Eesti detailkaart Garminile
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 214
- Tsikkel: KTM LC4 Adventure/GasGas EC250
- Tänanud: 1 kord
Re: litsentsid (oli:Kuidas saada Regio kaart MapSource'i)
Rebaseonu kirjutas:Eks ta nii ole ju kogu tarkvara ja muu digitaalse kraamiga nagu muusika ja filmid. Eks mingi piraatlus hakkab olema kindlasti, olenemata kauba hinnast. Isegi kui te müüks kaarti 50 krooniga on inimesi, kes eelistavad mitte maksta. Aga sellest ei tohiks lasta ennast liigselt häirida.
Nojah, see on justkui loodusseadus, ja loodusseadustega tuleb arvestada
- M -
Piipz kirjutas:neid pilte vaadates mitte üks kaart pole teisest parem, vaid mõlemad oleks nagu eraldi suunitlusega.
Mehed, mis maavõistlust siin korraldatakse teemal kumb on parem? See on sama mõtetu teema kui kui vaielda selle üle "kellele ema, kellele tütar". Ma ei tea rääkida teise kaarditootja sihtgrupist, kui seda nüüd peeti suunitluse all silmas. Tean öelda vaid seda, et EOMAPi kaart on mõeldud eelkõige "looduselapsele" abiliseks, mitte bussituristile. Seega oleme jätnud kaardile metsateid millede kasutamisesse tuleb suhtuda ilmastikuolusid ja oma pealehakkamist arvestavalt. Lisanud pinnakatet metsade ja soode näol. Loodusega arvestajale on abiinfoks kaitselused piirkonnad ja objektid. Turist ja kultuurihuviline leiab posu vaatamisväärsusi. Ja sellega meie ideed pole veel piirdunud....kaugel sellest. Nimetatud erinevused ongi tehtud selleks, et erineda oma tehtuga turul pakutavast tootest. Asi pole paremuses, vaid erinevuses.
Tagasihoidlikult julgen ma siiski soovitada mitte võrrelda zuumitavaid kaarte screenshottide läbi Seal ei kajastu teede jt. objektide ilmnemine erinevatel zuumlevelitel kuna klassifitseerimine erineb ja palju muid põhjusi veel otsa. Ehk ärgem hinnakem autode kiiruseomadusi pilte vaadates
Meeldivat ekslemist metsaradadel!
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
mis maavõistlus. tarbija tahab ju teada, mida ta saab. sest praegu ostes eestist garmini gepsu, saad regio kaardi kaasa by default. inimesed tahavad teada, kas on mõtet 500 eeki juurde panna või mitte täiesti aus värk minuarust. ning et sa ennast lõhki ei muretseks, võin öelda, et mul on ikkagi plaanis eomapi kaart võtta
nüüd küsingi, kuidas ja millal ma selle kaardi kätte saan?
Nojah, eks see "kumb on parem" on personaalne, ehk siis maitse asi. Mina alustasin sellega, et ütlesin, et EOMAP-i oma on parem ja loomulikult rääkisin ma enda isikliku arvamuse. Teistele võib meeldida mingi teine variant.
Panen siia Garmin 60CS ekraanil nähtava (vasakul Regio 4.1 ja paremal EOMAP 19.1) erinevate zuumiastmetega.
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
Rebaseonu kirjutas:Nojah, eks see "kumb on parem" on personaalne, ehk siis maitse asi. Mina alustasin sellega, et ütlesin, et EOMAP-i oma on parem ja loomulikult rääkisin ma enda isikliku arvamuse. Teistele võib meeldida mingi teine variant.
Panen siia Garmin 60CS ekraanil nähtava (vasakul Regio 4.1 ja paremal EOMAP 19.1) erinevate zuumiastmetega.
Kas selle viimase pildi peal see punane joon näitab elektriliini?
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Piipz kirjutas:kui ma selle kaardi endale gepsu laen, kas ma seda arvutis ka kuidagi näen, et näiteks track maha joonistada?
