2007 Mulgi Motokakerduse järelkaja...

racerx

Lugemata postitus Postitas racerx »

Probleem ei ole klassides vaid reeglites. Ehk siis nende puudumises. Hobiklassi nii öelda kadumise süüdlasi võib pea iga krossihuviline ka näpuga näidata või siis mõni ehk peeglisse vaadates ära tunda. Kuid see ei oma mingit tähtsust, tähtsad on lahendused kuidas asja parandada.

Algpõhjus miks hobiklass kadus oli lihtne, mõned ei saa aru lihtsast asjast.
Motokross on spordiala.
Ja nagu igal spordialal, tasemel kus sa soovid tähelepanu, tunnustust ja tulemusi pead sa ka arvestama sellega, et mingil hetkel saabub su võimete piir.

On kodanikke kes ei suuda seda üle elada seda, et nad ilma karikata koju lähevad.
Ja nii see hobiklass kaotati. Sest kuidas me motiveerime tuhinat täis hr. Ilvest kes läheb elu päris võidusõidule, olles eelnevalt (kui vaadata tema pilte otepää rajal) päris tublisti valmistunud, kui seal passivad ees mingid tegelased kes karika pärast trippimas käivad. Ma ei tea ehk nad peavad baari või miskit, loogilist põhjust v.a mingi egotripp asjatundmatute silmis, pole ma leidnud.
Siin on veel päris palju detaile mida lahti rääkida kuid pole mõtet asja liiga kirjuks ajada. Kaob jutu mõte ära :)

Minu meelest on siin päris hea seltskond koos kellel on motivatsiooni ja ka tahtmist. Õige hobiklassi taastamine on teie enda kätes.

Küsimus on reeglites ja nendest kinnipidamises. Iga mehe ja situatsiooni jaoks pole eraldi uut reeglit vaja teha. Pole vaja mingeid keerulisi punktisüsteeme jne.
Asjad tuleb lahendada lihtsalt nagu hobiga tegelemine peab välja nägema.

Minu arvamus.

Hobiklassis sõitmine on piiratud ajaga või tulemuste kombinatsiooniga.
Selgitan pikemalt enne kui reeglitest räägin.

Inimesi on erinevaid. On motokrossifänne kelle füüsis (näiteks väga suur või väga väike) ei võimalda neil ka kõige parema tahtmise juures eriti lihtsalt särada. Sõita tahavad nemadki. On inimesi kellele iga võistlus on pidupäev kuid lihtsalt, mis teha, alalhoiuinstinkt mõtleb rohkem kui tahaks.
Ei saa tedagi sundida hullu panema.
Sellest pole midagi lahti, enamasti nad saavad ise sellest aru ja sõidavad oma võidusõitu oma reaalsele eesmärgile. Ja kui ta 20-nda koha asemel teinekord on 15 siis saab tema asjatundlik sõber aru et on teinud hea sõidu. Milline tähelepanu saab olla sulle parem kui sellise inimese oma kes jagab asja eksole.

Samatmoodi on andekate ja julgetega. On väga halb kui mõni tahtmist täis noorhärra satub seltskonda kus vennad kruiisivad 75 % oma kiirusest. Noorhärra paneb täiega hullu aga mis teha, piiri peal sõitmine teeb kähku tühjaks ja siis juhtub see mis juhtuma peab, tuleb laks või halvemal juhul allaandmine, mis võib ka lõpuks harjumuseks saada.
Olen seda kõrvalt näinud päris palju.

On veel suur hulk erinevaid tüüpe, mõnel tulevad oskused aeglasemalt mõnel kiiremini, kehvem pole sellepärast keegi.

Igaühe jaoks reeglit teha ei saa, kuid motokrossi kui spordiala jaoks küll.

Üleviimine tulemuste järgi:
Kui sõitja on lõpetanud ühe korra aasta jooksul sõidu esikolmes on järgnevast aastast tema jaoks hobiklass kadunud 3 aastaks.

Aasta punktisummas top 5 saavad ennast kui järjekindluse ja sportlikku huvi ülesnäitajaid võimaluse minna järgmisse klassi. Kui puudub karika koht (ehk siis punktisumma on hea kuid esikolmes pole olnud) on võimalus üks aasta hobiklassis veel sõita vabal valikul, et anda sportlikku motivatsiooni järjekindlale spordihuvilisele.

Kõik kes on kolme aasta jooksul olnud 51% osaletud võistlustel top 10 lähevad automaatselt edasi sportlikumasse sektsiooni.

Üle kolme aasta ehk siis igavesti saavad hobiklassis osaleda ainult võistlejad kes 70% osaletud võistlustest jäävad oma tulemusega viimase 30 % sisse.

Minu arust oleks ilus ka võimalus neile hardcore fännidele kes praegu pingutavad krossi nimel kuid mis iganes põhjusel sobiks igaveseks hobimeheks lubada neid soovi korral minna hobiklassi.
Selline aus suhtumine teeb neile kui sportlastele ainult au!

Selle unistamise lõpetamiseks.
Kui me suudame selle diskussiooni siin selge hoia ja rääkida ühest asjast tasuks siia kutsuda ka ehk EMF-ist keegi.
Näidake ise huvi üles ja saatke meil või mis iganes.

Eesti motokrossi ees on praegu päris head ja mõistlikud inimesed.
Ei maksa loota rumalaid asju nagu hobi klassi kaasamine EMV etappidele jne. Publikule tuleb anda parimat mis meil on.

Kui hästi mõelda ja reeglid paika panna milledest on võimalik kinni pidada siis ehk mõni korraldaja tunneb ka huvi selle klassi kaasamisest oma võistlusele.
Ja kui see asi õieti toimib siis iga aasta lõpus on parimatel ehk võimalik särada ning näiteks MMM-l viimast korda osaleda :) Tõelise staarina :) Ehk teevad Tom ja teised teile lausa special Staaride klassi, kui on põhjust teid eeskujuks tuua ja see meie spordile sama kasulik on kui MMM praegu.

Loodan et mu mõtted on teile arusaadavad.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Üritused”