aidake mini mopiga

Teema algataja
ciklimeez

Lugemata postitus Postitas ciklimeez »

Jäin siin seda juttu puhtjuhuslikult lugema...
Palju-palju aastaid tagasi oli mu esimeseks uuelt ostetud rattaks Riga-5, poisikeste hulgas väga hinnatud võrr. Maaoludes polnud mingi probleem üle 20 kilomeetri ulatuv ring jutti mööda kruusateid maha sõita. Ei teadnud ma sel ajal ei süüte täppisregullist ega muudest asjadest suurt midagi. Segu tehti ka silma järgi, kui eelmine paagitäis liialt suitses, pandi järgmisele veidi vähem õli, kerge suitsuvine käis aga ikkagi summutist välja. Õliks läks autool, marki valimata. Kui autooli polnud, pandi sorts diiselõli. Segu rikkust reguleeriti sõidu ajal kummargil olles näpuga pöörates, selle tarbeks pandi karbussile suurema peaga segukruvi. Kontreeringu asemele vedru samamoodi tühikäigu regulli kruviga. Ja asi liikus ilma igasuguse teooriata. Sai sõidetud ka suvisel ajal kuumal südapäeval gaas põhjas pikemaid otsi, seda küll ei mäleta, et mootor oleks kordagi kokku jooksnud. Järgmisel suvel uus kolb koos rõngastega (oli vist ikka 2 rõngast, varasematel 1 rõngas) sisse ja sõit jätkus. Sedasi jätkus mul seda võrri ikka mitmeteks aastateks, kuni sai järgmisele poisikesele maha müüdud (täiesti sõitvana).

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mopeedid”