Arvutis on vajalik Garmini programmi MapSource olemasolu. Seal siis näed sellist pilti nagu oli paar postitust tagasi võrdlus Regioga (ekraanipildid). Saad laadida punkte ja radu seadmesse ning seadmest arvutisse. MapSource tuleb kaasa kõikide Garmini ametlike kaarditoodetega, paljude GPS-seadmetega (nime all Trip and Waypoint Manager) ja seda saab ka Trip and Waypoint Manager'i nime all eraldi osta (hind suurusjärgus 30 USD).
Niipalju kui mina aru olen saanud, siis selle EOMAP-i kaardi kasutamise eeldus on MapSource'i olemasolu. MapSource'i kaudu käib ka EOMAP-i kaardi GPS-i laadimine, kuigi kaardi seadmesse saatmiseks (kuid mitte arvutis vaatamiseks) saab kasutada ka internetis tasuta saada olevaid programme nagu SendMap20, kui MapSource'i pole.
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
tänud.
Tundub meeldiv kaart olema.
aga selline rumal küsimus veel, et kas gpsmap 60 CSx toeatab ka seda, kui mõlemad kaardid korraga gepsus on? st, et kas mahuvad mõlemad ära sinna, et siis saaks lülitada ühele ja teisele ümber.
Mul praegu regio peal ja ei tahaks seda täitsa maha lasta.
Ning veel selline küsimus, et kui ma endale seda osta tahan, siis kas müüa mulle väikest gepsu kasutamise koolitust ei tahaks teha:)
Tuleksin oma läpaka ja gepsuga kuhugile kohale ja siis 5 minutit väike õppetund teha:)
Müüa pane oma kontaktid mulle PS palun.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänatud: 1 kord
Piipz kirjutas:seega jätsin ikkagi inglise keele,
Ma miskipärast usun, et tegid õige valiku.Ei ole ma veel siiani näinud mitte ühtegi arusaadavalt tõlgitud tarkvara - olgu see siis inglise keelest tõlgitud eest, vene või suahiili keelde .Telefonid ja windoosad ning ilmselt kuuluvad gepsud ka sinna hulka.
Ei ole ma veel siiani näinud mitte ühtegi arusaadavalt tõlgitud tarkvara
<OT> Järelikult on sul viimane aeg hakata kasutama Ubuntut. Täiesti normaalses eesti keeles (isegi minusuguse keeleperverdi jaoks) antakse seda </OT>
-
- Tsikkel: Ducati ST2 "Kati"
-
Primo kirjutas:Ma miskipärast usun, et tegid õige valiku.Ei ole ma veel siiani näinud mitte ühtegi arusaadavalt tõlgitud tarkvara - olgu see siis inglise keelest tõlgitud eest, vene või suahiili keelde
.Telefonid ja windoosad ning ilmselt kuuluvad gepsud ka sinna hulka.
Tunnistan, et olen natuke tarkvara tõlkimisega kokku puutunud ning tean, et tihtipeale ei ole asi mitte tõlgis, vaid tõlke tellijas. Suurfirmad on oma tõlketerminite andmebaasi küljes väga kinni ning peavad järjekindlust terminites sageli suuremaks väärtuseks kui sisuliselt täpset tõlget. Kui 'attach' on maakeelses Windowsis 'manusta' siis on see ikka jabur küll. Sel ajal kui mina üht tarkvaratükki tõlkisin, oli asi nii, et ameeriklaste omanduses olevat taanlaste tehtud tarkvara tõlget tegi leedukate tellimusel läti firma Tallinna kontor, kes tegelikult ostis tõlke tooriku minu käest ning seda siis ise täiendas. Mõni ime siis et see just selline on nagu on.
Aga lähme nüüd teema juurde tagasi. Tundub, et paras aeg on taas pisut heategevusega tegeleda. Kuna Zumo 500/550 tõlge osutus väga koledaks ja ka puudulikuks, siis võtsin kätte ja mudisin seda suupärasemaks. Asi osutus lihtsaks, sest Zumodel ning veel mõnedel uuematel Garmini mudelitel on eraldi tõlkefailid. Eestikeelse faili nimi on eesti.gtt ning see allub kenasti redigeerimisele . Mingi vanema variandi sellest failist saatsin millaski ka Jakarile.
