Eesti detailkaart Garminile
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 214
- Tsikkel: KTM LC4 Adventure/GasGas EC250
- Tänanud: 1 kord
Rein kirjutas:Garmini 60CSx. Sisse oskan lülitada, ja ekraani pilti ka suuremaks väiksemaks teha. Teekonna rada jääb ka maha. Suurt midagi ei oska rohkem teha. Ingliskeelt ka ei oska ja see eestikeelne 20 lk juhend on ka päris õnnetu.
Kasutajaliidese keeli on selle perekonna seadmetel terve hulk. Vali mõni Sulle sobiv .
Originaaljuhend on üle 100 lk, selge see, et see saab olla vaid konspekt.
-
ENZO kirjutas:Ei puutu küll teemasse,aga autos on selline navigatsiooniseade,mis tarvitab CD-plaate.Kas sellisele süsteemile kah Eesti ja baltikumi kaarte saadaval on?
See sõltub muidugimõista seadme mudelist. Siin teemas neid lahata ei jõua. Mõnedele seadmetele pakuvad tootjad ise Ida-Euroopa kaardikomplekte, Eesti kaarti sealhulgas.
ENZO-le
Kui Sa ENZO pead silmas MB originaal DVD navigatsiooni, siis tuleb vist pöörduda näiteks Silberauto varuosadesse. Aga hoiatan kohe, et seal on palju tüüpe, kes võivad Sulle täielikku kägu ajada (mitte ainult sellel teemal). Ise jõudsin juba ühe plaadi äragi osta, siis tuli välja, et minu mudelile see ei lähe ja õnneks osteti tagasi. Ühesõnaga MB-l sihuke poliitika, et osadele auto mudelitele (ilmselt ekslusiivsematele) saad kuulu järgi jaanuarist küll juba sellise dvd osta (päris mitu tuhat kr.), kus Baltikum ilusti peal, teistele saad aga jaanuarist alles selle versiooni, kus ainult suuremad linnad ja magistraalid.
Minu teada mingeid muid navisid nende seadmetega ühildada ei saa.
-
Re: ENZO-le
donpedro kirjutas:Minu teada mingeid muid navisid nende seadmetega ühildada ei saa.
On olemas veel selline võimalus et kasutada nn. black box tüüpi GPS-seadet, mis kasutab siis sisseehitet seadet ainult ekraanina. See eeldab siis seda et seadmel on videosisend olemas. Garminil on selline seade täitsa olemas. Seade ise läheb kuhugi armatuurlaua või istme alla ning kaardid lähevad talle nagu ikka Garmini GPSile.
Nokia E90
Tere!
Küsimus oleks siis, et kas Nokia E90 telefonil, millel sisemine GPS ja millesse installitud Garmin Mobile XT, see kaart ka töötaks.
-
- Mode
- Tänatud: 1 kord
Re: Nokia E90
hanno5000 kirjutas:Tere!
Küsimus oleks siis, et kas Nokia E90 telefonil, millel sisemine GPS ja millesse installitud Garmin Mobile XT, see kaart ka töötaks.
mul on sama telefon. See kaart tegelikult töötab, aga navigeerimisteenuse aktiveerimiseks tuleb litsents osa. 3 a. maksis vist 60EUR. Saad seda teha ka otse telefonis, navigeerimisteenuse valimisel.
Kui on kellelgi soodsamat varianti, ootaks isegi huviga.
Re: Nokia E90
Pihelgas kirjutas:hanno5000 kirjutas:Tere!
Küsimus oleks siis, et kas Nokia E90 telefonil, millel sisemine GPS ja millesse installitud Garmin Mobile XT, see kaart ka töötaks.mul on sama telefon. See kaart tegelikult töötab, aga navigeerimisteenuse aktiveerimiseks tuleb litsents osa. 3 a. maksis vist 60EUR. Saad seda teha ka otse telefonis, navigeerimisteenuse valimisel.
Kui on kellelgi soodsamat varianti, ootaks isegi huviga.
Aitäh! Mind see navigeerimine väga ei huvitagi, peaasi, et oleks võimalikult detailne ja täpne.
Piipz kirjutas:e-maili teel ei saanud vastust, küsin siit. kui ma ostan selle eomapi kaardi, siis kas regio kaart jääb mulle ka alles? juhul, kui seade on Garmin etrex vista hcx?
Garminil üldjuhul võimalus olemasolevaid kaarte sisse-välja lülitada. Sellel mudelil pole sisseehitatud mälu, kui kasutad mälukaarti ja seal vaba ruumi, peaks olema võimalik.
