Mis õli see õige oleks ?

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

Teema algataja
Maggot7

Mis õli see õige oleks ?

Lugemata postitus Postitas Maggot7 »

Tere,
Ei oska täpselt seletada. Oleks siis vaja teada mis õli mootorisse läheb.. Mitte see õli mis sinna bensu paagi kõrvale paned vaid sinna variaatorisse vms :D
Et mul 5 500 sõidetud pole midagi vahetunud! :D Ma tean suht si*ad lood :D Teeninduses ka pole käind nii et palun abi! :D JA vb on veel midagi mida saaks ise ära teha koduste vahenditega? Ja muidu masin on PGO Comet
Aitähh ja Päikest

Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

Variaatorisse EI käi õli. Ainuke koht kuhu seda õli veel valada saad on ülekanne. SAE 80W-90 transmissiooniõli sobib sinna ilusti. Näiteks: http://www.valvoline.ee/products/lubric ... aroil.html
Õli ülekandes vahetab ilusti ära koduste vahenditega. Kui sa ise ei tea asjast suurt midagi, siis lase see töö ikka teadjal mehel ära teha. Ise ole kõrval ja õpi-küsi-aita.

Teema algataja
C1rca

Lugemata postitus Postitas C1rca »

holma kirjutas:

Variaatorisse EI käi õli. Ainuke koht kuhu seda õli veel valada saad on ülekanne. SAE 80W-90 transmissiooniõli sobib sinna ilusti. Näiteks: http://www.valvoline.ee/products/lubric ... aroil.html
Õli ülekandes vahetab ilusti ära koduste vahenditega. Kui sa ise ei tea asjast suurt midagi, siis lase see töö ikka teadjal mehel ära teha. Ise ole kõrval ja õpi-küsi-aita.

Sry et siia teemasse ronin. Holma, kui palju seda õli seal reduktoris olema peab ? endal plaanis täna vahetada ja väga hea et sa mainisid mis õli sinna panna. Võtsin selle punni maha ja asi paistis suht kuival olevat.
Kuidas vana õli kätte saada ?

Kasutaja avatar

Kirs

C1rca kirjutas:

Sry et siia teemasse ronin. Holma, kui palju seda õli seal reduktoris olema peab ? endal plaanis täna vahetada ja väga hea et sa mainisid mis õli sinna panna. Võtsin selle punni maha ja asi paistis suht kuival olevat.
Kuidas vana õli kätte saada ?

Õlikogus on erinevatel rollerimootoritel erinev. Mõnedel on kogus juurde kirjutatud. Kindlasti on kirjas hooldus-remondijuhendis. Reduktori all on väljalaske ava(polt). Siis osadel võib veel olla ka kontrollava. Üleval siis õli sissevalamisava. Aeroxil näiteks 111ml. Kui teate, mis õli soovitab hooldus-remondijuhend, siis kasutaga ikka seda. Seal ju ikka on mõningaid juhendeid: http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php?t=13962

Teema algataja
Maggot7

Okei vabandust jah mitte variaatorisse! :D
Mul on peale kirjutatud 1 l et siis lasen vana välja ja 1 liiter sisse ?
Ma ise olen jah algaja kuid mu isa oskab asja, vähemalt autodega.
Ja siis ta palus mul välja uurida mis õli käib.

Kasutaja avatar

Kirs

Maggot7 kirjutas:

1L? Sügavalt kahtlen selles koguses. Üldjuhul kipub 50cm3 rolleritel ülekandesse mineva õli kogus sinna 100ml ehk 0,10L kanti minema. Võin pea anda, et 1L sa sinna ära ei mahuta.
Näiteks PGO PMX-le on ülekandeõli sissevalamisava juurde kirjutatud
OIL 110cm3. Õlivahetusega läheb sisse 90cm3, sest vana niikuinii kõik välja ei jookse.

Teema algataja
Maggot7

holma kirjutas:
Maggot7 kirjutas:

1L? Sügavalt kahtlen selles koguses. Üldjuhul kipub 50cm3 rolleritel ülekandesse mineva õli kogus sinna 100ml ehk 0,10L kanti minema. Võin pea anda, et 1L sa sinna ära ei mahuta.
Näiteks PGO PMX-le on ülekandeõli sissevalamisava juurde kirjutatud
OIL 110cm3. Õlivahetusega läheb sisse 90cm3, sest vana niikuinii kõik välja ei jookse.

aga põhimõtteliselt panen nii palju kuni mahub ?

Kasutaja avatar

ats91

Lugemata postitus Postitas ats91 »

Ei. Pane 100ml (0,1l), kui ei suuda kuskilt täpset kogust leida.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rollerid”