Probleem Maxxisega
-
StreetMoto
- Kaupmees
- Tänatud: 205 korda
- Kontakt:
Minul endal tekkis selle konkreetse Maxxise juhtumi põhjal samuti kahtlus, et kas koormusega kõik korras. Teema algataja on jätnud mainimata, et tegu on tsikliga, kus raam ja rattad on GSX750F omad aga mootor on 1100cm3. Seega tunduvalt raskem ja ka teljekoormused on oluliselt suuremad. Kui vaadata samade aastate GSX1100F tsikleid, siis seal on hoopis teised rehvimõõdud (120/80-16) ja seda ka suuremate koormusindeksite poolelt (57 (230kg) 110/80-17 puhul ja 60 (250kg) 120/80-16 puhul). Seega oli minu esimene kahtlus, et tsiklil, kus pidurdamisel oluliselt suurem kaal esirattale vajub, kui rehvile ette nähtud, on rehvi karkassile mõjunud hävitavalt ja sellest ka praod. Samas ei tahtnud mu hallollus vastu võtta argumenti, et 20 kg erinevus koormusindeksis võiks rehvile olla ülekoormav. Nüüd mõtlema hakates aga arutlen, et 1100 mootor viib ilmselt paigast ära ka tsikli teljekoormuse jaotuse ja pidurdades võib langeda esirattale suurem koormus kui üldse ette nähtud... Aga see on spekulatsioon ilma konkreetsete mõõtmisteta.
Tehasele ei hakanud ma seda pikka ümberehituse juttu seletama - üks rehv garantiikorras saata ei ole neile probleem. Peaasi, et klientuur rahul on. Kuigi antud juhul ei ole käitutud küll 100% adekvaatselt vaadates seda "rehvi silmade läbi".
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.