Mootorratturi riiul bensiinijaamas.

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Teema algataja
-Tomm
Tänatud: 1 kord

Mootorratturi riiul bensiinijaamas.

Lugemata postitus Postitas -Tomm »

Tere!
Kuigi suvi kaugel, ei oleks siiski paha järgmiseks aastaks plaane teha. Tuli idee, et siiamaani on bensiinijaamades suhteliselt vähe käsitletud mootorratturite võimalikke soove ja vajadusi. Seetõttu tegin ka käesoleva teema, kuhu kõik võiksid välja pakkuda erinevaid ideid kaupadest, mida tsiklimees hea meelega bensiinijaamas müügil näeks. Kuna osalen igapäevaselt ühe tanklaketi töös, siis võin lubada, et vähemalt seal suhtutakse kõigisse siin avaldatud ettepanekutesse täie tõsidusega. Alljärgnevalt toon ära ka nimekirja, mis me kohapeal ise välja mõtlesime. Ideede pakkumisel palun arvestage ka sellega, et keskmise tankla müügipind on suhteliselt piiratud ja sarnaste omaduste ning sarnase eesmärgiga erinevaid artikleid ilmselt müüma ei hakata. Tegemist saaks rohkem olema sellise n.ö. hädaabiga, ehk siis kette, hammasrattaid, laagreid jms. sinna vaevalt tekib.

1. mootoriõli
  2. piduriõli
  3. 2-e taktilise õli
  4. ketiõli
  5. universaalõli WD-40
  6. kiivri ja visiiri puhastusvahend
  7. puhastuslapid
  8. üldpuhastusaine mootorrattale
  9. kõrvatropid
  10. rehviparanduse komplekt
  11. rehviparanduse vaht
  12. keermeliim
  13. vedel metall erisulamite liimimiseks
  14. Crome-Magic
  15. Alu-Magic
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

õli on vist põhiline teema, mida võiks siis vaja olla, kui tsiklipoed kinni on. ma imestan et siiani seda kuskil tehtud pole. või kui on, siis pole lihtsalt näinud.

noortsiklist

Lugemata postitus Postitas noortsiklist »

Mina olen enamustes suuremates tanklates sellist kaupa leidnud vähemalt siin Saaremaal. Olerex, Roonimäe... Neid crome ja alu magic küll pole näinud kuid kõik teised asjad on olemas.

Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

Piipz kirjutas:

õli on vist põhiline teema, mida võiks siis vaja olla, kui tsiklipoed kinni on. ma imestan et siiani seda kuskil tehtud pole. või kui on, siis pole lihtsalt näinud.

Laagri Statoilis on mootorratastele mõeldud mootoriõli täiesti olemas :wink: Kui nüüd õigesti mäletan, siis nii 2- kui ka 4-taktilistele mootoritele.

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130
Kasutaja avatar

vincent
Tsikkel: Varadero XL 1000 V

Lugemata postitus Postitas vincent »

Seal riiulis võiks leiduda ka mõned odavamapoolsed vihmariided, helkurvestid,kiivrivõrgud - venivad koormarihmad. Mõni tsikliaku ja värske Motomaania ei teeks ka paha :P

Kasutaja avatar

tali
Tsikkel: 650cc V2
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas tali »

Alkoholivaba õlu 8)

18-aastane pereliige: "Äratuse helin on see n..ss, mis sul magada ei lase". :)
"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!

J a n n o
Tsikkel: YamahaXT, DneprMT16
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 5 korda

Re: Mootorratturi riiul bensiinijaamas.

Lugemata postitus Postitas J a n n o »

-Tomm kirjutas:

Tere!
Kuna osalen igapäevaselt ühe tanklaketi töös, siis võin lubada, et vähemalt seal suhtutakse kõigisse siin avaldatud ettepanekutesse täie tõsidusega.

äkki annad täpsemaid vihjeid, et millist tsiklisõbralikku tanklaketti võib edaspidi külastada.

Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR

Lugemata postitus Postitas speedvana »

seade (kompressor) koos lisatarvikutega, rehvirõhu kontrollimiseks, lisamiseks.
mul siin sellega seoses, üks väike mõtte, hammasratas pöörleb :?: :?: :?:
kui huvi küsi!

Kasutaja avatar

ulmo
Tsikkel: Suzuki V-Strom 650

Lugemata postitus Postitas ulmo »

-Tomm kirjutas:
  1. rehviparanduse komplekt
  2. rehviparanduse vaht
  3. keermeliim
  4. vedel metall erisulamite liimimiseks
  5. Crome-Magic
  6. Alu-Magic

Nendest kahest viimasest maagilisest asjast puudub ettekujutus - puhastusvahendid? Kui jah, siis võivad vabalt ära jääda.

Rehviparanduse komplekt sisaldaks mida? Augufreesi ja liiminööri? Või ka gaasiballoone rehvi täitmiseks?

Rehviparanduse vahu võib vabalt ära jätta, see on üks jube asi.

Keermeliim oleks täitsa vajalik.

Venivad koormarihmad-võrgud oleks tore.

4T mootoriõli võiks olla mitmetelt tootjatelt, et saaks õiget panna vajadusel. Ise hääletaks Valvoline SynPower® 4T poolt.

Erisulamite liimile lisaks või asemel võiks olla pehmemat terastraati ja näpitsad.

Viimati muutis ulmo, 13 Nov 2007, 11:52, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

üldpuhastusaine, chrome- ja alu-magick võivad vabalt välja jääda. Kui tsikkel on must, saad hädapärast edasi ikka sõita. Või on kroomipoleerimine hädavajalik tegevus?

Kõrvatropid on kah selline - mitte nii väga hädavajalik.

Pigem olgu valik sinnapoole, ilma milleta ei saa edasi sõita või on see ohtlik.
Mootoriõli ja rehvidega seonduvad asjad eelkõige.

Ma oleks meeldivalt üllatunud, kui kusagil maatanklates leiaks 19" siselohvi ja rõhuballoonid ;) Utoopia....

SigSauer

Lugemata postitus Postitas SigSauer »

eks ketiõli kuluks ka kindlasti ära, ma pole veel üheski tanklas sellist asja kohanud kahjuks

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

ulmo kirjutas:

Rehviparanduse komplekt sisaldaks mida? Augufreesi ja liiminööri? Või ka gaasiballoone rehvi täitmiseks?

Rehviparanduse vahu võib vabalt ära jätta, see on üks jube asi.

Keermeliim oleks täitsa vajalik.

Venivad koormarihmad-võrgud oleks tore.

4T mootoriõli võiks olla mitmetelt tootjatelt, et saaks õiget panna vajadusel. Ise hääletaks Valvoline SynPower® 4T poolt.

Erisulamite liimile lisaks või asemel võiks olla pehmemat terastraati ja näpitsad.

Augufreesi ja liiminööriga ei pruugi kõik kohapeal hakkama saada ja ka ise eriti oma ratta kallale ei kipu, teades, kui õhuke see rehv tegelt on. Lõpptulemuseks on suuremalt jaolt siis... katkine rehv koos veljega selga ja ikka lonta-lonta rehviparandusse.
Vahu puhul ma nii skeptiline ei oleks, suht suure augu saab vähemalt kuni rehvi töökojani ikka pidama. No nii jube see nüüd ka pole :wink:
Kui nö. vedelmetall siis peaks olema suht kiiresti kuivav. Kui mingi lolli juhuse tõttu on õnnestunud kasvõi otsakaan pisut praguliseks saada siis kusagil kõrvalisemas kohas pole sel juhul ainult traadist ja näpitsatest palju kasu ja hilisema keevituse puhuks saab selle detaili ikka puhtaks sellest möginast.

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

teitur

Lugemata postitus Postitas teitur »

Küünlad ja küünlavõti ei teeks vast ka paha.

