Madmaxi punt Vol 2 → Re: kõrvaltvaataja..

Hellborn

Re: kõrvaltvaataja..

Lugemata postitus Postitas Hellborn »

kaherattaline kirjutas:

Vabandan ette ära, kui järgnev tekst kedagi isiklikult riivama peaks või midaiganes, püüan sellest igaljuhul hoiduda.

Lisaks siis riksxile veel, et see USAka vend mitte ainult ei sõitnud konkreetselt sellele vennale külge, vaid rammis enne Vabaduse pst-l veel teisigi.. ja sõitis punasega kaarsilla juures vastassuunas mööda, kui jalakäijad üle läksid..hea, et need joostes eest ära läksid. Igati normaalne ju? Ma saan aru, et konkreetselt konfliktiks läks hiljem, kui enamus ratturitest olid oma teed läinud, aga eelneva tõestuseks oli kohal natuke rohkem rahvast.. Neid sõnu võib ilmselt igaüks neist kinnitada. Ja siis me räägime rahulikust autojuhist kes kellelegi liiga ei tee. Külge saab sõita, aga hiljem oma deelat ära klaaritud ei saa vaid saadab teised oma probleemi lahendama, täiesti täiskasvanulik käitumine, mhmh.. Ja kui need, kes selles konfliktis teiseks osapooleks olid üritavad midagi lahendada, siis tuleb vastuseks vaid "Ah, ma ei tea.. ma pole viitsind mõelda jne". Millest me siis räägime?
Ei tahaks küll kiruda, aga kas selliste kõvatajate juhtide pärast on veel vähe rattureid haiglasse sattunud? Ja milleks peedistada ülejäänud "kaasreisijaid", kes koha peal ei olnud. Igaüks võib meist tunnistada, et me ei tea kuidas me mingil konkreetselt vihahool käitume ja andke andeks, aga keegi teistest ei saa teada, mis toimus nende ratturite peas sel hetkel, kui neid rammiti. Ma ei väida, et kõik kohe nii käituma peaks, aga siiski, olen kindel et nii mõnigi oleks tahtnud üle tahi anda sellele juhile.. Fakt on see, et rattur on autoga võrreldes igati nõrgemas positsioonis ja kui keegi seda veel ära kasutab nii julmalt, nojah.
See eelnev tekst ei ole mitte mingisuguse vägivalla õigustamiseks vaid selgituseks neile, kes üritavad seda kõike mõttetult suure kella külge panna. Igaüks lahendagu oma probleemid ise. Kolmandal osapoolel pole sellesse oma nina vaja toppida. Selliseid situatsioone on ennegi juhtunud ja juhtub ka edaspidi, kas alati on vaja siis juuksekarv lõhki ajada?