Kui keegi mulle nüüd ütleks, kas ja kuidas phpbb postituste külge faile saaks riputada, siis ma paneks selle siia rahvale pruukimiseks. Kui ei ütle, siis ma sokutan selle homme kusagile EOMAPi avalikku veebikataloogi
- M -
-
Rebaseonu kirjutas:Niipalju kui mina aru olen saanud, siis selle EOMAP-i kaardi kasutamise eeldus on MapSource'i olemasolu. MapSource'i kaudu käib ka EOMAP-i kaardi GPS-i laadimine, kuigi kaardi seadmesse saatmiseks (kuid mitte arvutis vaatamiseks) saab kasutada ka internetis tasuta saada olevaid programme nagu SendMap20, kui MapSource'i pole.
MapSource ei ole eeldus, küll aga eelistatud kaardi levitamise viis. Kellel seda ei ole, saavad meie käest senisel viisil lukustatud kaardifaili. Õige pea loodame nendele kasutajatele pakkuda mugavamat kaardi levitamise viisi, kuid täna ma seda veel lubada ei saa.
- M -
-
Piipz kirjutas:kuid see on nagu vahetaks parema hea vastu, sest eesti keel on gepsu soft 2.30 aga uuem soft on 2.50
Väidetavalt annab webupdater MediaTek'i GPS-kiviga gepsudele juba versiooni 2.60. See on oluline uuendus, sest parandab ühe suure ja paljusid kasutajaid häirinud vea, mis avaldus selles, et GPSi poolt arvutatud läbitud teepikkus oli oluliselt väiksem tegelikust ehk siis üks ja sama track on GPSis 'lühem' kui MapSources.
- M -
Niih, sai omale ka eelmine nädal see kaart ostetud
Ja suurema osa nädalalõpust nina kepsus ringi liigutud.
Mis ma oskan öelda
See kaart on ikka väga väga hea. Kui seal oleks veel autorouting tugi (Eestis eestlasele siiski mitte eriti oluline asi) siis oleks see kaart ülimalt hea . Ei jõua ära oodata kevadet/suve - kui metsas juba mõnus liikuda, eriti selle kaardi abil
Martino kirjutas:Väidetavalt annab webupdater MediaTek'i GPS-kiviga gepsudele juba versiooni 2.60. See on oluline uuendus, sest parandab ühe suure ja paljusid kasutajaid häirinud vea, mis avaldus selles, et GPSi poolt arvutatud läbitud teepikkus oli oluliselt väiksem tegelikust ehk siis üks ja sama track on GPSis 'lühem' kui MapSources.
Selle vea ja veel pisemate asjade tõttu sai otsustatud 60CSx kasuks kepsu hankides. Kuid niipalju kui välismaiseid foorumeid lugedes järeldada võib, siis enamus leiavad selle probleemi nüüd uue firmwarega suhteliselt olematu olema Nii, et nibin-nabin 2.60 peale uuendama Vista/Legend omanikud
Galen
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
nõustun eelkõnelejaga. sellel kaardil on isegi paljud sissetambitud jalgrajad peal autoroutingust puudust ei tunne, kui on vaja mingi müstiline metsasõit teha, siis saan arvutis teekonna valmis joonistada. routingu jaoks kõlbab tomtom ka
ning ennist ajasin segamini.
Software version on 2.50 ja GPS software version on ikkagi 2.60
ja ma ei tea, kas "viga" on seadmes või Eneloop akudes, Legendil peab aku ikka palju kauem vastu võrreldes GPS60-ga. Pealegi on legend ainult törtsu suurem kui mingi mobiil, seega mahub paremini taskusse.
