Ost Ramost!
viskaks veel natuke sitta ventilaatorisse
Suzumen, su argumendid on väga õiged, aga vaid ärimehe seisukohast. Lihtsat tarbijat ei huvita sellised vabandused, ta tahab saada oma asja ja võimalikult hea hinna eest.
Kliendil on tihti valida kaks varianti: (1) lähen ametlikku esindusse juppi ostma, hind on kirves, pean järgmised 2 kuud helistama ja küsima, kas 2 nädalaga lubatud jupp on saabunud, suhtumine üle leti on kui tüütusse kärbsesse; (2) tellin sama jupi netist, tuleb kohale nelja päevaga, hind kolmandik esinduse omast. Kust tekib tarbijal usaldus osta variant nr1 käest veel tsikkel?
Minu arvates müüvad poed usaldust ja suhtumist. Veldi poes on seda mõlemat suvalise tavalise tänavalt sisseastunud huvilise suhtes, margiesindustes vanade tuttavate, pidevate klientide (tihti eelkõige motosportlaste) ja palju raha eest ostjate suhtes. Olen kliendina käinud pea kõigis Eesti "ametlikes" margiesindustes ja ma pean endas igakordselt eraldi julgust koguma enne kui ühegi nende juurde taas lähen. Miks? Sest ma ei paku neile huvi, ma ei too neile pidevalt/piisavalt raha sisse. Samas oma suuremad ostud olen teinud Motomarketist, Motodepoost ja Streetmotost, sest seal suhtutakse minusse normaalselt.
Minu kui lihtsa tarbija jaoks ei paista kuskilt välja see mx77 poolt mainitud maaletoojate aastatepikkune margile maine ja tuntuse loomine, ehk on seda tehtud võistlevate inimeste suunas? Ausalöeldes, küüniliselt ja sarkastiliselt lähenedes tahaks neile lugupeetud aastaid mainet loonutele küll öelda, kui nad jälle hakkavad hädaldama Veldi jms "turusolkijate" suhtes: ära virise, kui sul endal on s**t äriplaan.
Ehk olin abiks jätkuval sitaloopimisel