[

Loen ja loen, kuid ei jää muud üle kui teha esimene postitus siin foorumis peale mitmeaastast registreerimist.
Sõites mööda Pikka tänavat kodupoole ilmus mu seljataha punt rattureid kellest kolm või neli sõidsid mööda ja paar raturit jäid auto taha.
esimesed otsustasid oma rattasõitu sisustada meeldiva tegevusega nagu seda on kujutletava slaalomi sõitmine, ehk vänderdamine teel, sumbutiga paugutamine mis on kah päris cool tegevus, kuna motomehed liikusid minumeelest põhjendamatult aeglaselt kolmekümmne alas ( mitte miilides)ja soovisin liikuda oma teed siis andsin neile helisignaaliga märku, et siin on üks auto kes tahaks oma teed minna. selle peale viibati kätt ja näidati üsna pea rahvusvaheliselt üldmõistetavat näppu.Olen päris kindel, et ma sihilikult ei takistanud ühegi ratturi liikumis ja veelvähem, et oleksin neid kuritahtlikult ramminud.
Ja nende tegevus muutus sihilikuks, ehk hakati mind koolitama et kuidas on sõita karbis..... ehk ees pidurdatakse järjepidevalt nulli ja i oma kahe tonnise autoga päris ränk pidurdada, arvestades et mõned mehed tagastange otsas on .( minu viga, et ma teeäärde ei parkinud kohe )
Sedasi siis kestis se lõbus tegevus Vabaduse pst.-ni kus otsustasin naiivselt neist mööduda, et las tsillivad omaette oma lõbuks..... loomulikult takistati möödasõitu kaasa kiirendamisega mille tulemusena jõudsin vastassuunas eelpool nimetatud jalakäigu raja juurde.
Kuna nulli pidurdamine oli kaasreisija ja mõne ratturi ohutust silmas pidades keeruline (rida ju tagasi vahetada kah ei saanud) õnnestus peatuda keset ülekäigu rada, veendudes et üksikud jalakäiad on märganud mu idiootsust, ületasin vöötraja ja liikusin edasi lootusega et antud seltskond rahuneb seal maha. Kuid se ei heidutanud neid ja olid naad mul taas sabas Riia ja Turu tn.-va ristmikul kus soovisin teha vasak pööret sillale, et sõita koju. peatusin punase tule all ja siis üks ratturitest sõitis mu parema külje akna alla sestikuleeris sellele, et ma saan peksa kui välja tuleksin autost.
Seejärel se motomees ukerdas oma rattaga mu auto ette kuhu ta ei oleks mitte kuidagi tekkida võinud arvestades punast tuld ja paksusid valgeid ja pidevaid jooni mida ta pidevalt ületas. Mis puudutab minupoolset tagant "sissesõitu" siis, võis se seal tõesti juhtuda kui ennast rattapeal tagasi natuke tõugata, ehk provotseerida.Teised siis parkisid ennast tagastangesse kui hästi meenutada.
Rohelise tule süttides siis ei juhtunud midagi kuna eesolev motomees arvas, et edasiliikumine võib ju oodata.
Peale mõningast sestikuleerimist siis otsustas marurahulikult edasi liikuda.
Kohe kindlasti mitte lubatud sõidukiirusel, üle silla jõudes märkasin, et teised ratturid lahkusid annelinna suunas paremale Fortuuna tänavale.
mõtlesin, et ometi saab se agoonia läbi ja rahunetakse maha.
kuid eriti järjepidev motomees arvas, et mind on vaja endiselt õpetada sõitma kiirusel 20-30 km tunnis pidevalt pidurdades, sestikuleerimisest rahvusvahelistes käemärkides ei tasu rääkidagi.
Kuna motomees liikus ees otsustasin roosi tänavalt annelinna poole keerata, et vast mõistab, et tahan oma teed minna .
Aga oh ime , mõnel inimesel jätkub järjepidevust, kui oli ta taas sabas.
Roosi tänavalt keerasin Pikale tänavale kus peale ristmikut umbes 40 meetrit toimus antud avarii.
Miks ma paiknesin vastasuunas( reaalselt veerandi autoga üle telgjoone), antud tänavalõigul on öösel päris kitsas, kuna autod pargivad üsna kaootiliselt teeääres.
Pea kuue meetrise auto ette keeramist peaks märkama tahantpoolt päris hästi, esiots liigub teatavasti päris palju varem.
Ja selljuhul ei oleks ta ennast parkinud mulle taga stangesse vaid kusagile küljepeale.
Juhul kui ma isegi näitasin tagatulesid peale sellist p*** , siis pikkivahe hoidmisest ei teadnud mõni mees küll midagi....üllatus endalegi.
Peal seda kui peatusin tormas motomees autopoole ja varem Fortuuna tänavale mahakeeranud seltskond kes siis olid asja märganud Pika ja Raatuse ristmikult sõitsid sündmuspaigale ja hakkas nendepoolne rünnak ilmselge eesmärgika siis eelpool vihjatud peksmisele.
lukustasin ennasenast autosse, et kaitsta kaassõitjat kelleks oli naisterahvas.
Et vältida vigastusi autole manööverdasin edasi teeäärde , mida ilmselt võeti kui minupoolset kavatsust ära sõita...... nende arvates( vähemalt hiljem mainisid tegevuse põhjuse leevendamiseks)
Purustati peegel , üritati purustada klaase, kui mindi tagumise numbrimärgi kallale ( käis mõte peast läbi, et nüüd vist panevad põlema, kuna seal all on ka kütusepaagi kork).
samalajal sai helistatud politseisse. Mingi hetk rahunes ka väljaspool olev seltskond maha ja ilmselt helistasid samuti.
Peale formaalsusi kohapeal, ja kuna keegi enanst süüd tunnistatada ei tahtnud siis jäi asi politsei otsustada.Reg. numbrimärk anti tagasi peale politsei nõudmist.
Peale seadusesilma lahkumist motiveeriti mind sellega, et kui süüd omaks ei võta siis toimub kõik see mis enne( viidati p***) kogu mu ülejäänud elu, sest kõik motomehed ju tunnevad teineteist ja minusugune mootoratturi allaajaja on kõigile ju meelepärane pala.
Mis puutub suuri kellasid millest siin keegi väga mures on siis, ma ei sa midagi teha kui mul on sõpru, klubikaaslasi ja tuttavaid kes ei mõista mind hukka ja tunnevad muret mu käekäigu pärast.
Tihtipeale ei sa ise selliste asjade puhul kätt ette panna.
Mis puudutab mõne mehe poolseid ideid leevendada olukorda siis on küsimus juba selles, et kui motomees mitte kui millegis süüdi ei ole siis mille pärast ta pelgab võimuesindajate otsuseid.
Et võtame aga kõik avaldused tagasi ja lööme käed vastu jalgu puhtaks.
Sest paraku lubada oskame me kõik, ka ähvardada, kuigi seda viimast ei pidanud ma tõsiselt võtma, kuna adrenaliini tulvaall öeldakse ju nii mõndagi....... seega ei sa ka muid lubadusi võtta tõsiselt.

Mine “Fleim”