-
- Kaupmees
- Tänatud: 42 korda
- Kontakt:
hanno5000 kirjutas:Piipz kirjutas:e-maili teel ei saanud vastust, küsin siit. kui ma ostan selle eomapi kaardi, siis kas regio kaart jääb mulle ka alles? juhul, kui seade on Garmin etrex vista hcx?
Garminil üldjuhul võimalus olemasolevaid kaarte sisse-välja lülitada. Sellel mudelil pole sisseehitatud mälu, kui kasutad mälukaarti ja seal vaba ruumi, peaks olema võimalik.
Sellest ei piisa, kuna Garmin kasutab ainult kahte kaardifaili masinas- gmaprom.img ja gmapsupp.img-d (navid kasutavad reeglina ainult kahte masinasse laetud kaarti). Kui nüüd uus lisatav kaart sinna gps-i laetakse, kirjutatakse üks nendest failidest tuimalt üle. Ainuke võimalus vana kaarti säilitada on: kas see ajutiselt ümber nimetada või see fail enda arvutisse näiteks ümber tõsta. Kui on tegemist lukustatud kaardiga, tuleks ka lukustusfail (.unl) ajutiselt enda arvutisse tõsta. NB! Lukustatud kaardid on seotud konkreetse seadmega ja töötavad ainult koos UNL failiga !
Väikese häkkimise korral võib isegi saada kahte korraga kasutada (menüüst ümber lülitades). EOMAPi kaardile tuleb Mapsource'i tugi ja vaja on ka Regio kaardile ise Mapsource'i tugi aretada, siis saaks mõlemad kaardid korraga seadmesse laadida (ühte gmapsupp.img faili) Mapsource'i kaudu.
Teine variant on umbes sarnane, Regio kaart käsitööna gmapsupp.img failist välja ekstraktida (tekib 4 img faili) ja siis sendmap20 vms abil kombineerida kokku EOMAPi kaardifailidega ja saata seadmesse (tekib kombineeritud gmapsupp.img nagu Mapsource'ist saatmise puhul).
Teist varianti pole ise proovinud aga teoorias saab nii ka teha.
Samas kui võrrelda uut EOMAPi kaarti Regio 4.1-ga siis ei teki tahtmist Regio oma enam kasutada. Võib-olla POI osakonnas on Regiol midagi parem aga üldpilt on kehvem. Minu arvamus muidugi, teistel võib olla teine eelistus.
-
- Kaupmees
- Tänatud: 42 korda
- Kontakt:
Rebaseonu kirjutas:Väikese häkkimise korral võib isegi saada kahte korraga kasutada (menüüst ümber lülitades). EOMAPi kaardile tuleb Mapsource'i tugi ja vaja on ka Regio kaardile ise Mapsource'i tugi aretada, siis saaks mõlemad kaardid korraga seadmesse laadida (ühte gmapsupp.img faili) Mapsource'i kaudu.
Teine variant on umbes sarnane, Regio kaart käsitööna gmapsupp.img failist välja ekstraktida (tekib 4 img faili) ja siis sendmap20 vms abil kombineerida kokku EOMAPi kaardifailidega ja saata seadmesse (tekib kombineeritud gmapsupp.img nagu Mapsource'ist saatmise puhul).
Teist varianti pole ise proovinud aga teoorias saab nii ka teha.
Samas kui võrrelda uut EOMAPi kaarti Regio 4.1-ga siis ei teki tahtmist Regio oma enam kasutada.
Võib-olla POI osakonnas on Regiol midagi parem aga üldpilt on kehvem. Minu arvamus muidugi, teistel võib olla teine eelistus.
See kaks kaarti ühte panemise võimalus peaks sendmap20-ga toimima (eks varsti võtan kätte ja proovin katsetuse mõttes), kuid ilmselt võivad probleemid tekkida just routimisel. Lihtsam ja ilmselt kindlam variant on kaarte hoida eraldi SD-mälude peal (kui seade mälukaarte toetab) ja neid siis vastavalt vajadusele vahetada.
-
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Kontakt:
http://www.garmin.ee/?eestikaart Kogu põhjus mul siin ongi. Sugulane ei teadnud täpselt, mida ostis. Talle öeldi, et Eesti kaart on hinna sees, ja oligi, ainult mööndustega.
Ja võin veel shotte teha, kui mingi konkreetne koht huvitab. Siis koordinaate palun.
-
- Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S
Rebaseonu kirjutas:... vaja on ka Regio kaardile ise Mapsource'i tugi aretada...
Äkki Sa räägid sellest lähemalt?
Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!
Kuidas saada Regio kaart MapSource'i
Märksõnaks "gmaptool". Ei saa kahjuks täpsemaid juhtnööre anda, kuna pole kindel selle tegevuse legaalsuses.
