navigatsiooniseade
sang kirjutas:Mõlemal on „Kõrgtundlik vastuvõtja”.
Mõlemal tundub olema Sirf III vastuvõtjaga, ehk siis teoreetiliselt sarnaste omadustega. Samas mul on PDA millel on sama vastuvõtja ja 60CSX, millel on ka täpselt sama vastuvõtja aga realselt on 60CSX kiirem ja leiab satelliite palju paremini, kui PDA. Ehk on tegu antennis.
sang kirjutas:Veekindlus on Zumol olemas ja Nuvil ei ole. Väga tugev (ehk isegi tugevaim argument Zumo poolt).
Veekindlus ja robustsus ongi peamised argumendid mu meelest ka. Kui sõita oma kodu ümbruses pole ehk olulised aga kuhugi kaugemale minnes muutub tähtsaks.
Huvitav, kuidas oleks panna see Nüvi 350 veekindlasse kotti? Pakun et kasutamismugavus langeb oluliselt, samuti loetavus. Lisaks ehk see kott hõõrub veel puutetundliku ekraani vastu, tekitades seagusi?
sang kirjutas:Tehnilistes andmetes kaartide ja mälu alalahtris on mõned erinevused: Nuvil on „Kaartide uuendamise võimalus”, mida Zumol pole, Zumol on „teekondi” 50, Nuvil seda lahtrit pole. Oskab ehk keegi neid omadusi inimkeeles lahti seletada?
Tegelikult see Eesti leht pole tehniliste andmete võrdlemiseks eriti hea, kasulik oleks vaadata tootja kodulehelt (kuigi ka seal on vahel võrdlustes puudujääke).
Kui seadmetel on mälukaardipesad, siis saab selle kaudu ette anda suvalisi Garmini kaarte isegi siis, kui seadme püsimälus olevat kaarti ei saa üle kirjutada.
sang kirjutas:Komplektiga kaasa antavate asjade nimekiri: mõlemal on „Eelsalvestatud City Navigator® NT Euroopa kaart”, kui vaid Zumol on „City Navigator® NT Euroopa DVD”. Kas see tähendab, et Zumoga saab kaasa selle, mis on nagunii juba salvestatud või mingit olulist lisaväärtust? Poes maksab see DVD muidu 3000 krooni. MapSource’i Garmini ametlik koduleht küll kummagi komplekti ei pane.
MapSource on City Navigatoriga kaasas ja kõikide ametlike Garmini kaarditoodetega. Ehk siis Zumo puhul on sul võimalus oma arvutisse ka see Euroopa kaart installida ja seal vaadata, Nüvi puhul tema peale installitud kaarti ei saa arvutist (legaalselt) vaadata.
Kui ostmiseks läheb siis pööra tähelepanu ka sellele, et Garminil on välja antud uus 2008 aasta Euroopa kaart, seadmetega võib kaasa olla 2007.
sang kirjutas:Kokkuvõtteks, ma ei ole lihtsalt andmeid vaadates ikka veel veendunud, et Zumo oluliselt paremad omadused ja seetõttu poole kallima hinna objektiivne põhjus kuskilt väga välja paistaks (kui veekindlus ja lisaks kaasa antav kolmetonnine soft välja arvata).
Olen sinuga nõus. Mu meelest on Zumo hind liiga kõrge, päris palju kohe. Kui sul poleks Bluetooth'i vaja, siis saaks ju läbi ka Zumo 400-ga, mis odavam? Ise võtsin 60CSX-i, just tema robustsuse pärast. Ekraan ja juhendamine muidugi pole see, mis sinu mainitutel, aga GPS-ina toimib isegi paremini. Zumo hind võiks olla samas suurusjärgus 60CSX-iga.
Garmin avalikustas hiljuti ka täitsa uued mudelid Colorado seeriast. Sarnased 60-seeriale aga mitmed väga asjalikud uued võimalused nagu terve maailma piires 3D reljeefi kuvamine (DEM) või siis kogu maailma satelliitfotodega "basemap". Seda viimast võimalust pole veel näha olnud lähemalt, et mis resolutsiooniga on pilt. Ekraan ka kõrgema resolutsiooniga. Kokkuvõttes väga huvitavad seadmed. Seadmetes ca 4 GB sisemälu, kus baaskaardid asuvad.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.