Kasutaja avatar

saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Lugemata postitus Postitas saqu »

Mingi trossiparanduskomplekt oleks ka ilmselt utoopia tahta, kuigi oleks üsna vajalik vahest. 19" ja 21" lohvid ei oleks üldse paha mõte, kuna suuremaid rattaid pole eriti ja neid saaks hädapärast kasutada ka väiksemate rataste puhul kojusõiduks, samuti mingid kummiheeblid. Kui autol saad heal juhul mõne toreda inimese käest varuratta laenata, siis tsiklil see võimalus puudub ja koju saadki ainult kärus. Õlide puhul ei peaks olema erinevate tootjate toodang esindatud, vaid pigem ühe korraliku tootevalikuga tootja erinevad õlid viskoossuse ja baasõli alusel (nt. mineraalne, poolsünt, täissünt), kuna bensiinijaamast ilmselt ostetakse õli siiski pealevalamiseks, mitte vahetamiseks. Erinevate firmade sama tüübi õlisi võib sellisel moel segada vabalt. (nt. kui on Castroli täissünt sees, siis valad rahulikult Valvoline täissünti peale jne).

SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.

grahv
Tsikkel: GSX1200, XT660R
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 77 korda

Lugemata postitus Postitas grahv »

eelnevale lisaks:
paar võimalikult universaalset siduri/piduri linki, millest kannataks asendust viilida...
juhet mõni meeter...
nipukad...
kätepuhastusvahend...
ja miks mitte leheke/brozüürike vabatahtlike abistajate kontaktidega ning viidetega ööbiskohtadele.

Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

saqu kirjutas:

19" ja 21" lohvid ei oleks üldse paha mõte, kuna suuremaid rattaid pole eriti ja neid saaks hädapärast kasutada ka väiksemate rataste puhul kojusõiduks, samuti mingid kummiheeblid.

Ma lugesin kusagilt enduromatka komplektist, kus oligi ainult 19" kitsas lohv. Mulle tundus, et nad üritavad selle ka 21" velje peale hädapärast tõmmata :D

Kasutaja avatar

Karupoiss
Tsikkel: Z750

Lugemata postitus Postitas Karupoiss »

Mida ise olen imestanud:
Mitte üheski teenindusjaamas pole võimalik kasutada tööriistu. Isegi suuremates Statoilides pole kellelgi tagaruumis a la mutrivõtmete komplekti.
See oleks väga normaalne ka autojuhtide jaoks, et vajadusel saad kasutada tööriistu (olgu siis ka raha eest) ning tsiklite jaoks oleks ju nunnu ka üks pukk töötamiseks.

Kawasaki Z-fighter

Ära sõida kiiremini, kui mõtelda suudad!

K-1

Lugemata postitus Postitas K-1 »

See küll vb palju palutud, kuid korralikku täissünt 2T öli pole ma veel üheski tanklas näinud - see Statoili jama paneb rolleri tossama nagu ühe keskmise korstna.. haiseb kah.
Nagu ka tänavapildist näeb pole rollereid/mopeede just väha liikvel.

Castrol R2 Racingbike, TTS ja Scooting on need ölid, mida mina hea meelega kasutanud olen ja 110% rahul.
Variandid on ka Shell Advance VSX2 ja Ultra 2.

rrivo

Lugemata postitus Postitas rrivo »

Minuarust võiksid olla tanklates ka vajalikumad pirnid. Üldkasutatavamad vms. :roll:

Kasutaja avatar

Nobody56
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Nobody56 »

Palun tekitage rehviparanduskomplekt ka sinna riiulile. Veel on inimesi, kes siselohve kasutavad ja soovivad ka reisil olles maanteel lapikest peale liimida, et koduni välja sõita saaks.

Vaht on hea, pisikese augupuhul samuti kiire võimalus kuhugi jõudmiseks.

2 ratast, iga kell!

CasparT3

Lugemata postitus Postitas CasparT3 »

Kui tahad korralikku 2t õli siis saad seda Lukoili tanklaketi poodides. Nimelt on seal müügil Teboili 2-takti õli (täissünt) ja maksab vaid 100-.

Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

CasparT3 kirjutas:

Kui tahad korralikku 2t õli siis saad seda Lukoili tanklaketi poodides. Nimelt on seal müügil Teboili 2-takti õli (täissünt) ja maksab vaid 100-.

