Õnnetused mootorratastega

hall kass

Lugemata postitus Postitas hall kass »

Tuli meelde selle aasta maikuu alguses pealtnähtud mats. Tol õhtul olin just astunud maha mind tagasi koju toonud rongilt ja asusin vaksali ees bussi ootama (ei viitsinud jalgsi koju minna). Tuli mulle vajalik buss, nagu ta ikka tuleb, Kuperjanovi tänavast, võttis hoo maha, veendus, et keegi ette ei sõida, ja hakkas kiirusega mõni km/h vaksali ette peatuse poole keerama. Sel hetkel aga tulid kaks noorukit rolleritega mööda Vaksali tänavat Riia maantee poolt. Võtsid bussi ligidal küll hoo maha, kuid üritasid siiski bussi nina eest läbi lipsata. Üks neist sai mööda, teine aga puudutas bussi ja käis külili. Nii buss kui ka möödasaanud roller peatusid, külili käinud rollu omanik ajas ka end püsti (tundus olevat terveks jäänud)... ja siis hakkas kino pihta :) Algatuseks sai bussijuht ehedas rullnokkade keeles kuulda, et mis liiki ihuorgan ja mis tõugu elukas ta on. Lisaks korrutasid rollerivennad iga kolmanda lause järel, et nad sõitsid peateel. Siis toodi buss ja rollerid teelt ära bussipeatusesse, kus vaieldi edasi. Rollerivend sonis midagi 500-kroonisest remondikulust, bussijuht käis bussis, töi raha, üritas talle seda pakkuda, aga ta ei võtnud seda vastu, ähvardas hoopis bussijuhile "mendi abiga 5 tonni trahvi kaela väänata"... Edasi asjaosalised helistasid kuhugi, politsei ilmus kohale ja mina kargasin teise bussi peale, et koju sõita.

Kas Vaksali tänav on Kuperjanovi tänava suhtes peatee, see ausalt öeldes ei huvita mind.. mina kui jalgrattur eelistan sõita kõnniteedel ja, kui kuhugi kiiret pole, ületada ristmikke ratast käekõrval lükates - nii on ohutum.

Mine “Vaba teema”