-
Piipz kirjutas:nõustun eelkõnelejaga. sellel kaardil on isegi paljud sissetambitud jalgrajad peal
autoroutingust puudust ei tunne, kui on vaja mingi müstiline metsasõit teha, siis saan arvutis teekonna valmis joonistada. routingu jaoks kõlbab tomtom ka
Mõne aja pärast lubame metsasõitudeks ja muidu kolamiseks gpx-failide tegemise võimalust ka muul viisil kui MapSources. Aga kannatust - kõik ikka järjekorras ning sinna kulub veel tubli kuu.
Muide - tõsisele kaardihuvilisele on ehk huvitav teada, et EOMAPi kaudu on saadaval ka Touratechi kaarditarkvara Touratech QuoVadis ehk TTQV. See tarkvara toetab muude kaardiformaatide hulgas ka Garmini formaati, ka lukustamist, ning on tõsise ilmaränduri parim valik. Kraut saab huvi korral asja lähemalt näidata.
- M -
Martino kirjutas:Mõne aja pärast lubame metsasõitudeks ja muidu kolamiseks gpx-failide tegemise võimalust ka muul viisil kui MapSources. Aga kannatust - kõik ikka järjekorras ning sinna kulub veel tubli kuu.
Nagu ma aru saan, siis kuu pärast on valmis too "muu viis", millal aga mapsource pruukida saaks ?:) (mõni juba vist saab nagu näha..
)
Martino kirjutas:Muide - tõsisele kaardihuvilisele on ehk huvitav teada, et EOMAPi kaudu on saadaval ka Touratechi kaarditarkvara Touratech QuoVadis ehk TTQV. See tarkvara toetab muude kaardiformaatide hulgas ka Garmini formaati, ka lukustamist, ning on tõsise ilmaränduri parim valik. Kraut saab huvi korral asja lähemalt näidata.
Räägi kahe sõnaga lähemalt nagu ma aru saan guugeldudes, on TTQV põhimõtteliselt aplikatsioon (a la mapsource on steroids) mis sööb erinevaid kaarte (ka garmini omi), oskab neid kepsu üles ja alla laadida ja muidu huvitavaid planeeringuid kaartidele joonistada. ?
Kaardid ise sellega ei kaasne eks?
Mis on hinnaklass ?:)
Galen
galen kirjutas:Räägi kahe sõnaga lähemalt
nagu ma aru saan guugeldudes, on TTQV põhimõtteliselt aplikatsioon (a la mapsource on steroids) mis sööb erinevaid kaarte (ka garmini omi), oskab neid kepsu üles ja alla laadida ja muidu huvitavaid planeeringuid kaartidele joonistada. ?
Kaardid ise sellega ei kaasne eks?
Mis on hinnaklass ?:)
TTQV on jah kaardirakendus, mis võimaldab brausida väga erinevaid raster- ja vektorkaardi formaate, rasterkaarte koordineerida, kuvada kaardil jooksvalt gps-asukohta, salvestada logi, teepunkte ja ruute ning neid järeltöödelda.
Kodanik, kes on meilt ostnud Garmini kaardi, saab seda laptopis QV abil suurepäraselt navigeerimiseks kasutada. Tõsi, kuna QV ei toeta Garmini kustomiseeritud sümboleid, ei näe kaart seal päris sama ilus välja, kui gepsus või MapSources. Ent kogu info on olemas.
Hinnaklass on 2xxx kr.
Esiteks tahaks tänada krauti kellel oli viitsimist ja kannatust minu kui arvuti kauget inimest kõigile rumalate küsimuste vastamiseks. Ja nüüd paistab kõik toimivat ja olen selle eest väga tänulik.
Just teekondade töötlemisest arvutis tundsin eelmine aasta tugevalt puudust ja hetkel paistab see vägagi hea. Olen mõned saja kilomeetrised tripid joonistanud prooviks ja ehk siis kevade poole näeb kui detailne ja mugav on sedasi kaarti kasutada.
Hea jutu peale üks häiriv asi siis. On see MapSource-st või map-st aga ka kõige väiksemad teed ja info väljad zoomides võiks välja tuua arvuti ekraanile varem kui seda ta hetkel teeb. Näed maastiku laiemalt ja kohati on siis kergem teekondi paremini määrata.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.