Miks oled nii kindlalt veendunud, et Teboil õlid superhead on? Baasõlina kasutatakse Venemaa toorainet ja see ei tekita minus erilist kindlustunnet.

Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 88 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

ma ei saa aru mis peldikutega te sõidate...
ime et te veel mõnda unuversaalset silindrit ja starterit ei taha näha bensukates.
.

Kasutaja avatar

Kapa
Tsikkel: Honda XR600r Honda CRF450
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kapa »

Nr.18 küünlavõti pange sinna riiulisse,selline spetsiaalne millel vars juba taga ja mitte selline mis kuhugi padrunivarre taha käib ja ka mitte selline torujupp mis tegelikult küünaldeni päris ei ulatugi.
Vihm on samuti see mis mind bensiinijaama keerama vahel sunnib ning just visiir on selle põhjuseks millest ma siis hästi läbi ei näe.Seega otsiks sealt mingit möginat mis visiiri libedaks muudaks.
Bensiini võiks ka olla!

Kust ma siis nüüd oma küünlavõtme kätte saan?

Kasutaja avatar

Kapa
Tsikkel: Honda XR600r Honda CRF450
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kapa »

sepp kirjutas:

ime et te veel mõnda unuversaalset silindrit ja starterit ei taha näha bensukates.
.

Mina sõidan hööveldamata lauast kuivkäimlaga kus võib kergelt endale pinnu persse istuda.Kuradi hea kui pinnu perssest jälle kätte saaks! :lol: :lol: :lol:

Kasutaja avatar

Gre
Tsikkel: Husqvarna TE610 IE

Lugemata postitus Postitas Gre »

Lennukeid õhus ei remondita!

Ryndor

Lugemata postitus Postitas Ryndor »

sepp kirjutas:

.

Mõned mehed sõidavad lihtsalt kaugemaid otsi, ja siis on veel uunikumide mehed ja ehk ka mitte nii enesekindlad mehed :)

Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Rehviparanduse vahu võib vabalt ära jätta, see on üks jube asi

Ilma siselohvita ratastel rehvivahu kasutamine põhjustab jah tohutut viha rehvitöökodades, kuid on olemas ka siselohviga ning mitte asfaldil kasutatavaid rattaid, kus vahu kasutamine on lihtne ja puhas.Ja töökojas jääb möla tulemata :)

Gre, siis võib ju kõik tanklad maalt minema pühkida, sest lennukeid tangitakse ka õhus või tangitakse enne iga lendu angaaris (garaazis) peale igapäevast rutiinset täielikku kontrolli :wink:

Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

hannes
Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S

Lugemata postitus Postitas hannes »

ulmo kirjutas:

...võiks olla pehmemat terastraati ja näpitsad...

Ja kindlasti haamer, meisel ja mitmes mõõdus ning erineva kangusega "joptvujumatte". :twisted:

Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!

Alwayslate
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Alwayslate »

SigSauer kirjutas:

eks ketiõli kuluks ka kindlasti ära, ma pole veel üheski tanklas sellist asja kohanud kahjuks

Üks koht kus olen ketiõli kohanud on lasnamäel idakeskuse ees olev endine Statoil,praegune "kuratteabmisoil"
Valvoline-i oma oli täitsa olemas.Kuskil olen veel mingeid õlipudeleid näinud kus keti pilt peal ja mis ei ole mootorsae ketiõli,aga pole olnud vajadust meelde jätta kus.
Visiiri saab edukalt puhastada klaasipuhastus lappidega mida enamustes pensukates on olemas.Isegi antifog variante olen leidnud.
Mis puutub sellessse möginasse mis su klaasi libedaks muudaks,siis niipalju kui mina olen katsetanud,ei tööta autoklaaside oma mitte kriipsugi.Täpselt sama kui ilma selleta.

Minsk->Jawa->Yamahaxj600n->Yamaha dragstar 650->Suzuki TL1000S->SV 1000 S-> TL1000R
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”