Eesti detailkaart Garminile → Re: litsentsid (oli:Kuidas saada Regio kaart MapSource'i)
-
Teema algataja - Postitusi: 214
- Tsikkel: KTM LC4 Adventure/GasGas EC250
- Tänanud: 1 kord
Re: litsentsid (oli:Kuidas saada Regio kaart MapSource'i)
Rebaseonu kirjutas:Märksõnaks "gmaptool". Ei saa kahjuks täpsemaid juhtnööre anda, kuna pole kindel selle tegevuse legaalsuses.
Sellesse saab suhtuda mitmeti. Üks võimalik suhtumine on see et kui ma olen juba kord selle LUKUSTAMATA kaardi oma GPSiga kaasa saanud, siis võin ma selle külge kirjutada igatsugu asju, kuniks ma aktsepteerin kaardiandmete omaniku õigust andmetele ning neid andmeid kuhugi vasakule ei nihverda ning neid või toodet või tuletatud toodet enese omandiks ei kuuluta. Aga siin ei saa meie kaasa rääkida, eks selle toote omanikud räägi ise kui tahavad. Minule teadaolevalt on mingid selle kaardi versioonid Jakari Marine ehk siis Garmini maaletooja kinni maksnud ning millised õigused selle lepinguga kellele jäänud on, seda meie ei tea ja niiväga ei tahagi teada.
Mis puudutab EOMAPi (jah, see on nüüd õige kirjapilt, sest kaardi tootnud ettevõtte nimi on juba paar nädalat EOMAP Geodata AS) kaarti, siis see kaart on lukus. Sellega on kaardi tootja andnud selge sõnumi, et tahab selle tootega raha teenida ning ei soovi selle kaardi autoriseerimata levitamist. Takkaotsa on vastav jutt kirjas ka installeriga kaasnevas litsentsilepingus. Mis teha, mina tahan palka saada ja Kraut ja VäikePäike ja paljud inimesed veel. Muidu need kaardid ei sünni. Aga kasutajad ju tahavad, et kaardid sünniksid, paraneksid, areneksid?
Igasugust kaardi 'lammutamist', võtmete häkkimist ja installerite autoriseerimata levitamist ei kavatse me tolereerida. Me oleme enese kaarditoote teinud hinnalt kõikidele GPS-i omanikele kättesaadavaks ning seetõttu oleks kohatu viidata hinnale kui takistusele. Me oleme sellesse kaarditootesse pannud palju aega, raha ja entusiasmi ning kui toode end ära ei tasu, siis me paneme selle toote lihtsalt riiulisse ning ei arenda seda edasi. Mitte et me pahatahtlikud oleksime, kaugel sellest. Meile meeldib kaarte teha, aga me peame mõtlema ka toote tasuvusele ning kui tasuvuspunkti ei ületata, siis arendus peatub. Lihtne.
Kõike mida inimene on teinud, saab teine inimene lahti harutada. Kas seda aga tegema peab ja kas see tegemine ikka mõistlik tegu on, on juba hoopis iseasi ning lastetoa küsimus.
Eespool käis jutust läbi sõna 'installer'. Jah, Rebaseonu lahkel abil on see nüüd olemas. Tänud! Paar päeva testime seda, näitame juristile litsentsilepingu teksti ette ja siis saame kaarti turustada MapSource installerina. Nautige arengut ja pidage ikka silmas, millest ilma jääda võite
Edu,
Margus Värton
EOMAP Geodata AS
projektijuht
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.