soovitatakse augustis minna, siis on seal üldjuhul alati hea ja soe olnud...
Eelmise aasta augusti temperatuur kõikus seal +5 ja +20 vahepeal.
Mägedes on ilm väga muutlik, ühelpool paistab näiteks päike teiselpool sajab vihma.Samuti ka õhutemp.
-
- Kaupmees
- Kontakt:
nostrak kirjutas:Motomarket kirjutas:Ma olen ainult korra kogenud seda, kus tuli edasi jätkata üksinda. Aga ma ei nimetaks seda kuidagi täielikuks ebaõnnestumiseks, vaid omaette väärtuslikuks kogemuseks oma tsiklimatkade ajaloos. Ja sellised momendid tulevad järgnevate asjade planeerimisel ainult kasuks
Jah, olen selles osas sinuga päri, et üksi sõitmisel on omad võlud, aga ka omad riskid. Eriti siis, kui satud tiirutama paikades, kus vajadusel abi saamine ei ole kilomeetri kaugusel...
Üldjuhul saad Scandinaavias kusagil metsakolkas abi ennem, kui meil mingis asustatud punkis...
![]()
Abi kättesaadavuses ei maksa kaheldagi, kui ise ainult end väljendada oskad ja ainult jumalaabile ei looda.
Jep, aga siinkohal ma ei pidanud üldse Scandinaaviat silmas Olen tiirutanud kohtades, kus liiklus nii hõre, et kuhugi teelt välja kuristikku sõites ei märgata sind ilmselt ka nädala jooksul
Re: otsin kaaslast
Eelmine suvi põrutasime sõpradega poolasse välja aga sõbral läks leedus kawasakil mootor kotti ja siis oli alles jamamist sellega
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
raido333 kirjutas:Eelmine suvi põrutasime sõpradega poolasse välja aga sõbral läks leedus kawasakil mootor kotti ja siis oli alles jamamist sellega
Ega Sa Jawaga ei olnud, nagu ma loen hetkel Su profiilist?
ma tuleks kah kolme sõbraga teiega
meie masinad on
minul pegout speedfight 2 49cc3 max kiirus ilma elektroonilise piiraja sisselülitamist 90 ,sisselülitamisel 60
sõber 1 - tal tsikliks yamaha aerox 49cc3 tal max kiirus 80 ja riiamäest(tartus) alla läks 110 aga maanteel 80
sõber 2 -temal siis masinaks STC B08 49cc tal 4 taktiline ja seega piirajaid eriti pole 50 läheb välja kuid tal hetkel sportsumpa peale pandud, sportsüüde ja koonukas
hääled on hästi mõnusad ja pole veel proovind kuidas edasi läheb kuid loogiline et mingi 70-80 umbes
lisaks tal olemas juba otsad ja paigalduskomplekt nitro jaoks kuid tollega eesti teedel sõita ei või kuid peale paneb ja vaatab palju välja läheb
Hoiame suveni sidet siis ja kõik karjaga oma tsiklitega rändama euroopasse
poison kirjutas:raidokene, vaata nüüd kuhu ja mida sa postitad
mis jälle häda on?
cammoon ma päris palju kordi välismaal käinud tsiklitega ja pole midagi häda ,mis nüüd?
-
- Tsikkel: FC350 ; KX250F
- Tänatud: 1 kord
raido333 kirjutas:poison kirjutas:raidokene, vaata nüüd kuhu ja mida sa postitad
mis jälle häda on?
cammoon ma päris palju kordi välismaal käinud tsiklitega ja pole midagi häda ,mis nüüd?
Rolleritega
Kas keegi järgmise aasta suveks Soome-Rootsi-Norra ringi veel ei kavanda? Mul plaanis minna juuni algul. Hea meelega ühineks kellegiga.Vanust 38,kihutada ei viitsi. Norras tahaks sõita Trondheimi kanti.Tsikliga väljamaal pole seigelnud.
soolo kirjutas:Kas keegi järgmise aasta suveks Soome-Rootsi-Norra ringi veel ei kavanda? Mul plaanis minna juuni algul. Hea meelega ühineks kellegiga.Vanust 38,kihutada ei viitsi. Norras tahaks sõita Trondheimi kanti.Tsikliga väljamaal pole seigelnud.
Oeh Rootsi ja Norra tunduvad jube ahvatlevad aga hetkel pole aimugi mis kevad/suvi tuua võib....kõrgkooli lõpetamine käsil.
See aasta sai Slovakkia kandis käidud üksinda....aga järgminekord kellegagi kampa võtta kuhugi tundub igati hea mõte. Jälgin teemat;)
// Endised: GasGas FSE450 ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Sherco SEF-R 300
soolo kirjutas:Norras tahaks sõita Trondheimi kanti.Tsikliga väljamaal pole seigelnud.
Trondheimi kanti ei soovitaks - pigem kas Trondheimist põhja poole või siis alla ja rohkem Bergeni poole. Trondheimi kant on looduslike "vaatamisväärsuste" seisukohalt üsna igav kant - lame lauskmaa. Kui juba Norra eesmärgiks siis valik ikka ilus kant (põhjas lofoodid või lõuna pool Bergeni kant).
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
soolo kirjutas:Kas keegi järgmise aasta suveks Soome-Rootsi-Norra ringi veel ei kavanda? Mul plaanis minna juuni algul. Hea meelega ühineks kellegiga.Vanust 38,kihutada ei viitsi. Norras tahaks sõita Trondheimi kanti.Tsikliga väljamaal pole seigelnud.
mõte pole paha aga soome norra rootsi koos vist läheb tiba pikaks ... muidugi oleneb kui pikka reisi planeerite.
kui 2 nädalat siis ok aga kui nädal siis tuleb liiga suur kihutamine
endal on ka mõttes järgmine aasta minna kuhugi piiri taha
olen 32a vana ja rattaks on yamaha venture 1300
10 päeva kuni 2nädalat oleks väga OK. Trondheimis oleks koht kus saaks paar ööd olla ja kola maha panna kui sealkandis tiir teha. Vaatasin ka Tiit Reiside kava ja pilte ,paistis asjalik. Eks talve jooksul jõuab veel arutada. Eespool oli mõte et eipea ju kogu trassi koos kimama. samas oleks tore vahel muljetada ja õhtuti paar õllet lasta.
võiks kah