Kuidas ööbida?
kas kellelgil on viidet/linke, kustkohast võiks leida kompaktseid telke ja magamiskotte
Külasta lähimat Matkaspordi poodi ja uuri järgi, mis nad pakuvad. Ma ostsin sealt kahekohalise Ferrino tunneltelgi, mis käib päris väikseks kokku, sellel on ka ühekohaline versioon. Kui aga päris väikest telki tahad, siis on olemas ka jalgsimatkajate ühekohalised telgid, mis on sisuliselt pinguletõmmatud torud magamiskoti ümber. Telgi puhul soovitan valida alumiiniumkaared, mitte fiibrist. Alu-vardaid saad katkimineku puhul komplektis kaasasoleva toruga kergesti paigata (mul on ikka kord matka jooksul üks lüli läinud), fiibri puhul peaksid hakkama uut lüli kuidagi sebima. Samuti olen kuulnud linnalegendi lõunamaisest bakterist või seenest, mis armastab fiiberkaari kiiresti ja hulgikaupa puruks jahvatada.
Magamiskottidest soovitaks tsiklimatka puhul pigem sünteetikat kui sulge. Viimane on kergem, läheb väiksemaks kokku ja on soe, kuid oluliselt kallim ja kaotab oma soojapidavad omadused märjaks saades. Sünteetilise täitega kott jääb aga soojapidavaks ka sisuliselt veelombis magades (vihmaste ilmade puhul on oluline eelis). Sobivate temperatuuride kohta küsi nõu Matkaspordist, nad oskavad piisavalt adekvaatselt need numbrid lahti seletada. Mina piirdusin -10 extreme'iga, sest muidu läheb soojal ajal ja soojal maal magamine väga kuumaks kätte. Kui tahad ka külmemal ajal matkata, on mõttekas ümber osta lisakott, mitte osta paks kott kogu aastaks. Kui matkad koos proua/härraga, siis on mõttekas osta magamiskotid, mille lukud omavahel kokku lähevad, nii et moodustub üks suur magamiskott. Selles suures kotis on oluliselt mõnusam magada väga erinevatel põhjustel. Samuti on üheks väga heaks lisavahendiks magamiskoti lina. See hoiab magamiskoti enda seest puhtama ja matkal on oluliselt lihtsam pesta higist haisema hakkavat lina, mitte tervet kotti. Talvisel ajal lisab lina väidetavalt ka mõned soojakraadid, suvisel ajal on aga väga OK magada lina sees lahtise magamiskotilukuga.
Ära mitte mingil juhul unusta ka magamismatti, ka keset suve pehmel samblal magades peaks see ikka all olema. Ma olen üldiselt rahul olnud ka tavaliste rull-mattidega. Külmakartlikute lemmik nn munarest-tüüpi matt võib ehk natuke liiga suur olla tsikliga kaasa vedamiseks. Aga üks ülihea leiutis on nn isetäituv matt (mis tegelikult ei ole isetäituv). See maksab päris palju raha, aga lisamugavus on seda hinda väärt. Samuti saab kompaktsemaid versioone kokku pakkida umbes poole mahuni tavalise mati omast.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.