-
Re: litsentsid (oli:Kuidas saada Regio kaart MapSource'i)
Rebaseonu kirjutas:Märksõnaks "gmaptool". Ei saa kahjuks täpsemaid juhtnööre anda, kuna pole kindel selle tegevuse legaalsuses.
Sellesse saab suhtuda mitmeti. Üks võimalik suhtumine on see et kui ma olen juba kord selle LUKUSTAMATA kaardi oma GPSiga kaasa saanud, siis võin ma selle külge kirjutada igatsugu asju, kuniks ma aktsepteerin kaardiandmete omaniku õigust andmetele ning neid andmeid kuhugi vasakule ei nihverda ning neid või toodet või tuletatud toodet enese omandiks ei kuuluta. Aga siin ei saa meie kaasa rääkida, eks selle toote omanikud räägi ise kui tahavad. Minule teadaolevalt on mingid selle kaardi versioonid Jakari Marine ehk siis Garmini maaletooja kinni maksnud ning millised õigused selle lepinguga kellele jäänud on, seda meie ei tea ja niiväga ei tahagi teada.
Mis puudutab EOMAPi (jah, see on nüüd õige kirjapilt, sest kaardi tootnud ettevõtte nimi on juba paar nädalat EOMAP Geodata AS) kaarti, siis see kaart on lukus. Sellega on kaardi tootja andnud selge sõnumi, et tahab selle tootega raha teenida ning ei soovi selle kaardi autoriseerimata levitamist. Takkaotsa on vastav jutt kirjas ka installeriga kaasnevas litsentsilepingus. Mis teha, mina tahan palka saada ja Kraut ja VäikePäike ja paljud inimesed veel. Muidu need kaardid ei sünni. Aga kasutajad ju tahavad, et kaardid sünniksid, paraneksid, areneksid?
Igasugust kaardi 'lammutamist', võtmete häkkimist ja installerite autoriseerimata levitamist ei kavatse me tolereerida. Me oleme enese kaarditoote teinud hinnalt kõikidele GPS-i omanikele kättesaadavaks ning seetõttu oleks kohatu viidata hinnale kui takistusele. Me oleme sellesse kaarditootesse pannud palju aega, raha ja entusiasmi ning kui toode end ära ei tasu, siis me paneme selle toote lihtsalt riiulisse ning ei arenda seda edasi. Mitte et me pahatahtlikud oleksime, kaugel sellest. Meile meeldib kaarte teha, aga me peame mõtlema ka toote tasuvusele ning kui tasuvuspunkti ei ületata, siis arendus peatub. Lihtne.
Kõike mida inimene on teinud, saab teine inimene lahti harutada. Kas seda aga tegema peab ja kas see tegemine ikka mõistlik tegu on, on juba hoopis iseasi ning lastetoa küsimus.
Eespool käis jutust läbi sõna 'installer'. Jah, Rebaseonu lahkel abil on see nüüd olemas. Tänud! Paar päeva testime seda, näitame juristile litsentsilepingu teksti ette ja siis saame kaarti turustada MapSource installerina. Nautige arengut ja pidage ikka silmas, millest ilma jääda võite
Edu,
Margus Värton
EOMAP Geodata AS
projektijuht
Re: litsentsid (oli:Kuidas saada Regio kaart MapSource'i)
Martino kirjutas:Üks võimalik suhtumine on see et kui ma olen juba kord selle LUKUSTAMATA kaardi oma GPSiga kaasa saanud, siis võin ma selle külge kirjutada igatsugu asju, kuniks ma aktsepteerin kaardiandmete omaniku õigust andmetele ning neid andmeid kuhugi vasakule ei nihverda ning neid või toodet või tuletatud toodet enese omandiks ei kuuluta.
Mu Regio 4.1 kaart on ka Jakarist pärit aga tundub olema lukustatud mingil viisil, sest MapSource'i üle kantuna nõudis viimane võtit, mida ma Jakarist ostes küll ei saanud. Samas ega selle kaardiga mingit lepingut ega mingeid tingimusi kaasa ei tulnud.
Martino kirjutas:Kõike mida inimene on teinud, saab teine inimene lahti harutada. Kas seda aga tegema peab ja kas see tegemine ikka mõistlik tegu on, on juba hoopis iseasi ning lastetoa küsimus.
Eks ta nii ole ju kogu tarkvara ja muu digitaalse kraamiga nagu muusika ja filmid. Eks mingi piraatlus hakkab olema kindlasti, olenemata kauba hinnast. Isegi kui te müüks kaarti 50 krooniga on inimesi, kes eelistavad mitte maksta. Aga sellest ei tohiks lasta ennast liigselt häirida.
Panin üles Regio 4.1 ja siis selle uue EOMAP-i kaardi võrdlevad ekraanipildid MapSource'ist. Siit saab aimu nende erinevustest:
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.