Ost Ramost!

Kasutaja avatar

Pikk
Mode

Lugemata postitus Postitas Pikk »

Suzumen kirjutas:

mida Te tahate? Sama autodega. Kui remondid ise, siis varuosa müük eeldab, et tegemist on spetsialistiga kes teab, mida vajab.

Ühes us autosid ja varuosi müüvas poes tegin ka näo, et tean täpselt mida tahan. Enda meelest teadsingi ja varuosa otsing näitas ka, et tean. Sain jupi kätte, läksin koju et see ära vahetada, aga mis selgus, teadagi - ei sobinud. Tatsasin poodi tagasi, ladusin kola lauale, mille peale laost uus osa toodi, see pidavat nüüd õige olema. Kahjuks ei olnud ka seekord nii. Samas ei olnud neil probleemi mind ka kolmandat korda välja kannatada, seekord telliti vana järgi. Sain oma osa, vahetasin ära, korras. Pidin endas pettuma, ma ei olnud spetsialist:D Ühtegi lisasenti ma vahetuste eest peale maksma ei pidanud. Samuti ei huvitanud kedagi kust ma selle auto ostnud olen, millal, kelle käest või kuhu ta toodetud oli (selle auto modifikatsioone on mitmeid).

Ühelt poolt mõistan Ramo kibestumist, halb kui keegi su mängumaale oma reegleid kehtestama tuleb. Aga aeg oleks olukorraga harjuma hakata või siis midagi ette võtta, mitte kliente jooksutada.
Huvitav oleks teada, kui kodanik oleks öelnud, et tõi ratta sakasast, kas ka siis oleks ta ukselt minema saadetud?
Erinevalt ülost, tundub mulle, et Velt üritab siiski kõikidega sõber olla, mitte nagu lasteaed, sa ei võtnud mul ekskurssiooni ajal käest kinni, ma ei s*tu su liivakasti.
Kunagi suki omanikuna eksisin ka paaril korral ramosse, seal ei olnud liiga meeldiv.

Suzumen kirjutas:
  1. Pead ennast spetsialistiks ja remondid ise. Lepi suhtumisega, et sind peetakse ka esinduses spetsialistiks ja eeldatakse, et tead mida vajad.

Sellise suhtumisega ei tahaks kuidagi leppida, müüja peaks ikkagi teadma, mida müüb. Ega sa isegi tahaks, et su poiss apteegist c-vitamiini asemel validooli saaks. Päikese vaesel ajal võib mõne lisavitamiini võtta küll, ei pea sellepärast veel kiirabi koju kutsuma.

Suzumen kirjutas:
  1. Lükkad ratta remonti ja jätad kogu töö spetsialistidele. Saad ratta kätte ja kulged rõõmsalt edasi mööda teed. Keegi ei tahagi, et teaksid millise osa või mis värvi peaks tellima.

Samast asutusest (ramo) läksin oma liikurile õli ja filtrit ostma, tädi ulatas tuima näoga väga vale asja. Ennast säästa soovides, jätsin tädi koos filtriga leti taha ja läksin ühte teise poodi.
Õlivahetusega saab vast iga mees ise hakkama, liiati kui on kus teha ja huvi olemas ning soodsam ka. Ei pea ju alati remonti lükkama, veelkord, müüjal peaks müüdavast aimu olema.

Viimati muutis Pikk, 29 Nov 2007, 14:21, muudetud 2 korda kokku.
Kes mett teeb, see mett sööb!

Mine “Kaupmehed, kaubandus & ühisostud”